*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:czasem robi mi sie taka kulka w macicy twarda, szczegolnie jak zmieniam pozycje. Czasem mniejsza a czasem tak jakby cala macica stwardniala.
Mi macica twardnieje jak zmieniam bok lub gdy wstaję, ale też nie zawsze. Wczoraj nic się nie działo, w nocy obudził mnie twardy brzuch, dziś też parokrotnie twardniał.
-
zielarka wrote:Ja mam to samo i to są skurcze, mogą być niegroźne ale mogą powodować skracanie się szyjki, trzeba to sprawdzać.
Mi macica twardnieje jak zmieniam bok lub gdy wstaję, ale też nie zawsze. Wczoraj nic się nie działo, w nocy obudził mnie twardy brzuch, dziś też parokrotnie twardniał.
Zielarka myslisz ze moge spokojnie zaczekac z tym do przyszlego wtorku czy raczej zadzwonic do gina?
ja nei mam zadnych leków oprocz witamin. -
Ja zakupiłam wózek na aukcji (dawnej tablicy) 3w1 hitreec.
DARMOWE ZAJĘCIA Z POŁOŻNĄ znalazłam taką stronę http://www.poprostupolozna.pl/index.html
"To kampania społeczna zaadresowana przede wszystkim do kobiet planujących ciążę i w ciąży. Została opracowana, ponieważ procent kobiet w ciąży znających wszystkie swoje prawa pacjenta nie jest w naszym kraju zadowalający. Niewiele z nich zdaje sobie bowiem sprawę, że od 21. tygodnia ciąży mogą zupełnie bezpłatnie korzystać z wiedzy i wsparcia położnych w ramach tzw. spotkań edukacyjnych. "
w jednaj z zakładek Baza położnych są nazwiska i telefony
aaa i zapisałam się na listopad do szkoły rodzenia. A wy wybieracie się do szkoły rodzenia, jeśli tak to kiedy? w którym tygodniu zaczynacie chodzić na zajęcia?
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Czesc Dziewczeta:D
Jak minął weekend?
mnie znowu zawiało:(macie jakies metody na bolace dziąsła normalnie zwariuje chyba,czuje sie jak by mi miały zaraz wyleciec wszystkie zeby.
mi tez czasem twardnieje brzuch ale tak bardziej na dole mam wrazenie jakby dziecko sie wypychało bo to jest tylko przez chwile
co do ruchów to denerwuje sie tez i mam schizy bo np dzis nie czuje w ogóle a to juz 20 tydz sie zaczyna,wiem ze co dzien jeszcze niby nie mam czuc ale wiecie jak to jest
jeszcze tylko 8 dni do 19 i wizyta juz nie moge sie doczekac,cos mi sie dłuzy ostatnio bardzo
Woda wychodz mi juz uszami wciskam te 2 litry ale czasem to juz na chama normalnie
Piękne zakupy
Ja póki co nic nie kupuje bo chciałabym poznac najpierw płec i wkoncu móc osobowo odzywac sie do brzuszka:)
Powodzenia na wizytach:) -
widzialyscie te bodziaki?
mysle ze podczas odwiedzin u tesciowej bede takie ubierac malemu:)
http://dziecisawazne.pl/malinowe-pole-minimalistyczne-ubranka-basic/
a tak serio... to wcale nie zamierzam ich kupowac bo troche przesada wykorzystywac dziecko do tego czego sie nie zdoła powiedziec samemu... ale czasem by sie przydały:PWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 13:49
MartaKD, szpilka, Ewelina88, M4DZI4, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co do ruchów to spokojnie! Wczoraj rozmawiałam z siostrą i jej koleżanka rodzi w październiku i na usg widać jak maluch się wierci, kopie itp a ta twierdzi, że ona ani razu nic nie poczuła, mówiła lekarzowi o tym ale z dzidzią ok więc nie ma co się przejmować.
-
Hej Kochane
witam sie poweekendowo
u mnie dzis ochłodzenie i znów czuję, że żyję, zaczynam myśleć, że mdłości u mnie są jakos połączone ze zbyt wysoką temperaturą, bo ostatnio już myślałam, że wykorkuje a to mega mdłości, a to ból głowy rozsadzający czaszkę a to ogólne osłabienie
a tak poza tym to za mało zjadłam wczoraj na kolację i mało, że przez to nie spałam od mniej więcej 4 do 5.30 to o 8 musiałam wstac na pierwsze sniadanie
a jak juz spałam to miaąłm mega poryte sny z tak pogmatwanymi wątkami, że teraz nie jestem wstanie tego ogarnąć
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty -
hej wam, Mamuśki!
ja od wczoraj czuję ruchy malucha, dość często jak leżę na plecach (wczoraj i dziś o 5 rano z 5 minut non stop było buszowanko Malucha). Tak zaczęłam 20 tydzień (19+0)
Coraz częściej chodzę siusiu, jestem głodna bardziej niż wcześniej i częściej, he he he - zaczyna się! Na twardniejący brzuch lekarka kazała brać nospę, a przy częstszych sytuacjach magnez i koniecznie wizyta, nawet na IP. Mi twardnieje jak się nabiegam, narobię, nadźwigam, więc co robię? Leżę!!! i tylko robię obiad - zalecenie małża.
M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Zadzwonilam do gina ( jednak jestem panikara)- mam brac asmag forte 3x1 i lezec. Jak nie przejdzie do srody to mam przyjechac do niego.
tak wiec rezygnuje z wyjazdu nad morze- to chyba jednak troche za daleko i szczerze to troche sie boje. Spa w gorach tez moze byc:)
a u mnie w koncu burza!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 14:34
-
własnie ogladam program w którym mówia o tym ze do dzieciaczków (zwlaszcza tych malutkich) powinno sie mowic normalnie a nie "dziubdziac", kurde zgadzam sie z tym w 100000%
kiedy z mama sie smialam ze jak mi ktos tak będzie "dziubdział" nad wózkiem to normalnie nie bedzie mial wiecej kontaktu z moim dzieckiem ;] -
Ag.. na pewno przejdzie. Lepiej dmuchać na zimne.
Ja też chcę burzę bo zaraz tutaj padnę. A nie chcę ciągle siedzieć przy wiatraku bo ostatnio skończyło się to okropnym bólem gardła i katarem. Widzę, że dziś styczniówki mają wolne od forum. -
Ag ja też jadę niedaleko na odpoczynek, bo boję się długich podróży samochodem. Te skurcze powodują skracanie szyjki, co jest bardzo niebezpieczne.
A jak robicie już zakupy to do szpitala najlepiej mieć 3 pajacyki i koszulki dla bobaska. Najlepiej pajacyki z niedrapkami razem np takie:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4aca09df829.pngwww.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualnyWiki ja się zastanawiałam nad tym właśnie
bo komplety te do szpitala widziałam że mają body, półśpioch/śpioch, kaftanik. A to troszkę ubierania jest. Myślałam czy nie lepiej samo body i ciepły pajac do tego, a dopiero przy wychodzeniu tak cieplutko ubrać, bo po co w szpitalu w którym i tak jest ciepło ubierać tak na cebulkę.. hm i tak jeszcze ląduje dzidzia w rożku lub kocyku..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 14:59
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Te hormony mnie wykończą. Ostatnio z mężem mamy trochę problemów bo chcemy kupić nowe mieszkanie. I tak się tym wszystkim zamartwiam a mój Tomasz napisał mi właśnie, że to on jest głową rodziny i on się zajmie wszystkimi problemami a ja mam się skupić na ciąży. Tak mnie to rozczuliło, że siedzę teraz przed biurkiem, zamknęłam drzwi na klucz, żeby mi klient nie przeszkodził i sobie ryczę. Muszę się ogarnąć trochę. Ciąża usuwa mózg.
isabelle, zielarka, renia83, lwuska55592, M4DZI4, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość