*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, pisałyście o wzruszaniu się i płaczu. Tak sie skłąda, ze mam teraz wakacje i mnóstwo wolnego czasu, więc oglądam wszystkie rozrywkowe programy typu bitwa o dom czy perfekcyjna pani i domu - i wiecie co - nie ma odcinka, żebym nie ryczała! Siedzę i płaczę jak oszalała na perfekcyjnej pani domu. Albo jak czytam książkę - ciąża dla bystrzaków, rozdział o porodzie, i już ryk!
Za 5 minut wybywam na wizytę, oby tylko wszystko było w porządku, no i może w końcu dowiemy się kto pływa w moim brzucholku, a jak się dowiemy, to chyba pójdziemy coś kupić, różowego albo niebieskiego - na poprawę humoru. Chociaż pewnie przy kasie też weźmie mnie na wzruszenie na widok ubranek w rozmiarze 56:)Ech, szczęśliwa jestem w tej ciąży.
Ag..., M4DZI4, isabelle, Kawa, Ewelina88, Sarnaa, Maud11, zielarka, kejti91, jonka91, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny polecam Wam:)
super videoblog ,warto zobaczyc ,fajnie o ciazy,super o porodzie ( 2 czesci) i fajny wywiad z facetem na temat obecnosci przy porodzie:) polecam
Tu akurat 20 tydzien ale ona opisuje kazdy wystarczy wpisac w YT videoblog Lidii Piechoty i tam kolejno macie wszystkie tygodnie z finałem:D
https://www.youtube.com/watch?v=t-cEu7SNk9QAgus89, Kawa, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Czytam właśnie (a raczej pochłaniam) książkę Sylwii Szwed "Mundra", którą bardzo wam polecam.
Mundra to zapis dziesięciu rozmów z położnymi. Najstarsza ma ponad dziewięćdziesiąt lat i pierwsze porody przyjmowała podczas II wojny światowej, najmłodsza – dwadzieścia sześć i pracowała w szpitalu w Tanzanii. Należą do różnych środowisk, mają odmienne doświadczenia i światopogląd. Opowiadają o cudzie narodzin, o ogromnej sile, którą natura obdarzyła każdą matkę, ale także o ciemnej stronie swojego zawodu – poronieniach, aborcjach, powikłaniach okołoporodowych, przemocy wobec rodzących. Poruszają wiele aktualnych i kontrowersyjnych tematów – problem medykalizacji porodu, odejścia od natury, cesarskiego cięcia na życzenie czy zapłodnienia in vitro. To książka o mundrości natury i kulturowej sile kobiety.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/94497f16978b.jpgEwelina88, zielarka lubią tę wiadomość
-
zielarka wrote:Młoda mi kopniaki zasadza
coś niesamowitego! Ręką czuję a w środku wierzga i wierzga
Mam to samo. Hiperaktywne dziecko:D
Dziewczyny a czy wy macie tez jeszcze wodnisty/ wodnisto-kremowy/ kremowy sluz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 18:04
-
Ag... wrote:Mam to samo. Hiperaktywne dziecko:D
Dziewczyny a czy wy macie tez jeszcze wodnisty/ wodnisto-kremowy/ kremowy sluz?
Ja mam i to sporo, ostatnio pytałam o to gina, ba nawet `oglądał` i powiedział, że w ciąży ma się więcej śluzu (a ze ja i przed ciąża miałam więcej, więc teraz tonę, taka moja uroda ponoć) Tylko trzeba śluz obserwować, czy jakieś zmiany zachodzą, bo szyjka jest mniej czuła i można łatwo się czegoś poważnego nabawić, jeśli się przegapi pierwsze objawy. Jeśli śluz nie jest serkowaty, jego zapach nie jest `nieprzyjemny` i nic w nim nie budzi Twojego niepokoju, to nie ma co się martwić
Ag... lubi tę wiadomość
-
Kasiakra u mnie te wszystkie objawy pojawiaja sie najczesciej niezaleznie od siebie i glowa boli rzadko na szczescie, choc tez podejrzewam o to migreny, ale przed ciaza jak wial halny to z bolem glowy bywalo gorzej niz teraz, ale wtedy moglam wciagac kolorowe tabsy