Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisałyście o wzruszaniu się i płaczu. Tak sie skłąda, ze mam teraz wakacje i mnóstwo wolnego czasu, więc oglądam wszystkie rozrywkowe programy typu bitwa o dom czy perfekcyjna pani i domu - i wiecie co - nie ma odcinka, żebym nie ryczała! Siedzę i płaczę jak oszalała na perfekcyjnej pani domu. Albo jak czytam książkę - ciąża dla bystrzaków, rozdział o porodzie, i już ryk!

Za 5 minut wybywam na wizytę, oby tylko wszystko było w porządku, no i może w końcu dowiemy się kto pływa w moim brzucholku, a jak się dowiemy, to chyba pójdziemy coś kupić, różowego albo niebieskiego - na poprawę humoru. Chociaż pewnie przy kasie też weźmie mnie na wzruszenie na widok ubranek w rozmiarze 56:):) Ech, szczęśliwa jestem w tej ciąży.

Ag..., M4DZI4, isabelle, Kawa, Ewelina88, Sarnaa, Maud11, zielarka, kejti91, jonka91, Paula44 lubią tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ten ból naprawdę.. ja się tydzień męczyłam i nie sama nieświadomie wzięłam kilka kropel, lekarz polecił mi Gaviscon mleczko może i jest bardziej na zgagę ale na pewno nie zaszkodzi mieć je w domowej apteczce;)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam Wam:):)

super videoblog ,warto zobaczyc ,fajnie o ciazy,super o porodzie ( 2 czesci) i fajny wywiad z facetem na temat obecnosci przy porodzie:) polecam

Tu akurat 20 tydzien ale ona opisuje kazdy wystarczy wpisac w YT videoblog Lidii Piechoty i tam kolejno macie wszystkie tygodnie z finałem:D

https://www.youtube.com/watch?v=t-cEu7SNk9Q

Agus89, Kawa, Maud11 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi Oglądam wszystkie jej filmiki od początku ciąży :) Fajne są. :)

Tymi lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka...
    bóle głowy, zawroty, nudności i wymioty to efekt MIGRENOWEGO BÓLU GŁOWY często uaktywnia się w ciąży

relgtgf6uee8xud8.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i jak?

Paula44 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z burzą nadeszło niesamowite orzeźwienie ale jednocześnie spadek ciśnienia chyba. Zaraz mi łeb rozwali:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda mi kopniaki zasadza :D :D :D coś niesamowitego! Ręką czuję a w środku wierzga i wierzga :D

Ag..., Agataa, M4DZI4 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam właśnie (a raczej pochłaniam) książkę Sylwii Szwed "Mundra", którą bardzo wam polecam.

Mundra to zapis dziesięciu rozmów z położnymi. Najstarsza ma ponad dziewięćdziesiąt lat i pierwsze porody przyjmowała podczas II wojny światowej, najmłodsza – dwadzieścia sześć i pracowała w szpitalu w Tanzanii. Należą do różnych środowisk, mają odmienne doświadczenia i światopogląd. Opowiadają o cudzie narodzin, o ogromnej sile, którą natura obdarzyła każdą matkę, ale także o ciemnej stronie swojego zawodu – poronieniach, aborcjach, powikłaniach okołoporodowych, przemocy wobec rodzących. Poruszają wiele aktualnych i kontrowersyjnych tematów – problem medykalizacji porodu, odejścia od natury, cesarskiego cięcia na życzenie czy zapłodnienia in vitro. To książka o mundrości natury i kulturowej sile kobiety.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/94497f16978b.jpg

Ewelina88, zielarka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Młoda mi kopniaki zasadza :D :D :D coś niesamowitego! Ręką czuję a w środku wierzga i wierzga :D

Mam to samo. Hiperaktywne dziecko:D

Dziewczyny a czy wy macie tez jeszcze wodnisty/ wodnisto-kremowy/ kremowy sluz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 18:04

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:10

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Mam to samo. Hiperaktywne dziecko:D

Dziewczyny a czy wy macie tez jeszcze wodnisty/ wodnisto-kremowy/ kremowy sluz?

Ja mam i to sporo, ostatnio pytałam o to gina, ba nawet `oglądał` i powiedział, że w ciąży ma się więcej śluzu (a ze ja i przed ciąża miałam więcej, więc teraz tonę, taka moja uroda ponoć ;) ) Tylko trzeba śluz obserwować, czy jakieś zmiany zachodzą, bo szyjka jest mniej czuła i można łatwo się czegoś poważnego nabawić, jeśli się przegapi pierwsze objawy. Jeśli śluz nie jest serkowaty, jego zapach nie jest `nieprzyjemny` i nic w nim nie budzi Twojego niepokoju, to nie ma co się martwić :)

Ag... lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śluzu to każdego dnia jest inaczej, od kremowego po wodnisty, tak samo z ilością.

FITop1.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:

ZAZDROSZCZĘ, moja Malutka jest spokojna, późnym wieczorem zaczyna się kotłować, a przez brzuch to nic a nic :(

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ze sluzem u mnie w takim razie ok:) nie ma zapachu, kolor czasem mleczno bialy, nie jest serkowaty widac to normalka.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra u mnie te wszystkie objawy pojawiaja sie najczesciej niezaleznie od siebie i glowa boli rzadko na szczescie, choc tez podejrzewam o to migreny, ale przed ciaza jak wial halny to z bolem glowy bywalo gorzej niz teraz, ale wtedy moglam wciagac kolorowe tabsy ;)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka apap w ciazy mozna. ja mialam na poczatku II trym silne migreny i gin powiedzial ze jak boli to mam wziac i sie nie meczyc.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie się w rozmiarach dziecięcych bucików? Kupujecie noworodkom czy to bez sensu i warto poczekać aż dziecko zacznie stawać?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co pocić noworodkowi/niemowlakowi stópki w bucikach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 18:50

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam malutkie buciki - będą ubrane może na 5 minut do zdjęcia ;) Skarpeteczki sa teraz cudne do kupienia :) Jest w czym wybierać...

201501145565.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ