*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
isabelle wrote:Dziewczyny, orientujecie się w rozmiarach dziecięcych bucików? Kupujecie noworodkom czy to bez sensu i warto poczekać aż dziecko zacznie stawać?
chyba 10/12 7,6 cm najmniejsza w h&m.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 19:06
-
nick nieaktualnyCierpliwości, poczujecie kopniaki
Ja obecnie czuję cały czas, rano, albo w czasie jazdy samochodem..
ale najlepszy widok to wypychanie od środka! Jest górka, znika, jest, znika!isabelle, Ag..., renia83, marrtka, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
zielarka wrote:Po co pocić noworodkowi/niemowlakowi stópki w bucikach?
No właśnie też o tym myślałam, że przecież dziecku jest wygodniej w skarpetkach/rajstopkach. Ma pełną swobodę ruchu. W sklepach jednak pełno niemowlęcych mikro bucików. Aż zaczęłam się zastanawiać, że może potrzebne z jakiegoś powodu, o którym nie wiem?Ag... lubi tę wiadomość
-
hello lasencje
potrzebuję wiedzieć coś na temat domowych sposobów z ew zapaleniem pęcherza
przez własną głupotę albo sklerozę ciążową nie wiem co bardziej, mam problemy z pęcherzem
a mianowicie zapomniało mi się spożywać napoje - wszelkie! mniej więcej od piątku jakoś nie chciało mi się prawie w ogóle pić - i co zrobiła inteligentna Renia? nie piła bo przecież się nie chce, wczoraj wieczorem zaczęło mi się coś z podbrzuszem dziać takie kłucia ale jakby pod ciążowym brzuszkiem i zaczęła mnie piec cewka
i dziś rano jak czytałam wasze posty nt wmuszania w siebie wody to nagle TA DAM!!!! olśniło blond czuprynę że chyba to je to, narazie wlewam w siebie litry wody i zagryzam żurawiną suszoną i jest lepiej ale tak gdyby coś to piszcie jak coś wam się przypomni
buźki
Paula44 lubi tę wiadomość
-
Pewnie ze w sklepach pelno bo są mega slodkie i ludzie kupią
fajny byl ten art z mamazone o wyprawce i niektorych absurdalnych rzeczach jak np podgrzewacz do chusteczek nawilzających. pozniej jakas babka mysli w sklepie jest tzn ze potrzebny. i biznes sie kreci:) -
nick nieaktualnyWróciliśmy.
W pipie grzyb nad grzybami. Pieczarkarnia!
Dostałam globulki. Mam zadzwonić w czwartek czy w posiewie też coś wyszło dodatkowo. Oby nie.
Reszta - z tego, co mówi gin- ok. Mały nie był specjalnie ruchliwy dzisiaj.
Mamy trochę ponad 10 cm. Obwód główki powiększył się do 13 cm, brzuszka do 5cm, kość udowa 2cm. Dalej o tydzień do przodu.
Globulki na tydzień i oby problem z głowy.
A! No i znaleźliśmy siusiaka ( dwie kulki i armatkę - jak powiedział dr). Więc na 100% mały mężczyzna.
Dziękuję.ania_29, Ag..., marrtka, isabelle, Kawa, szpilka, Cynamonek30, renia83, agnesik, Agataa, M4DZI4, zielarka, Maud11, Agus89, Tymi, Wiki81, MonikaDM, Silatan, olka25, jonka91, Ewelina88, nix, agnb6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrenia83 wrote:hello lasencje
potrzebuję wiedzieć coś na temat domowych sposobów z ew zapaleniem pęcherza
przez własną głupotę albo sklerozę ciążową nie wiem co bardziej, mam problemy z pęcherzem
a mianowicie zapomniało mi się spożywać napoje -buźki
Z domowych to kicha.
Po pierwsze - posiew moczu na już. Z pierwszego porannego siurnięcis po uprzednim umyciu się woda wargi sromowe itd. Najlepiej środkowy strumień. Do chwili otrzymania wyniku prenatal uro - sama żurawina. Gin zapisał od 5 tyg. Bezpieczna. Jak Ci q moczu wyjdzie białko i leukocyty to do gina. Po cos silniejszego. W 2 trymestrze już dużo można. U mnie skończyło się na antybiotyku.
renia83 lubi tę wiadomość
-
Ag... wrote:Pewnie ze w sklepach pelno bo są mega slodkie i ludzie kupią
fajny byl ten art z mamazone o wyprawce i niektorych absurdalnych rzeczach jak np podgrzewacz do chusteczek nawilzających. pozniej jakas babka mysli w sklepie jest tzn ze potrzebny. i biznes sie kreci:)
oj nie, jakbym zobaczyła podgrzewać do chusteczek to na pewno zapaliłaby mi się czerwona lampka!
Paula44 wrote:A! No i znaleźliśmy siusiaka ( dwie kulki i armatkę - jak powiedział dr). Więc na 100% mały mężczyzna.
Gratulacje! -
Ag... wrote:Szpilka apap w ciazy mozna. ja mialam na poczatku II trym silne migreny i gin powiedzial ze jak boli to mam wziac i sie nie meczyc.
-
Dziewczyny, a macie tak, że wszystko Wam leci z rąk albo macie jakieś zaburzenia równowagi? Ja ostatnio wstając z kanapy wyrżnęłabym o nogi małża, ale mnie złapało chłopisko w locie. W kuchni dwa razy rąbnęłam głową w szafkę, zamkniętą! No i raz w ścianę
Niedługo się porozbijam chyba
-
ale za to prawie sie dzis popłakałam
od tygodnia pizza domowa chodziła mi po glowie a dzis cudny dzień, mdłosci minimalne rzygać się nie chce łepetyna nie boli i nawet m mi kuchnię posprzatał, żebym miejsce do robienia pizzy miała (czyli na robota i na wałkowanie ciasta)a tu przez godzinę nie mogłam znależć ksiązeczki z przepisem i myślałam, że mnie szlag jasny za chwilę trafi, nawet m wrócił do domu pierwszy raz o normalnej godzinie do domu a z obiadu to tylko łzy w oczach bo przeszukałam to miejsce gdzie to położyłam i te w których m mógł mi to upchnąć przy sprzątaniu
gdzie książeczka była?
pod sokownikiem na naszej wielkiej lodówce 1,9mM4DZI4 lubi tę wiadomość
-
marrtka wrote:Dziewczyny, a macie tak, że wszystko Wam leci z rąk albo macie jakieś zaburzenia równowagi? Ja ostatnio wstając z kanapy wyrżnęłabym o nogi małża, ale mnie złapało chłopisko w locie. W kuchni dwa razy rąbnęłam głową w szafkę, zamkniętą! No i raz w ścianę
Niedługo się porozbijam chyba
-
Paula44 wrote:Wróciliśmy.
W pipie grzyb nad grzybami. Pieczarkarnia!
Dostałam globulki. Mam zadzwonić w czwartek czy w posiewie też coś wyszło dodatkowo. Oby nie.
Reszta - z tego, co mówi gin- ok. Mały nie był specjalnie ruchliwy dzisiaj.
Mamy trochę ponad 10 cm. Obwód główki powiększył się do 13 cm, brzuszka do 5cm, kość udowa 2cm. Dalej o tydzień do przodu.
Globulki na tydzień i oby problem z głowy.
A! No i znaleźliśmy siusiaka ( dwie kulki i armatkę - jak powiedział dr). Więc na 100% mały mężczyzna.
Dziękuję.Paula44 lubi tę wiadomość
-
a To my w 5 miesiacu
Niestety nie czuje kopniaków, ani innych szalenstw w brzuchu
jesteśmy 2,5 kilo na plusie
PozdrawiamyAg..., szpilka, Kawa, ania_29, M4DZI4, isabelle, Maud11, Agus89, rastafanka, Paula44, MonikaDM, jonka91, Ewelina88, neharika lubią tę wiadomość
-
a mój mąż psuje mi zabawę w wymyślaniu imienia
z powodu zepsutej drukarki zaczęłam przepisywać i kazał mi nie przepisywać tych niestandardowych, nie będzie się można pośmiać buu
edit: meżuś przechodzi obok mnie i krzyczy "Bożygwizd do domu" a ja rycze ze śmiechu
ps imienia Bożygwizd nie było na wykazieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 20:02
Ag..., Tymi, Chanela, Paula44, Izabelka88, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość