X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, orientujecie się w rozmiarach dziecięcych bucików? Kupujecie noworodkom czy to bez sensu i warto poczekać aż dziecko zacznie stawać?

chyba 10/12 7,6 cm najmniejsza w h&m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 19:06

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwości, poczujecie kopniaki :) Ja obecnie czuję cały czas, rano, albo w czasie jazdy samochodem.. :)

ale najlepszy widok to wypychanie od środka! Jest górka, znika, jest, znika! :D

isabelle, Ag..., renia83, marrtka, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Po co pocić noworodkowi/niemowlakowi stópki w bucikach?

No właśnie też o tym myślałam, że przecież dziecku jest wygodniej w skarpetkach/rajstopkach. Ma pełną swobodę ruchu. W sklepach jednak pełno niemowlęcych mikro bucików. Aż zaczęłam się zastanawiać, że może potrzebne z jakiegoś powodu, o którym nie wiem? :)

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello lasencje :) potrzebuję wiedzieć coś na temat domowych sposobów z ew zapaleniem pęcherza :/ przez własną głupotę albo sklerozę ciążową nie wiem co bardziej, mam problemy z pęcherzem :( a mianowicie zapomniało mi się spożywać napoje - wszelkie! mniej więcej od piątku jakoś nie chciało mi się prawie w ogóle pić - i co zrobiła inteligentna Renia? nie piła bo przecież się nie chce, wczoraj wieczorem zaczęło mi się coś z podbrzuszem dziać takie kłucia ale jakby pod ciążowym brzuszkiem i zaczęła mnie piec cewka :) i dziś rano jak czytałam wasze posty nt wmuszania w siebie wody to nagle TA DAM!!!! olśniło blond czuprynę że chyba to je to, narazie wlewam w siebie litry wody i zagryzam żurawiną suszoną i jest lepiej ale tak gdyby coś to piszcie jak coś wam się przypomni :) buźki

Paula44 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze w sklepach pelno bo są mega slodkie i ludzie kupią:)
    fajny byl ten art z mamazone o wyprawce i niektorych absurdalnych rzeczach jak np podgrzewacz do chusteczek nawilzających. pozniej jakas babka mysli w sklepie jest tzn ze potrzebny. i biznes sie kreci:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy.

W pipie grzyb nad grzybami. Pieczarkarnia!

Dostałam globulki. Mam zadzwonić w czwartek czy w posiewie też coś wyszło dodatkowo. Oby nie.

Reszta - z tego, co mówi gin- ok. Mały nie był specjalnie ruchliwy dzisiaj.
    Mamy trochę ponad 10 cm. Obwód główki powiększył się do 13 cm, brzuszka do 5cm, kość udowa 2cm. Dalej o tydzień do przodu.

Globulki na tydzień i oby problem z głowy.
    A! No i znaleźliśmy siusiaka ( dwie kulki i armatkę - jak powiedział dr). Więc na 100% mały mężczyzna.
    Dziękuję.

ania_29, Ag..., marrtka, isabelle, Kawa, szpilka, Cynamonek30, renia83, agnesik, Agataa, M4DZI4, zielarka, Maud11, Agus89, Tymi, Wiki81, MonikaDM, Silatan, olka25, jonka91, Ewelina88, nix, agnb6 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje syncia:) i zdrowka, oby pieczary za tydzien plywały tylko w zupie!

Paula44, Kawa, M4DZI4, Agus89, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia chyba urosept można.
    Paula gratuluję synka. Dobrze że poszłaś do lekarza.

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    hello lasencje :) potrzebuję wiedzieć coś na temat domowych sposobów z ew zapaleniem pęcherza :/ przez własną głupotę albo sklerozę ciążową nie wiem co bardziej, mam problemy z pęcherzem :( a mianowicie zapomniało mi się spożywać napoje -buźki

Z domowych to kicha.

Po pierwsze - posiew moczu na już. Z pierwszego porannego siurnięcis po uprzednim umyciu się woda wargi sromowe itd. Najlepiej środkowy strumień. Do chwili otrzymania wyniku prenatal uro - sama żurawina. Gin zapisał od 5 tyg. Bezpieczna. Jak Ci q moczu wyjdzie białko i leukocyty to do gina. Po cos silniejszego. W 2 trymestrze już dużo można. U mnie skończyło się na antybiotyku.

renia83 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Pewnie ze w sklepach pelno bo są mega slodkie i ludzie kupią:)
    fajny byl ten art z mamazone o wyprawce i niektorych absurdalnych rzeczach jak np podgrzewacz do chusteczek nawilzających. pozniej jakas babka mysli w sklepie jest tzn ze potrzebny. i biznes sie kreci:)

oj nie, jakbym zobaczyła podgrzewać do chusteczek to na pewno zapaliłaby mi się czerwona lampka! :)
    Paula44 wrote:
    A! No i znaleźliśmy siusiaka ( dwie kulki i armatkę - jak powiedział dr). Więc na 100% mały mężczyzna.

Gratulacje!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urosept mozna napewno bo mi tez zalecil

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Szpilka apap w ciazy mozna. ja mialam na poczatku II trym silne migreny i gin powiedzial ze jak boli to mam wziac i sie nie meczyc.
    Drugiego dnia jak pierwszego nie przeszło też wzięłam na noc jeden apap, a teraz jest chłodniej i żyję znów prawie swoim życiem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ISABELLE tobie sie zaswieci a 10 innym nie:) wystarczy zeby zbijac kase na absurdach.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie tak, że wszystko Wam leci z rąk albo macie jakieś zaburzenia równowagi? Ja ostatnio wstając z kanapy wyrżnęłabym o nogi małża, ale mnie złapało chłopisko w locie. W kuchni dwa razy rąbnęłam głową w szafkę, zamkniętą! No i raz w ścianę :D Niedługo się porozbijam chyba ;)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale za to prawie sie dzis popłakałam
    od tygodnia pizza domowa chodziła mi po glowie a dzis cudny dzień, mdłosci minimalne rzygać się nie chce łepetyna nie boli i nawet m mi kuchnię posprzatał, żebym miejsce do robienia pizzy miała (czyli na robota i na wałkowanie ciasta)a tu przez godzinę nie mogłam znależć ksiązeczki z przepisem i myślałam, że mnie szlag jasny za chwilę trafi, nawet m wrócił do domu pierwszy raz o normalnej godzinie do domu a z obiadu to tylko łzy w oczach bo przeszukałam to miejsce gdzie to położyłam i te w których m mógł mi to upchnąć przy sprzątaniu
    gdzie książeczka była?
    pod sokownikiem na naszej wielkiej lodówce 1,9m

M4DZI4 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Dziewczyny, a macie tak, że wszystko Wam leci z rąk albo macie jakieś zaburzenia równowagi? Ja ostatnio wstając z kanapy wyrżnęłabym o nogi małża, ale mnie złapało chłopisko w locie. W kuchni dwa razy rąbnęłam głową w szafkę, zamkniętą! No i raz w ścianę :D Niedługo się porozbijam chyba ;)
    ja tak mam niekiedy bez ciąży, nie są to u mnie ani zaburzenia równowagi ani problemy z polem widzenia tylko zwykłeroztargnienie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Wróciliśmy.

W pipie grzyb nad grzybami. Pieczarkarnia!

Dostałam globulki. Mam zadzwonić w czwartek czy w posiewie też coś wyszło dodatkowo. Oby nie.

Reszta - z tego, co mówi gin- ok. Mały nie był specjalnie ruchliwy dzisiaj.
    Mamy trochę ponad 10 cm. Obwód główki powiększył się do 13 cm, brzuszka do 5cm, kość udowa 2cm. Dalej o tydzień do przodu.

Globulki na tydzień i oby problem z głowy.
    Dziękuję.
    jak się cieszę, że to "tylko" grzyb i gratuluję synusia a teraz juz koniec czarnowidztwa bo ja mam jutro wizytę i rano to ja zacznę i trzeba mnie będzie do pionu doprowadzić :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a To my w 5 miesiacu :) Niestety nie czuje kopniaków, ani innych szalenstw w brzuchu :(
    jesteśmy 2,5 kilo na plusie :)
    mt713n.jpg
    Pozdrawiamy :)

Ag..., szpilka, Kawa, ania_29, M4DZI4, isabelle, Maud11, Agus89, rastafanka, Paula44, MonikaDM, jonka91, Ewelina88, neharika lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:14

szpilka, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój mąż psuje mi zabawę w wymyślaniu imienia :( z powodu zepsutej drukarki zaczęłam przepisywać i kazał mi nie przepisywać tych niestandardowych, nie będzie się można pośmiać buu

edit: meżuś przechodzi obok mnie i krzyczy "Bożygwizd do domu" a ja rycze ze śmiechu
    ps imienia Bożygwizd nie było na wykazie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 20:02

Ag..., Tymi, Chanela, Paula44, Izabelka88, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ