X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, orientujecie się w rozmiarach dziecięcych bucików? Kupujecie noworodkom czy to bez sensu i warto poczekać aż dziecko zacznie stawać?

chyba 10/12 7,6 cm najmniejsza w h&m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 19:06

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwości, poczujecie kopniaki :) Ja obecnie czuję cały czas, rano, albo w czasie jazdy samochodem.. :)

ale najlepszy widok to wypychanie od środka! Jest górka, znika, jest, znika! :D

isabelle, Ag..., renia83, marrtka, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Po co pocić noworodkowi/niemowlakowi stópki w bucikach?

No właśnie też o tym myślałam, że przecież dziecku jest wygodniej w skarpetkach/rajstopkach. Ma pełną swobodę ruchu. W sklepach jednak pełno niemowlęcych mikro bucików. Aż zaczęłam się zastanawiać, że może potrzebne z jakiegoś powodu, o którym nie wiem? :)

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello lasencje :) potrzebuję wiedzieć coś na temat domowych sposobów z ew zapaleniem pęcherza :/ przez własną głupotę albo sklerozę ciążową nie wiem co bardziej, mam problemy z pęcherzem :( a mianowicie zapomniało mi się spożywać napoje - wszelkie! mniej więcej od piątku jakoś nie chciało mi się prawie w ogóle pić - i co zrobiła inteligentna Renia? nie piła bo przecież się nie chce, wczoraj wieczorem zaczęło mi się coś z podbrzuszem dziać takie kłucia ale jakby pod ciążowym brzuszkiem i zaczęła mnie piec cewka :) i dziś rano jak czytałam wasze posty nt wmuszania w siebie wody to nagle TA DAM!!!! olśniło blond czuprynę że chyba to je to, narazie wlewam w siebie litry wody i zagryzam żurawiną suszoną i jest lepiej ale tak gdyby coś to piszcie jak coś wam się przypomni :) buźki

Paula44 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze w sklepach pelno bo są mega slodkie i ludzie kupią:)
    fajny byl ten art z mamazone o wyprawce i niektorych absurdalnych rzeczach jak np podgrzewacz do chusteczek nawilzających. pozniej jakas babka mysli w sklepie jest tzn ze potrzebny. i biznes sie kreci:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy.

W pipie grzyb nad grzybami. Pieczarkarnia!

Dostałam globulki. Mam zadzwonić w czwartek czy w posiewie też coś wyszło dodatkowo. Oby nie.

Reszta - z tego, co mówi gin- ok. Mały nie był specjalnie ruchliwy dzisiaj.
    Mamy trochę ponad 10 cm. Obwód główki powiększył się do 13 cm, brzuszka do 5cm, kość udowa 2cm. Dalej o tydzień do przodu.

Globulki na tydzień i oby problem z głowy.
    A! No i znaleźliśmy siusiaka ( dwie kulki i armatkę - jak powiedział dr). Więc na 100% mały mężczyzna.
    Dziękuję.

ania_29, Ag..., marrtka, isabelle, Kawa, szpilka, Cynamonek30, renia83, agnesik, Agataa, M4DZI4, zielarka, Maud11, Agus89, Tymi, Wiki81, MonikaDM, Silatan, olka25, jonka91, Ewelina88, nix, agnb6 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje syncia:) i zdrowka, oby pieczary za tydzien plywały tylko w zupie!

Paula44, Kawa, M4DZI4, Agus89, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia chyba urosept można.
    Paula gratuluję synka. Dobrze że poszłaś do lekarza.

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    hello lasencje :) potrzebuję wiedzieć coś na temat domowych sposobów z ew zapaleniem pęcherza :/ przez własną głupotę albo sklerozę ciążową nie wiem co bardziej, mam problemy z pęcherzem :( a mianowicie zapomniało mi się spożywać napoje -buźki

Z domowych to kicha.

Po pierwsze - posiew moczu na już. Z pierwszego porannego siurnięcis po uprzednim umyciu się woda wargi sromowe itd. Najlepiej środkowy strumień. Do chwili otrzymania wyniku prenatal uro - sama żurawina. Gin zapisał od 5 tyg. Bezpieczna. Jak Ci q moczu wyjdzie białko i leukocyty to do gina. Po cos silniejszego. W 2 trymestrze już dużo można. U mnie skończyło się na antybiotyku.

renia83 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Pewnie ze w sklepach pelno bo są mega slodkie i ludzie kupią:)
    fajny byl ten art z mamazone o wyprawce i niektorych absurdalnych rzeczach jak np podgrzewacz do chusteczek nawilzających. pozniej jakas babka mysli w sklepie jest tzn ze potrzebny. i biznes sie kreci:)

oj nie, jakbym zobaczyła podgrzewać do chusteczek to na pewno zapaliłaby mi się czerwona lampka! :)
    Paula44 wrote:
    A! No i znaleźliśmy siusiaka ( dwie kulki i armatkę - jak powiedział dr). Więc na 100% mały mężczyzna.

Gratulacje!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urosept mozna napewno bo mi tez zalecil

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Szpilka apap w ciazy mozna. ja mialam na poczatku II trym silne migreny i gin powiedzial ze jak boli to mam wziac i sie nie meczyc.
    Drugiego dnia jak pierwszego nie przeszło też wzięłam na noc jeden apap, a teraz jest chłodniej i żyję znów prawie swoim życiem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ISABELLE tobie sie zaswieci a 10 innym nie:) wystarczy zeby zbijac kase na absurdach.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie tak, że wszystko Wam leci z rąk albo macie jakieś zaburzenia równowagi? Ja ostatnio wstając z kanapy wyrżnęłabym o nogi małża, ale mnie złapało chłopisko w locie. W kuchni dwa razy rąbnęłam głową w szafkę, zamkniętą! No i raz w ścianę :D Niedługo się porozbijam chyba ;)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale za to prawie sie dzis popłakałam
    od tygodnia pizza domowa chodziła mi po glowie a dzis cudny dzień, mdłosci minimalne rzygać się nie chce łepetyna nie boli i nawet m mi kuchnię posprzatał, żebym miejsce do robienia pizzy miała (czyli na robota i na wałkowanie ciasta)a tu przez godzinę nie mogłam znależć ksiązeczki z przepisem i myślałam, że mnie szlag jasny za chwilę trafi, nawet m wrócił do domu pierwszy raz o normalnej godzinie do domu a z obiadu to tylko łzy w oczach bo przeszukałam to miejsce gdzie to położyłam i te w których m mógł mi to upchnąć przy sprzątaniu
    gdzie książeczka była?
    pod sokownikiem na naszej wielkiej lodówce 1,9m

M4DZI4 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Dziewczyny, a macie tak, że wszystko Wam leci z rąk albo macie jakieś zaburzenia równowagi? Ja ostatnio wstając z kanapy wyrżnęłabym o nogi małża, ale mnie złapało chłopisko w locie. W kuchni dwa razy rąbnęłam głową w szafkę, zamkniętą! No i raz w ścianę :D Niedługo się porozbijam chyba ;)
    ja tak mam niekiedy bez ciąży, nie są to u mnie ani zaburzenia równowagi ani problemy z polem widzenia tylko zwykłeroztargnienie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Wróciliśmy.

W pipie grzyb nad grzybami. Pieczarkarnia!

Dostałam globulki. Mam zadzwonić w czwartek czy w posiewie też coś wyszło dodatkowo. Oby nie.

Reszta - z tego, co mówi gin- ok. Mały nie był specjalnie ruchliwy dzisiaj.
    Mamy trochę ponad 10 cm. Obwód główki powiększył się do 13 cm, brzuszka do 5cm, kość udowa 2cm. Dalej o tydzień do przodu.

Globulki na tydzień i oby problem z głowy.
    Dziękuję.
    jak się cieszę, że to "tylko" grzyb i gratuluję synusia a teraz juz koniec czarnowidztwa bo ja mam jutro wizytę i rano to ja zacznę i trzeba mnie będzie do pionu doprowadzić :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a To my w 5 miesiacu :) Niestety nie czuje kopniaków, ani innych szalenstw w brzuchu :(
    jesteśmy 2,5 kilo na plusie :)
    mt713n.jpg
    Pozdrawiamy :)

Ag..., szpilka, Kawa, ania_29, M4DZI4, isabelle, Maud11, Agus89, rastafanka, Paula44, MonikaDM, jonka91, Ewelina88, neharika lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:14

szpilka, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój mąż psuje mi zabawę w wymyślaniu imienia :( z powodu zepsutej drukarki zaczęłam przepisywać i kazał mi nie przepisywać tych niestandardowych, nie będzie się można pośmiać buu

edit: meżuś przechodzi obok mnie i krzyczy "Bożygwizd do domu" a ja rycze ze śmiechu
    ps imienia Bożygwizd nie było na wykazie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 20:02

Ag..., Tymi, Chanela, Paula44, Izabelka88, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ