X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene poczekaj ten tydzień, niektóre maluszki tak mają, że się z opóźnieniem ujawniają. Niektóre dziewczyny straszono że zarodka nie ma, jest pusty pęcherzyk i nic z tego nie będzie a po kilku dniach okazywało się, że się kropeczka pojawiła. Współczuję nerwów, staraj się być dobrej myśli :* Jestem pewna że Twój okruszek urośnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 17:17

nix lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene powtórzę za koleżankami: NIE MARTW SIĘ!!!!! oddychaj...być może faktycznie zarodek sobie dłużej wędrował, nikt nie może być pewien w 100% dnia owulacji, zawsze jest jakiś procent pomyłki..więc "kropek" może być młodszy...
    nie rób więcej bety, niepotrzebnie zadajesz sobie stresora, przez co podskakuje kortyzol a on nie służy maluszkowi....popatrz ile masz tu historii o tym, że zarodki są młodsze, mniejsze, ale na tym etapie nie ma co patrzeć, bo później się wszystko wyrówna...
    jakoś przetrzymasz ten tydzień, bądź dzielna:) jesteśmy z Tobą:) będzie dobrze:)

Gwiazdeczka27, nix lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene serduszko widac w polowie 7 tygodnia :-). Cierplieosci, to wczesna ciaza, pozwok jej sie roxwijac i nie martw sie :-)

Patrycha, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za pocieszenie..

Póki co czuję się załamana.. Naprawdę mam ogromną nadzieję, że to tylko wczesna ciąża.. że za tydzień jednak serduszko się pojawi..

Ale jak usłyszałam, że to może być zatrzymanie płodu to normalnie poryczałam się się przy lekarzu

Anutka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, co do Twoich uczuc to ja wcale Ci sie nie dziwie, tez mnie martwi moje plamienie tymbardziej ze zadnych lekow typu dupek cz luteina nie dostalam bo tutaj w DE po prostu ich albo nie ma (np. dupek) albo nie daja. Mimo wszystko staram sie byc dobrej mysli i spokojnie czekac do 12.06 na kolejna wizyte. Nie chce latac do innych lekarzy wczesniej, nie chce dac sie zwariowac, niepotrzebny mi stres. Wole myslec ze jest dobrze i czekac cierpliwie, choc cierpliwosc to nie moja mocna strona. Zycze Ci jak najwiecej spokoju i rowniez cierpliwosci do wizyty :*

Ja poszlam sobie 0,5 butelke coli kupic. Zoladek cos sie odzywa, slabo sie czuje a skoro wiekszosc na forach pisze ze im pomaga to tez sprobuje :)

Malenq pisalas o nalesnikach i tez zrobie na pozny obiad jak Moj wroci z pracy :P W prawdzie nie takie wypasione gryczano-dyniowe (w sumie nawet nigdy takich nie jadlam, moze moglabys podrzucic przepis? ;)) tylko zwykle z marmolada :D Chociaz mam ochote na jakis dzem brzoskwiniowy hmm... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 18:41

MonikaDM lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama się nad colą zastanawiam.. Mdłości mnie specjalnie nie męczą, bardziej dokucza mi ból żołądka. Pusty brzuchu - źle, bo mdli, najedzony - źle, bo boli. Potrafi mi wybulić żołądek jakbym 2 obiady zjadła a tak naprawdę pochłonęłam małą, mniejszą niż dotychczas, porcję. W takich sytuacjach jedynie bekanie mi pomaga, więc siedzę w domu i zachowuję się jak świnia ;)

MonikaDM, A.loth lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie chyba zbiera jakies przeziebienie, i strasznie boli mnie nerka:/ wczoraj stalam na wietrze i w deszczu 40 min na przystanku moze mnie przewialo.
    no nic pozostaje weekend pod kocem:) mialam jechac na panienski ( okrojony, bez glownej imprezy) ale napisalam ze nie dam rady, mysle ze zrozumieją:)

aaa i tez jem nalesniki, z serem:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już też jestem po wizycie i wygląda to następująco:
    Nasze maleństwo ma 7,5 mm (czyli to 6W4D - idealnie zgodnie z DPO) a serduszko bije mu jak dzwon :) :) :) :) Po trzech poronieniach widok taki jest nieziemski. Jak w takim "kruszonku" może tak szaleć to małe serduszko.
    Mój mąż nie mógł się nadziwić i tylko pytał lekarza jak to tak widać to pulsowanie na usg (mężulek był i jest zachwycony) a ja się poryczałam i dalej nie mogę w to uwierzyć.
    Jestem MEGA Szczęśliwa!!!!!!!!.

Musi być dobrze WIERZĘ W TO Tym razem nam się uda.
    Mamy ten kolejny krok za sobą (a nigdy go nie przekroczyliśmy) :) :)

Selene nic się nie martw,maleństwo nadrobi :) Trzymam kciuki za ten tydzień, niech zdrowo rośnie

ania_29, jonka91, Anutka, nix, Maraska, renia83, MonikaDM lubią tę wiadomość

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi gratuluję. :) Mój okruszek miał niecałe 3mm a już serduszko biło. Niesamowite że takie maleństwo ma już serce :)
    To kiedy kolejna wizyta? :)

201501145565.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następną wizytę mam umówioną za 2 tyg, czyli 30 maja i wtedy już będziemy w 3 miesiącu :)

Anutka lubi tę wiadomość

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny mam grype co bezpiecznego dla kropka moge wziasc ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 22:52

nix, Anutka, Buziulka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, zastanawia mnie że macie znowu tak szybko wizyty,
    ja mam być za 6 tyg to koniec czerwca (25.06).

Ja mogę jeść za 4. Najchętniej cały czas...

Anutka lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    Dziewczyny, a jakie macie sposoby na mdłości?

u mnie do końca 6 tyg nic się nie działo, prawie żadnych objawów, pełno energii, trochę mi tylko piersi urosły i trochę ciągnęła macica ale wczoraj skończył się 6 tydzień i natychmiast pojawiły się mdłości- ale nie to że rano, tylko non-stop!

Co jecie, co Wam pomaga, czego unikacie?

Podobno herbatka z imbirem i częste jedzenie. Mnie męczą mdłości od mniej więcej tygodnia. Migdały wcinam.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    Dziewczyny, a jakie macie sposoby na mdłości?

u mnie do końca 6 tyg nic się nie działo, prawie żadnych objawów, pełno energii, trochę mi tylko piersi urosły i trochę ciągnęła macica ale wczoraj skończył się 6 tydzień i natychmiast pojawiły się mdłości- ale nie to że rano, tylko non-stop!

Co jecie, co Wam pomaga, czego unikacie?
    Migdaly :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale wy wymiotujecie czy tylko was mdli?
    bo mnie mdli a jak juz jestem nad toaletą to moge tylko pluc i sie zwijać:/

Anutka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 22:52

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zawsze reklamowke w torebce:) in case of emergency...
    dzis wracalam busem ( 1h) i kierowca grzal tak ze bylo jak w saunie, o malo nie heftnęłam:/

Anutka, isabelle, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mamusiu :( współczuję wam serio :( mnie póki co ten stan omija szerokim łukiem i apetytu mi nie brak :) ale kto wie ? w pierwszej ciąży do końca 1 trymestru non stop było mi nie dobrze i nic nie mogłam przełknąć a teraz odpukać spokój :)

Anutka lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja też na styczeń
    dziewczynki jak zrobić taki suwaczek w którym tyg się jest ?

Anutka, Malenq lubią tę wiadomość

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ