*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
anka8820 wrote:hej ja też na styczeń
dziewczynki jak zrobić taki suwaczek w którym tyg się jest ? -
Anutka wrote:Dziewczny mam grype co bezpiecznego dla kropka moge wziasc ???
Jesli masz jakas mocniejsza grype to nie wiem, podobno trzeba przelezec i wygrzac.
Ja co dopiero wyszlam z meczacego przeziebienia i leczylam sie przede wszystkim herbata z cytryna/sokiem malinowym domowym/imbirem i miodem (albo wszystko na raz), syropem z cebuli i czosnku, czosnkiem ogolnie, naparem z szalwi do plukania gardla i woda morska do nosa. I o dziwo, wyczytalam gdzies o cydownych wlasciwosciach kaszy jaglanej, rowniez na przeziebienia, podobna swietnie leczy katar. I do dwoch obiadow zjadlam i albo mi sie to zbieglo z koncem przeziebienia albo faktycznie pomoglo, bo katar podobno trwa 7 dni a mi przeszedl gdzies po 4. Wiec warto wyprobowac. Zdrowia zyczeAnutka lubi tę wiadomość
-
No to i ode mnie newsy!
Maluszek ma 14,4mm czyli wychodzi na 7 tygodni + 5 dni. Serduszko 148 Niestety mam też odwarstwienie kosmówki 7x7mm... I tyle newsów.
Dalej luteina, dbać o siebie.
Następna wizyta 17 czerwca już na badaniach tych przezierności karkowej czy jak to się tam zwie.
Mam nadzieję, że to odwarstwienie przejdzie...nix lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySelenko wiem, ze to łatwo się mówi, ale napisze tak jak dziewczyny: nie zamartwiaj się i musisz być pozytywnej myśli, bo to Ty dajesz maleństwu siłę, zeby rosło; więc mimo że to cieżkie teraz właśnie musisz znaleźć w sobie tej siły dużo, żeby przekazać ją maleństwu i zeby przeczekać ten tydzień a my tu wszystkie bedziemy trzymac za Was kciuki.
Ślę Ci moc pozytywnej energi kochana!!Malenq lubi tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Hm, zastanawia mnie że macie znowu tak szybko wizyty,
ja mam być za 6 tyg to koniec czerwca (25.06).
Ja mogę jeść za 4. Najchętniej cały czas...
U mnie za 4 tyg, zawsze tak bierze co miesiąc, pewnie co lekarz to inne `zasady`.
Co tam u was? Ja ostatnio miałam sporo pracy, dużo snu i atrakcji, bo powiedzieliśmy najbliższym o Maleństwie w moim brzuszku, więc jest co opowiadać No ale żeby nie było tak kolorowo, to mam stresujący okres na uczelni niestety
A u Was jak? -
nix wrote:Dziewczyny, a jakie macie sposoby na mdłości?
u mnie do końca 6 tyg nic się nie działo, prawie żadnych objawów, pełno energii, trochę mi tylko piersi urosły i trochę ciągnęła macica ale wczoraj skończył się 6 tydzień i natychmiast pojawiły się mdłości- ale nie to że rano, tylko non-stop!
Co jecie, co Wam pomaga, czego unikacie?
PO PROSTU JEDZ, ja jak dochodzę do lekkiego głodu to od razu mam takie mdłości, że jak szybko czegoś nie zjem i się pogorszy, to zaraz po posiłku i tych mocnych mdłościach wymiotuję
Mój sposób to częste małe porcje, jem prawie cały czas hihi jak nie jakiś owoc, to kanapka, obiad czy coś innego. No i dużo wody i migdały zawsze w torebce, żeby sobie przekąsić coś jak jestem na mieście, a czasu brak na coś godziwego -
witajcie dziewczyny
Dziś jest dzień planowanej miesiączki.
Wczoraj i dziś - test pozytywny (we środę beta 11,3)
kalkulator wskazuje mi termin porodu na 25.01.2015
Niestety plamię na mleczno-brązowy kolor. Jest to zaledwie kilka kropek na wkładce, ale mimo wszystko martwię się, gdyż w styczniu poroniłam swoją pierwszą ciążę. Byłam w 11 tc (puste jajo płodowe - brak echa zarodka).
Poszłam wczoraj do gina po luteinę. Przepisał mi dopochwowo 2x1 dziennie.
Druga sprawa - mam lekką niedoczynność. Obecnie przyjmuję dawkę 37,5, ale zadzwonię dziś do endo z pytaniem, czy nie zwiększyć?
Gratuluję Wszystkim Stycznióweczkom i spokojnych ciąż nam życzę -
Dzien dobry Ciężaróweczki:)
sluchajcie ale numer... mąż przywiózł mi ze Szwajcarii sery bo wie ze jestem seromaniakiem, zgadnijcie jaka byla moja reakcja na ich zapach...
jeszcze nigdy tak nie zareagowalam na prezent:Pjonka91, Agula92, liliana, Malenq, GabiKOR, Wiola25, Buziulka lubią tę wiadomość
-
liliana witaj
Ag... masz serkowstręd? Uuuuu....
Ledwo wmusiłam w siebie 2 tosty po francusku, znów mi żołądek wywaliło. Mdłości nie mam, ale za to totalnie nie wiem co jeść i jak, może powinnam na stojąco? Wczoraj zjadłam w sumie jedną bułkę, łyżkę ziemniaków, 2 jajka sadzone, małego ogórka kiszonego i banana a mój żołądek czuł się wieczorem fatalnie -
nick nieaktualnyDzień dobry:)
to ja jestem w tej grupie co nie ma problemu z "wkładaniem" sobie do ust...wszystko jem, tylko że wszystko smakuje tak samo..niezależnie czy słodkie czy nie....
liliana witaj:)
ag... no to miną męża - bezcenna hahaha
miłego dnia:)Ag... lubi tę wiadomość
-
Agataa wrote:U mnie za 4 tyg, zawsze tak bierze co miesiąc, pewnie co lekarz to inne `zasady`.
Co tam u was? Ja ostatnio miałam sporo pracy, dużo snu i atrakcji, bo powiedzieliśmy najbliższym o Maleństwie w moim brzuszku, więc jest co opowiadać No ale żeby nie było tak kolorowo, to mam stresujący okres na uczelni niestety
A u Was jak?
o widzę że nie tylko ja się jeszcze mecze ze szkołą witam w klubie:))
miłego dnia -
nick nieaktualnyTeż studiuję, wprawdzie już ostatni rok licencjata ale stresu co nie miara..
Swoją drogą, kiedy spojrzałam rano w lustro aż się przestraszyłam! Tak mi się pogorszyła cera że szok! Mam jakieś krostki, syfki i mega naczynka wyszły.. Nie wiem czy to przez ciąże czy zmianę kremu.. Macie też tak?Anutka lubi tę wiadomość