X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka8820 wrote:
    hej ja też na styczeń
    dziewczynki jak zrobić taki suwaczek w którym tyg się jest ?
    Kliknij na jakis z naszych to cie na stronke przeniesie a potem skopiuj link jaki ci wyjdzie i wklej w ustawieniach w zakladce spolecznosc tam gdzie pidpis :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się hurra

Anutka lubi tę wiadomość

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Dziewczny mam grype co bezpiecznego dla kropka moge wziasc ???

Jesli masz jakas mocniejsza grype to nie wiem, podobno trzeba przelezec i wygrzac.
    Ja co dopiero wyszlam z meczacego przeziebienia i leczylam sie przede wszystkim herbata z cytryna/sokiem malinowym domowym/imbirem i miodem (albo wszystko na raz), syropem z cebuli i czosnku, czosnkiem ogolnie, naparem z szalwi do plukania gardla i woda morska do nosa. I o dziwo, wyczytalam gdzies o cydownych wlasciwosciach kaszy jaglanej, rowniez na przeziebienia, podobna swietnie leczy katar. I do dwoch obiadow zjadlam i albo mi sie to zbieglo z koncem przeziebienia albo faktycznie pomoglo, bo katar podobno trwa 7 dni a mi przeszedl gdzies po 4. Wiec warto wyprobowac. Zdrowia zycze :)

Anutka lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ode mnie newsy!

Maluszek ma 14,4mm czyli wychodzi na 7 tygodni + 5 dni. Serduszko 148 :) Niestety mam też odwarstwienie kosmówki 7x7mm... I tyle newsów.
    Dalej luteina, dbać o siebie.

Następna wizyta 17 czerwca już na badaniach tych przezierności karkowej czy jak to się tam zwie.

Mam nadzieję, że to odwarstwienie przejdzie...

nix lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mi właśnie od dzisiaj zaczęły się wymioty do tej pory było ok. Apetyt no właśnie brak apetytu do jedzenia muszę się zmuszać. Ale dzisiaj przeżyłam katorgę tak mnie brzuch i jajniki bolały że masakra.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenko wiem, ze to łatwo się mówi, ale napisze tak jak dziewczyny: nie zamartwiaj się i musisz być pozytywnej myśli, bo to Ty dajesz maleństwu siłę, zeby rosło; więc mimo że to cieżkie teraz właśnie musisz znaleźć w sobie tej siły dużo, żeby przekazać ją maleństwu i zeby przeczekać ten tydzień a my tu wszystkie bedziemy trzymac za Was kciuki.

Ślę Ci moc pozytywnej energi kochana!!

Malenq lubi tę wiadomość

• Agataa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Hm, zastanawia mnie że macie znowu tak szybko wizyty,
    ja mam być za 6 tyg to koniec czerwca (25.06).

Ja mogę jeść za 4. Najchętniej cały czas...

U mnie za 4 tyg, zawsze tak bierze co miesiąc, pewnie co lekarz to inne `zasady`.

Co tam u was? Ja ostatnio miałam sporo pracy, dużo snu i atrakcji, bo powiedzieliśmy najbliższym o Maleństwie w moim brzuszku, więc jest co opowiadać :) No ale żeby nie było tak kolorowo, to mam stresujący okres na uczelni niestety :(

A u Was jak? :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    Dziewczyny, a jakie macie sposoby na mdłości?

u mnie do końca 6 tyg nic się nie działo, prawie żadnych objawów, pełno energii, trochę mi tylko piersi urosły i trochę ciągnęła macica ale wczoraj skończył się 6 tydzień i natychmiast pojawiły się mdłości- ale nie to że rano, tylko non-stop!

Co jecie, co Wam pomaga, czego unikacie?

PO PROSTU JEDZ, ja jak dochodzę do lekkiego głodu to od razu mam takie mdłości, że jak szybko czegoś nie zjem i się pogorszy, to zaraz po posiłku i tych mocnych mdłościach wymiotuję :(
    Mój sposób to częste małe porcje, jem prawie cały czas hihi jak nie jakiś owoc, to kanapka, obiad czy coś innego. No i dużo wody i migdały zawsze w torebce, żeby sobie przekąsić coś jak jestem na mieście, a czasu brak na coś godziwego :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety na mdłości całodzienne nic nie pomaga.... Już nie wiem, co mam jeść i ile, bo cały czas niedobrze. Przez ten ostatni tydzień czułam się naprawdę źle. Zdecydowanie nie najlepiej znoszę wczesną ciążę. Zobaczymy, co będzie dalej.

o14815nmahj2bgg1.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam syrop prenalen :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny :)
    Dziś jest dzień planowanej miesiączki.
    Wczoraj i dziś - test pozytywny (we środę beta 11,3)
    kalkulator wskazuje mi termin porodu na 25.01.2015

Niestety plamię na mleczno-brązowy kolor. Jest to zaledwie kilka kropek na wkładce, ale mimo wszystko martwię się, gdyż w styczniu poroniłam swoją pierwszą ciążę. Byłam w 11 tc (puste jajo płodowe - brak echa zarodka).

Poszłam wczoraj do gina po luteinę. Przepisał mi dopochwowo 2x1 dziennie.
    Druga sprawa - mam lekką niedoczynność. Obecnie przyjmuję dawkę 37,5, ale zadzwonię dziś do endo z pytaniem, czy nie zwiększyć?

Gratuluję Wszystkim Stycznióweczkom i spokojnych ciąż nam życzę :)

relgcwa11d8kpmkr.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Ciężaróweczki:)

sluchajcie ale numer... mąż przywiózł mi ze Szwajcarii sery bo wie ze jestem seromaniakiem, zgadnijcie jaka byla moja reakcja na ich zapach...:D
    jeszcze nigdy tak nie zareagowalam na prezent:P

jonka91, Agula92, liliana, Malenq, GabiKOR, Wiola25, Buziulka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Liliano! Oby wszystko było ok, trzeba w to wierzyć i na pewno się nie denerwować ani nie zamartwiać :) trzymaj się cieplutko!

nix lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliana witaj :)

Ag... masz serkowstręd? :D Uuuuu....

Ledwo wmusiłam w siebie 2 tosty po francusku, znów mi żołądek wywaliło. Mdłości nie mam, ale za to totalnie nie wiem co jeść i jak, może powinnam na stojąco? ;) Wczoraj zjadłam w sumie jedną bułkę, łyżkę ziemniaków, 2 jajka sadzone, małego ogórka kiszonego i banana a mój żołądek czuł się wieczorem fatalnie :/

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania...zapach mnie dobił:) ja tez mam jakis problem z wkladaniem w siebie czegokolwiek:/
    ale mi zrobilas smaka na jajo sadzone!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

to ja jestem w tej grupie co nie ma problemu z "wkładaniem" sobie do ust...wszystko jem, tylko że wszystko smakuje tak samo..niezależnie czy słodkie czy nie....
    liliana witaj:)
    ag... no to miną męża - bezcenna hahaha

miłego dnia:)

Ag... lubi tę wiadomość

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak ze mdli mnie na mysl wogle o jedzeniu nic w siebie nie moge wcisnac :-(

Anutka lubi tę wiadomość

w57v3e3kp7087rpf.png Rocznik 92 starajacy sie o mlucha. .
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    U mnie za 4 tyg, zawsze tak bierze co miesiąc, pewnie co lekarz to inne `zasady`.

Co tam u was? Ja ostatnio miałam sporo pracy, dużo snu i atrakcji, bo powiedzieliśmy najbliższym o Maleństwie w moim brzuszku, więc jest co opowiadać :) No ale żeby nie było tak kolorowo, to mam stresujący okres na uczelni niestety :(

A u Was jak? :)

o widzę że nie tylko ja się jeszcze mecze ze szkołą witam w klubie:))
    miłego dnia

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też studiuję, wprawdzie już ostatni rok licencjata ale stresu co nie miara.. :(

Swoją drogą, kiedy spojrzałam rano w lustro aż się przestraszyłam! Tak mi się pogorszyła cera że szok! Mam jakieś krostki, syfki i mega naczynka wyszły.. Nie wiem czy to przez ciąże czy zmianę kremu.. Macie też tak?

Anutka lubi tę wiadomość

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ