X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:44

zielarka, Ag..., szpilka, jonka91, olka25, Tymi, Ewelina88 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:09

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, masz racje, ze wszystko sie weryfikuje po urodeniy.U nas zupelnie nie zdal egzaminu np. rozek lub grubsze welurowe pajace. Myslalam, ze to mi sie przyda na zime, ale kaloryfery grzaly tak mocno, ze nie trzeba bylo grubszych rzeczy uzywac. Wszystko wyjdzie w praktyce. A co do pieluch wielorazowych to ja wiem, ze bylabym na to zbyt leniwa. Uzywamy biedronkowej dady. Ale podziwiam osoby ktorym sie chce :)

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    a mnie chyba bierze przeziebienie i to akurat teraz jak mam najbardziej oblegane dwa tygodnie, bo konczy sie urlop, szlag mnie trafi

dzis trzeba sie z mlekiem z miodem przeprosic na noc i w grubych skarpetach spac

Jesień czuć w powietrzu. Trzeba będzie bardziej na siebie uważać :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:09

• isabelle Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Podobno ma faktycznie przyjść szybko, ma być długa i mokra. Ale zima ponoć ma być łagodna, podobna do minionej.

Łagodna zima to duży plus, szybciej wyjdziemy z wózkami :) Ale wczesna jesień? Trzeba rozejrzeć się za kurtką. Macie coś na oku? W H&M pojawiły się już parki ciążowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 21:02

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Kasia, a czujesz przez skórę jak położysz dłoń na brzuchu, czy poprostu w środku? Ja od jakiegoś tygodnia czuję fikołki w brzuchu, ale ani razu przez skórę nic nie wyczułam. Do szczupłych nie należę, więc pewnie izolacja dobra :)

Przy położeniu ręki zdarzyło mi się raz i nie wiem do końca czy mi się to nie wydawało ale w środku to czuję praktycznie codziennie najbardziej wieczorem jak idę spać ok 22-23

isabelle lubi tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Kochane Babolki:)

Paula nie wiedziałam o tym rozmazie % wiec dzieki:)

Co do Waszej dyskusji na temat ochraniaczy,eko itd itd itd to uwazam ze u kazdej z nas sprawdzi sie co innego,jednej bedzie pasowac drugiej nie,z autopsji wiem ze wiele rzeczy jest po prostu niepotrzebnych, ale to juz kazda z nas wie czego jej potrzeba.

Ogladałam wczoraj "Inna Kobieta" usmialismy si z mezem :)dzieki raz jeszcze za polecenie.Mileerów ogladałam wczesniej a do reszty filmów nie ma napisów wrrr

Miałam dzis wilczy apetyt,masakra a we wtorek wizyta i wazenie brrrrr nie lubie tego ale kit z tym wazne ze w kocu małz zobaczy maluszka no i Tymi:)
    Jutro wizyta u Endo. Która z Was jest jeszcze Hashimotką???? ja do tego jakby było mało mam jeszcze krew ujemna,na szczescie jak zaliczyłam w 9 tyg szpitalal i krwawienie dostałam przeciwciała.

Dołaczam do posprzeczanych z małżami:/

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:45

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:45

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z was ma bol kosci łonowej? tak jakby w kroku?
    nie wiem czy to sie tez cos rozciaga czy cos, ale normalnie boli mnie kosc:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... mnie tylko pachwiny ciągną jak więcej pochodzę.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wiem jak sie nazywa ta czesc o ktora mi chodzi:) te kosci zaraz kolo warg:/
    zapytam we wtorek gina co to.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam hashimoto i dopiero po uregulowaniu hormonów udało mi się zajść w ciążę. A teraz co 4 tygodnie mam wizytę u endokrynologa i podnoszoną dawkę leku

Tymi lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    czy ktoras z was ma bol kosci łonowej? tak jakby w kroku?
    nie wiem czy to sie tez cos rozciaga czy cos, ale normalnie boli mnie kosc:/
    W tych miejscach sa przyczepy więzadeł, mogą boleć.

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    W tych miejscach sa przyczepy więzadeł, mogą boleć.

Jejku nie wpadlabym na to. Dzięki Zielarka:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    isabelle trochę drogo 150 zł jak dla mnie. Mam dylemat z tymi kurtkami jak trzeba będzie to kupię ale wolałabym przeznaczyć na to mniej pieniędzy.

Wiem, trochę szkoda kasy na dwa - trzy miesiące noszenia, ale ja na pewno nie zmieszczę się w swój jesienny płaszcz, już teraz nie zapinam się w biuście. Trzeba przeczesać allegro :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem hashi, co 4 tyg kontroluje tsh i ft4, dawkę miałam zwiększoną od razu po pozytywnym teście i na razie nie podnosimy, bo jest ok.

Co do kurtek to myślałam o parce, ale nie dla ciążówek, tylko normalnej, byle miała sznurek w talii. Może da radę rozsunąć go na maksa :P. Moje jesienne płaszczyki już odpadają :( Jutro idę z małżem na ciążowe zakupy, jakieś dżinsy muszę upolować, bo chodzę w rozpiętych :D

Ag... mnie ta kość bolała na początku ciąży, szczególnie jak siedziałam było niewygodnie. Pewnie coś tam się rozciąga ;)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta parka z HM swietna jest! poki co jednak mieszcze sie we wszystkie rzeczy z wyjatkiem spodni wiec mysle ze oejdzie sie bez specjalnej ciązowej.
    no chyba ze mi brzuch jakos magicznie szybko zacznie rosnąć:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Tymi- o tych % to w laboratorium mi powiedzieli. Ze jak babkom wychodzą cuda w rozmazie krwi, to najpierw sugerują test ciążowy ;)

Ja też hashimoto. Obecnie dawka 81, 5. Za tydzień mam wizytę u endokrynologa. Podniosłam już ponad 50%.

Mnie nie boli kość łonowa zato dzisiaj zaczęła ogonowa!
    Ledwo siedzę, a jak się kładę, to muszę tak bokiem. Największe akrobacje są podczas korzystania z WC. Siadać bokiem na kiblu! Tak ukośne. Nosz kurde. Komedia.

Wrócił mi apetyt.
    Jutro stuknie mi 33 wiosna. Marta Ty jutro też świętujesz, chociaż dużo mniej tych wiosen za Tobą wrrrrr - wszystkiego, co najlepsze, a przed wszystkimi - zdrowego maluszka i szczęśliwego rozwiązania!

No to nic. Idę spróbować się położyć! Leci Naga broń. Pa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 22:00

renia83, zielarka, Tymi, Martaaa, Ewelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość

‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ