X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:10

Ag... lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa Paula wszystkiego najlepszego. Samych szczesliwyh chwil.

Tymi i Ewelina wesolych nowin na wizytach. Czekamy juz na wasze relacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 10:31

Martaaa, Paula44 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:10

Martaaa, Paula44 lubią tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim urodzinowym mamusiom wszystkiego co najlepsze;).
    Ja robiłam sobie badanie TSH pierwszy raz w ciąży w 1 trymestrze wyszło 3, lekarz powiedział żeby powtórzyć bo jest trochę za wysokie, ft4 było w normie. I z tego tytułu: Dziś poszłam do ambulatorium. Multum ludzi kolejka z dziesięć osób straszna duchota MASAKRA, oczywiście każdy zerkał na brzuch ale sobie stałam i czekałam, nikt nie ustąpił mi miejsca w kolejce a co dopiero miejsca siedzącego nie mówiąc o tym że koleżanki laborantek przychodziły i odrazu wchodziły do gabinetu, a mi naprawdę było strasznie źle przez tą duchotę.
    Ja tam szczerze mówiąc i tak bym czekała na swoje kolej, ale gdyby chociaż jedna osoba wyraziła swoją dobrą wole i zapytała ,,czy moze..'' to była bym szczęśliwa a tak widzę że w naszym społeczeństwie panuje coraz większa znieczulica. Reasumując: Pozdrawiam te wszystkie osoby z wyjątkiem jednej starszej babci środkowym palcem;)

Martaaa, MonikaDM, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

Tymi i Ewelina wesolych nowin na wizytach. Czekamy juz na wasze relacje.
    Ale ja dopiero w poniedziałek. O tej samej godzinie mamy z Kawą. :) Ale dziękuję, dziękuję. :)

Wiki81, Kawa lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek Dziewczynki:)

Kawa- wyslalam ci liste.

A my z mezem zabieramy sie za malowanie, w sensie dzis pomoge mu w przygotowaniach a jutro z bratem pomaluje a ja sie powczasuje u mamy.
    Cale mieszkanie na biało wiec powinno szybko pojsc... ale nie chce nam sie nieziemsko:/

u mnie na wadze 50,7 czyli 0,5kg na tydzien zachowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 10:41

Kawa, Martaaa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska a ja dziś jechałam do pracy autobusem z taką trochę walniętą sąsiadką i jej niepełnosprawnym wnukiem. Tak mi się głupio zrobiło jak ta na cały autobus krzyknęła: "No Adrian ustąp jej miejsca bo przecież nikt ciężarnej tu nie ustąpi. No i bilet jej kup, niech się nie męczy."
    Ale miło się mi zrobiło. ;)

lwuska55592 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dziękuję, kurcze widzę że szczegółowo masz wszystko rozpisane, super lista. Ja póki co zatrzymuję wszystkie rachunki i zaznaczam na nich flamastrem kolorowym rzeczy dla dzidzi, jak któregoś nie biorę to zapisuję od razu na odwrocie.
    Ale z listy napewno skorzystam ;)

Już nie mogę doczekać się poniedziałku... Mamy z Ewelinką88 o tej samej godzinie wizytę :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a w ktorym tygodniu wychodzi najladniejsze zdjecie buzi dziecks na 4d?
    Ostatnio malutka zaslonila buzie I lekarz powiedzial ze moge przyjsc za tydzien na fotke tylko. Nie wiem czy im pozniej Tym lepiej? Czy np za 6 tyg juz nie bedzie widac ?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po dzisiejszym wazeniu 59,8 czyli 200 gram na plus od zeszlego tygodnia, mniej na wysokosci kosci biodrowych, ale wiecej na wysokosci pepka 91 cm, a i juz najpierw idzie brzuch a dopiero potem mleczarnia

Ewelina88, Kawa lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki zależy jak lekarz ustrzeli fotkę, spójrz sobie na zakładkę ->galerię zdjęć usg 3d/4d nawet z 38tygodnia są bardzo ładne ;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Iwuska a ja dziś jechałam do pracy autobusem z taką trochę walniętą sąsiadką i jej niepełnosprawnym wnukiem. Tak mi się głupio zrobiło jak ta na cały autobus krzyknęła: "No Adrian ustąp jej miejsca bo przecież nikt ciężarnej tu nie ustąpi. No i bilet jej kup, niech się nie męczy."
    Ale miło się mi zrobiło. ;)

Właśnie chodzi mi o coś takiego, przez takie sytuacje ludzie wydają się bardziej ludzcy ;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzis pani dzwonila zeby potwierdzic pon wizyte:) a ja jej mowie ale ja mam dopiero we wtorek:( juz tez sie nie moge doczekac:)

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Dziewczynki a w ktorym tygodniu wychodzi najladniejsze zdjecie buzi dziecks na 4d?
    Ostatnio malutka zaslonila buzie I lekarz powiedzial ze moge przyjsc za tydzien na fotke tylko. Nie wiem czy im pozniej Tym lepiej? Czy np za 6 tyg juz nie bedzie widac ?

we wtorek ci pokaze jak widac w 20 + 4. O ile sie Szanowny Pan zechce pokazac. Aczkolwiek 13.00 to jego pora akrobatyki wiec moze sie uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 12:06

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tak dzisiaj tutaj cicho...

zplX18SyZp.gif
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego urodzinowe dziewczynki :) ja wam życzę samego zdrówka dla was i dzidziusiow bo to najważniejsze a reszta sama przyjdzie :)
    My wczoraj z mezusiem wybraliśmy się na 1dniowy wypad do Wisły :) szału jak dla nas tam nie ma ale było miło wyrwać się choć na jeden dzień :) i najważniejsze moja corcia w końcu wraca dziś w nocy :) taki mam power z tego tytułu że już prawie całe mieszkanie wysprzatalam :) :) :) czekam aż mi się baterie wyczerpią i wtedy chyba zemdleje ;)

Wiki81, Paula44, Martaaa lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do problemow z cerą mi sie na brodzie porobily pryszcze. Czytalam ze teraz cera moze sie przetluszczac i wlasnie mogą sie robic takie wypryski i zeby przemywac tonikiem.
    Ale wiem ze nie wolno drapac a mnie by chyba musieli zagipsowac zebym tego nie dotykala:/ tylko sobie pewnie pogarszam

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina co o za materacyk wrzucalas ostatnio? mowilas ze jakis nowy, ale nie odnajde go teraz.
    Powiedz mi czy one pasuja do lozeczek z Ikei?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się na łóżeczkach z Ikei bo w pracy mi zrobią. :P Ale raczej tak. Jest w dowolnych rozmiarach.
    http://sklep.naturalniewyspani.pl/materace-dla-dzieci/piankowe/materac-piankowy-duo-activia-120-60-hevea-i-medica-klin-gratis.html
    Ten polecam bo bardzo fajny jest. Z pianki wysokoelastycznej o 2 stopniach twardości (dół i góra).

Dziewczyny jak będziecie kupować materac z kokosem to zwracajcie uwagę na to czy jest on sypki czy w postaci lateksowenej płyty.
    Bo przywieźli mi też materace dla dzieci z sypkim kokosem i ledwo go dotknęłam a on strasznie szeleści jakby sianem wypchano materac i jak rozsunęłam pokrowiec już widać było, że wbija się w ten dodatkowy pokrowiec, pod tym głównym i raczej wycofamy je.

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewelinka:*

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ