*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Ja już rano zaliczyłam lekarza. Na szczęście to nie migdały ropne tylko jakiś wirus ale dostałam zwolnienie na tydzień. Wczoraj już uprzedziłam szefa, że może być taka sytuacja ale dziś się okazało, że nie mam mnie kto zastąpić bo ktoś tam z pracowników dostał udaru, 2 szef ma przygotowania do ślubu, a że ja sama jestem u mnie w mieście, zgodziłam się aby dziś przyjść do pracy ale jak się będę tragicznie czuć to mam zamknąć i jechać do domu. Trochę zła jestem ale szef jest w porządku wobec mnie więc też chce być ok dla niego.
Dziewczynki trzyma kciuki za wizyty!
Wiki super, że z mężem lepiej.Ag..., Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Ag, codziennie to się nie ważę, więc nie wiem;) Ale idzie Ci systematycznie + 100 w górę czy są to tylko wahania wagi?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
polaola, czyli u Ciebie ten szew tak profilaktycznie przez wcześniejsze problemy, a teraz na razie nic się nie dzieje? Ech... u mnie to pierwsza ciąża, w której zaszłam tak daleko, to nie mam porównania. Ale u mnie szyjka się niestety skraca (ma 27 mm), jest miękka i lejek od środka już jest... no nic, zobaczymy, najwyżej będę leżeć.
Mój dzieciaczek mnie od wczoraj konkretnie już kopie i boksuje. Wcześniej raczej było łaskotanie, a tu nagle taka zmiana. Nie wiem, może przekroczył już jakąś magiczną granicę wielkości czy siły, ale widać ruchy przez skórę i czuję, jak się kotłujeI czuję go w całej przestrzeni brzucha, również wysoko nad pępkiem niekiedy.
nix lubi tę wiadomość
-
Ewelina to dobrze ze to tylko wirus i ze pewnie nie masz antybiotyku. Mam nadzieje ze nie masz chociaz klimy w pracy i ze wszystko szybko przejdzie.
Ale jak jestes osłabiona to moze faktycznie zamknij ten sklep i jedz do domu, w koncu są teraz rzeczy wazne i wazniejsze. Ja pamietam moje przeziebienie to bylam dętka totalna.
Bell no ostatnio( od tyg) mam 100g dziennie na plus. Waze sie codziennie rano na czczo.
Paula ty sie zapisalas na te warszaty w Kato?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 11:28
-
Ewelina88 wrote:Ag.. aż tak źle nie jest bo zawsze mogę się położyć i obejrzeć film, bo i tak dziś klientów nie przewiduję. Poczekam chociaż do 14,00 - 15.00.
No to jak masz taki chociaz komfort to dobrze. To zdrowka!
herbaty sobie cieplej zrob:)Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A.loth wrote:Ewelina, a w jakiej branży pracujesz, że można leżeć i film oglądać?
Studio snu. Mam 3-4 klientów na dzień, 15 super wygodnych materacy i leżę i czekam na klienta, a szef zamiast laptopa wstawił mi Tv 32 cale więc luz jest. A jak klient przychodzi to zawszę mówię coś w stylu, że właśnie dostałam nowy materac i testuje.
Ag..., rastafanka, A.loth, renia83, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A.loth- tak szew ma byc profilaktycznie, ale ostatnio rozwarcie mialam dopiero w 19 tyg. Wiec nie wiem czy od ciezaru czy innych czynnikow ktore sie na siebie nalozyly bo byl to moj zly stan psych. po smierci mamy, problemy poczatkow malzenstwa, praca, obawa przed utrata ciazy, bakterie, bardzo mocny kaszel.
Obecnie mam na wszystko wyrabane! Tylko dzidka chyba daje popalic tez czasami kop powoduje bol nie jest to za wczesnie na takie bolesne walniecia? -
polaola mnie kopniaki dziecka nie bolą, wręcz są przyjemne jak na razie, chociaż wiem, że w późniejszym etapie ciąży, jak łupnie nóżką np. w żebra czy wątrobę to może zaboleć. Może zapytaj się lekarza czy to nic niepokojącego.
Ja uważam, że bardzo dobrze, że nawet profilaktycznie szew ma być założony bo na pewno nie zaszkodzi a będziesz miała więcej spokoju w donoszeniu ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 12:49
-
Mnie też kopniaki nie bolą, wręcz przeciwnie - łaskoczą. Właśnie teraz wierci się maleńka ok 4 cm pod pępkiem i mnie rozbawia.
Najlepiej zadzwonić do lekarza i zapytać jak masz taką możliwość. Może masz bardziej unerwione i wrażliwe ciało?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 12:56
-
Byłam własnie w Tesco,u nas pełno tych spiworków z Kubusiem Puchatkiem,za 23zł.Byłam z siostra,która ma dwójkę dzieci i mowi,że mi sie to nie przyda,że jej z tego dzieci wysmykały się,bo to takie na ramionkach jest.No i nie kupiłam.Ale za to wiele zimowych i nie tylko rzeczy w second handzie,mnóstwo za 50zł
-
Ewelina, fajna praca!
Mnie też kopniaki nie bolą w ogóle, przynajmniej na razie. Ale ciągnięcie brzucha niekiedy przez cały dzień już tak, szczególnie przy chodzeniu.
No właśnie wszystko ma swoje plusy i minusy. Jeśli chodzi o szew, to sam zabieg założenia niesie zawsze ze sobą ryzyko infekcji, a poza tym, jak poczytałam o tym trochę więcej (artykułów naukowych, a nie for i stron poradnikowych), to okazuje się, że nie jest wcale udowodnione, że szew zmniejsza ryzyko wystąpienia porodu przedwczesnego. Robiono badania porównawcze. Ale będę się trzymać tego, co powiedzą w szpitalu. W końcu to oni mają jakieś doświadczenie w tym względzie.
renia83, trzymamy!Ewelina88 lubi tę wiadomość