*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina88 wrote:Ag.. ale ginka badała mi to spojenie. I jak mi na nie nacisnęła to aż mąż na krześle podskoczył bo krzyczałam z bólu, tak bolało niestety. Często w ciąży boli ale jak to się ciągle zdarza trzeba dokładnie zbadać, żeby się nie rozeszło.
Kurde od kiedy mam te regularne i w miarę mocne kopniaki to tak mnie łaskoczę, że aż podskakuję a potem się śmieję sama do siebie. Cudowne uczucie ale co sobie o mnie klienci pomyślą jak będą coraz mocniejsze.
Renia ja też mogłabym się tak godzinami rozpisywać.
o kurde no to ja tak nie mam, poprostu mnie pobolewalo przy chodzeniu ale juz przeszlo. No ale wspomniala mu o tym we wtorek. No to oby bylo dobrze:) -
nick nieaktualnyPiękne macie dziewczyny wspomnienia z tych USG. Teraz kiedy w szpitalu widziałam swoje maleństwo pani doktor żeby mnie uspokoić pokazuje i mówi:
Doktor:
-No jak się nie rusza,jak widać , że szaleje.
Ja:
-Ale gdzie się rusza?
Doktor:
-No wali wszystkimi czterema.
Ja:
-Ja tam nic nie widzę i nie czuję (w szpitalu mieli chyba słabe usg)
Doktor:
-A co ma głową walić?
W każdym razie widziałam buziaczka. I nosek i usteczka i to wszystkie takie piękne.
Teraz czekam do czwartego września.renia83, Ewelina88, bluegirl89, Paula44, M4DZI4, GabiKOR, jonka91, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Super Dziewczyny że wizyty udane. Renia duże to twoje Malutkie.
Co do wagi Ag to prawidłowy (czyt. przeciętny) przyrost tygodniowy dziecka po 20 tygodniu to 70-80 g a matki 500 g. Ewelina myślę, że szef powinien to docenić, że mu pomagasz jak ma problem i miło z Twojej strony. Ja też mam zamiar jeszcze od października wziąć troche zajęć na uczelni dla dobra ogólnego- prowadze taki przedmiot z którego nie mam zastępstwa, jednak to jest zależne od tego czy będę dawała radę. Ja czuję się bardzo dobrze w ciąży. Oby tak zostało i wszystkim tego życzę.
Ja też jestem pewna że będę mieć rozwiązanie w grudniu, ale wolałabym w nowym roku. Wydaje mi się, że dziecku byłoby tak lepiej.
Co do niepotrzebnych ubranek, czy spiworków, wiem, że jako nowe mamy dziewczyny chciałyby mieć śliczne ubranka, ale powiem Wam z doświadczenia, ze np spodenki jeansowe, sweterki czy inne ubranka inne niż piżamowe mi się nie sprawdziły. Wyobrażacie sobie maleństwo 4 kilogramowe które tylko leży na rękach lub w łóżeczku w swetrze, czy jeansach? W zimie w domu jest ciepło, na dworze pod kombinezonem niewygodnie, lepiej coś bawełnianego, a w lecie zawsze gorąco. Dużo jest ubrań, których się nigdy nie zakłada.
Ewelina88, renia83, Maud11 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
No właśnie mnie nie jak chodzę tylko np jak siedzę, leżę.
Paula a jak Ty się w ogóle czujesz bo mało ostatnio piszesz? Chyba coraz lepiej?
Wiki szef w porządku wobec mnie więc pasuje się odwdzięczyć.On super gościu jest. Jak mu powiedziałam, że chyba dziewczynka to mi powiedział, że to nie możliwe bo on uważa, że chłopak i koniec kropka.
No i mam materacyka nie kupować nigdzie więc pewnie dostanę w prezencie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:18
Ag..., jonka91 lubią tę wiadomość
-
Ewelina no to fajnie ze masz spoko szefa, nie łatwo o takiego
no i materacyk to tez nie maly koszt wiec prezent jak najbardziej trafiony:)
Apropo szefow mi sie dzis snil kierownik- jako...moj ginekolog:/
powiedzial ze mam pakowac walize bo nie wiadomo kiedy bede musiala jechac do szpitala i mam byc przygotowana bo to juz niebawem.
Gdyby nie fakt ze on w roli lekarza mnie rozsmieszyl totalnie to moze i bym sie przejeła. No ale pozatym sny sie interpretuje odwrotnie:DWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:22
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:Hahahaha... Twoje sny Ag.. są lepsze od moich.
Ale kolejny raz śni Ci się ginekolog. Co prawda inna osoba ale ginekolog. Może to jakieś ukryte pragnienia? Hm???
haha, on akurat jest zboczony i oblesny. Mysli ze jest Christianem Grey'em- sam to przyznal:) ze niby przystojny. Bleee okropny jest:/ pozatym ma podobno romans z inna laską.
A moj lekarz to mi sie snil juz chyba ze 3 razy- ale mężowi powiedzialam tylko jeden smieszny sen bo i tak juz marudzi ze lepiej by bylo jakbym znalazla lekarza blizej bo ten KRK to nam teraz ni kij ni w oko.
Ale faceci chyba nie rozumieją ze jak sie ufa lekarzowi to ciezko tak poprostu isc do innego:/ tymbardziej jak sie ma za sobą bande idiotow.
No nic- nie sadze zeby to byly ukryte pragnienia, bardziej ciązowe odchyly.
Zielarka- jak tam wiesci z wizyty??Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:34
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny!!! Miałam 3 tygodnie temu robioną amniopunkcję i dzisiaj zadzwoniłam i powiedzieli , że będziemy mieli zdrowe dziecko!!!!!!!!!
Pełny opis wraz z płcią maja przesłać pocztą. Matko jedyna nawet nie wiecie jakie szczęście i jaka ulga!!!! Pierwsze dzieciątko straciłam bo było śmiertelnie chore i odeszło, tak bałam się o te dziecko co teraz noszę w swoim łonie. Córcia, która jest w niebie czuwa nad swoją siostrą (albo i bratem) nie ważne nie obchodzi mnie płeć- NAJWAŻNIEJSZE, ŻE JEST ZDROWEEEEE!!!! Mogła bym teraz wyściskać i ucałować każdego człowieka na ziemi.
Ale... i tak z pokorą nadal do ciąży podchodzę, bo pełnie nieopisanego szczęścia poczuję jak urodzę i przytulę zdrowiutkie dziecko.
Oby same dobre wiadomości gościły na naszym dziale styczniówek, bo takimi dobrymi nowinami się zaraża innychAg..., Ewelina88, Wiki81, renia83, olka25, polaola, MartaKD, Kawa, Tymi, bluegirl89, Paula44, Cynamonek30, MonikaDM, M4DZI4, zielarka, liliana, Maud11, ania_29, GabiKOR, Silatan, jonka91, isabelle, kasia86, marrtka, rastafanka, szpilka, nix, neharika, Becia81 lubią tę wiadomość
-
jeśli chodzi o ubranka dla malucha to potwierdzam opinię Wiki, u mojej małej sprawdziły się body, śpiochy, kaftaniki i pajace (bawełniane 100%), w tych zestawach zawsze było jej najwygodniej, najbardziej przewiewnie i higienicznie bo maluch przecież też się poci, czasem się pielucha przesunie jak grajdołek mały i wiadomo co może wyjść boczkiem albo na pleckach
maluchowi może się przecież ulać mleko, w zagłębieniach na ciałku tj pod paszkami, kolankami,pod bródką,w pachwinach itp mogą pojawić się potówki itd itd także ja osobiście korzystać z innych części garderoby zaczęłam jak mała raczkowała bo wcześniej nie było sensu
Gwiazdeczka super wieścidziś jakiś taki dobry dzionek u nas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:46
Wiki81, Silatan lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula44 wrote:Czemu w grudniu? Gdzie?
a normalna data porodu przez to że maluch szybko rośnie przesunęła się o tydzień czyli-SYLWESTRA!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:12
-
Gwiazdeczka27 wrote:
No baaa, dziecko bedzie spalo, mamuska na forum. Przeciez nie samymi pieluchami bedziemy zyly na tym macierzynskim:D
No i gdzie bedziemy sie wyzalac ze maluchy nie spią w nocy, ze chodzimy jak zombie i ze cycochy mamy pogryzione:DEwelina88, MartaKD, renia83, Kawa, Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczko gratulacje:D
Co do snów to ja już któryś raz mam dziwny, że śni mi się osoba zmarła:/ dzisiejszej nocy było to mój dziadek nieboszczyk, którego moja siostra zastrzeliła(we śnie) i próbowałyśmy pozbyć się ciała bo zaczynało śmierdziećMasakryczny sen...skąd takie się biorą?
-
nick nieaktualny