WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ag.. ale ginka badała mi to spojenie. I jak mi na nie nacisnęła to aż mąż na krześle podskoczył bo krzyczałam z bólu, tak bolało niestety. Często w ciąży boli ale jak to się ciągle zdarza trzeba dokładnie zbadać, żeby się nie rozeszło.
    Kurde od kiedy mam te regularne i w miarę mocne kopniaki to tak mnie łaskoczę, że aż podskakuję a potem się śmieję sama do siebie. Cudowne uczucie ale co sobie o mnie klienci pomyślą jak będą coraz mocniejsze. :)

Renia ja też mogłabym się tak godzinami rozpisywać. :)

o kurde no to ja tak nie mam, poprostu mnie pobolewalo przy chodzeniu ale juz przeszlo. No ale wspomniala mu o tym we wtorek. No to oby bylo dobrze:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie dziewczyny wspomnienia z tych USG. Teraz kiedy w szpitalu widziałam swoje maleństwo pani doktor żeby mnie uspokoić pokazuje i mówi:

Doktor:
    -No jak się nie rusza,jak widać , że szaleje.
    Ja:
    -Ale gdzie się rusza?
    Doktor:
    -No wali wszystkimi czterema.
    Ja:
    -Ja tam nic nie widzę i nie czuję (w szpitalu mieli chyba słabe usg)
    Doktor:
    -A co ma głową walić?

:-D

W każdym razie widziałam buziaczka. I nosek i usteczka i to wszystkie takie piękne.
    Teraz czekam do czwartego września. :-)

renia83, Ewelina88, bluegirl89, Paula44, M4DZI4, GabiKOR, jonka91, rastafanka lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Dziewczyny że wizyty udane. Renia duże to twoje Malutkie.
    Co do wagi Ag to prawidłowy (czyt. przeciętny) przyrost tygodniowy dziecka po 20 tygodniu to 70-80 g a matki 500 g. Ewelina myślę, że szef powinien to docenić, że mu pomagasz jak ma problem i miło z Twojej strony. Ja też mam zamiar jeszcze od października wziąć troche zajęć na uczelni dla dobra ogólnego- prowadze taki przedmiot z którego nie mam zastępstwa, jednak to jest zależne od tego czy będę dawała radę. Ja czuję się bardzo dobrze w ciąży. Oby tak zostało i wszystkim tego życzę.

Ja też jestem pewna że będę mieć rozwiązanie w grudniu, ale wolałabym w nowym roku. Wydaje mi się, że dziecku byłoby tak lepiej.

Co do niepotrzebnych ubranek, czy spiworków, wiem, że jako nowe mamy dziewczyny chciałyby mieć śliczne ubranka, ale powiem Wam z doświadczenia, ze np spodenki jeansowe, sweterki czy inne ubranka inne niż piżamowe mi się nie sprawdziły. Wyobrażacie sobie maleństwo 4 kilogramowe które tylko leży na rękach lub w łóżeczku w swetrze, czy jeansach? W zimie w domu jest ciepło, na dworze pod kombinezonem niewygodnie, lepiej coś bawełnianego, a w lecie zawsze gorąco. Dużo jest ubrań, których się nigdy nie zakłada.

Ewelina88, renia83, Maud11 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie nie jak chodzę tylko np jak siedzę, leżę. :/
    Paula a jak Ty się w ogóle czujesz bo mało ostatnio piszesz? Chyba coraz lepiej?
    Wiki szef w porządku wobec mnie więc pasuje się odwdzięczyć. :) On super gościu jest. Jak mu powiedziałam, że chyba dziewczynka to mi powiedział, że to nie możliwe bo on uważa, że chłopak i koniec kropka. :P No i mam materacyka nie kupować nigdzie więc pewnie dostanę w prezencie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:18

Ag..., jonka91 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no to fajnie ze masz spoko szefa, nie łatwo o takiego :) no i materacyk to tez nie maly koszt wiec prezent jak najbardziej trafiony:)

Apropo szefow mi sie dzis snil kierownik- jako...moj ginekolog:/
    powiedzial ze mam pakowac walize bo nie wiadomo kiedy bede musiala jechac do szpitala i mam byc przygotowana bo to juz niebawem.
    Gdyby nie fakt ze on w roli lekarza mnie rozsmieszyl totalnie to moze i bym sie przejeła. No ale pozatym sny sie interpretuje odwrotnie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:22

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha... Twoje sny Ag.. są lepsze od moich. :) Ale kolejny raz śni Ci się ginekolog. Co prawda inna osoba ale ginekolog. Może to jakieś ukryte pragnienia? Hm???

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Hahahaha... Twoje sny Ag.. są lepsze od moich. :) Ale kolejny raz śni Ci się ginekolog. Co prawda inna osoba ale ginekolog. Może to jakieś ukryte pragnienia? Hm???

haha, on akurat jest zboczony i oblesny. Mysli ze jest Christianem Grey'em- sam to przyznal:) ze niby przystojny. Bleee okropny jest:/ pozatym ma podobno romans z inna laską.
    A moj lekarz to mi sie snil juz chyba ze 3 razy- ale mężowi powiedzialam tylko jeden smieszny sen bo i tak juz marudzi ze lepiej by bylo jakbym znalazla lekarza blizej bo ten KRK to nam teraz ni kij ni w oko.
    Ale faceci chyba nie rozumieją ze jak sie ufa lekarzowi to ciezko tak poprostu isc do innego:/ tymbardziej jak sie ma za sobą bande idiotow.
    No nic- nie sadze zeby to byly ukryte pragnienia, bardziej ciązowe odchyly.

Zielarka- jak tam wiesci z wizyty??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:34

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Miałam 3 tygodnie temu robioną amniopunkcję i dzisiaj zadzwoniłam i powiedzieli , że będziemy mieli zdrowe dziecko!!!!!!!!!
    Pełny opis wraz z płcią maja przesłać pocztą. Matko jedyna nawet nie wiecie jakie szczęście i jaka ulga!!!! Pierwsze dzieciątko straciłam bo było śmiertelnie chore i odeszło, tak bałam się o te dziecko co teraz noszę w swoim łonie. Córcia, która jest w niebie czuwa nad swoją siostrą (albo i bratem) nie ważne nie obchodzi mnie płeć- NAJWAŻNIEJSZE, ŻE JEST ZDROWEEEEE!!!! Mogła bym teraz wyściskać i ucałować każdego człowieka na ziemi.
    Ale... i tak z pokorą nadal do ciąży podchodzę, bo pełnie nieopisanego szczęścia poczuję jak urodzę i przytulę zdrowiutkie dziecko.

Oby same dobre wiadomości gościły na naszym dziale styczniówek, bo takimi dobrymi nowinami się zaraża innych :)

Ag..., Ewelina88, Wiki81, renia83, olka25, polaola, MartaKD, Kawa, Tymi, bluegirl89, Paula44, Cynamonek30, MonikaDM, M4DZI4, zielarka, liliana, Maud11, ania_29, GabiKOR, Silatan, jonka91, isabelle, kasia86, marrtka, rastafanka, szpilka, nix, neharika, Becia81 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka no to ściskamy i buziakujemy :*** :) super wiadomosci:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o ubranka dla malucha to potwierdzam opinię Wiki, u mojej małej sprawdziły się body, śpiochy, kaftaniki i pajace (bawełniane 100%), w tych zestawach zawsze było jej najwygodniej, najbardziej przewiewnie i higienicznie bo maluch przecież też się poci, czasem się pielucha przesunie jak grajdołek mały i wiadomo co może wyjść boczkiem albo na pleckach ;) maluchowi może się przecież ulać mleko, w zagłębieniach na ciałku tj pod paszkami, kolankami,pod bródką,w pachwinach itp mogą pojawić się potówki itd itd także ja osobiście korzystać z innych części garderoby zaczęłam jak mała raczkowała bo wcześniej nie było sensu :)
    Gwiazdeczka super wieści :) :) :) dziś jakiś taki dobry dzionek u nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:46

Wiki81, Silatan lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Gwiazdeczko. Gratulujemy.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka bardzo się cieszę!!! Gratuluję z całego serca. Teraz już będzie z górki. :)

zplX18SyZp.gif
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuję, i chcę abyście wiedziały, że bardzo się cieszę, że Was poznałam - jesteście super babeczki. Mam nadzieję, że będziemy się trzymać tu na forum nie tylko do końca rozwiązania w styczniu ale jeszcze bardzo długo!!! 368959bc81nd29tx.gif

renia83, GabiKOR lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Dziewczyny bardzo dziękuję, i chcę abyście wiedziały, że bardzo się cieszę, że Was poznałam - jesteście super babeczki. Mam nadzieję, że będziemy się trzymać tu na forum nie tylko do końca rozwiązania w styczniu ale jeszcze bardzo długo!!! 368959bc81nd29tx.gif
    Ja też mam taką nadzieję i myślę, że na pewno tak będzie. :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • polaola Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko nawet nie wiesz jak taka wiadomosc czlowieka,podnosi na duchu, cuda....ludzie.....ja tez mam w sobie maly cud ;-)

Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Czemu w grudniu? Gdzie?
    Kochana, bo chcę CC na życzenie w Esku, a cesarskie cięcie wykonuje się już po 36tygodniu czyli oficjalnie od 16 grudnia mogę rodzić ;) a normalna data porodu przez to że maluch szybko rośnie przesunęła się o tydzień czyli-SYLWESTRA! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:12

• Ag... Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:

No baaa, dziecko bedzie spalo, mamuska na forum. Przeciez nie samymi pieluchami bedziemy zyly na tym macierzynskim:D
    No i gdzie bedziemy sie wyzalac ze maluchy nie spią w nocy, ze chodzimy jak zombie i ze cycochy mamy pogryzione:D

Ewelina88, MartaKD, renia83, Kawa, Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko gratulacje:D
    Co do snów to ja już któryś raz mam dziwny, że śni mi się osoba zmarła:/ dzisiejszej nocy było to mój dziadek nieboszczyk, którego moja siostra zastrzeliła(we śnie) i próbowałyśmy pozbyć się ciała bo zaczynało śmierdzieć:/ Masakryczny sen...skąd takie się biorą?

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam fajny wykres przyrostu masy ciała w ciąży.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e6cefb431a9.jpg

Ag..., Ewelina88, Gwiazdeczka27, Maud11 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawcia

A jaka datę wybrałaś? ;) chyba nie 31!? ;)

‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ