WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Gwiazdeczko gratulacje:D
    Co do snów to ja już któryś raz mam dziwny, że śni mi się osoba zmarła:/ dzisiejszej nocy było to mój dziadek nieboszczyk, którego moja siostra zastrzeliła(we śnie) i próbowałyśmy pozbyć się ciała bo zaczynało śmierdzieć:/ Masakryczny sen...skąd takie się biorą?

o matko jedyna!
    sluchajcie lecą mi w tle rozmowy w toku.
    Rano byly jakies pierdoly ze facet nie chce 2 dziecka a teraz kobiety wielodzietne, ktore przy swoich dzieciach mowią ktore bylo chciane, ktore wpadką, ktore mialo byc chlopcem a niestety jest dziewczynką.
    masakra ten program! a wszystko takie sztuczne ze az slabo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:29

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko
    Dziękuję. Lepiej. Grzyb opanowany. Apatyt wrócił. Jest ok. Odpukać w niemalowane! ;)

Ag..., Ewelina88, renia83, Gwiazdeczka27, zielarka, jonka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Kawcia

A jaka datę wybrałaś? ;) chyba nie 31!? ;)

Myślę jeszcze przed świętami, żeby nie było poszkodowane że na urodziny rówieśnicy nie przyjdą bo będą wyjeżdżać itp. Święta odpadają, a po nich byłoby ryzyko że mogłoby samo próbować wyjść :P
    Oczywiście wszytsko zależy od lekarzy i anestezjologa jak ustalą, ale chciałabym 18 ;)

Ewelina88, Paula44 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha AG właśnie też oglądam! :)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Ewelinko
    Dziękuję. Lepiej. Grzyb opanowany. Apatyt wrócił. Jest ok. Odpukać w niemalowane! ;)
    No to super! To teraz jak mebelki będą na swoim miejscu to czekamy na zdjęcia. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Myślę jeszcze przed świętami, żeby nie było poszkodowane że na urodziny rówieśnicy nie przyjdą bo będą wyjeżdżać itp. Święta odpadają, a po nich byłoby ryzyko że mogłoby samo próbować wyjść :P
    Oczywiście wszytsko zależy od lekarzy i anestezjologa jak ustalą, ale chciałabym 18 ;)

noo i zeby nie marudzilo ze na gwiazdke i urodziny jeden prezent:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    noo i zeby nie marudzilo ze na gwiazdke i urodziny jeden prezent:)

Dokładnie! Dziadkowie pewnie nie zwrócili by na to uwagi i kupowali jeden prezent, a dzieci to widzą np. bo czemu jego kuzyn też dostał prezent skoro nie ma urodzin? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb9cda2f2901.jpg

Ewelinko prosiliśmy, żeby meble dostarczyli w grudniu
    To ten komplet

renia83, MartaKD, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaję relację z dzisiejszej wizyty.
    Ogólnie jest dobrze.
    Podaję opis badania USG:
    W jamie macicy pojedynczy żywy płód w położeniu podłużnym miednicowym.
    Echostruktura płodu prawidłowa.
    Serce czterojamowe, akcja serca miarowa 144/min, ujścia przedsionkowo-komorowe i wielkich naczyń prawidłowe.
    Czaszka, klatka piersiowa, brzuch - struktura prawidłowa.
    Kręgosłup ciągły, powłoki brzuszne ciągłe.
    Kończyny wykształcone.
    Twarzoczaszka - budowa prawidłowa.
    Nerki, pęcherz moczowy - obecne.
    Pępowina trójnaczyniowa.
    Łożysko na przedniej ścianie, poza ryzykiem przodowania, bez cech przedwczesnego odklejania.
    Ilość płynu owodniowego zwykła, ruchy płodu (+).
    Waga: 358g.
    Szyjka macicy długości 31-33mm o prawidłowej morfologii ujścia wewnętrznego.
    Poprzednio szyjka miała 35mm, czyli się skraca. Mam leżeć i odpoczywać.
    Kolejna wizyta ze względu na tą szyjkę za 3 tygodnie, czyli 11 września.
    Przez pogłębiającą się anemię dostałam jeszcze 2x większą dawkę żelaza do przyjmowania i magnez 3x dziennie.

Co do płci to nie chciało pokazać się dziś zbytnio, ale dalej na 80% dziewczynka. :)

renia83, Gwiazdeczka27, Ag..., MartaKD, Ewelina88, M4DZI4, Agataa, Wiki81, olka25, Paula44, GabiKOR, jonka91, MonikaDM, rastafanka, szpilka lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:53

Gwiazdeczka27, Kawa, nix lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no ja właśnie bardzo chciałam styczeń ale u mnie to już mało prawdopodobne.. więc wolę przed świętami :)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pamiętam komplet ale myślałam, że mniej rzeczy zamówiliście. Ładnie to wszystko razem wygląda. Kurcze i mi się ta pszczółka podoba nad łóżeczkiem. Myśleliście o takiej? Śliczna jest.
    Widzę, że dziś same dobre wiadomości. Bardzo się cieszę. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz po wizycie, ale czuje niedosyt. Lekarz się bardzo spieszył bo nie było go wczoraj i na dziś przepisali pacjentów.. Sprawdził tylko serduszko, potwierdził synka i zaprosił na 11 września na polowkowe. Wyniki mam dobre poza tym, ze mam anemię i trzeba zażywać żelazo. Zerknął także na nerki, ale żadnych kamieni w nich nie ma oraz sprawdził usg ta pierś, gdzie czuje guzek, ale podobno wszystko jest ok. Nawet nie zdążyłam przyjrzeć się dzieciątku bo tylko pokazał zbliżenie torsu, aby serduszko posłuchać. Zdjeć także nie dostaliśmy. Wizyta była na NFZ.

Prywatnie idę do swojego prowadzącego 4 września, wiec to tez juz chyba polowkowe będzie, nie? I tak myślimy nad tym 3d czy jest sens. Niby pamiątka i lepiej posprawdzaja wszystko, ale troszkę kosztowna. Ja bym poszła, ale zobaczymy jak będzie z kasa bo to przed samym weselem wypada, a jeśli nie to na pewno będę mieć nagranie w 2d

olka25, szpilka lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Isabelle fajne nowe lokum?

Tak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:27

olka25, Maud11, Wiki81, jonka91, Kawa, renia83, M4DZI4, MonikaDM, Ewelina88, rastafanka, Becia81 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Witam się z Wami dziewczęta...spać nie moge już od godziny...śniło mi sie, że mój ginekolog robił mi ten test jezykowy co pisałam 3 tg. temu i powiedział, ze jak go zdam to maluch bedzie zdrowy a jak nie to nie...

Strasznych snów ciąg dalszy :) Mnie się dzisiaj śniło, że urodziłam i nie miałam żadnej rzeczy dla maleństwa, oprócz pampersów. Byłam spanikowana i biegałam po sklepach kupowałam wszystko. Poza tym moje dziecko było ogromne, od razu chodziło i mówiło :)

renia83, MonikaDM lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7d09b49caad06152cf398d416f452064.jpg

:D

Paula44, jonka91, MartaKD, Gwiazdeczka27, renia83, MonikaDM, Ewelina88, rastafanka, szpilka, neharika, zielarka lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to jest motylek Hihihi.

Lampy jeszcze nie wybraliśmy.

Ale dziś dużo zjadłam! Na obiad to przegiełam! Pol talerza ziemniaków puree z maslem i śmietana , do tego 3 ogromne szaszłyki ( pierś z kurczaka, pieczarki, , cebulka i 3 różne papryki. Rozerwie mi chyba doope ;)

Agus nasz Szymuś na bank taką ma! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 19:05

renia83, MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie z ciekawości. Jak to było u Was . Sprawdził się przesad, ze jak sa wymioty to będzie dziewuszka, a jeśli nie, to chłopiec? U mnie tak!

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle to super masz to lokum, zwłaszcza to morze 10 min ... Zazdroszczę bardzo. Oczywiście pozytywnie. Niech się dobrze mieszka.

Olka , Wiktor to ładne imię. Jak będzie duży to będzie się normalnie wymawiało - tak twardo, a dziecko Wiktorek tez bardzo ładnie. A do tego to międzynarodowe imię. Jest w krajowym rejestrze ludności lub na liście imion dzieci urodzonych m.in. w takich krajach, jak Polska, USA, Wielka Brytania, Hiszpania, Szwecja, Belgia i Czechy.

Ag, te usteczka Maleństwa. Cudownie duże. To będzie model. Film super.

olka25 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Dziewczyny, pytanie z ciekawości. Jak to było u Was . Sprawdził się przesad, ze jak sa wymioty to będzie dziewuszka, a jeśli nie, to chłopiec? U mnie tak!
    U mnie nie. Nie miałam mdłości, ani wymiotów. Od razu zaczęłam tyć. I wszyscy mówili - chłopak, a jest baba.

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ