*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
bluegirl89 wrote:Gwiazdeczko gratulacje:D
Co do snów to ja już któryś raz mam dziwny, że śni mi się osoba zmarła:/ dzisiejszej nocy było to mój dziadek nieboszczyk, którego moja siostra zastrzeliła(we śnie) i próbowałyśmy pozbyć się ciała bo zaczynało śmierdziećMasakryczny sen...skąd takie się biorą?
o matko jedyna!
sluchajcie lecą mi w tle rozmowy w toku.
Rano byly jakies pierdoly ze facet nie chce 2 dziecka a teraz kobiety wielodzietne, ktore przy swoich dzieciach mowią ktore bylo chciane, ktore wpadką, ktore mialo byc chlopcem a niestety jest dziewczynką.
masakra ten program! a wszystko takie sztuczne ze az slabo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:29
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula44 wrote:Kawcia
A jaka datę wybrałaś?chyba nie 31!?
Myślę jeszcze przed świętami, żeby nie było poszkodowane że na urodziny rówieśnicy nie przyjdą bo będą wyjeżdżać itp. Święta odpadają, a po nich byłoby ryzyko że mogłoby samo próbować wyjść
Oczywiście wszytsko zależy od lekarzy i anestezjologa jak ustalą, ale chciałabym 18Ewelina88, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:Myślę jeszcze przed świętami, żeby nie było poszkodowane że na urodziny rówieśnicy nie przyjdą bo będą wyjeżdżać itp. Święta odpadają, a po nich byłoby ryzyko że mogłoby samo próbować wyjść
Oczywiście wszytsko zależy od lekarzy i anestezjologa jak ustalą, ale chciałabym 18
noo i zeby nie marudzilo ze na gwiazdke i urodziny jeden prezent:) -
nick nieaktualnyAg... wrote:noo i zeby nie marudzilo ze na gwiazdke i urodziny jeden prezent:)
Dokładnie! Dziadkowie pewnie nie zwrócili by na to uwagi i kupowali jeden prezent, a dzieci to widzą np. bo czemu jego kuzyn też dostał prezent skoro nie ma urodzin? -
nick nieaktualny
-
Zdaję relację z dzisiejszej wizyty.
Ogólnie jest dobrze.
Podaję opis badania USG:
W jamie macicy pojedynczy żywy płód w położeniu podłużnym miednicowym.
Echostruktura płodu prawidłowa.
Serce czterojamowe, akcja serca miarowa 144/min, ujścia przedsionkowo-komorowe i wielkich naczyń prawidłowe.
Czaszka, klatka piersiowa, brzuch - struktura prawidłowa.
Kręgosłup ciągły, powłoki brzuszne ciągłe.
Kończyny wykształcone.
Twarzoczaszka - budowa prawidłowa.
Nerki, pęcherz moczowy - obecne.
Pępowina trójnaczyniowa.
Łożysko na przedniej ścianie, poza ryzykiem przodowania, bez cech przedwczesnego odklejania.
Ilość płynu owodniowego zwykła, ruchy płodu (+).
Waga: 358g.
Szyjka macicy długości 31-33mm o prawidłowej morfologii ujścia wewnętrznego.
Poprzednio szyjka miała 35mm, czyli się skraca. Mam leżeć i odpoczywać.
Kolejna wizyta ze względu na tą szyjkę za 3 tygodnie, czyli 11 września.
Przez pogłębiającą się anemię dostałam jeszcze 2x większą dawkę żelaza do przyjmowania i magnez 3x dziennie.
Co do płci to nie chciało pokazać się dziś zbytnio, ale dalej na 80% dziewczynka.renia83, Gwiazdeczka27, Ag..., MartaKD, Ewelina88, M4DZI4, Agataa, Wiki81, olka25, Paula44, GabiKOR, jonka91, MonikaDM, rastafanka, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula pamiętam komplet ale myślałam, że mniej rzeczy zamówiliście. Ładnie to wszystko razem wygląda. Kurcze i mi się ta pszczółka podoba nad łóżeczkiem. Myśleliście o takiej? Śliczna jest.
Widzę, że dziś same dobre wiadomości. Bardzo się cieszę. -
My tez juz po wizycie, ale czuje niedosyt. Lekarz się bardzo spieszył bo nie było go wczoraj i na dziś przepisali pacjentów.. Sprawdził tylko serduszko, potwierdził synka i zaprosił na 11 września na polowkowe. Wyniki mam dobre poza tym, ze mam anemię i trzeba zażywać żelazo. Zerknął także na nerki, ale żadnych kamieni w nich nie ma oraz sprawdził usg ta pierś, gdzie czuje guzek, ale podobno wszystko jest ok. Nawet nie zdążyłam przyjrzeć się dzieciątku bo tylko pokazał zbliżenie torsu, aby serduszko posłuchać. Zdjeć także nie dostaliśmy. Wizyta była na NFZ.
Prywatnie idę do swojego prowadzącego 4 września, wiec to tez juz chyba polowkowe będzie, nie? I tak myślimy nad tym 3d czy jest sens. Niby pamiątka i lepiej posprawdzaja wszystko, ale troszkę kosztowna. Ja bym poszła, ale zobaczymy jak będzie z kasa bo to przed samym weselem wypada, a jeśli nie to na pewno będę mieć nagranie w 2dolka25, szpilka lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
MonikaDM wrote:Witam się z Wami dziewczęta...spać nie moge już od godziny...śniło mi sie, że mój ginekolog robił mi ten test jezykowy co pisałam 3 tg. temu i powiedział, ze jak go zdam to maluch bedzie zdrowy a jak nie to nie...
Strasznych snów ciąg dalszyMnie się dzisiaj śniło, że urodziłam i nie miałam żadnej rzeczy dla maleństwa, oprócz pampersów. Byłam spanikowana i biegałam po sklepach kupowałam wszystko. Poza tym moje dziecko było ogromne, od razu chodziło i mówiło
renia83, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina to jest motylek Hihihi.
Lampy jeszcze nie wybraliśmy.
Ale dziś dużo zjadłam! Na obiad to przegiełam! Pol talerza ziemniaków puree z maslem i śmietana , do tego 3 ogromne szaszłyki ( pierś z kurczaka, pieczarki, , cebulka i 3 różne papryki. Rozerwie mi chyba doope
Agus nasz Szymuś na bank taką ma!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 19:05
renia83, MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, pytanie z ciekawości. Jak to było u Was . Sprawdził się przesad, ze jak sa wymioty to będzie dziewuszka, a jeśli nie, to chłopiec? U mnie tak!Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Isabelle to super masz to lokum, zwłaszcza to morze 10 min ... Zazdroszczę bardzo. Oczywiście pozytywnie. Niech się dobrze mieszka.
Olka , Wiktor to ładne imię. Jak będzie duży to będzie się normalnie wymawiało - tak twardo, a dziecko Wiktorek tez bardzo ładnie. A do tego to międzynarodowe imię. Jest w krajowym rejestrze ludności lub na liście imion dzieci urodzonych m.in. w takich krajach, jak Polska, USA, Wielka Brytania, Hiszpania, Szwecja, Belgia i Czechy.
Ag, te usteczka Maleństwa. Cudownie duże. To będzie model. Film super.olka25 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
belldandy wrote:Dziewczyny, pytanie z ciekawości. Jak to było u Was . Sprawdził się przesad, ze jak sa wymioty to będzie dziewuszka, a jeśli nie, to chłopiec? U mnie tak!www.styczniowki2015.phorum.pl