*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczka27 wrote:Dziewczyny!!! Miałam 3 tygodnie temu robioną amniopunkcję i dzisiaj zadzwoniłam i powiedzieli , że będziemy mieli zdrowe dziecko!!!!!!!!!
Pełny opis wraz z płcią maja przesłać pocztą. Matko jedyna nawet nie wiecie jakie szczęście i jaka ulga!!!! Pierwsze dzieciątko straciłam bo było śmiertelnie chore i odeszło, tak bałam się o te dziecko co teraz noszę w swoim łonie. Córcia, która jest w niebie czuwa nad swoją siostrą (albo i bratem) nie ważne nie obchodzi mnie płeć- NAJWAŻNIEJSZE, ŻE JEST ZDROWEEEEE!!!! Mogła bym teraz wyściskać i ucałować każdego człowieka na ziemi.
Ale... i tak z pokorą nadal do ciąży podchodzę, bo pełnie nieopisanego szczęścia poczuję jak urodzę i przytulę zdrowiutkie dziecko.
Oby same dobre wiadomości gościły na naszym dziale styczniówek, bo takimi dobrymi nowinami się zaraża innych
Gwiazdeczka27 super informacje !!!Nic się nie martw wszystko będzie dobrze i już niedługo wyściskamy te nasze maluszki.
Wiem co czujesz, bo ja to przechodziłam 2 dni temu, tego szczęścia i radości z prawidłowego wyniku amnio nie można nawet sobie wyobrazićGwiazdeczka27, MonikaDM, nix lubią tę wiadomość
-
belldandy wrote:Dziewczyny, pytanie z ciekawości. Jak to było u Was . Sprawdził się przesad, ze jak sa wymioty to będzie dziewuszka, a jeśli nie, to chłopiec? U mnie tak!
U mnie tak, bo w ciągu tych wszystkich tygodni ciąży wymiotowałam tylko raz to w II trymestrze No i będziemy mieli SYNKA !! -
Wiki81 wrote:Też nic nie miałam - zero mdłości, i też dużo przytyłam niestety.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Ale potem zgubiłas ? Ile w ogóle zostawia się w szpitalu? Tak z 7-8 kg?
Tak zgubiłam bardzo szybko w 2 miesiące mi 30 kg spadło. W szpitalu zostawiłam 7 kg. Później przez karmienie piersią i spacery szybko poszło.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Witam się wieczornie i powizytowo
Wszystko jest okszyjka ok, pessar ok i dziecina ok
rośnie pięknie, kopie. Gin sprawdzał serduszko, bije pięknie, a maleńka wyprzedza termin OM o 6 dni
Śluz który mam jest normalnym sluzem przy pessarze i w ogóle.
Kolejna wizyta za tydzień, a za kolejne dwa mam już umówione badanie połówkowe
A to moja skromna córcie, która bardzo chowała się przed fotkami
jonka91, Wiki81, MartaKD, isabelle, Gwiazdeczka27, Cynamonek30, Maud11, renia83, M4DZI4, MonikaDM, Ag..., Paula44, Ewelina88, rastafanka, szpilka, nix, GabiKOR, neharika lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór!
Łoo matko, nadrobić Was w krótkim czasie graniczy z cudem
Wszystkim gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków! Gwiazdeczko uroniłam łzę jak czytałam o wynikach amnio. Bardzo się cieszę, że jest ok!
Mnie dziś cały dzień mdliło i pół godziny temu zwróciłam obiad.. No cóż za długo był spokój z wymiotami, bo już jakieś 5 tygodni..
Jak macie w pobliżu tesco to od dziś jest -30% na wybrane tekstylia z nowej kolekcjisobie ani Bąblowi nic nie kupiłam ale za to mężowi 4-pak majtek 100% bawełny za 13 zł z 42zł
A oto i my, brat jak zobaczył moje foto to powiedział, że nieźle spuchłam3,5 kg na plusie
Wiki81, MartaKD, Gwiazdeczka27, Cynamonek30, Maud11, renia83, Ag..., Paula44, Ewelina88, rastafanka, szpilka, GabiKOR lubią tę wiadomość
-
Jonka fajny brzuch, no i taki duży jak mój. Ja mam 8 na plusie.
Zielarka możesz być pewna, że jak się urodzi to nie będzie już taka wstydliwa.
Isabelle niestety może tak być, że wizyty będą na szybko. Możesz sama przedłużać na wejściu mówiąc że jesteś zaniepokojona i chcesz o wszystko wypytać.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Jonka,spory brzusio:) ja mam mniejszy,ale ja przytyłam tylko jakies 3kg od poczatku. Ogólnie myslalam,że sie w ciazy rozleze,roztyje i w ogóle.A tu mi jeszcze nogi schudły:) Ale moja polozna mówi,że spokojnie,po połowie ciazy zacznę przybierać i jeszcze będę narzekać.Ja nigdy nie bedę na ciaze narzekac,zacznijmy od tego:)
neharika lubi tę wiadomość
-
Ile kosztuje ccesarka na życzenia? Orientujecie sie, gdzie można ja w Krakowie załatwić?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
MartaKD wrote:Nie słyszałam o przesądzie,że ja wymioty,to będzie dziewczynka,ale u mnie sie sprawdziło.Jeszcze mnie nawet wczoraj wymiotki nawiedziły po śniadaniu.Ale ja od poczatku rzygalam z usmiechem na twarzy:) Mój gin mówi,że jak wymioty to dobrze.
Moja przyjaciółka strasznie wymiotowała na początku ciąży i urodziła w lipcu synka, więc nie ma regułyJa za to mam straszną zgagę od początku ciąży, zobaczymy co będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 20:38
-
Dziewczyny u mnie też w porządku, będzie synuś na 100%! Waży prawwie 300 gram! Szyjka ok, wszystko w najlepszym porządku!
Gratuluję wszystkim udanych wizyt!!!isabelle, Wiki81, MonikaDM, Paula44, Ewelina88, rastafanka, kejti91, Gwiazdeczka27, nix, jonka91, GabiKOR, neharika lubią tę wiadomość
-
same wspaniałe wieści
Gwiazdeczka - cieszę się przeogromnie!
Dziś udoskonalam listę zakupów, którą otrzymałam od Ag (raz jeszcze pięknie dziękuję! jest extra!). Natrafiłam w necie na taki o to wynalazek: http://www.otulacz.pl/
Wy już kochane zapewne przeczesałyście neta wszerz i wzdłuż w tym temacie. Jakie są Wasze opinie? Warto stosować, czy nie?
Od dobrego tygodnia nic mnie nie boli (jak wiecie od początku mi coś dolegałokrwawienia, infekcja, alergia, usuwany ząb, ból gardła,itd), a teraz nabrałam sił na "kucharzenie".
Jeśli lubicie ciasta kruche z owocami(ja uwielbiam),podaję link do rewelacyjnego przepisu. Zrobiłam to ciacho już 2x i cała rodzinka była zachwyconahttp://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/313a2d1f3a9e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 20:38
Wiki81, Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość