*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:Emmaljunga tez ma foteliki wlasnie do ok 8 mcy.
Ta para co spotkalismy w sklepie z 9 mc coreczką wlasnie sprzedala fotelik.
Babka sobie chwalila ze piękny, a facet marudzil bo drogi i ciezki i na chwile.
My kupujemy maxi cosi peeble. Niestety do naszego wozka są adaptery tylko na maxi cosi i na emmaljunge.
Właśnie też chcę maxi cosi.Chciałam wózek Teutonii,ale w dupie mam takie ceny.Nie różnią się aż tak od innych wózków,a są 100% droższe. -
Ag... wrote:quinny widzialam pare razy, one takie kosmiczne, designerskie i jakies malutkie mi sie wydają.
ja wogole nie lubie wozkow na 3 kolach- takie taczki to dla mnie.
Ale wiekszosc ludzi sobie chwali- no i pewnie lzejsze są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:44
-
Marta a jak patrzysz na teutonie to nie podoba Ci sie emmaljunga- podobne są stylowo.
cena Nitro i super Nitro w tej promocji jest naprawde korzystna bo masz wozek za 4 tys naprawde rewelacyjnie wykonany w cenie 2. Dokupisz zimowe kolka za 300zl i za 2300 masz wypasny wozek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:46
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a odnośnie fotelików to polecacie Maxi Cosi?
W sumie to bardziej męski temat (przynajmniej jak tak Małżowi powiedziałam, że przynajmniej niech się w temacie fotelików ogarnie)
Ale jak oglądałam ostatnio wózki to Pan bardziej od Maxi Cosi polecał Cybexa (np. Aton 3).
Wszystkie pooglądaliśmy i fakt - Cybex jest najcięższy (razem z dzieckiem to daleko bym z nim nie zaszła), ale to podobno świadczy o bezpieczeństwie.
Wiem że bezpieczeństwo jest najważniejsze, ale tak sobie myślę czy warto dawać 300 zł więcej za 1 dodatkową gwiazdkę w testach ??
Myśmy się jakoś uchowały wszystkie, dzieci kiedyś bez fotelików jeździły (oczywiście absolutnie nie pochwalam!!!!!), a też wiadomo zależy ile się jeździ samochodem.
Jeżeli gadam głupoty to proszę o opierdziel!!! -
Maud u mnie tez to temat męża. wstepnie wybralismy peeble ale na podtsawie katalogu i neta.
sklep odwiedzimy jak maz wroci nast razem- teraz brakl nam czasu
popatrz na allegro bo ja np jesli znajde uzywany to chetnie kupie bo to na chwile.
A tak to fotelik ok 500/600 zl, adapterk do wozka 200 i baza do auta prawie 1000.
niestety baza u nas konieczna- nie wyobrazam sobie montowac tego do pasow non stop, szczegolnie zimą jak bedzie lało i wiało, a autem często jezdzimy. jednak co click to click.
Co do cen i gwiazdek- 300 zl za gwiazdke nie wiem. ale patrzalabym pod tym kątem- jesli duzo jezdzisz to napewno najbezpieczniejszy jaki jest:)
hmm ale jak tak patrze teraz to aton faktycznie ma lepsze oceny w testach niz peeble wiec nie wiem na podst czego maz robil rozeznanie. Ehhh na wszystko tzeba miec oko:DWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 13:15
Maud11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:U mnie 11.00 pora na jabłuszko, herbatke i rozdział Mikołajka dla brzuszka:D
Uwielbiamy Mikołajka też. Chociaż mąż do brzucha czyta Harrego PotteraAle ma prawo. Niech czyta co chce.
Ja jadę dzisiaj psa na wystawę przygotować. Mam nadzieję, że ktoś mnie zabierze bo daleko strasznie. Dzięki Bogu okazało się, że zabiorą psa beze mnie i nie muszę jechać 9bardzo źle znoszę podróż samochodem). Non stop wymiotuję.
Co do twardości brzucha ja mam większy i twardszy zwłaszcza na noc, ale wydawało mi się to normalne, po tym ile zjadam.
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ja co prawda rodzę miesiąc później niż wy, ale dzisiaj okazało się, że mam liczne bakterie w moczu = zapalenie dróg moczowych. Miała któraś z Was tak? Czym i jak długo się leczyłyście?
Mnie lekarz nastraszył, że jak w tydzień to nie minie to będę musiała iść do szpitala.. Ja już mam traume zwiazana ze szpitalem i nie mam zamiaru isc tam jeśli nie ma takiej konieczności. Przepisal mi Furagin, Urosept i Duomox (mam uczulenie na Augumentin, a ma taki sam skład jak Duomox i boję się brać)..
-
nick nieaktualnyangelcia wrote:Dziewczyny, ja co prawda rodzę miesiąc później niż wy, ale dzisiaj okazało się, że mam liczne bakterie w moczu = zapalenie dróg moczowych. Miała któraś z Was tak? Czym i jak długo się leczyłyście?
Mnie lekarz nastraszył, że jak w tydzień to nie minie to będę musiała iść do szpitala.. Ja już mam traume zwiazana ze szpitalem i nie mam zamiaru isc tam jeśli nie ma takiej konieczności. Przepisal mi Furagin, Urosept i Duomox (mam uczulenie na Augumentin, a ma taki sam skład jak Duomox i boję się brać)..
Angelcia nie wiem czy któraś z dziewczyn miała taki problem, ale na pewno przerabiałyśmy tu temat bakterii w moczu, bo czasem coś rzeczywiście wychodzi.
I na pewno zgodziłyśmy się w temacie, że przy oddawaniu moczu trzeba się dokładnie podmyć, osuszyć i dopiero oddać ze środkowego strumienia, bo w przeciwnym razie może tam wyjść wszystko.
Jeżeli tak robisz to ok, a jeżeli np. złapałaś siuśki zaraz po wstaniu rano, może warto zrobić badanie jeszcze raz? Ja jestem żywym przykładem - kiedyś mi wyszło jakieś dziadostwo "nieliczne" a po oddaniu jeszcze raz - nieobecne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 13:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyangelcia wrote:No właśnie wzięłam próbkę z porannego moczu, od razu, nie ze środkowego;/, Ale wcześniejsze badanie wykonałam w ten sam sposób i nic nie wyszlo, wiec nie wiem..
Tak czy siak myślę, żeby spróbować jeszcze raz z zastosowaniem wszystkich wskazówek - jeżeli potwierdzi się infekcja to trzeba będzie leczyć (na pewno będzie wszystko ok), a jeżeli nie to się uspokoisz
W każdym razie gdybym ja miała ostatnią deskę ratunku, aby uniknąć szpitala to pobrałabym mocz jeszcze raz i zbadała, tak dla świętego spokoju -
Angelcia- powtorz badanie jutro- 6zl kosztuje chyba analiza ogolna moczu. pozatym jesli nie ma leukocytow w moczu a same bakterie to nic groznego- nie wiem czemu antybiotyk masz od razu brac.
Wez sobie urosept to nie zaszkodzi i nie stresuj sie.
i tak jak Maud pisala, po podmyciu i ze srdkowego strumienia! -
Dzisiaj zostałam mile zaskoczona, jestem aktualnie w Austrii i 3 osoby w sklepie chciały mnie przepuścić w kolejce do kasy, nawet od jednej dostałam opieprz, że nie chcę iść jako pierwsza, że nie mogę tyle stać, nie wiem jakie Wy macie doświadczenia ale w Polsce jakoś ten mój brzuch staje się nagle niewidzialny dla innych
-
MartaKD wrote:właśnie widzę,że Quinny mają zazwyczaj 3 koła.Jakoś mi to nie wygląda:(
fajna opcja bo tez wolalabym z 4 kolami z racji terenu. Koszt ok 200 zl
a uzywany nawet taniej.
MartaKD lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny współczuję tych zaparc, u mnie póki co jest ok, jak dużo zjem to nawet dwa razy dziennie odwiedzam toaletę. Próbowałyście pić Cykorię Instant? Bezglutenowy i bezkofeinowy napój, zawiera dużo błonika i dobrze działa na trawienie. Ja co prawda jednej prawdziwej kawy dziennie sobie nie odmówię, ale czasami próbuję się tak oszukać
jedzcie ciemny chleb wieloziarnisty zamiast białego. Przed ciążą w ogóle nie jadłam chleba, stosowałam dietę bezglutenową, ale teraz dziecko jest ważniejsze. Wybieram za to makaron bezglutenowy. Dobra lecę do kuchni piec pasztet z cukini i rybkę na obiad.
-
u nas w Polsce panuje totalna znieczulica ale to koszmarna
obiecałam sobie że jak już urodzę to nigdy przenigdy nikomu nigdzie nie ustąpię bo chamstwo u nas w kraju nie ma granic ani wieku ani płci i niech mi tylko jakiś beret powie że młodzież jest nie wychowana, a jak ma być wychowana jak pokolenie ich rodziców i dziadków to ostatnie chamy wrrrr... sorki dziewczyny ale musiałam to z siebie wyrzucić jak ten temat poruszyłyście bo spotykam się z tą znieczulicą codziennie i stwierdziłam że jak mi jeszcze trochę brzusio urośnie a już nie jest mały i niewidomy zauważyłby go bez problemu to po prostu będę też wchodzić w kolejkę itp na chamca i chętnie skomentuję jak komuś się coś nie spodoba bo powoli nerwy mi puszczają
a tak to byłam sobie dziś u dentysty i póki co nic mi nie twardnieje
i z wizytami w kibelku też nie mam problemów większych -
dziewczyny! Dostałam list z genetyki. Na 10000000% będziemy mieli synka !!! A ja myślałam, że dziewczynkę
Jestem taka szczęśliwa, i w szoku ale takim pozytywnym, a mąż to już w ogóle odleciał z dumy
magdalenka, Maud11, rastafanka, Ag..., bluegirl89, MonikaDM, Ewelina88, ania_29, kejti91, Kawa, nix, renia83, szczesliwa89, isabelle, jonka91, M4DZI4, szpilka, Paula44, Agataa, MKA84, Agus89, kasia86, olka25, Becia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny