*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczka27 wrote:dziewczyny! Dostałam list z genetyki. Na 10000000% będziemy mieli synka !!! A ja myślałam, że dziewczynkę
Jestem taka szczęśliwa, i w szoku ale takim pozytywnym, a mąż to już w ogóle odleciał z dumy
Ale wcześniejsze USG pokazywało dziewczynkę ? czy w ogóle nie wiedziałaś jaka płeć?
(może pisałaś, ale cięzko wszytskie dziewczyny zapamiętać) -
ja miałam kontrolne USG po amniopunkcji i tam ginekolog powiedział, że jemu się wydaje , że to dziewczynka,ciężko było mu zobaczyć, bo mały nie współpracował i powiedział, że mu tak mignęło jak by dziewczynka.. więc się nastawiliśmy, że jednak będzie córeczka, a tu taka niespodzianka. No przynajmniej już na 100% mogę kupować ciuszki w kolorze niebieskim
Tak więc horoskop chiński, test z moczem okazały się fałszywe
I najwyraźniej zachcianki na słodkie, pogorszenie się cery wcale nie musi oznaczać, że najprawdopodobniej będzie dziewczynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 14:44
-
nick nieaktualny
-
Cześć mamuśki!
W końcu was nadrobiłam. Ja niestety już wróciłam do pacy.I dowiedziałam się, że do połowy listopada muszę pracować a jak się będę źle czuła to do lekarza ale nie przychodzić ze zwolnieniem tylko powiedzieć w pracy i będzie ok bo inaczej macierzyńskiego nie będę brać za cały etat. Dobrze, że chociaż zmienili mi tą umowę.
Kawa zaraz zobaczę te materacyki i napiszę co i jak moim zdaniem.
Bell jak się czujesz? Lepiej?
Gwiazdeczka gratuluję synka!!!
magdalenka ja mieszkałam przed ślubem i to najgorsze co może być (w moim przypadku). Najważniejsze to nie daj sobie wejść na głowę. Miej swoje zdanie i wyrażaj go bo inaczej ciężko będzie.Gwiazdeczka27, bluegirl89, Silatan, Kawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agula92 wrote:Dzisiaj zostałam mile zaskoczona, jestem aktualnie w Austrii i 3 osoby w sklepie chciały mnie przepuścić w kolejce do kasy, nawet od jednej dostałam opieprz, że nie chcę iść jako pierwsza, że nie mogę tyle stać, nie wiem jakie Wy macie doświadczenia ale w Polsce jakoś ten mój brzuch staje się nagle niewidzialny dla innych
-
Kawa jest na tej stronie materacyk, który polecałam kiedyś ze względu na jakoś wykonania, na piankę z której się składa i przede wszystkim na cenę. No i mam ten materacyk u siebie na studiu. Naprawdę jest super!
http://ewozki.eu/pl/p/Materac-piankowy-Duoactivia-Hevea/1198
I widzę, że mają sporą promocję bo bezpośrednio u producenta cena jest wyższa.
I ja prawdopodobnie kupię ten lub firmy Relaks. Jeszcze się nad tym zastanawiam.
Nie jestem zwolennikiem materacy lateksowych dla noworodków. Polecam je ale dla starszych dzieci (2lata i wyżej). Taki materac kupujemy wtedy na jakieś 7-8 lat( ze względów higienicznych należy już wymienić każdy materac).
-
ania_29 wrote:Ewelina ewidentnie brakowało Twojej obecności na forum
Ale stęskniłam się strasznie.
-
marrtka wrote:Dziewczyny współczuję tych zaparc, u mnie póki co jest ok, jak dużo zjem to nawet dwa razy dziennie odwiedzam toaletę. Próbowałyście pić Cykorię Instant? Bezglutenowy i bezkofeinowy napój, zawiera dużo błonika i dobrze działa na trawienie. Ja co prawda jednej prawdziwej kawy dziennie sobie nie odmówię, ale czasami próbuję się tak oszukać
jedzcie ciemny chleb wieloziarnisty zamiast białego. Przed ciążą w ogóle nie jadłam chleba, stosowałam dietę bezglutenową, ale teraz dziecko jest ważniejsze. Wybieram za to makaron bezglutenowy. Dobra lecę do kuchni piec pasztet z cukini i rybkę na obiad.
-
Ag... wrote:Ewelinka ja Ci delikatnie przypomnę bo skleroza ciązowa to częsta dolegliwość ze materacyka masz nie kupowac!
Ag..., Kawa lubią tę wiadomość
-
magdalenka skoro to chwilowe, to dasz radę
Długotrwałemu mieszkaniu razem z teściami/rodzicami mówię stanowcze NIE
Zawsze zdrowiej mieszkać osobno
Ewelina a czy kojarzysz mniejsze materacyki? Tak na 40x80?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 15:39
Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelinko szczerze mówiąc nawet nie brałam tego materacyka pod uwagę. Wcześniej wspominałaś by miał piankę-gryke-kokos, no i cenowo wydawał mi się jakimś bublem...
Materacyk bede używać dopiero od 5-6miesiąca życia Bąbelka, zależy ile będzie w kołysce. Nada się napewno ten model? Chcę się upewnić bo w poniedziałek jadę po niego -
Kurde też chcę przepis na ten pasztet.
My z mężem wczoraj odkryliśmy fajną knajpkę z chińszczyzna i mają pyszne dania. No i się okazało, że to na przeciwko mojej pracy. I teraz siedzę i myślę czy lecieć po te sajgonki czy zaspokoić się kanapkami i pączkiem.
magdalenka ja myślałam tak jak Ty na początku, że to ich mieszkanie, że trzeba się podporządkować itp. I wyszłam na tym .....
Wiadomo, że w pewnych sytuacjach trzeba iść na kompromis, ale zarówno jedna jak i druga strona. Jak ja kolejny raz słyszałam a po co zamawiacie pizzę skoro zupa jest to myślałam, że mnie coś trafi. Albo włączenie pralki o 6.00 rano. Każdym ma swoje nawyki ale bez przesady. Nie wolna dać sobie wejść na głowę.
ania29 dużo firm robi materacyki na zmówienie więc trzeba poszukać i każdy możesz w takim rozmiarze zrobić. Tylko czasem sobie producenci wymyślają ceny z kosmosu bo to są już nietypowe rozmiary.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 16:04
-
Kawa wrote:Ewelinko szczerze mówiąc nawet nie brałam tego materacyka pod uwagę. Wcześniej wspominałaś by miał piankę-gryke-kokos, no i cenowo wydawał mi się jakimś bublem...
Materacyk bede używać dopiero od 5-6miesiąca życia Bąbelka, zależy ile będzie w kołysce. Nada się napewno ten model? Chcę się upewnić bo w poniedziałek jadę po niego
Jeżeli chcesz taki materacyk pianka + kokos (ja gryki nie polecam bo nie każdy producent zna się na tym w jaki sposób ją użyć w materacu i wychodzi pleśń) to takich na tej stronie nie ma. Zostaje lateks plus kokos. I tutaj ważna uwaga - materace z kokosem z Hevea strasznie szeleszczą i jak odsuniesz pokrowiec kokos wydostaje się na wierzch przez ten dodatkowy pokrowiec w środku. Dzieje się tak ponieważ nie jest to lateksowany kokos tylko sypki, natomiast z materacami z Janpolu nie miałam styczności. Te piankowe ze względu na gęstość pianki bardzo słabe. Lateks plus kokos to tak jak wyżej pisałam - dowiedz się jaki to kokos i sprawdź czy nie szeleści.