X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    dziewczyny! Dostałam list z genetyki. Na 10000000% będziemy mieli synka !!! A ja myślałam, że dziewczynkę :) Jestem taka szczęśliwa, i w szoku ale takim pozytywnym, a mąż to już w ogóle odleciał z dumy :)
    Gratuluję !
    Ale wcześniejsze USG pokazywało dziewczynkę ? czy w ogóle nie wiedziałaś jaka płeć?
    (może pisałaś, ale cięzko wszytskie dziewczyny zapamiętać)

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam kontrolne USG po amniopunkcji i tam ginekolog powiedział, że jemu się wydaje , że to dziewczynka,ciężko było mu zobaczyć, bo mały nie współpracował i powiedział, że mu tak mignęło jak by dziewczynka.. więc się nastawiliśmy, że jednak będzie córeczka, a tu taka niespodzianka. No przynajmniej już na 100% mogę kupować ciuszki w kolorze niebieskim :)
    Tak więc horoskop chiński, test z moczem okazały się fałszywe :)
    I najwyraźniej zachcianki na słodkie, pogorszenie się cery wcale nie musi oznaczać, że najprawdopodobniej będzie dziewczynka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 14:44

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka gratulacje:D

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:44

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nawet nie sprawdzam, będzie co ma być :D

Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki!
    W końcu was nadrobiłam. Ja niestety już wróciłam do pacy.I dowiedziałam się, że do połowy listopada muszę pracować a jak się będę źle czuła to do lekarza ale nie przychodzić ze zwolnieniem tylko powiedzieć w pracy i będzie ok bo inaczej macierzyńskiego nie będę brać za cały etat. Dobrze, że chociaż zmienili mi tą umowę.
    Kawa zaraz zobaczę te materacyki i napiszę co i jak moim zdaniem.
    Bell jak się czujesz? Lepiej?
    Gwiazdeczka gratuluję synka!!!
    magdalenka ja mieszkałam przed ślubem i to najgorsze co może być (w moim przypadku). Najważniejsze to nie daj sobie wejść na głowę. Miej swoje zdanie i wyrażaj go bo inaczej ciężko będzie.

Gwiazdeczka27, bluegirl89, Silatan, Kawa lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny a przede mną mieszkanie u teściów, jakies rady na przetrwanie??
    Szybka wyprowadzka :D
    Ewelina ewidentnie brakowało Twojej obecności na forum :)

Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka- hotel???

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wypowiedzi odnośnie mojego pytania, jutro zrobie ponownie mocz.

Wszystkim, które poznały płeć gratuluję!;*

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula92 wrote:
    Dzisiaj zostałam mile zaskoczona, jestem aktualnie w Austrii i 3 osoby w sklepie chciały mnie przepuścić w kolejce do kasy, nawet od jednej dostałam opieprz, że nie chcę iść jako pierwsza, że nie mogę tyle stać, nie wiem jakie Wy macie doświadczenia ale w Polsce jakoś ten mój brzuch staje się nagle niewidzialny dla innych
    mi w Ikei jedna Pani wrecz nakazala iśc bez kolejki do kasy 2 tygodnie temu:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa jest na tej stronie materacyk, który polecałam kiedyś ze względu na jakoś wykonania, na piankę z której się składa i przede wszystkim na cenę. No i mam ten materacyk u siebie na studiu. Naprawdę jest super!
    http://ewozki.eu/pl/p/Materac-piankowy-Duoactivia-Hevea/1198
    I widzę, że mają sporą promocję bo bezpośrednio u producenta cena jest wyższa.
    I ja prawdopodobnie kupię ten lub firmy Relaks. Jeszcze się nad tym zastanawiam.
    Nie jestem zwolennikiem materacy lateksowych dla noworodków. Polecam je ale dla starszych dzieci (2lata i wyżej). Taki materac kupujemy wtedy na jakieś 7-8 lat( ze względów higienicznych należy już wymienić każdy materac).

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ewelina ewidentnie brakowało Twojej obecności na forum :)
    Ja cały czas byłam ale nie pisałam bo w domu mam popsutą klawiaturę (spacja i z nie działa) a mąż specjalnie nie chce naprawić. :P
    Ale stęskniłam się strasznie. :P

zplX18SyZp.gif
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:37

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka ja Ci delikatnie przypomnę bo skleroza ciązowa to częsta dolegliwość ze materacyka masz nie kupowac!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Dziewczyny współczuję tych zaparc, u mnie póki co jest ok, jak dużo zjem to nawet dwa razy dziennie odwiedzam toaletę. Próbowałyście pić Cykorię Instant? Bezglutenowy i bezkofeinowy napój, zawiera dużo błonika i dobrze działa na trawienie. Ja co prawda jednej prawdziwej kawy dziennie sobie nie odmówię, ale czasami próbuję się tak oszukać :) jedzcie ciemny chleb wieloziarnisty zamiast białego. Przed ciążą w ogóle nie jadłam chleba, stosowałam dietę bezglutenową, ale teraz dziecko jest ważniejsze. Wybieram za to makaron bezglutenowy. Dobra lecę do kuchni piec pasztet z cukini i rybkę na obiad.
    Pasztet z cukini? mniam mniam, poproszę o przepis

relgh371buf3k1xz.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ewelinka ja Ci delikatnie przypomnę bo skleroza ciązowa to częsta dolegliwość ze materacyka masz nie kupowac!
    Ha ha ha ha... Wiem wiem, ale akurat z tych firm co wymieniłam, mam jej w ofercie u siebie więc mam taką nadzieję, że pozwolą sobie mi wybrać. :)

Ag..., Kawa lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka skoro to chwilowe, to dasz radę :) Długotrwałemu mieszkaniu razem z teściami/rodzicami mówię stanowcze NIE ;) Zawsze zdrowiej mieszkać osobno :)

Ewelina a czy kojarzysz mniejsze materacyki? Tak na 40x80? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 15:39

Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko szczerze mówiąc nawet nie brałam tego materacyka pod uwagę. Wcześniej wspominałaś by miał piankę-gryke-kokos, no i cenowo wydawał mi się jakimś bublem...

Materacyk bede używać dopiero od 5-6miesiąca życia Bąbelka, zależy ile będzie w kołysce. Nada się napewno ten model? Chcę się upewnić bo w poniedziałek jadę po niego :)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde też chcę przepis na ten pasztet. :)
    My z mężem wczoraj odkryliśmy fajną knajpkę z chińszczyzna i mają pyszne dania. No i się okazało, że to na przeciwko mojej pracy. I teraz siedzę i myślę czy lecieć po te sajgonki czy zaspokoić się kanapkami i pączkiem.

magdalenka ja myślałam tak jak Ty na początku, że to ich mieszkanie, że trzeba się podporządkować itp. I wyszłam na tym .....
    Wiadomo, że w pewnych sytuacjach trzeba iść na kompromis, ale zarówno jedna jak i druga strona. Jak ja kolejny raz słyszałam a po co zamawiacie pizzę skoro zupa jest to myślałam, że mnie coś trafi. Albo włączenie pralki o 6.00 rano. Każdym ma swoje nawyki ale bez przesady. Nie wolna dać sobie wejść na głowę.

ania29 dużo firm robi materacyki na zmówienie więc trzeba poszukać i każdy możesz w takim rozmiarze zrobić. Tylko czasem sobie producenci wymyślają ceny z kosmosu bo to są już nietypowe rozmiary.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 16:04

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ewelinko szczerze mówiąc nawet nie brałam tego materacyka pod uwagę. Wcześniej wspominałaś by miał piankę-gryke-kokos, no i cenowo wydawał mi się jakimś bublem...

Materacyk bede używać dopiero od 5-6miesiąca życia Bąbelka, zależy ile będzie w kołysce. Nada się napewno ten model? Chcę się upewnić bo w poniedziałek jadę po niego :)
    Ten materacyk jest z pianki (bardzo dobrej gatunkowo) o 2 stopniach twardości. Twarda mniej więcej do 6 miesiąca, na stronie producenta jest nawet info, że chyba do 9. Ta bardziej miękka (nie czuć bardzo różnicy) dla starszego bobasa więc możesz taki kupić ale krócej będziesz korzystać z tej twardej części.
    Jeżeli chcesz taki materacyk pianka + kokos (ja gryki nie polecam bo nie każdy producent zna się na tym w jaki sposób ją użyć w materacu i wychodzi pleśń) to takich na tej stronie nie ma. Zostaje lateks plus kokos. I tutaj ważna uwaga - materace z kokosem z Hevea strasznie szeleszczą i jak odsuniesz pokrowiec kokos wydostaje się na wierzch przez ten dodatkowy pokrowiec w środku. Dzieje się tak ponieważ nie jest to lateksowany kokos tylko sypki, natomiast z materacami z Janpolu nie miałam styczności. Te piankowe ze względu na gęstość pianki bardzo słabe. Lateks plus kokos to tak jak wyżej pisałam - dowiedz się jaki to kokos i sprawdź czy nie szeleści.

zplX18SyZp.gif
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ