*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
magdalenka wrote:Co to są sajgonki w ogóle, dobre to??
No właśnie szczegóły typu zamawianie pizzy kiedy w domu tyyyyle jedzenia skad ja to znam. Właśnie tego typu pierdoły mi przeszkadzają. Bo teściowie to młodzi ludzie, ale jakby starej daty, najlepiej wszytsko swojskie z działki, na obiad kompoty do picia, zsiadłe mleko ze wsi itp.Także wszelkie obiady typu zapiekanki czy spagetti to "wydziwianie". Nie mówię, że my codzinnie po restauracjach chodzimy, tez staramy się życ oszczędnie, ale czasem chce sie chociażby jedzenie na wynos zamówić. No i oni dosyć wcześnie wstają i budzą wszystkich bo "szkoda dnia na spanie".Mięsno - warzywne, może też być z dodatkiem ryżu, krewetek. I to się je samo albo najlepiej (jak dla mnie) z ostrym sosem.
Moja teściowa ma swój zeszyt z ulubionymi daniami (jej i teścia) na każdy dzień tygodnia. I co tydzień to samo. I zawsze ona chciała gotować bo ja w domu o 18.30 to nikt nie będzie na mnie czekał aż coś zrobię. I jak już któryś raz powiedziała, że po co zamawiać tą niedobrą pizze jak ona lepszą robi to mąż jej w końcu powiedział, że my wolimy tą, bardziej nam smakuje niż jej ciasto na pizzę. Ojj zła była. Ja w takich sytuacjach milczałam aż w końcu wybuchłam i dzień po ślubie wyprowadziłam się. I święty spokój jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 17:19
-
sajgonki
definicja: popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Mają postać naleśniczków z nadzieniem mięsno-warzywnym lub krewetkowym, zazwyczaj jedzone jako zakąska z różnego rodzaju sosami i dipami. Występują w bardzo wielu odmianach w zależności od kraju i regionalnych upodobań. Mogą być spożywane na zimno, smażone itd. Sajgonki smażone zazwyczaj mają mniejsze rozmiary. Do zawijania farszu służy specjalne ciasto lub papier ryżowy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9b31f89e197.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 17:19
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, oto przepis na pasztet z cukini: 3 szkl cukini startej (odcisnac sok), 1 szkl grysiku, 1 bulka (namoczona w mleku i odcisnieta) 20dkg sera zoltego, 20-30 dkg miesa (np drobiowe), 2 cebule (podsmazyc na 1/2 szkl oleju), 2 zabki czosnku, 2 zoltka, sol, pieprz. Wymieszac. Dodac 1 papryke, 1/2 puszki groszku i piane z 2 bialek. Piec 1 godz temp 180 stopni.
Wybaczcie skrótowość, ale piszę z tel.Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Oooo w sobotę zrobię pasztet.
Gwiazdeczka już o nich zapomniałam a tu zdjęcie. Zaraz kończę pracę, już zadzwoniłam żeby mi zapakowali i sobie w domu zjem.
Jejjj... moja dziecinka znowu będzie mnie kopać w brzuch bo nie lubi chyba ostrego. Ja za to uwielbiam. Herbaty z cytryną też chyba nie lubi bo po każdym kubku dostaje parę kopniaków.Kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Może którejś z Was się spodoba.. Mama mojej koleżanki robi takie oto piękności
https://www.facebook.com/polskiepatchworki -
nick nieaktualny
-
jonka91 wrote:Może którejś z Was się spodoba.. Mama mojej koleżanki robi takie oto piękności
https://www.facebook.com/polskiepatchworki -
a ja bylam w kochanej pracusi
bedzie sajgon na maksa z podzialami na grupy jezykowe
no a w kadrach okazuje się, że ja sie lepiej znam na urlopach macierzynskich i wychowawczych niz pani ktora sie tym zajmuje
Ag..., Ewelina88 lubią tę wiadomość