X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania z maluszkiem..
    My z mężem wymyśliliśmy tą kołyskę żeby nie wstawać w nocy do dzidzi. Kołyska ma odpinany bok, który można zamontować do łoża małżeńskiego by się nie odsuwała, więc działa na zasadzie dostawki. Można regulować wysokość a także ustawić tak jakby się miało poduszkę z klinem, pod lekkim kątem :)
    Też sobie nie wyobrażam wstawać w nocy np. co 2-3h do karmienia tak to sie tylko dosunę do kołyski, wyciągnę dojarkę i gotowe :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... a nie trzeba malucha ustawiać po karmieniu do odbicia?

201501145565.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia 83 poprostu starej daty jestemy ja rocznik 80. Podziekuj mamie za wychowanie i wpoj to dzidziusiowi, wiecej takich Mam jak Twoja.
    Jest beszczelnosc i to nie tylko wsrod mlodziezy, niestety jestesmy malo usmiechnieci zgorzkniali i wkur......ni na wszystko i wszystkich. Bylam kilkanascie dni w egipcie tam wszyscy cholera zadowoleni, nawet jeden z animatorow z bidula bez domu i wiekszych pieniedzy i co najgorsze perspektyw, bo aby wyjechac poza egipt musialby uzbierac 50.000 zl a on tego w zyciu nie odlozy, usmiech i pogode ducha mial przyklejona do twarzy.
    W ANGLII kazdy przechodzien smieje sie do Ciebie, policjant na przejsciu dla pieszych takze, wogole bez porownania. Zmieniamy sie wlasnie widzac inne kultury i ich zachowanie

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nigy nie spałam jednocześnie tak twardo i czujnie jak gdy spałam ze świeżo urodzoną córką przy piersi. choć to się wydaje wykluczać, tak jednak było :)
    Wg mnie to naturalne, Matka Natura tak to zrobiła a cywilizacja wrzuciła nam na plecy łóżeczka. Dzieci śpią z rodzicami do czasu aż rodzice nie zdecydują, że dziecko ma spać u siebie, tak samo jest z odstawieniem od piersi.
    Nasza młoda spała z nami długo, ale to my na to pozwalaliśmy, od jakiegoś czasu spi u siebie, zasypia sama, budzi się w nocy na siku i idzie spać sama. Czas gdy dzieci sa małe, mają rok, dwa, pięć, mija naprawdę strasznie szybko, za szybko...i niestety nigdy nie wróci. Dzieci nie spią też z rodzicami do osiemnastki ;) a wspólny czas jest bezcenny, zwłaszcza w obecnych czasach.
    AP to także długie karmienie piersią, noszenie w chuście i dostępność emocjonalna, uczuciowa, czyli szybkie reagowanie na płacz, nie zostawianie dziecka by się wypłakało.
    Tak wychowujemy naszą córk i...jest świetna...otwarta, szczera, ciepła :)

isabelle, Ag..., jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Nie myślałam o ciężarnych ;) wiem wiem że ząb za ząb to nic dobrego tylko już mnie wczoraj krew zalała dwa razy z tego powodu i po prostu wylalam to z siebie :) mnie niestety mama inaczej wychowała no ale, często nie mogę odnaleźć się w rzeczywistości XXI w :/

Ja już tu na forum nieraz się wylewałam z powodu braku kultury i wychowania w komunikacji miejskiej głównie, bo to najbardziej mnie dotyka i wkurza. Nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić, co czuje siedzący facet, gdy stoi nad nim kobieta ciężarna. Udaje, że nie widzi, zakłada słuchawki, zatapia się w grze na smartfonie, ale czy czuje choć jeden wyrzut sumienia?!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Ikei w pon stanęłam do kasy pierwszenstwa ale niestety na nic to sie zdało, pani jak mnie zobaczyla to nagle obrocila sie jakbym byla niewidzialna. Skomentowałam tylko głośno mężowi osoby przede mną czyms w stylu " Kochanie chodzmy do kasy obok bo niektorzy nie widzą ze to kasa pierwszenstwa zrobia wszystko zeby szybciej zaplacic za swieczuszki"
    pozatym osttanio wyostrzyl mi się jezyk podobno- mąż często mowi ze jestem niemila.
    No ale jak ktos mnie wkurza w sklepie to jaka mam byc:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w Smyku online promocja -35% na zakupy z działu "Bezpieczny sen dziecka" http://www.smyk.com/dziecko-mama/bezpieczny-sen-dziecka?kwnazwa=sen-maluszka&kwinfo=tina_smyk

Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kuzynka spała przez pierwsze kilka dni z małym, ale on się do niej ciągle przysuwał więc ona się odsuwała i mieli coraz mniej miejsca w łóżku, szybko wylądował w swoim łózeczku, które stoi tuż obok ich tata wstaje po malego i go odbija a Ignaś sam zasypia w łózeczku także w dzień, ale każda sytuacja jest inna i każdy musi na swoim przykładzie zobaczyć co mu bardziej pasuje

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Polsce to każdy patrzy jak mu źle i niedobrze zamiast się cieszyć tym co ma, bo przecież jest co do gara włożyć, dach nad głową, rodzina, czego więcej chcieć? Wiadomo, chciałoby się mieć jeszcze więcej, ale niektórzy nawet tego co my nie mają....

Moim zdaniem, to mało osób jest `dobrze wychowanych`. Z miesiąc temu pomagałam kobiecie wsadzić wózek do tramwaju, bo nikt jej pomóc nie chciał, a wielką gondolę miała, sama by sobie nie poradziła. nie mogę zrozumieć, czemu ludzie tak narzekają, ja jak stoję w kolejce i chcę `już` być skasowana to idę do kasy uprzywilejowanej i się wciskam od razu, a jak nie to grzecznie czekam w kolejce i się nie upominam, każdy ma swoje sumienie... Najbardziej mnie te stare baby wkurzają, co staną i sapią... A same nikogo nie przepuszczą, nawet inwalidy....

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko na prawdę fajna ta idea Rodzicielstwa Bliskości przeczytałam ten artykuł

http://zwierciadlo.pl/2013/psychologia/zdrowie-i-pielegnacja/rodzicielstwo-bliskosci-rob-jak-czujesz

i będę zgłębiać wiedzę. Podoba mi się nacisk na relację z dzieckiem. Czyli nie tylko jego uczucia są ważne ale też moje. Więc jeżeli mam potrzebę spania z dzieckiem, czy noszenia go na rękach to robię to.
    Fajny też jest aspekt minimalizmu. Na forum o tygodni trwają rozmowy o wózkach a tu proszę teoria zakłada, że możemy sobie dać świetnie radę bez niego:)

I przy okazji dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak detektor przyczyn płaczu dziecka. Ale jaja...ciekawe jak to działa.

zielarka, isabelle, Tymi lubią tę wiadomość

• Agataa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, w Smyku online promocja -35% na zakupy z działu "Bezpieczny sen dziecka" http://www.smyk.com/dziecko-mama/bezpieczny-sen-dziecka?kwnazwa=sen-maluszka&kwinfo=tina_smyk

A w Ikei na materace jakiś rabat :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:

10% ale materaca z Ikei bym nie kupila:)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:

Jeszcze Poofi! Dwa dni darmowej wysyłki, jeśli któraś zastanawia się nad kojcem dla siebie lub jednym z tych słodziaszczych kocyków dla maluszka :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Rozwiń, dlaczego?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Jeszcze Poofi! Dwa dni darmowej wysyłki, jeśli któraś zastanawia się nad kojcem dla siebie lub jednym z tych słodziaszczych kocyków dla maluszka :)

wyprawke z poofi mam juz skompletowaną- jak bede zamawiac to upomne sie o rabacik jeszcze z uwagi na znajomosci i wysylka tez pewnie bedzie za friko:D

ale poczekam jeszcze z tym z miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 20:02

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Rozwiń, dlaczego?

aaa bez zadnych większych powodow- nie mowie ze są złe bo nie wiem. wydaje mi sie ze dla dzidziaka lepsze materacyki o ktorych pisala Ewelina poprostu.
    te z kokosem itp itd.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.bebiprogram.pl/

a tu jakas stronka mi dzis wyskoczyla, mozna jakies gratisy dostac.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

ponoć materac z ikei ten tani jest idealny do łóżeczka turystycznego, bynajmniej tak słyszałam :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    ponoć materac z ikei ten tani jest idealny do łóżeczka turystycznego, bynajmniej tak słyszałam :)

mozliwe:)
    oglądalam w ikei np te ręczniczki z kapturem ale niestety jakosc byla porownywalna do zuzytych scierek kuchennych. Podobnie z rożkami, kocykami itp.
    Zawiodlam sie na jakosci wykonania produktow dla dzieci jak to oglądalam, dlatego z ikei zakupie jedynie łóżeczko.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bralyscie sobie przy prenatalnym film 4 d ? Jedna osoba powiedziala ze nie warto ale mys ie zdecydujemy raczej

0lgam lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ