X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, ja też kiedyś, jeszcze przed ciążą, miałam sytuację z moim starym ginekologiem na nfz. Miałam problemy, żeby zajść w ciążę, ale juz mniejsza o historię, w każdym razie kazał mi iść sobie z powrotem do prywatnego gin., który robił mi wcześniej badania itp. Oni chyba po prostu nie lubią i czują się urażeni faktem, jak można było ich zastąpić kimś innym. Sama szlachta, wśród tych lekarzy ;/

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :)
    Dopiero co marudziłam, że brzuszek boli i młodej nie czuję, a tu dwa dni temu niespodzianka puk puk i puk puk :P a wczoraj to tak mnie skopała, że aż mąż poczuł i jak położyłam się na płasko to było widać wybrzuszenia :D teraz już się niczym nie martwię, nie przejmuje i cieszę się z kopniaczków.

Gratuluję udanych wizyt i poznania płci.
    Bell dobrze, że zareagowałaś, teraz tylko kontroluj sytuacje, a napewno będzie dobrze ;)

MKA84, Silatan, bluegirl89, M4DZI4, jonka91, Paula44 lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG... Magnez biorę od jakiegoś czasu. Swoja drogą, to zastanawiają mnie dawki magnezu, podane na opakowaniu. Nie wiem czy dawką jest ileś tam mg cytrynianu magnezu, czy może rzeczywista dawka, to ilość jonów magnezu w magnezie.

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKA84 wrote:
    AG... Magnez biorę od jakiegoś czasu. Swoja drogą, to zastanawiają mnie dawki magnezu, podane na opakowaniu. Nie wiem czy dawką jest ileś tam mg cytrynianu magnezu, czy może rzeczywista dawka, to ilość jonów magnezu w magnezie.

a tego to juz nie wiem- mam brac Asmag forte 3x1 i nie wnikam czego ile w nim jest.
    No ale jesli nie przechodzi ci twardnienie to warto zeby lekarz powiedzial od czego to bo pewnie przyczyn moze byc duzo.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Kochane gratuluję udanych wizyt, Bell trzymam kciuki żeby Twoje dolegliwości szybko minęły :) !!!
    Ja mam dziś dzień pod nazwą "sprawy urzędowe" i ruszam do centrum.Masakra, jak ja nie lubię takich rzeczy papierkowych załatwiac! Pewnie jak zwykle trafię na mega miłe panie które z taką "ochotą" i "uprzejmością" obsługują interesantów, blech...No ale ostatnio na język nie choruję to lepiej żeby mi żadna nie podniosła ciśnienia bom gotowa mięsem rzucac heh :p
    Udanego dnia i kciukam za ewentulane wizyty :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam wizytę, przy okazji zapytam i o to.

Ag... lubi tę wiadomość

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKA84 wrote:
    We wtorek mam wizytę, przy okazji zapytam i o to.
    ja mam w pon i tez na karteczce juz mam napisane:)

MKA84 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh... Ja już też dopisuję do swojej kolejne punkty :D Przez miesiąc się trochę tego nazbierało :D

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy w 20 tygodniu :D

Waga: 72,3kg czyli o 0,8kg na plusie względem zeszłego tygodnia
    Obwód: 95cm czyli 1 cm do przodu :D

Mam dzisiaj po 17 wizytę kontrolną, ale nie spodziewam się żadnych nowości. Tradycyjnie badanie ginekologiczne i może znowu posłucham tętna maluszka:)
    Niby nic a już się nie umiem doczekać :D

M4DZI4 lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fakt , na zaparcia dobrze jest jeść śliwki suszone, pić kefiry ( ale do tego też organizm się przyzwyczaja i potem już nie są te metody skuteczne) Kobitki zaparcia w ciąży to nie żarty... tak się toksyny wówczas produkują, że na prawdę to niebezpieczne dla dziecka, trzeba z zaparciami walczyć.
    Ostatecznie warto kupić sobie czopki glicerynowe w aptece ( 100% bezpieczne w ciąży) i co jakiś czas sobie aplikować.

Kawa ale ja bym dała popalić temu ginekologowi oj oj oj! A napisz skargę na niego! Nie do wiary! Właśnie tak jest w Polsce! Przychodzi kobieta z problemem do ginekologa w ciąży a on zamiast sprawdzić ( bo to jego zasrany obowiązek) to odsyła do domu, albo jeszcze bezczelnie jakieś docinki potrafi dopowiedzieć... czekają chyba aż dojdzie do tragedii i wówczas dopiero srają Ci lekarze po gaciach i zmieniają podejście..
    Następnym razem, jak nie będzie chciał ginekolog jakiś zbadać , zrobić USG kiedy kobieta przychodzi z problemem, trzeba żądać od niego na piśmie , aby taka odmowę napisał i wyjaśnił dlaczego.

A ja kurcze czekam na listonosza od poniedziałku, z domu nie chce wychodzić- bo te wyniki amniopunkcji mi wysłali pocztą listem poleconym, kierunek WARSZAWA-WARSZAWA i już 4 dni idzie i dojść nie może... 369197nsecvd0hai.gif

Ja ostatnio miałam twardnienie brzucha, spowodowane zaparciami. Czopek- wyszło-przeszło (nienawidzę czopków, ale dla dziecka wszystko)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 10:51

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dietę zmieniłam-i nic, nienawidzę suszu typu śliwki, ale wmusiłam kilka razy i nic, siemie lniane-nic, spróbuję jeszcze tego jogurtu z otrębami.. Jak i to nie pomoże to sięgnę po espumisan, dziewczyny na sierpniwkach pisały że tak robiły..

Już nie mam zamiaru pytać jaka płeć, co będzie to będzie, nie chce mi się słuchać co wizytę raz tak, raz tak- to prawie jak wróżenie z fusów.

• MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kawa, ja espumisan biorę przynajmniej co drugi dzień, bo nieraz się czuję jakby mi miała skóra pęknąć na brzuchu. W ulotce jest napisane, że nie ma przeciwwskazań dla kobiet w ciąży. Dzisiaj też już zresztą brałam.

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam problem z zaparciami :/
    Mimo różnych sposóbów - codziennie na czczo ciepła woda z cytryną, ok. godz. później Activia z 3 łyżeczkami otrębów, do tego w ciągu dnia owoce różne (jabłko to podstawa) i przynajmniej 2 litry płynów - i tak nie ma szans na wizytę w wc codziennie.
    Przed ciążą nie miałam tego problemu, a piłam o połowę mniej i żadnych cudów z otrębami nie robiłam :)

Myślicie, że może Dzidzia gdzieś uciskać, że tak jest?

Gwiazdeczka a przy odwiedzaniu wc raz na 2-3 dni to też te toksyny tak się będą produkować?

Jak rozmawiałam ostatnio o tym z lekarzem to powiedział że doraźnie czopki, a na stałe syrop Lactulosan. Ale ktoś tu pisał że później jelita się bardzo rozleniwiają i trudno wrócić do "naturalnej" pracy. Na razie nie korzystałam z niego :/

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11.00 pora na jabłuszko, herbatke i rozdział Mikołajka dla brzuszka:D

jonka91, Silatan, marrtka, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dlatego, że przecież jak np. załatwisz się dzisiaj to nie zwracasz tego co zostało naprodukowane z dnia wczorajszego i dzisiejszego ale to co zostało nagromadzone z przed paru dni. Zaparcia sa związane z syndromem "leniwych jelit" bo one wykonują ruchy skurczu i rozkurczu przez co przesuwają się zgromadzone złogi... W ciąży raz, że wina hormonów, dwa przemieszczanie się narządów powoduje również jak by ucisk na te jelita przez co mają utrudnienie w "wykonywaniu swojej roboty" w dodatku jelita są jak by poskręcane, więc złogi często jak by zatykają się przy skrętach tych jelit, i ucisk przyczynia się do takiego jak by "korka kupowego" hahaha
    Ja mimo, że od zawsze miałam problemy z zaparciami to przed ciąża radziłam sobie z tym właśnie poprzez picie jogurtów, jedzeniu otrębów zawsze z rana (owsianych) ale teraz w ciąży właśnie mam problem z zaparciami okropny a zaparcia doprowadzają do hemoroidów (zresztą też i na odwrót) dlatego ani ziółka, ani krople mi nie pomagały więc te czopki cholerne wypróbowałam i powiem , że po zaaplikowaniu mija może 5 minut i normalnie się załatwiam...
    (ale ja potrafiłam nie załatwiać się przez nawet 7 dni)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 11:29

Maud11 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa przykro mi ze nic sie nie dowiedzialas. Ehhh tskich mamy lekarzy :/
    A poza tym narobilas mi ochoty na nalesniki z nutella! :D ide robic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 11:30

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    nospa, odpoczynek i wypróżnienie - jeśli z tym kłopot to już polecałam czopki z gliceryny, są bezpieczne w ciaży, zero chemii, drania tylko mechanicznie ściany jelita

no, dokładnie czopki glicerynowe, też polecam :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam!
    Ależ się wkurzyłam... ale co tam... Nikt nie mówił, że będzie łatwo w życiu. A mianowicie: Wczoraj robiłam frytki w piekarniku (nie pierwszy raz z resztą). Nagle, po 10 minutach temp 200*C zauważyłam, że cały piekarnik jest zaparowany, Wewnątrz i na zewnątrz. Był wokoło gorący. Otworzyłam szafkę a tam "skurczona" okleina przy drzwiczkach do śmietnika. No, szlak by to trafił. Felerny sprzęt, cholera. Zadzwoniłam do serwisu, bo piekarnik do grudnia na gwarancji. Pani nie była zdziwiona, tylko zapytała czy uszczelkę mam całą, a że mam to po argumencie. Dziś oddzwonili, że jutro przyjedzie serwisant. Pan od mebli stwierdził natomiast, że na wysokie temperatury nie ma mocnych i żaden mebel nie wytrzyma, ale że na 200*? Słabo to wyszło. Kazał obciążyć nowym frontem producenta piekarnika. Koszt wymiany frontu 100-120 zł. No f...ck...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej Melula współczuję..

A ja wczoraj zrobiłam taka makaronową zapiekankę z serem, i oczywiście wzięłam te specjalne rękawice do gorących naczyń aby się nie poparzyć, i kiedy ją odnosiłam , poszłam do łazienki i powiesiłam ją na haczyku od ręczników...
    OT TAKI PRZYKŁAD CIĄŻOWEGO ODMÓŻDŻENIA ;)

bluegirl89, MonikaDM, szpilka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Hej wam!
    Ależ się wkurzyłam... ale co tam... Nikt nie mówił, że będzie łatwo w życiu. A mianowicie: Wczoraj robiłam frytki w piekarniku (nie pierwszy raz z resztą). Nagle, po 10 minutach temp 200*C zauważyłam, że cały piekarnik jest zaparowany, Wewnątrz i na zewnątrz. Był wokoło gorący. Otworzyłam szafkę a tam "skurczona" okleina przy drzwiczkach do śmietnika. No, szlak by to trafił. Felerny sprzęt, cholera. Zadzwoniłam do serwisu, bo piekarnik do grudnia na gwarancji. Pani nie była zdziwiona, tylko zapytała czy uszczelkę mam całą, a że mam to po argumencie. Dziś oddzwonili, że jutro przyjedzie serwisant. Pan od mebli stwierdził natomiast, że na wysokie temperatury nie ma mocnych i żaden mebel nie wytrzyma, ale że na 200*? Słabo to wyszło. Kazał obciążyć nowym frontem producenta piekarnika. Koszt wymiany frontu 100-120 zł. No f...ck...
    MAsz szczęście że jeszcze na gwarancji, bo dziejszy sprzęt to na kilka lat starcza, nie to co kiedys na pół życia. I najgorsze że nic na to nie poradzimy, produkcja musi być ciągła, popyt zachowany i tak to wymieniamy sprzęty co 4-5 lat.

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ