X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej skarby:)

Ja już po połówkowym i na 100% dziewczynka (sprawdzał kilkakrotnie) heheheh
    wszystkie wymiary prawidłowe:)
    mała wierciła się i kopała na wszystkie strony hehehehehe ale uśmiech też pokazała:)

Ag..., Cynamonek30, Gwiazdeczka27, Agus89, Maud11, zielarka, Ewelina88, Paula44, marrtka, MartaKD, jonka91, MonikaDM, M4DZI4, kejti91, rastafanka, nix, polaola lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq super:) gratuluje corci. Ja coraz bardziej zestresowana:/ znów mnie ochrzani za ciśnienie.

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG wdech, wydech, wdech i wydech... będzie dobrze i nie stresuj dziecka! Wyjdziesz z wizyty z bananem na buzi! Trzymam kciuki

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Malenq super:) gratuluje corci. Ja coraz bardziej zestresowana:/ znów mnie ochrzani za ciśnienie.

Ag, spokojnie... wdech... wydech... :)

Ja też tak mam z tym ciśnieniem. U lekarza mi wychodzi to górne ok. 130. Mówię do niego "ale to tylko u Pana tak mam, w domu mam 90/50..." a on: "wiem, wiem, wiele kobiet tak właśnie ma" :)

Więc to po prostu syndrom białego fartucha :D

Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag spokojnie (chociaż wiem, że w czwartek będę szalała jak Ty teraz ;) )

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    AG wdech, wydech, wdech i wydech... będzie dobrze i nie stresuj dziecka! Wyjdziesz z wizyty z bananem na buzi! Trzymam kciuki
    Maud11 wrote:
    Ag, spokojnie... wdech... wydech... :)

Gwiazdeczka widzę że frazę ciążową "wdech, wydech" mamy już opanowaną do perfekcji :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 16:14

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq gratuluję :D

Upolowałam dziś w lumpeksie śliczne buty jesienne dla mnie, właściwie nówki :D a do tego firmowe buty do tańca na skórzanej podeszwie dla córki, paraduje w nich teraz po domu i piruety odstawia :D
    A pochwalę się, że przyszła dziś przesyłka z Hipp, a w środku była mała książeczka o ciąży i paczuszka chusteczek nawilżanych :D
    Mała kopała dziś w nocy tak bardzo, że nie mogłam zasnąć, skakała po pęcherzu, ledwo do toalety doszłam :D :D :D więc Ag nie jesteś sama :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 16:17

Malenq lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski.Byłam na glukozie.Sama w sobie jest do wypicia,ale 2 godziny czekania i zmagania się ze sobą by nie puścić pawia-okropne:) Położna mnie wazyła- w końcu przybrałam na wadze.Od początku ciązy łącznie 4,5kg.Od ostatniej wizyty prawie miesiąc temu 2,5kg.

Rozmawiałam z położną o tej wodzie z sutków.Powiedziala,żeby tego nie naciskać i ze mam o tym powiedziec lekarzowi na wizycie w piatek,bo troche za wcześnie na to i mogę mieć wysoki poziom prolaktyny. Pytała czy twardnieje mi w zwiążku z tym brzuch,mówię,że nie,ale łapią mnie kolki.Powiedziała,żebym brała nospę i nie lekcewazyła tych kolek,bo może to być nadwrażliwa macica, która za wczesnie myśli,że będzie za jakieś 2 miesiące poród.Mam się oszczędzać, nie chodzić dużo i koniecznie powiedzieć o tym lekarzowi.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę wam, że tak z uśmiechem na ustach opowiadacie jak was maluszek kopie. Dla mnie to nie jest jakieś przyjemne uczucie.. ciągłe łaskotanie a czasam nawet kopnięcia, które sprawiają, że jest to dla mnie.. nieprzyjemne.

Jedyny plus, że jestem spokojna, że maluszek dobrze się ma. Proszę nie nazywajcie mnie wyrodną matką, bo nie zachwycam się każdym kopnięciem :P

lwuska55592, nix, polaola lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w końcu zaczynam przybierać na wadze. Ale chyba już czas najwyższy. :)

Jutro mam wizytę u endokrynologa. Ciekawa jestem o ile mi zwiększy dawkę euthyroxu.

Aaaa.. kurier dziś dostarczył łóżeczko! :D
    Ależ mnie kusi żeby je złożyć. :P

Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta A ty naciskasz pierś/brodawkę i wtedy wypływa siara? Nie można naciskać brodawek i w ogóle masować za bardzo piersi.
    Selene dlaczego ruchy dziecka są dla ciebie nieprzyjemne?

FITop1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene dla mnie też niektóre ruchy, może nie tyle nieprzyjemne, ale są dziwne. Lubię je, bo wiem, że z dzieckiem wszystko ok, ale to nowe, dziwne uczucie.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Marta A ty naciskasz pierś/brodawkę i wtedy wypływa siara? Nie można naciskać brodawek i w ogóle masować za bardzo piersi.
    Selene dlaczego ruchy dziecka są dla ciebie nieprzyjemne?
    nie,nie naciskam rzecz jasna, dwa razy tylko miałam na piżamie plamki i jak spojrzałam na brodawkę,to była wilgotna.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wiem,że brzucha też nie można masować.zreszta chyba któraś z Was tutaj pisała,że kremik wklepujemy i nie masujemy sie po brzuchu.Moja kolezanka z pracy podszczypywała sobie brzuch,żeby nie mieć rozstępów (to było 20lat temu) i to wywoływało u niej skurcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 16:44

ug37df9hvpghw3yg.png

Wysłany: 1 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    selene właśnie też mnie to zaintrygowało? ale te ruchy - kopnięcia bolesne to gdzieś je odczuwasz w konkretnym miejscu jak kopie? Żeby to nie było twardnienie macicy tylko...
    w sumie wychodzi na to, że trochę za wcześnie na to aby ruchy dziecka były bolesne... ale spokojnie nie stresuj się tylko. Może taki silny maluszek jest w brzuszku? Na wizycie wspomnij mimo wszystko o tym ginekologowi.

idę mężowi zrobić niespodziankę - jego ulubioną PIZZE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 16:53

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:17

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png

Wysłany: 1 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj kochana !! Wszystko jest z tobą w porządku :) myślałam, że jakoś Cię boli samo kopanie. Dla mnie nie przyjemne jest, jak mały się rozciąga- i tez przyznaje, że mi się to nie podoba- dziwne uczucie. Ale same kopniaki jak na razie uwielbiam... Współczuje Ci bo jak zacznie już dzidzia być silniejsza, jak zacznie boksować i odstawiać Chucka Norrisa a na cel wybierze żebra, czy wątrobę to dopiero będzie ból... i tez się obawiam tego ale czekam z utęsknieniem :)
    W każdym bądź razie wcale nie jesteś wyrodną matką :)

Selene lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...napisz coś!

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz po, wsxystko Ok. szyja ma kilometr dlugosci:) a tak serio to 5,5 cm.
    Mały leżą główka w dół wiec uciska pęcherz przez co sikam jak pokręcona. Ma 456 gram. Kartkę z wymiarami zostawiłam u lekarza:/

Maud11, zielarka, Paula44, Gwiazdeczka27, Malenq, MonikaDM, isabelle, M4DZI4, Agus89, Wiki81, rastafanka, Selene, nix, polaola, renia83, szpilka, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    juz po, wsxystko Ok. szyja ma kilometr dlugosci:) a tak serio to 5,5 cm.
    Mały leżą główka w dół wiec uciska pęcherz przez co sikam jak pokręcona. Ma 456 gram. Kartkę z wymiarami zostawiłam u lekarza:/
    No tak, jak leży głową w dół to guziczek na sikanie masz włączony na stałe :)
    Chyba musisz jak najczęściej przyjmować pozycję polegującą :)

‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ