*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
zielarka wrote:Mi po lekach brzuch twardnieje 4,5 razy na dobę a nie 25, więc chyba idzie ku lepszemu
Sama też biorę ok 4 tabletek asparginu(magnez+potas).
U mnie te twardnienia pojawiły się dosłownie dwa razy w odstępie kilku dni, więc staram się nie martwić. W pierwszym momencie pomyślałam, że to może malutka tak się ułożyła główką, że jak twardo, ale to raczej macica się napręża. Myślicie, że to są te skurcze Braxtona-Hicksa? -
nick nieaktualny
-
Nix jesteśmy dzielnYmi mamami przecież kochana!
Jestem z WAmi, wszystko sie ułoży zobaczysz.
Dziekuje Wm za pocieszenie, juz lepszy humor mam
Gwiazdeczka27 masz racje moze by tak jakas gwiazdunia nam wreszcie zaswiecilaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 22:24
nix, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Super się czyta same pozytywne wieści z wizyt !
Polaola i nix- myślcie pozytywnie, a będzie dobrze ! Trzymam kciuki!
Czytałam, że pisałyście o wadze. Sama postanowiłam dzisiaj posprawdzać i od początku ciąży mam + 2,5 kg i 73 cm w pępku.
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
aaaa udalo mi sie przebrnac, gratuluje dzisiejszych wizyt i trzymam kciuki za jutro,
nie bylo mnie w domu dzis prawie 12h, bo najpierw w pracy rozpoczecie, rada i szkolenie, potem jeszcze na ogladanie pojechalam, pare wozkow zobaczylam i nie nic z tych ktore chcialam zobaczyc, bo nie bylo, ale dopiero pierwszy sklep
kolejny dzien szukania kafelek do kabiny
i mistrzostwo swiata sklep z kafelkami drzwi same sie otwieraja na fotokomorke a co robi szpileczka? celuje pilotem od auta no comment
a i jak juz wreszcie wrocilam i zleglam na pol godziny na lozku to chyba dostalam pierwszego porzadnego kopa ze 4cm pod pepkiem na srodku wiec to nie jelitaWiki81, Malenq, MonikaDM, Ag..., Paula44, renia83, jonka91, M4DZI4, nix, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Nix trzymam kciuki!!!
Ja po całym dniu pracy i obowiązków mogę zajrzec na forum.
Polaola uściski ślę.
Ag, Malenq gratuluję udanych wizyt.
To że teściowie mogą dopiec wiem na własnej skórze.
Ja dzisiaj miałam dużo kopniaków już takich mocnych, po których też nie mogę się skupić, także Selene dobrze Cię rozumiem.
Kejti pamietaj że kombinezon bedziesz używała od 2 tyg po porodzie do końca marca
Spokojnej nocki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 23:31
Malenq, nix, Ag... lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
szpilka wrote:jak juz wreszcie wrocilam i zleglam na pol godziny na lozku to chyba dostalam pierwszego porzadnego kopa ze 4cm pod pepkiem na srodku wiec to nie jelitawww.styczniowki2015.phorum.pl
-
A ja juz u mamy- mąz polecial:/
mimo ze lekarz zyczył mi milej podrozy to zdecydowalismy ze zostane w PL- tu mam kuchnie babci i lepszą opieke;) a pozatym od przez nast 2 tyg on bedzie mial mnostwo na glowie wiec tak chyba bedzie lepiej:)
szaro buro i ponuro- chyba ide spac dalej:) powodzenia na wizytach i milego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 07:07
-
A ja się tak zestresowałam wczoraj słowami położnej,że przelezałam i przespałam od godziny 19 do teraz praktycznie z przerwami na siku i mycie.W nocy się budziłam i stresowało mnie nawet to,że cierpłam po dłuższym lezeniu na jednym boku.i jeszcze czytałam to,co polaola pisała. ech... schiza has come back:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 07:28
-
nick nieaktualnyDobry dzień- jeśli można tak powiedzieć wstając tuż po 6... Czekam na panów od remontu..
Oglądałam wczoraj wózeczki i Camarelo Carera mnie bardzo zawiódł.. tak samo Bebetto Silvia o Rino Nano już nie wspomnę!
Zakupiłam model o którym pisałam wcześniej Tako Baby Heaven Exclusive z kuferkiem plus jakiś lepszy fotelik-łącznie niecałe 2tyś.
Wzięłam od razu komplet pościeli (kołdra+poszewki+ochraniacz) i przewijak
Zamówiłam łóżeczko, komodę z przewijakiem ten Klupuś Paula Latte i materacyk który poleciła Ewelina. Dziś czekam na telefon czy są do odbioru dziś, jutro czy za tydzień.
Jeszcze nigdy nie wydałam tyle pieniędzy z taką przyjemnością
Jedyny fakt który mnie zmartwił to po przyjezdzie do domu okazało się że mam do wózka inny kuferek niż oglądałam, a wszystko było zapakowane w kartonie i na miejscu nie widziałam-dziś tam zadzwonie i powiem że przy odbiorze reszty chcę wymiany na oryginalny
Po całym dniu zakupów nakarmiłam moje dziecko wielkim Kebabem
Wózek póki co stoi zafoliowany, bo mają zacząć wymianę rur i kalryferów i będą kuć ściany. Jeden pokój jest załadowany gratami od ziemi do sufitu...Ag..., Malenq, Paula44, jonka91, Gwiazdeczka27, marrtka, rastafanka, Becia81 lubią tę wiadomość
-
Kawa wrote:Dobry dzień- jeśli można tak powiedzieć wstając tuż po 6... Czekam na panów od remontu..
Oglądałam wczoraj wózeczki i Camarelo Carera mnie bardzo zawiódł.. tak samo Bebetto Silvia o Rino Nano już nie wspomnę!
Zakupiłam model o którym pisałam wcześniej Tako Baby Heaven Exclusive z kuferkiem plus jakiś lepszy fotelik-łącznie niecałe 2tyś.
Wzięłam od razu komplet pościeli (kołdra+poszewki+ochraniacz) i przewijak
Zamówiłam łóżeczko, komodę z przewijakiem ten Klupuś Paula Latte i materacyk który poleciła Ewelina. Dziś czekam na telefon czy są do odbioru dziś, jutro czy za tydzień.
Jeszcze nigdy nie wydałam tyle pieniędzy z taką przyjemnością
Jedyny fakt który mnie zmartwił to po przyjezdzie do domu okazało się że mam do wózka inny kuferek niż oglądałam, a wszystko było zapakowane w kartonie i na miejscu nie widziałam-dziś tam zadzwonie i powiem że przy odbiorze reszty chcę wymiany na oryginalny
Po całym dniu zakupów nakarmiłam moje dziecko wielkim Kebabem
Wózek póki co stoi zafoliowany, bo mają zacząć wymianę rur i kalryferów i będą kuć ściany. Jeden pokój jest załadowany gratami od ziemi do sufitu... -
nick nieaktualnyWikszość drogich rzeczy już mam teraz tylko drobnica typu-pieluchy, kosmetyki, ceratka, wanienka..
MartaKD na zdjęciach Camarelo był taki solidny i porządny, kolory bardzo żywe a w sklepie kolory stonowane, materiał i ta kolorystyka jakoś mi nie spasowały, prowadzi się super i lekko ale to nie to.
Trzeba wziąść też pod uwagę że pisze się 85cm w środku gondoli i dużo osób pod tym względem wybiera.. ale długość jest mierzona od góry a nie od dna wózka, a kształt gondoli to łódeczka więc te cm się skracają z 85 do 80 albo nawet i 75 (tylko nie jestem pewna czy to przy camarelo Pan mówił)
Najlepiej będzie jak sobie pojedziesz sama obejrzeć, bo ja się nastawiłam że go wezmę ale wyszedł słabo w porównaniu z moim tako-mój wydawał mi się nawet bardziej lekki, zwrotny, miał takie ym sprężyny w kołach że się lekko nacisło i sam wskakiwał na krawężnik czy tego typu przeszkodyMartaKD lubi tę wiadomość
-
Wiki
ja sie ciesze ze mnie kopnelo, bo wreszcie na tyle mocno, ze wiem ze to
To:) witam sie dziewczynki porannie i zmykam do kochanej pracusiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 07:56
Cynamonek30, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry:)
Kawa faktycznie "poszalałaś" z zakupami:)
Marta Ag.. ma rację, spokojnie.......
MOja mała szalała wczoraj do północy, normalnie zasnąć nie mogłam - emocje związane z badaniem chyba i na nią przeszły....
wiecie jak dziwnie mi się przyzwyczaić, że to będzie CÓRA - jakoś cały czas myślałam od dziecku "ON"....heheheh mąż w minutę się przestawił i szybciutko "małą princessą" zaczął nazywać...boszzzzzzzzzzz dawno nie widziałam u Niego takich błyszczących oczu hahahaha;)
"Kopniaki" i inne "kuksańce" są tak silne, że i czasami dla mnie są problemowe, szczególnie gdy jestem poza domem, więc rozumiem te MAMUSIE, które czasami nie nazywają tego dyskomfortu jako coś "urocze"....bo najpiękniej i najczulej jest wtedy gdy jesteśmy w domu, ze swoimi partnerami i rodziną - w świecie zewnętrznych nie zawsze jest to przyjemne....
ja pościel i wózek chcę beżowo-brązowy - fotelik samochodowy mamy brązowo- czarny..........
najbardziej podoba mi się wózek w kolorystyce biało-czarnej ale małż się nie zgadza heheheh...
Miłego i spokojnego dnia:)
ps. kobietki z Wawy mam pytanko: gdzie jest największy wybór wózków?? gdzie mogłabym pojechać i obejrzeć "na żywo"....do wawki mam 300km, ale u mnie w mieścinie nie ma zbytniego wyboru, a interesują mnie wózki na dużych pompowanych kołach:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 07:57
MartaKD, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość