X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag super!

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.......super wiadomość:) gratulacje:)

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam że na styczniówkach będzie mały Konstanty i mała Konstancja, ale super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 18:31

Malenq, kejti91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a któraś mogłaby podać linka do exela ze styczniówkami??? bo gdzieś mi się zagubiło.....
    dziękuję:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a któraś mogłaby podać linka do exela ze styczniówkami??? bo gdzieś mi się zagubiło.....
    dziękuję:)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit#gid=0

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję raz jeszcze:)

Widziałam, że Cath też wpisała Konstancję:)
    miło:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się Wam pochwalę moim niedawnym zakupem. Przeglądałam sobie jakiś czas temu dział dziecięcy w H&M i natknęłam się na koszulę 6-9 mcy która jest prawie identyczna jak moja :) no musiałam zakupić :D

Co prawda później, po wypraniu jej i chyba półgodzinnym prasowaniu myślałam że osiwieję (żeby to wyprasować trzebaby mieć rozgrzane do miliona stopni mini-żelazko) i stwierdziłam że żadnych koszul tego typu więcej!! :D same gładkie koszuleczki od teraz...

No ale mam, kupiłam, umordowowałam się, więc się pochwalę :D

O tak sobie będzie mamusia z synusiem chodzić: :D
    21njq6u.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 18:48

Malenq, M4DZI4, MonikaDM, isabelle, Paula44, rastafanka, Gwiazdeczka27, polaola, jonka91 lubią tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq i Ag gratuluję udanych wizyt :) !!!
    A ja dziś znowu po załatwieniu spraw w mieście miałam popołudniową drzemkę i wstałam godzinę temu ...chyba się cofam do początku ciąży,jeszcze tylko mdłości brakuje i powtórka I trymestru :p

Malenq lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:41

Maud11, Paula44, Malenq, kejti91, Gwiazdeczka27, szpilka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi, czy to twardnienie brzucha może być groźne? Zauważyłam w ostatnich dniach dwa razy, że brzuch zrobił mi się jak kamień, a po chwili odpuścił. Powinnam coś z tym zrobić? Magnez? Nospa?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja głupia sie martwie ze maluch mało na wadze przybral ( 19.08 mial na USG 407g ale n a duzo lepszym sprzecie a dzis 456) i w kalendarzu belly ta waga z dzis tez nisko:/
    mimo ze mowil lekarz ze kawal chlopa i ze wszystko OK.
    No najlepiej to odciąć i internet.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A ja głupia sie martwie ze maluch mało na wadze przybral ( 19.08 mial na USG 407g ale n a duzo lepszym sprzecie a dzis 456) i w kalendarzu belly ta waga z dzis tez nisko:/

Kalendarz belly to nie narzędzie medyczne, ja nawet nie sprawdzam, żeby nie mieć takich myśli. Maluch rośnie jak na drożdżach, skoro lekarz mówi, że jest ok to jest ok :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...proszę...słuchaj lekarza a nie belly.

Malenq lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Ag!
    Przede wszystkim dziecka w brzuszku nie da się zważyć. O ile da się zmierzyć np. obwód główki jako-tako (a i tak zależy od ręki lekarza), to ta waga co ją nam podają jest wartością wygenerowaną przez program do obsługi USG. Wystarczy że lekarz zaznaczył przy pomiarze główki dziecka odcinek o 1 mm większy/mniejszy i już parametry się zmieniają, albo 2 różne aparaty USG i inny program do obliczeń.

Tak mi zawsze mąż tłumaczy :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na OLX paczkę 100 ciuszków dla dziewczynki na 0-3 miesiąca za 100 zł. Jakby któraś z Was była zainteresowana to podaję link:
    http://olx.pl/oferta/zestaw-ubranek-dla-niemowlaka-100sztuk-plus-gratisy-CID88-ID6MeJZ.html

Sama bym wzięła, ale mam już dosyć ubranek dla Alicji. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem ze macie racje, mój m tak samo mi mówi.
    Isabelle na twardnienia brzucha nospa doraźnie i magnez- ja mam 3x1 asmag forte, ale dobrze skonsultować z lekarzem bo to różne podnóża mogą być tych skurczy.

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co z Cookie?

• zielarka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po lekach brzuch twardnieje 4,5 razy na dobę a nie 25, więc chyba idzie ku lepszemu :D Sama też biorę ok 4 tabletek asparginu(magnez+potas).

FITop1.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ