*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrz nie pomyślałam, w ciąży zrestą mam problemy i z myśleniem i z pamięcią. a wy ten kwas przyjmujecie ?
Co do fotelika to nasz ma już adaptery do wózka w komplecie ale kurcze w samochodzie pasami trzeba zapinać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 09:49
-
Kawa ja mam fiata bravo jest idealny dla mnie ale mąż chce Suva bo my często w góry, zima co weekend ma narty czy deske a latem on mountain biking i coś go strzela jak montuje wiecznie te boksy i bagażniki. A ze zimą 4x4 bezp to ja man nim jezdzic.
Ejj no ale nie aż tak, właściwie to też sie wkurzam na takie sieroty co nie wiedza co i gdzie. Ja poprostu nie jeżdzilam często ale odkąd maz jest w Szwajcarii to jezdze dużo więcej. Juz nawet ogarniam centrum kato:DKawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gwiazdeczka27 wrote:Patrz nie pomyślałam, w ciąży zrestą mam problemy i z myśleniem i z pamięcią. a wy ten kwas przyjmujecie ?
Co do fotelika to nasz ma już adaptery do wózka w komplecie ale kurcze w samochodzie pasami trzeba zapinać..
A co do bezp to nawet juz nie zależy od nas, można być instruktorem bezp jazdy a wyjedzie ci pijany idiota i nic nie poradzisz. Nasze zachowanie na drodze to jedno ale niestety nie wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 10:02
-
nick nieaktualnyAg to się rozumie, ludzie sportowcy
u nas jedynie fitness/siłownia, jezdziłam konno ale od czasu wypadku zaszłam w ciążę i już nie siadłam więcej, zresztą niewiem czy wsiądę bo została mi blizna na twarzy na pamiątkę. Ale było to dla mnie bardzo traumatyczne doświadczenie i nie chcę się rozpamiętywać więc proszę nie wchodzić w szczegóły.
Wleciała mi osaa do pokoju! To oznacza że któreś z nas musi zginąć!
Uciekam na łowy, a właściwie to juz chyba tak tylko pogrzebać bo już dużo rzeczy mam
Miłego dnia :*Ag... lubi tę wiadomość
-
No właśnie w zestawie bazy nie ma, trzeba dokupić jak ktoś chcę. My zastanawiamy się nad fotelikami Safety One Safe producenta Maxi Cossi ( on ma 4 gwiazdki) albo nad Recaro Youngiem co ma 5 gwiazdek. Ale to jeszcze będziemy na poważnie rozmawiać o nich przy zakupie wózka.
I ja uciekam ogarniać mieszkanko i szykować obiadek. -
Hej dziewczyny! Melduję się po wczorajszych połówkowych, które trwały ponad pół godziny, bo mój synuś nie chciał pokazać twarzy i ciągle się chował, później jeszcze dostał czkawki, chyba ze stresu
Niezły mieliśmy ubaw.
Dopiero pod koniec badań się przekonał i pokazał piękną twarzyczkęPrzystojniak z niego
Całe połówkowe wyszły idealnie, zdrowy z niego chłopak
Lubię być po usg, bo mój stres maleje praktycznie do zera.. a potem czym bliżej do kolejnego usg to wzrasta
Jeszcze muszę Wam się pochwalić, że po ponad miesiącu od pierwszego kopniaka.. udało mi się trochę nagrać maluszka wczoraj
Teraz już jestem zadowolona, mogę wrócić do mojego rękodzieła i znowu zacząć tworzyćisabelle, Ag..., Paula44, Ewelina88, marrtka, M4DZI4, Gwiazdeczka27, nix, jonka91, rastafanka, agnb6 lubią tę wiadomość
-
A co do fotelików samochodowych. My mamy starsze auto, dokładnie peugeota 206 z 98 roku - szukamy większego, ale moze sie zdarzyć tak, ze na początek będziemy potrzebować wpiąć fotelik w stare. Nie jest to oczywiście model wyposażony w izofix czy inne zaczepy do fotelików, które mozna spotkać w nowych modelach, nie mierzylam tez pasów, czy wystarczy do mocowania. Co powinnismy zrobić, by bezpiecznie wpiąć fotelik? Możemy dokupic specjalną bazę czy montuje sie je tylko w nowych autach? Czy każda długość pasów w samochodzie nadaje sie do mocowania fotelika? Chcę iść do sklepu przygotowana, żeby mi czegoś nie wcisnęli
-
Gwiazdeczka bazy to chyba nigdy nie ma bo to cholerstwo drogie. My mamy ta podstawowa z maxi cosi i różni się od 200zl droższej tym ze tamta piszczy jak jest dobrze zamontowana do auta. Ta nasza sygnalizuje kolorem.
No i do naszej nie ma wpięcia na nastepny fotelik ale przeciez te 13+ to juz sie montuje na stale i nie wyciąga co chwile. 450 zł zaplacilismy- chyba to easy base się nazywa.
Isabelle nie pamiętam ale na stronie maxi cosi jest chyba taka wyszukiwarka właśnie i zaznaczasz zy masz isofix czy nie i dobiera ci foteliki. Poczytaj w necie pewnie sporo na ten temat pisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 10:46
-
Cześć dziewczyny!
Agnb bardzo współczuję.. I bardzo podziwiam za siłę którą Ty i mąż w sobie macie. Jesteście naprawdę bardzo dzielni.
Dziewczyn jak ja się przed chwilą wystraszyłam! Siedzę w pracy i was czytam, ładna pogoda więc drzwi otwarte a tu mi się coś o nogi ociera. W 2 sekundy byłam na fotelu wrzeszcząc jak głupia. Patrze a tu czarno - biały kot. On się bardziej chyba ode mnie wystraszył bo schował się pod łóżko i nie chciał wyjść. No ale musiałam jakoś go wypędzić bo co to byłoby jakbym zamknęła go na weekend w pracy. Aż się boję pomyśleć co z materacami.
Gdy już sobie z nim poradziłam, poszłam po sok, no ale po co nalewać do kubka jak można z butelki bo szybciej. No i plama na mojej ślicznej, nowej sukience. I siedzę teraz jak sierota i tylko myślę, żeby nie pojawiła się dziś żadnej klient bo jak ja wyglądam. Wielka pomarańczowa plama na białej sukience w groszki. Ojjj...Paula44, agnb6 lubią tę wiadomość
-
Agnb tak Ci współczuję !!! Łzy lecą mi wielkie jak groch po przeczytaniu Twojego posta.To prawda że tu na forum się zżywamy bo ja chociaż może nie udzielam się tak często jak inne brzuchatki to na prawdę z całego serca zawsze trzymam kciuki za wszystkie maleństwa i przeżywam wszystkie małe i większe problemy jak i również dobre nowiny.Nie wiem co mam napisac ...jesteś bardzo dzielna i życzę Ci dużo siły i wiary !!!!!
agnb6 lubi tę wiadomość
-
Selene ja miałam raczej na myśli oznaczenia fotelików. Nie spotkałam się z fotelikiem, który ma oznaczenie " nie testowany lub niebezpieczny" Zresztą nawet jak wejdziesz do sklepu i zaczniesz sprzedawcę wypytywać o fotelik z jedną gwiazdką to założę się, że naopowiada Ci, że jest super bezpieczny. Nie każdy ma dostęp do fachowców a to co opisują w internecie trzeba podzielić przez pól
Śmiejecie się z " niedzielnych kierowców" . Ja przed ciążą jeździłam do pracy 30 km w jedną stronę, co roku jeździmy z mężem dwa razy na urlop 1500km w jedną stronę - prowadzimy na zmianę, potrafię się poruszać ruchem prawo i lewostronnym . Gdyby teraz któraś z Was zapytała po co mi samochód i gdzie nim jeżdżę to powiem że do lekarza, sklepu i koleżanek ( nie pracuję i nie mam innych potrzeb)- co wg Was znaczy mało doświadczony kierowca??
Ja wybrałam ( jeszcze nie na 100% ) fotelik Cybex - jak dla mnie to jedna z najlepszych marek produkujących foteliki i co najważniejsze mogę go wpiąć do mojego wózeczka 3w1Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 11:38
-
Ag... wrote:Cybex aton ma materiały szkodliwe dla noworodków. Czytałam gdzieś o tym i w testach też ma minusy za to. Ale jeśli chodzi o bezp to faktycznie dobry.
hehe właśnie dlatego ja tych bzdur w necie nie czytam
Powinni w taki razie zacząć badać fotele samochodowe w aucie i odzież wierzchnią pod względem toksycznościWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 11:52
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Magda2013 wrote:Tutaj jest ten filmik w calosci
https://www.youtube.com/watch?v=m0Z6hFdIR4A
aaaaa poryczałam się. Każdego dnia uświadamiam sobie na nowo, że noszę małego człowieka i nie ogarniam, jaki to cud...Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy bzdury skoro każdy test daje minusa za to. Z drugiej strony dziwne że renomowana firma w tych latach bawiłaby się w szkodliwe materiały.
tak czy inaczej każdy czyta i wierzy w co chce:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 11:59
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość