*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:Nie wiem czy bzdury skoro każdy test daje minusa za to. Z drugiej strony dziwne że renomowana firma w tych latach bawiłaby się w szkodliwe materiały.
tak czy inaczej każdy czyta i wierzy w co chce:)
Ja odnoszę raczej wrażenie, że to badanie to kolejny unijny wymysł i że jak przyjdzie badać szkodliwość mebli ubrań itp to nic nie kupimy bez względu na markę. Jaką masz pewność , że meble dla Ciebie i Twojego dziecka nie są toksyczne skoro nikt ich nie badał bo niema takiego obowiązku. Póki co -
aniafk wrote:Ja odnoszę raczej wrażenie, że to badanie to kolejny unijny wymysł i że jak przyjdzie badać szkodliwość mebli ubrań itp to nic nie kupimy bez względu na markę. Jaką masz pewność , że meble dla Ciebie i Twojego dziecka nie są toksyczne skoro nikt ich nie badał bo niema takiego obowiązku. Póki co
Zgadzam sie, toksyny są wszędzie http://dziecisawazne.pl/toksyny-w-pieluchach-jednorazowych/. Nie popadajmy w paranoję -
Co do wózka mam akurat pewność bo spełnia wszelkie bezp normy jeśli chodzi o tworzywa, co do mebli raczej zawsze są opisane pod katem zgodności z normami.
Oczywiście ze w domu mogę mieć mnóstwo rzeczy szkodliwych o których nie wiem, ale jeśli coś zostało zbadane i wiadomo ze tych norm nie spełnia to raczej świadomie tego nie kupię.
nie uważam też ze to popadanie w paranoje, ale każdy ma własne zdanie i może żeby nie generować spięć pora skończyć wątek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 12:12
Ewelina88, Gwiazdeczka27, isabelle lubią tę wiadomość
-
Ewelina88 ja myślę, że dziecko ma częstszy kontakt z Twoim stołem w kuchni czy sofą niż z fotelikiem a wątpię czy kupowałaś je pod względem toksyczności, już nie wspomnę o ubraniach
. Nie mam na myśli tutaj mebli typowo dla dziecka a też wątpię w to żeby były aż tak wnikliwie badanie jak te foteliki
-
Na pewno nie jest takie wnikliwe ale ja lepiej się czuję z tym jak kupuję łóżeczko które ma odpowiednie certyfikaty jeżeli chodzi o użyte farby, lakiery, wosk czy kto co woli. I nie uważam tego za paranoję. Poza tym tak jak Ag.. napisała lepiej zakończyć temat. Każda z nas wie co najlepszego dla jej dziecka i rzeczy, które kupuje uważa za najlepsze.
Ag jak tam Twoja rozszalała macica?? ;PGwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
A dziękuje lepiej:) od wczoraj wieczorem praktycznie nie mam twardnien, tylko takie standardowe raz na jakiś czas. Dziś lekarz jakiś nowy zaś, pytał o szyjkę mowie ze się skracala, ale nie wzieli mnie na usg, powiedział tylko ze sobie z nimi zostanę jeszcze cokolwiek to znaczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 12:22
-
Dziewczyny a mam takie pytanie. W którym miejscu czujecie dzidzię? Bo mi się wydaję, że jakoś nisko bo ok 5 cm pod pępkiem. Oczywiście czasem jest wyżej np po prawej stronie równo z pępkiem, ale jednak częściej niżej. Trochę mnie to martwi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 13:16
-
nick nieaktualnyAg.. tylko te pobudki o 5-6 są dobijające.
Cookie się nie odzywa!
Bylam u kosmetyczki mojej na chwile - już nie wyglądam jak cyklop,mam śliczne brewki.
Czekam na męża. Rodzice dbają - obiadki Mamy nie do zastąpienia!
Tata rozmawiał wczoraj z moja babcia przez telefon i słyszę ( dodam, ze babcia po 90tce):
" no... byli na tych dokładnych badaniach. Zdrowy jest. Ma wszystkie oczy!, kręgosłup ok, mózg też, no...nerki dwie, pęcherz, żołądek, wątrobe. Serce jedno! Zdrowe. No....i co on tam jeszcze ma? A! Siusiaka po kolana! Taki duży! ".
Hahah! Najlepsze to te " wszystkie oczy i jedno serce". Mężczyźni...Ag..., lwuska55592, marrtka, szpilka, Ewelina88, MILA, renia83, M4DZI4, jonka91, agnb6 lubią tę wiadomość
-
Ja troche ogarnęłam dom. Zupkę wszyscy zjedliśmy i kurczak się piecze w piekarniku. Mało dzisiaj spałam zasnęłam ok 2 a o 6 już wstałam. Teraz sobie posiedzę i się nie ruszam. Mam szyjkę 32 mm, a z tego co czytałam o Waszych, to u mnie chyba nie jest to dużo.
Jeśli chodzi o fotelik, to jeszcze nie wybraliśmy. Kupiliśmy przy pierwszym dziecku wózek Bebecar 3 w 1, ale fotelik sprzedałam szybko, bo był bardzo mały i wąski. Wózek został i będę go teraz używała. Wiedziałam, że jak będę miała drugie dziecko to kupię inny fotelik. Szkoda tylko, że nie będzie się wpinał w stelaż. Aczkolwiek nie pamiętam, czy go w ogóle wpinałam. Teraz będe szukała do 13 kg z isofixem.
Nie wiem czy czytacie, ale u kaaroli lepiej. Dzidziuś dużo je i nie słychać nic o komplikacjach po porodzie.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Ewelina88 wrote:Dziewczyny a mam takie pytanie. W którym miejscu czujecie dzidzię? Bo mi się wydaję, że jakoś nisko bo ok 5 cm pod pępkiem. Oczywiście czasem jest wyżej np po prawej stronie równo z pępkiem, ale jednak częściej niżej. Trochę mnie to martwi.
Ja już czuję zdecydowanie na wysokości pępka, ale tydzień temu było też nisko tak jak u Ciebie.
Myślę, że nie powinnaś sie martwić. Każdy tydzień to duża zmianaEwelina88 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Ja też czuje poniżej pępka, chyba na równo z to nigdy nie poczułam.
Kurde moja szyjka na ostatniej wizycie miała 25mm i lekkie rozwarcie wewnętrzne, funkcjonuje normalnie tzn. gotuje obiady,śniadania, kolacje, zaprowadzam i przyprowadzam dziecko ze szkoły. Nie sprzątam - maż sprząta
Mam nadzieję, że dotrwam do stycznia. -
Czytałam, bardzo dobre inf! Kibicuje małemu mocno niech pokaże jaki silny facet! Musi mieć bardzo dobrą opiekę.
Aniafk a nie kazali ci sie oszczędzać?? Może zwolnij trochę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 13:33
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Selene proszę poza listą fotelików z isofixem, które wiadomo, że są bezpieczniejsze również coś do wyboru zapinane tylko na pasy, bo moje kochane autko nie ma zaczepów do isofix
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 13:44