X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Nie wiem czy bzdury skoro każdy test daje minusa za to. Z drugiej strony dziwne że renomowana firma w tych latach bawiłaby się w szkodliwe materiały.
    tak czy inaczej każdy czyta i wierzy w co chce:)

Ja odnoszę raczej wrażenie, że to badanie to kolejny unijny wymysł i że jak przyjdzie badać szkodliwość mebli ubrań itp to nic nie kupimy bez względu na markę. Jaką masz pewność , że meble dla Ciebie i Twojego dziecka nie są toksyczne skoro nikt ich nie badał bo niema takiego obowiązku. Póki co :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mebli to akurat są badane czy np farba, lakier itp są bezpieczne dla dziecka i mają certyfikat.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Ja odnoszę raczej wrażenie, że to badanie to kolejny unijny wymysł i że jak przyjdzie badać szkodliwość mebli ubrań itp to nic nie kupimy bez względu na markę. Jaką masz pewność , że meble dla Ciebie i Twojego dziecka nie są toksyczne skoro nikt ich nie badał bo niema takiego obowiązku. Póki co :)

Zgadzam sie, toksyny są wszędzie http://dziecisawazne.pl/toksyny-w-pieluchach-jednorazowych/. Nie popadajmy w paranoję ;)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka mam akurat pewność bo spełnia wszelkie bezp normy jeśli chodzi o tworzywa, co do mebli raczej zawsze są opisane pod katem zgodności z normami.
    Oczywiście ze w domu mogę mieć mnóstwo rzeczy szkodliwych o których nie wiem, ale jeśli coś zostało zbadane i wiadomo ze tych norm nie spełnia to raczej świadomie tego nie kupię.
    nie uważam też ze to popadanie w paranoje, ale każdy ma własne zdanie i może żeby nie generować spięć pora skończyć wątek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 12:12

Ewelina88, Gwiazdeczka27, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 ja myślę, że dziecko ma częstszy kontakt z Twoim stołem w kuchni czy sofą niż z fotelikiem a wątpię czy kupowałaś je pod względem toksyczności, już nie wspomnę o ubraniach :). Nie mam na myśli tutaj mebli typowo dla dziecka a też wątpię w to żeby były aż tak wnikliwie badanie jak te foteliki :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie jest takie wnikliwe ale ja lepiej się czuję z tym jak kupuję łóżeczko które ma odpowiednie certyfikaty jeżeli chodzi o użyte farby, lakiery, wosk czy kto co woli. I nie uważam tego za paranoję. Poza tym tak jak Ag.. napisała lepiej zakończyć temat. Każda z nas wie co najlepszego dla jej dziecka i rzeczy, które kupuje uważa za najlepsze. :)

Ag jak tam Twoja rozszalała macica?? ;P

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuje lepiej:) od wczoraj wieczorem praktycznie nie mam twardnien, tylko takie standardowe raz na jakiś czas. Dziś lekarz jakiś nowy zaś, pytał o szyjkę mowie ze się skracala, ale nie wzieli mnie na usg, powiedział tylko ze sobie z nimi zostanę jeszcze cokolwiek to znaczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 12:22

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w takim sensie, że na weekend, potem porobią badania i wrócisz do domu? Ja strasznie nie lubię szpitali. Aż mnie dreszcze przechodzą.:/

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, zakładam ze przed wypuszczeniem mi ja zmierzą i powiedzą co i jak.
    Chyba nikt nie lubi ale powiem ci ze nie narzekam. Leze sobie sama, mam łazienkę w sali, śmieje się z pogawędek lekarzy i baaardzo wypoczywam.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak tak to super. To wypoczywaj, wypoczywaj. :) Bo niedługa żadna z nas się tym nie będzie mogła pochwalić. :)

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam takie pytanie. W którym miejscu czujecie dzidzię? Bo mi się wydaję, że jakoś nisko bo ok 5 cm pod pępkiem. Oczywiście czasem jest wyżej np po prawej stronie równo z pępkiem, ale jednak częściej niżej. Trochę mnie to martwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 13:16

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział ze macica sięga 2cm ponad pępek ale tam nieczęsto pływa mój brzdąc. W okolicy pępka i poniżej zdecydowanie zesciej, a czasem i całkowicie nisko zasadzi kopa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 13:20

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. tylko te pobudki o 5-6 są dobijające.

Cookie się nie odzywa!

Bylam u kosmetyczki mojej na chwile - już nie wyglądam jak cyklop,mam śliczne brewki.
    Czekam na męża. Rodzice dbają - obiadki Mamy nie do zastąpienia!

Tata rozmawiał wczoraj z moja babcia przez telefon i słyszę ( dodam, ze babcia po 90tce):

" no... byli na tych dokładnych badaniach. Zdrowy jest. Ma wszystkie oczy! ;), kręgosłup ok, mózg też, no...nerki dwie, pęcherz, żołądek, wątrobe. Serce jedno! Zdrowe. No....i co on tam jeszcze ma? A! Siusiaka po kolana! Taki duży! ".

Hahah! Najlepsze to te " wszystkie oczy i jedno serce". Mężczyźni...

Ag..., lwuska55592, marrtka, szpilka, Ewelina88, MILA, renia83, M4DZI4, jonka91, agnb6 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troche ogarnęłam dom. Zupkę wszyscy zjedliśmy i kurczak się piecze w piekarniku. Mało dzisiaj spałam zasnęłam ok 2 a o 6 już wstałam. Teraz sobie posiedzę i się nie ruszam. Mam szyjkę 32 mm, a z tego co czytałam o Waszych, to u mnie chyba nie jest to dużo.

Jeśli chodzi o fotelik, to jeszcze nie wybraliśmy. Kupiliśmy przy pierwszym dziecku wózek Bebecar 3 w 1, ale fotelik sprzedałam szybko, bo był bardzo mały i wąski. Wózek został i będę go teraz używała. Wiedziałam, że jak będę miała drugie dziecko to kupię inny fotelik. Szkoda tylko, że nie będzie się wpinał w stelaż. Aczkolwiek nie pamiętam, czy go w ogóle wpinałam. Teraz będe szukała do 13 kg z isofixem.

Nie wiem czy czytacie, ale u kaaroli lepiej. Dzidziuś dużo je i nie słychać nic o komplikacjach po porodzie.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dziewczyny a mam takie pytanie. W którym miejscu czujecie dzidzię? Bo mi się wydaję, że jakoś nisko bo ok 5 cm pod pępkiem. Oczywiście czasem jest wyżej np po prawej stronie równo z pępkiem, ale jednak częściej niżej. Trochę mnie to martwi.

Ja już czuję zdecydowanie na wysokości pępka, ale tydzień temu było też nisko tak jak u Ciebie.
    Myślę, że nie powinnaś sie martwić. Każdy tydzień to duża zmiana

Ewelina88 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuje poniżej pępka, chyba na równo z to nigdy nie poczułam.
    Kurde moja szyjka na ostatniej wizycie miała 25mm i lekkie rozwarcie wewnętrzne, funkcjonuje normalnie tzn. gotuje obiady,śniadania, kolacje, zaprowadzam i przyprowadzam dziecko ze szkoły. Nie sprzątam - maż sprząta :)
    Mam nadzieję, że dotrwam do stycznia.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, bardzo dobre inf! Kibicuje małemu mocno niech pokaże jaki silny facet! Musi mieć bardzo dobrą opiekę.
    Aniafk a nie kazali ci sie oszczędzać?? Może zwolnij trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 13:33

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakiś sprawdzony przepis na ciasto na pizze? Mąż będzie robił pierwszy raz a nie chcę żeby mu zakalec wyszedł :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jadłam u koleżanki wg przepisu z kwestii smaku, była rewelacyjna.

aniafk lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene proszę poza listą fotelików z isofixem, które wiadomo, że są bezpieczniejsze również coś do wyboru zapinane tylko na pasy, bo moje kochane autko nie ma zaczepów do isofix

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 13:44

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ