X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 6 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    wróciłam z wakacji w niedzielę, mieliśmy jechać na tydzień, ale przedłużyliśmy do dwóch. Brzucha nareszcie nie musiałam ukrywać, bo nikt mnie tam nie znał. Tylko zdjęcia na fb były cenzurowane, bo albo beze mnie, albo od piersi w górę, albo jak aktorki w serialach- zasłonięta torebką itp.. A jest już spory, bo od pocz ciąży przytyłam aż 6 kg.

Ufff, nadrobiłam w końcu ponad 100 stron forum! Macie wszystkie piękne brzuszki i piękne maleństwa w nich. Gratuluję udanych wizyt połówkowych a za te, które mają problemy - trzymam bardzo mocno kciuki!
    Ag - wszystko będzie dobrze! Jestem myślami z Tobą!
    Kawa- piękne zdjęcie dałaś. Jesteś niezła laska :)

Dziękuję Wam wszystkim za troskę i że myślałyście o mnie. Dziękuję za wszystkie wpisy w kalendarzu i za prywatne wiadomości.
    No cóż.. wiem, że żadna z Was nie lubi czytać tu o złych czy smutnych rzeczach, dlatego nie będę opisywać szczegółów.
    Już kilka dni po amniopunkcji, którą miałam 1/08 mieliśmy wstępną diagnozę z potwierdzoną ciężką chorobą genetyczną naszego maleństwa. To, przez co przeszliśmy nie będę nawet pisać... Już po amniopunkcji powiedziano mi, że to kwestia dni, tygodni i że natura pewnie sama to załatwi.. Cały sierpień to był jeden wielki stres i strach, byłam dwa razy na pogotowiu z bólami miesiączkowymi. Od pocz sierpnia na usg prawie nic nie widać, mam małowodzie, płynu prawie nie ma z powodu dodatkowo ciężkiej wady nerek dziecka.
    Tydzień temu dostaliśmy ostateczne wyniki potwierdzające. Nasz synek jest śmiertelnie chory, nie ma dla niego żadnego ratunku. Nie można zrobić żadnej operacji, aby mu pomóc w przeżyciu.
    Co kilka dni mam robione usg aby sprawdzić tylko, czy serduszko jeszcze bije. Nigdy nie poczułam i nie poczuję ruchów, bo mały praktycznie się nie rusza ani nie rośnie z powodu tego małowodzia.
    Cały ten tydzień mieliśmy wizyty u różnych specjalistów, min u psychologa i psychiatry. Wszyscy mówią, że albo terminacja albo czekanie na śmierć w macicy, bo do porodu nie dożyje... Może jeszcze z tydzień..

Będę tu nadal do Was zaglądać, bo wszystkie stałyście mi się bliskie. Lubię Was czytać, śmiać się z Waszych snów i żartów (Paula, wiesz, ze to głównie o Tobie:))
    Bell - już po ślubie musisz wszystko opisać i pokazać jakieś zdjęcia!

Kochana! Dopiero teraz dotarłam do Twojego posta. Serce mi pęka jak to czytam.. Nie umiem sobie wyobrazić Twoich odczuć.. Pamiętaj, że masz nas. Każda z osobna o Tobie myśli i Cię wspiera! Trzymaj się!

agnb6 lubi tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Hmmm.. a poza 38 i dreszczami? Głowa? Brzuch? Nudności? Jelita? Nie zatrułaś się czymś?

38 to już nie jest mało. ... wieczorem może skoczyć jeszcze. Ja bym pojechała na IP.

Głowa bolała mnie rano i wtedy mnie mdliło, ale żadnego pawika nie było. brzuch ok. biegunki nie mam. Sobotnia noc na krakowskiej IP nie widzi mi się :/ i to w urodziny. Idę leżeć, potem pomierzę.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 6 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A mnie wkurza każdy lekarz jak patrzy na kartę i mówi" pani w 22 tyg" a ja nie! 23+1:)

Daj spokój! Moja gin, też ciągle mówi o mojej ciąży, że jest o 2 tygodnie młodsza. Nawet na usg miała napisane dokładnie datę, a ostatnio mi mówi, że to dopiero 20 tydzień.. a ja już prawie koniec 21.. denerwuje mnie tym. Zwracam jej uwagę ciągle, a ona dalej swoje.. nawet w karcie ciąży mam wpisane dwa tygodnie do tyłu.

d69ck6nlq9narfhe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Głowa bolała mnie rano i wtedy mnie mdliło, ale żadnego pawika nie było. brzuch ok. biegunki nie mam. Sobotnia noc na krakowskiej IP nie widzi mi się :/ i to w urodziny. Idę leżeć, potem pomierzę.

Masz urodzinki?

• marrtka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio, 31. wrzucę potem zdjęcie tortu, jaki mąż mi sprezentował. Dupa ze świętowania, jak ja siły nie mam. Pewnie w domu zostaniemy.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtka spełnienia marzeń a gorączka niech idzie precz

marrtka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 6 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtka szczęścia i zdrówka (szczególnie teraz) !

d69ck6nlq9narfhe.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kochana 100 latek ;) ja też 31 ale dopiero w październiku :) a na temp to jeśli jest dokuczliwa to ewentualnie wzielabym apap i poczekała na rozwój sytuacji a jesli wieczorem jeszcze podskoczy no to IP niestety :/

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka sto lat kochana, spełnienia marzeń !!!!! :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to 100 lat:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade na ip. od 1,5 tyg mam zastoj w prawej nerce i klucia w okolicy wyrostka. martwie sie strasznie, nie chce operacji. za dwa tyg slub:(

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5e7445f024d.jpg

Martka - dużo Zdrowia, szczęścia i radości. Radosnego oczekiwania i Szczęśliwego rozwiązania!

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell jesli masz ciągły zastój to jedz! Pewnie ostatecznie założą ci stomie, tak podobno ciężarnym się czasem robi,, ale żadnej operacji pewnie nikt ci nie zrobi. Daj znać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 16:28

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:18

Ag... lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene dokładnie tak jak piszesz, lekarze wiedza lepiej wiec jesli ja trzyma to dlugoto napewno coś poradzą bardziej niż gdybanie na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 16:55

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane! A oto tort od małża :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f78ce2119af.jpg

szpilka, Ag..., Agus89, Gwiazdeczka27, isabelle, Malenq, zielarka, Paula44, Welina, Kawa, jonka91, ania_29, rastafanka, Maud11, neharika, renia83, agnb6, kejti91, MartaKD, anka8820, aniafk, Ewelina88, bluegirl89, Becia81 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Jade na ip. od 1,5 tyg mam zastoj w prawej nerce i klucia w okolicy wyrostka. martwie sie strasznie, nie chce operacji. za dwa tyg slub:(

Bell, niechcący polubiłam post :/ trzymaj się, będzie dobrze i jeszcze będziesz szaleć na weselu.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka REWELACJA :D:D:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra zabieram się za szycie filcu! :P
    Imię nad łóżeczko, oto planowana kolorystyka:
    2laui2s.jpg

Niekoniecznie chcę w typowo dziewczęcej kolorystyce. No ale chyba obejdzie się bez różu. :P

Ag..., Paula44, Kawa, jonka91, ania_29, Ewelina88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja od jutra zabieram się za szycie filcu! :P
    Imię nad łóżeczko, oto planowana kolorystyka:
    2laui2s.jpg

Niekoniecznie chcę w typowo dziewczęcej kolorystyce. No ale chyba obejdzie się bez różu. :P

U nas chyba też będzie Alicja :) Koniecznie pochwal się efektem pracy :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ