X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6 bardzo mi przykro... Dużo siły Wam życzę...

Paula44, agnb6 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy ze sobą w jakiś sposób zżyte, martwimy się jedna o drugą, ciekawią nas nasze losy. Czasem są dobre wieści, czasem złe. Wiadomo liczymy na same dobre.
    Trzymaj się cieplutko Agnb6, masz wsparcie, więc dasz radę, życzę siły i szczęścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 20:56

agnb6 lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Gwiazdeczka27 dziwne podejście, poczekam do października i zapytam się o tą szyjkę...wiesz, to jest gin, który po 6latach dał mi wiarę w dzidzię, przekreślił wszystkie wcześniejsze diagnozy innych lekarzy, postawił swoją, wdrożył, leczenie, wysłał do innych specjalistów i dzięki Jego pomocy (i Jego książki) mam córcię w brzuchu....
    ale o tą szyjkę podpytam....
    a ciekawa jestem jak Ci pomógł,napiszesz?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6 tak strasznie mi przykro, aż się popłakałam. Nie sprawiedliwe to wszystko :( Nie potrafię sobie nawet wyobrazić co czujecie a jednocześnie podziwiam Cię, że masz jeszcze w sobie siły żeby nas czytać. Ja to pewnie bym się już zacpala prochami na depresję. Szczęścia Ci życzę we wszystkim co Cię w życiu jeszcze spotka :*

agnb6 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rastafanka- niechcący przycisnęłam "lubię"....

Agnb6- jesteś bardzo dzielna! Bardzo!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d07e25deaec6.jpg

"Wiara, nadzieja i miłość. Te trzy. . . Z nich zaś największa jest miłość".
    Walka o szczęście- trzeba robić wszystko, co w naszej mocy. Bóg uczyni resztę.

Razem dacie radę. Doczekacie się upragnionego dziecka - ten maluch tego dopilnuje!
    Bóg prowadzi nas czasem do szczęścia bardzo kretymi drogami...nie zrozumiemy tego tu...na ziemi. Ale jestem pewna, że jakiś głęboki sens tego naszego cierpienia jest.
    Najpiękniejszych chwil nie da się zaplanować. One przyjdą same.

Wstałam na siku. Mam nadzieję, że zasnę teraz, a nie będę się ciskać do 6...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 07:52

Gwiazdeczka27, Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pol nocy walczyłam z komarem aż sie w końcu poddałam bo nie miałam juz siły go łapać. A teraz zamiast wlaczyc swiatlo wezwalam pielegniarke:) kto widzial te guziki kilo siebie montowac:/

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6- jesteś bardzo dzielna. Jesteśmy z Tobą.

agnb6 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seleen możesz napisać co wybierzecie? Jaki fotelik?

Dziewczynki wstałam po nocy i zobaczyłam że mam ciemny kolor moczu, taki pomarańczowy. Wczoraj też wieczorem miałam juz ciemniejszy, ale czytałam w internecie artykuły, że kolor nie powinien miec zwiazku z ciązą jeśli nie mam innych objaw ów np nerek. Jadłam wczoraj zupę grzybową, ale z pewnych grzybów (sam teść zbierał) i trochę rydzów. Przed jedzeniem czytałam że grzyby same w ciązy nie powinny szkodzić poza tym, że są cięzkostrawne i żeby nie jeść niewiadomego pochodzenia. Teraz żałuję, że jadłam, bo nie wiem czy to od tego.

Może za mało pije ostatnio?

Pojade oddać mocz, ale ten z rana już stracony.
    Słyszałyście może coś na ten temat? Już jestem wystraszona

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ale bialka masz ciemne? Wiem ze żółte się robią przy problemach z wątrobą ale pozatym się nie znam.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag to Ty nie śpisz?

Oczy mam normalne. Doczytałam że te rydze mogą zabarwiać mocz. Dosłownie 2 łyżki tego zjadłam. Teraz piję wodę żeby to wypłukać. Jestem taka zła na siebie.
    Zrobiłąm już drugi mocz, ten już jasniejszy. Jaby prawie normalny. Dalej będę piła wodę. Do 10 u mnie czynne laboratorium do badania moczu.

A Ty jak sie czujesz? Polezysz jeszcze? Wiesz co Ci jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 07:04

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki w szpitalu życie tętni wiec nie spie:) aaa no to pij wodę i wysikasz wszystko. U mnie znacznie lepiej, od wczoraj wieczora praktycznie brzuch mi nie twardnieje wiec pewnie ta armia leków działa. Napewno będę do poniedziałku a potem pewnie zobaczą bo w weekend to się nie spodziewam badan.
    A co mi było?? Hmmn lekarz określił to jako macice o cechach wzmożonego napięcia- cokolwiek to znaczy. Pewnie ten skrzat pomógł bo się kreci non stop. Najgorsze jest tylko niedotykanie brzucha:/

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Najgorsze jest tylko niedotykanie brzucha:/
    Hm, niedotykanie brzucha? To w tym tyg nie można już go dotykać? Codzi mi o przykładanie rąk do brzucha? O głaskaniu to wiem.
    A jak ze spaniem? Coś lekarze mówią? Zasypiam zawsze na lewym boku, jak napisano w książkach, ale czasami przekrece sie na plecy i wtedy sie budze bo brzuch staje sie napiety i twardszy. Wiesz coś czy jest kompletny zakaz spania na plecach? Szkodzi to dziecku? Np w oddychaniu?

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci mocz jest już bezbarwny. Biore sie za płatki z mlekiem. Wow śniadanko!!!

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówili żeby nie dotykać bo to mi nasila te twardnienia a głaskać to juz wogole. Co do spania, mi też mówili ze spać na lewym bo jak spie ma prosto to się macica napina bardziej dlatego też twardnieje brzuch. No to spie, staram się na lewym ale na prawym też leżę. Czy to jakoś na dziecko działa? Wiem tyle co w książkach pisze wiec pewnie tyle co ty:D ze na prawym to się uciska zyle i dostaje mniej tlenu czy coś no ale w nocy nie zawsze ma się wpływ na to jak się obrócisz.
    Też idę zjeść bo się diabełek domaga intensywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 07:43

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Seleen możesz napisać co wybierzecie? Jaki fotelik?

Dziewczynki wstałam po nocy i zobaczyłam że mam ciemny kolor moczu, taki pomarańczowy. Wczoraj też wieczorem miałam juz ciemniejszy, ale czytałam w internecie artykuły, że kolor nie powinien miec zwiazku z ciązą jeśli nie mam innych objaw ów np nerek. Jadłam wczoraj zupę grzybową, ale z pewnych grzybów (sam teść zbierał) i trochę rydzów. Przed jedzeniem czytałam że grzyby same w ciązy nie powinny szkodzić poza tym, że są cięzkostrawne i żeby nie jeść niewiadomego pochodzenia. Teraz żałuję, że jadłam, bo nie wiem czy to od tego.

Może za mało pije ostatnio?

Pojade oddać mocz, ale ten z rana już stracony.
    Słyszałyście może coś na ten temat? Już jestem wystraszona
    Ja na początku ciąży miałam ciemny mocz.I nic:) wyniki zawsze dobre.Zalezy co jesz,ile pijesz,no i z nocy jest zapewne ciemniejszy:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam spanie na boku ma tez jakoś związek z sercem matki.No i wszedzie faktycznie o tym lewym boku piszą.Z dotykaniem i głaskaniem też słyszałam.Dlatego ja raz dziennie tylko smaruję brzuch,a najlepiej balsam,oliwkę wklepywać.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Agnb6 kochanie tak bardzo mi przykro, modlę się za Ciebie i Twoje maleństwo...Jesteś dzielną kobietą, a tak jak któraś z dziewczyn napisała: wiara, nadzieja, miłość - one pomogą Ci przejść te trudne chwile...

agnb6 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny film Pampersa właśnie o naszych tygodniach:)
    https://www.youtube.com/watch?v=wZhmp9f8QxI

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Z tego co czytałam spanie na boku ma tez jakoś związek z sercem matki.No i wszedzie faktycznie o tym lewym boku piszą.Z dotykaniem i głaskaniem też słyszałam.Dlatego ja raz dziennie tylko smaruję brzuch,a najlepiej balsam,oliwkę wklepywać.

Olałam teraz nawet krem i oliwkę, powiedziałam m ze jak mi się porobia rozstępy takie jak w "sekretach chirurgii" to na nast urodziny idę do dr szczyta:D
    A tak serio to póki co nic mi się nie robi więc nie będę go narazie dodatkowo forsować. Ten lekarz co chciałabym do niego chodzić ma dziś dyżur, myślicie żeby zapytać go co i jak? Czy mi nie poprowadzi ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 08:17

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie! skoro go polubiłaś,jest kompetentny i przede wszystkim jest blisko,to czemu nie? Ja uwazam,że ginekologa trzeba tez lubić.Oczywiście przede wszystkim wiedza,doświadczenie,itp,itd.ale nic sympatii też się musi narodzić.W końcu ostatnio ogląda moje krocze częściej niż mąż,hahaah :)

Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ