X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Myszka minni i Angelcia temat o fotelikach, bazach, isofixach była 5 września poszukajcie sobie.

Przeczytałam, cóż.. zmieniam auto albo bawię się w plątaninę pasową. Dzięki!;*

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Idę do domu jednak:/ za 10 dni kontrola i wtedy zobaczą czy krążek czy co.
    W domu leżeć.
    Jejku.. 10 dni to cała wieczność. Ja na Twoim miejscu przeniosłabym się do mamy na ten czas bo samej w domu jak się ma leżeć to ciężko. Ale skoro wypisują Cię do domu to na pewno nie jest źle. Trzeba pozytywnie myśleć. Sama często to powtarzasz!

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja glukozę 75 miałam robioną w 17 tygodniu ciąży bo przy wcześniejszych wynikach miałam cukier w moczu i też będę musiała powtarzać w 24 tygodniu. JA sobie zrobiłam dziś pranie ubranek swoich po córci unisex ze strychu i lumpkowych zdobyczy żeby je odświeżyć i pozbyć się zapachu w końcu kilka lat leżały na strychu ale pogoda się trochę skiełbasiła i nic nie chce schnąć na dworze.W czwartek Usg połówkowe. Pozdrawiam wszystkich i za chorowite mamusie trzymam kciuki aby wszystko wszystkim przeszło.

A ja znów od kilku dni jestem przeziębiona.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ale ja do mamy wlasnie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. to dobrze bo się już martwiłam jak sobie dasz rade. :) Będzie dobrze. :)

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mamy dobrze? :) moja ciocia jest mi jak mama ale niewiem czy bym z nią wytrzymała! Byłam kilka dni i cały zcas coś we mnie pakowała, a to owocki, a to warzywka wszystko swojskie, aaa ugotowałam Ci ziemniaczankę bo tak lubisz itp :) bardzo miłe z jej strony, ale przecież nie mam dwóch żołądków jak krowa :D

ania_29, renia83 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha... W takim sensie dobrze, że skoro ma leżeć to przynajmniej nie musi się martwić co będzie jeść na obiad i jak go zrobić skoro trzeba leżeć. :) A wiecie, że ja lubię takie wciskanie? Szczególnie ostatnio bo co chwila coś mi się chce jeść.

zplX18SyZp.gif
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie apetyt dopisuje :) W górach rachunki za jedzenie dzieliłyśmy równo na 4 (bo tyle nas było) i cieszyłam się, że nie według ilości ile kto zjadł :) Ja zjadałam w porównaniu do reszty jednak "za dwoje" :) a w domu mi się wydawało że ja tak dużo nie jem.

polaola, Ewelina88 lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już 10 kg na plusie.. czyli waga 64.. aż się boję co będzie w grudniu..

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Przeczytałam, cóż.. zmieniam auto albo bawię się w plątaninę pasową. Dzięki!;*

Sprawdź w necie czy model Twojego auta w ogóle był wyposażony w isofix. Bardzo często się tak zdarza, że jest tylko zaszyty w fotelach i po prostu trzeba je rozpruć :)

Ja właśnie wróciłam z poczty i z lidla. Na poczcie kolejka ale niestety musiałam sobie w niej postać :) Tak więc widzicie , że nie tylko w polsce panuje ślepota i ignorancja :D
    Do Lidla wpadłam po bułeczki takie z serem na wierzchu, to moja ciążowa dolegliwość. Nie było niestety więc kupiłam serowo - cebulowe i w Polskim sklepie ciasteczka kruche, nadziewane w czekoladzie. Teraz nie wiem od czego zacząć :D
    W lidlu też swoje wystałam z dwiema bułkami :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobić Was to istny wyczyn !

Pinia podziwiam że miałaś siłę chodzić po górach, my się z mezem wybieraliśmy też w góry, ale doszło do kupna domu i postanowiliśmy zaoszczędzić na wakacjach. Ale teraz codziennie spaceruje i wiecie co, już nie mam siły na długie spacery ! Wczoraj myslałam że do samochodu nie wróce jak po plaży pochodziliśmy ! Bolał mnie cały brzuch i ciągnęło w pachwinach. Za to w sobotę przesiedziałam na leżaku przy jeziorku z robótką w rękach ! Na obiad mieliśmy kiełbachę z ogniska na patyku, było super.

A od dzisiaj same nerwy ! PAni w zusie nie przyjęło mojego zwolenienia bo okazało się żer pracodawca nie dostarczył poprzedniego (płaconego pół na pół przez ZUS i pracodawcę). Musiałam dostarczać specjalne druki dla pracodawcy do wypełnienia i moje aktualne zwolnienie ! Kosmos jakiś żeby ciężarna musiała załtawiać sprawy które leżą w obowiązku pracodawcy !! No i teraz boję że skoro moje poprzednie zwolnienie jeszcze nie dostarczono do zusu to nie dostanę pieniążżków bo termin przepadł, mimo że ja w swoim się zmieściłam (tydzień czasu).

Kawa, mnie denerwuje tak samo napełnianie mnie "zdrowymi" przetworami, dżemikami, warzywmi, napojami, kompocikami ! Do teściowej już powiedziałam że ja teraz jem DLA dwóch, nie ZA dwóch, ale ona czasem i tak wie lepiej. Całe szczęście że mąż mnie nie "umoralnia" w kwestii jedzenia bo chyba bym udusiła.

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę mi się cofać ale pisałyście coś o pachwinach?
    Właśnie jak wracałam to zastanawiałam się czy to normalne. Cały czas czuję w pachwinach a raczej lewej ból, ciągniecie? Sama nie wiem jak to nazwać . Spokój jest tylko jak siedzę czy leżę. Mam nadzieję, że to nic groźnego

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    a ja już 10 kg na plusie.. czyli waga 64.. aż się boję co będzie w grudniu..
    Sporo przytyłaś, ja póki co 5 kg na plusie, ale brzuch mam duży. A rośniesz tylko w brzuchu ??

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Nie chcę mi się cofać ale pisałyście coś o pachwinach?
    Właśnie jak wracałam to zastanawiałam się czy to normalne. Cały czas czuję w pachwinach a raczej lewej ból, ciągniecie? Sama nie wiem jak to nazwać . Spokój jest tylko jak siedzę czy leżę. Mam nadzieję, że to nic groźnego
    Ja pisałam przed chwilą że tak mam i najczęściej też w lewej, to takie właśnie rwanie, ciągnięćie, ale czytałam że to naturalne, że wszystkoe się rozciąga i przygotowuje do porodu.

A macie czasem tak, że siusiać Wam się nie chce, a momentalnie dziecko kopnie najprawdopodobniej w pęcherz że od razu musicie lecieć? Ja tak mam od paru dni.

aniafk lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że ja przez te pachwiny to w ogóle chodzić nie mogę ;( W poprzedniej ciąży byłam aktywna do samego końca a teraz czuję się jak inwalida ;/

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po pracy i czekam teraz niecierpliwie do 18 na połówkowe

w temacie fotelików, któraś z nas ma męża który je testuje więc ponawiam prośbę o listę tych najlepszych jego zdaniem, bo testy adac mozna na necie znaleźć samodzielnie i rankingi różniste, ale opinia osoby, która się zna i wybiera też dla swojego dziecka będzie nieoceniona

poproszę o listę z bazą ISOFIX i bez

jak ktoś chce wiedzieć czy jest możliwość podłączenia bazy w aucie dołączam link z wypisanymi markami, modelami i rocznikami

http://www.mamokupmi.pl/download/Lista%20Modeli%20Samochod%C3%B3w%20Wyposa%C5%BConych%20w%20system%20ISOFIX.pdf

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio go wklejałam ale ciężko takie male coś wyłapać wsród naszych szybko produkowanych postów, może którejś z Was się przyda

u nas niestety oba auta za stare na bazę, więc zostają foteliki na pasy :(

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz w domku, ja tam się cieszę ze u mamy bo mam tu pelną obsługe:)
    zapisalam sie na poniedzialek na kontrole do lekarza ze szpitala i juz zostawie go jako prowadzącego. jest zastępcą ordynatora na Raciborskiej, ma super opinie no i po dzisiejszych badaniach jestem przekonana co do niego. pozaty jestem zdecydowana co do porodu tam wiec mysle ze o dobry wybor.
    O dziwo dziewczynki nie jest to jeden z tych ciasteczek:P

tymczasem przyklejam się do łózka i wstaje w ptk bo przyjezdza mężulek:D potem bedziemy razem lezec do poniedzialku:)

szpilka, Kawa, Ewelina88, jonka91, nix, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie o tym, że w ciąży, zwłaszcza od drugiego trymestru należy współżyć z prezerwatywą ponieważ w nasieniu znajdują się prostaglandyny mogące pobudzać macicę do skurczów ?

• A.loth Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stąd nigdy nie wyjdę.... Zostanę w szpitalu na wieki. Dzisiaj na obchodzie usłyszałam, że JUTRO kontrola i ewentualne wyjście.

Ag... lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ