X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uspokoiłaś mnie to przy tym mój zamek Chojnik to pikuś tym bardziej że wyżej mieszkałam niż on się wznosi różnica wysokości max 400 m, ale to od punktu gdzie rozpoczynają szlaki a ja nie wiem czy nie pójdziemy trochę inaczej, o ile w ogole ta wycieczka dojdzie do skutku, bo to zalezy od wielu czynników poza mna a jak mam kilka dni wczesniej wizyte wiec i tak zapytam dr jak on to widzi tym bardziej, że raczej nie moze nie kojarzyc tego miejsca :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tematu nawet nie szukałam, bo ja górska dziewczyna jestem, ale kochana mamusia zasiała we mnie ziarno niepotrzebnego strachu, tym bardziej, że to spacer ma byc a nie wspinaczka wysokogórska

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas zjeść obiad i zacząć się chyba szykować, bo pan i władca chce jeszcze przed wizytą castoramę zahaczyć

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę tych spacerków :( kocham Tatry, co roku jeździmy a w tym tęskno nam było strasznie ale my z mężem z tych narwańców co lubią szczyty zdobywać więc woleliśmy w ogóle nie jechać żeby nas nie ciągło ;)
    dziewczyny wstałam niedawno, 2 godziny spałam jak suseł, dobrze że moja mała też usnęła po lekach bo mamusia ze mnie by była dobra, po prostu położyłam się "na chwilę" bo krzyże mi siadały i bęc 15.20 kosmos a za godzinę wyruszam na zebranie do szkoły :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idę na wizytę! No to się stres coraz większy pojawią. Trzymać kciuki. :) Pewnie jutro napiszę co i jak.

aniafk, lwuska55592, jonka91, Kawa, Agus89, Malenq, kejti91 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mój małżonek też próbowałam "straszyć", tylko ja się bardziej w swój organizm wsłuchiwałam. Trochę miałam stracha, bo dzidzia rzadko czułam, bo byłam cały dzień w ruchu. Jak tylko do domu wróciłam i przesiedziałam pół dnia przed kompem to "rybki" były odczuwalne. My często robiłyśmy przystanki, coś się przegryzło, zawsze herbatka w termosie była, obiad w schronisku. To były spacerki w wolnym tempie, a nie wspinaczka :) Ja dwa dni przed wyjazdem byłam u ginki i ona kazała mi jechać z tekstem ciąża to nie choroba :P

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja dotarłam do domu. Po drodze kupiłam 2 sukienki takie do pracy. Co mnie bardzo cieszy, bo całe wakacje chodzę w długich spódnicach i szerokich bawełnianych sukienkach. A do tych nowych nawet szpilki założę:)

A badanie chyba ok, nie miałam usg bo w ostatnich tygodniach chyba ze 3 miałam. Dostałam luteinę dopochwowo bo szyjka na badaniu w szpitali miała 32 mm a dzisiaj na innym sprzęcie tylko 23 mm. Mam za tydzień znowu jechać do Lublina (we wtorek) na badanie szyjki i jak dalej tak mało to mam mieć krążek zakładany (280 zł - też tyle płaciłyście?). Na karcie dr wpisała mi juz do cc. Co znaczy, że na pewno muszę mieć cesarkę. Zrobiłam dużo wyników krwi, ale 2 żyły mi pękły w w końcu pobrały mi panie krew z dłoni z zewnętrznej strony. Pytały czy mało dzisiaj miałam, bo krew była gęsta i kapała po kropelce a miałam 4 fiolki oddać.

Ale pocieszyła mnie dr że jakby się okazało po badaniu w szpitalu 21 września, że płytki w krwi maleństwa się nie rozpadają, to możliwe że nawet nic nie odczuję, że mamy ten konflikt płytkowy. To co dodatkowo złe, że mam łożysko na przedniej ścianie i przy badaniu pobierania krwi z pępowiny trzeba będzie jeszcze to ominąć.
    Ale staram sie myślec pozytywnie.

Co do szyjki, to dr mówiła, że ani sex, ani normalne chodzenie nie muszą mieć wpływu na tak krótką szyjkę, bo jest twarda i zamknięta.

zielarka, renia83, lwuska55592, M4DZI4, isabelle, jonka91 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dziewczyny idę na wizytę! No to się stres coraz większy pojawią. Trzymać kciuki. :) Pewnie jutro napiszę co i jak.

Stres? ? No i kto to mówi? A kto krzyczał na mnie 4 dni temu, że dzidzi strasze?
    Spokój! Opanowanie! Oddechy! :)
    I nie jutro! Tylko dziś napisz!

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z polsatowych niusow KSiezna Kate jest w ciazy i wymiotuje 30 razy dziennie, w ilosc nie wierze, ale nawet jak sie 3 razy dziennie meczy to mi jej szkoda a moja dzidzia przy tym to byla bardzo laskawa ;)

zielarka, Paula44, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię Kate :) czekałam na jej drugą ciążę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 16:25

szpilka, MartaKD lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile ma jej pierwsze dziecko ??
    Jakoś szybko ta druga ciąża, choć to pewnie mi tak czasu szybko leci.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ciut ponad rok.

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcielam dzis dwa marsy ;-) a tak co wolno ;-);-) czekam na meza z obiadem dzis uwaga:zeberka z kluskami slaskimi i musze sie pochwalic ze coraz czesciej czuje dzidke w brzuchu w zeszlym tyg. moze ze cztery razy a od wczoraj popisy popisy i popisy w;-)brzuszku mam co kilka godzin tez super sie z tym czuje.

Co do szyjki to nawet stres, nerwy moga miec bardzo duzy wplyw.

Co do refundacji clexane to juz mialam zapowiedziane na pierwszej wizycie ze jak nie bedzie wskazan z wynikow krwi to bede placic 100%. Wszyscy w kraju musza zarobic tylko,szkoda

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth daj znać jakie dostaniesz zalecenia jak wrócisz do domu. Jestem ciekawa co Tobie powiedzą. Ja za wiele się nie dowiedziałam...

Tylko dziwię się, czemu tak długo Cię trzymają ja miałam zabieg w piątek (fakt że przy znieczuleniu ogólnym - po 2 godzinach mogłam jeść a po południu już i chodzić) a w poniedziałek wyszłam do domu.

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    z polsatowych niusow KSiezna Kate jest w ciazy i wymiotuje 30 razy dziennie, w ilosc nie wierze, ale nawet jak sie 3 razy dziennie meczy to mi jej szkoda a moja dzidzia przy tym to byla bardzo laskawa ;)
    to uwierz....na wątku 30stki na owu jest dziewczyna co już w szpitalu leżała z powodu wymiotów, a podobno jej mama każdą ciążę przez pierwsze 3miechy przeleżała w szpitalu....więc jednak jest możliwe....
    bardzo współczuję takich dolegliwości :(

Dziewczynki 3mam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizyty....:)

mnie od wczroaj dokuczają kłócia macicy i chyba? prawego jajnika, nie bardzo wiem jak to określić, ale jak tylko wieczór przychodzi, to nie dam rady z łóżka wstać, spina mi się brzuchol :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 18:32

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wierze, ze duzo wymiotuje i wiem, ze mozna przez to trafic do szpitala, ale info, ze ktos wymiotuje 30 razy dziennie podana przez daily cos tam jest dla mnie srednio wiarygodna :)

a po wizycie ok

Paula44 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka wymiotowała ostro całą ciążę, była większość czasu w szpitalu pod kroplówkami z odżywkami i lekami przeciwwymiotnymi, które średnio działały :/ wyschła na wiór, ale syna urodziła ponad 4 kg!!!

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dostałam luteinę dopochwowo 4 paczki po 30 tabletek (mam brac 2x1 tzn jedna rano, jedna wieczorem). Myślałam ze zapłace po 50 zł za opakowanie a wiec ok 200 zł. a tu niespodzianka - refundowane na zniżkę i za wszystko 14,70. Super.

Paula44, renia83 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po badaniu ;D i prawdopodobnie będzie chłopiec :) Oczywiście lekarz sam od siebie by tego nie powiedział, ale jak robił usg to zobaczyłam, że coś odstaje i powiedziałam mu, że wygląda mi na chłopca, po chwili zastanowienia potwierdził moje słowa :) Wszystko z Maleństwem w porządku i waży już 534g :)

Malenq, Paula44, Gwiazdeczka27, isabelle, nix, Agus89, rastafanka, Kawa, szpilka, M4DZI4, jonka91, Ewelina88, neharika lubią tę wiadomość

• Agula92 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście jak za każdym razem zmienia mi datę porodu... z 8 stycznia zrobił się już 4 stycznia...W takim tempie to w świeta urodzę ;p

‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ