X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny czy wiecie o tym, że w ciąży, zwłaszcza od drugiego trymestru należy współżyć z prezerwatywą ponieważ w nasieniu znajdują się prostaglandyny mogące pobudzać macicę do skurczów ?

mam zakaz:/ ale męża i tak nie ma więc luz:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny czy wiecie o tym, że w ciąży, zwłaszcza od drugiego trymestru należy współżyć z prezerwatywą ponieważ w nasieniu znajdują się prostaglandyny mogące pobudzać macicę do skurczów ?

Ja tam współżyłam bez i urodziłam w 40 tygodniu :)Ale może gdyby poród się przeciągał to może warto z kilka razy dziennie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 14:35

renia83 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    A ja stąd nigdy nie wyjdę.... Zostanę w szpitalu na wieki. Dzisiaj na obchodzie usłyszałam, że JUTRO kontrola i ewentualne wyjście.

widzisz ja chcialam to mi nie pozwolili. Za tydzien w pon sie dowiem jak ta szyja moja. I trzymam kciuki zebys jutro wyszla jednak.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Myszka minni i Angelcia temat o fotelikach, bazach, isofixach była 5 września poszukajcie sobie.

Ok dzieki za odpowiedź. Za duzo tam informacji nie było. Takze decyzje trzeba samemu podjac.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • magdalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Ja tam współżyłam bez i urodziłam w 40 tygodniu :)Ale może gdyby poród się przeciągał to może warto z kilka razy dziennie :D
    Pewnie w większości przypadków nic złego sie nie dzieje, ale u dziewczyn które są jakiekolwiek komplikacje lepiej dmuchać na zimne.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    teorii na temat jest trochę i część zakłada, że dopiero po 38 tygodniu szyjka macicy w zdrowej ciąży jest w stanie na spermę zareagować, częśc lekarzy każe współżyć w prezerwatywie od samego początku inni w drugim lub trzecim trymestrze a część nie daje w ogóle takich zaleceń, dlatego warto zapytać swojego lekarza

mój nam nie każe :)ale jeśli któraś ma się potem stresować to gumeczki i heyah

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zależy od dolegliwości ale w zdrowej ciąży to chyba znaczenia nie ma, przynajmniej przed 38 tygodniem.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam zakaz seksu ze szwem...
    Magdalenka, ta ilość prostaglandyn w nasieniu nie jest aż tak duża. Podobno musiałabyś wlewać litrami, żeby zadziałało.

o14815nmahj2bgg1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Też mam zakaz seksu ze szwem...
    Magdalenka, ta ilość prostaglandyn w nasieniu nie jest aż tak duża. Podobno musiałabyś wlewać litrami, żeby zadziałało.

Rozbawiły mnie te litry! :P

szpilka, renia83 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już nie pamiętam kiedy u nas był sex w gumce :P my nie używamy, gin powieziała ze jak nic nie dolega to spoko :)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia jak dałaś radę w górach i napisz czy było wysoko, bo możliwe, że za dwa tygodnie czeka mnie spacerek na w sumie wzgórze choć górą się nazywa ma tylko 627 m npm a moja mamusia tak mnie zjechała za samą chęć wejścia szlakiem łatwym (dla starszych, chorych i bez kondycji)i zaczela straszyc tym co mam do stracenia, że zachwiała mój spokój

a muszę tu dodać, że całe życie mieszkałam w podgórskim miasteczku zanim przeniosłam się za chłopem moim na wieś i to na wyższej wysokości niż to wzgórze

potrzebuje porad innych ciężarnych i miejcie świadomość, że gdybym tylko stwierdziła że jednak trochę za bardzo się męczę to nie lazłabym dalej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajadam się tą dużą chałwą jest obrzydliwie słodka a ja mam chętkę na drugą... :P

Aaa przyjeżdża dziś do mnie brat z małą i worami z ciuszkami, więc znowu bedę przebierać! :))

Moje dzisiejsze zdobycze za 13,20zł :) :
    10nt8o4.jpg
    2a7cuoy.jpg
    ndle9k.jpgi76f5z.jpg
    2ahbbki.jpg
    kombinezon jest różowy tylko foto dziwnie wyszło :)

szpilka, jonka91, Ewelina88, Ag..., Gwiazdeczka27, M4DZI4, Maud11 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko dwie godzinki!! :D już się nie mogę doczekać!!

A za mną dziś chodzą chipsy...

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Jeszcze tylko dwie godzinki!! :D już się nie mogę doczekać!!

A za mną dziś chodzą chipsy...
    u mnie jeszcze 3

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 1,5. Mały stres ogarnia. A bobas kopie jak szalony. Kurde chciałabym tą dziewczynkę bo jednak się człowiek nastawia jak takie coś usłyszy, inaczej się do brzucha mówi itp. I wiadomo, że jak inna płeć to kocha się tak samo, ale chyba ciężko będzie się przestawić. Może nawet nie ciężko ale dziwnie. :) Dlatego ja codziennie powtarzam sobie, że najważniejsze, żeby było zdrowe.

zplX18SyZp.gif
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wiemy od miesiaca, że chłopiec, ale zakładam od razu, że rózne rzeczy się słyszy i się na razie nie przywiązałam za bardzo, ale jak się dzis potwierdzi to bedziemy do brzuszka mówić juz tylko per on, choc imię dla dziewczynki na wszelki wypadek tez wybierzemy (a imiona ida nam jak po grudzie)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina pewnie :) ja słysząc raz tak, raz tak stwierdziłam że jak coś fajnego spotkam w lumpku to biorę i tak płacę za to grosze więc nawet jeśli tego nie wykorzystam to przekażę dalej i nie będzie mi żal :)

Ja coś czuję że to dziewczynka-i fajnie by było gdyby się potwierdziło tyle ślicznych ciuszków widziałam.. :)

Póki co moim zmartwieniem jest te serduszko, już w środę wizyta u echokardiologa. Staram się o tym nie myśleć i zająć myśli czymś innym.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ewelina pewnie :) ja słysząc raz tak, raz tak stwierdziłam że jak coś fajnego spotkam w lumpku to biorę i tak płacę za to grosze więc nawet jeśli tego nie wykorzystam to przekażę dalej i nie będzie mi żal :)

Ja coś czuję że to dziewczynka-i fajnie by było gdyby się potwierdziło tyle ślicznych ciuszków widziałam.. :)

Póki co moim zmartwieniem jest te serduszko, już w środę wizyta u echokardiologa. Staram się o tym nie myśleć i zająć myśli czymś innym.
    wszystko będzie dobrze z serduszkiem
    ale rozumiem Cię doskonale ja się teraz zastanawiam czy teraz przez to powiększone nt na genetycznych teraz tez cos nie wyjdzie nie tak

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa będzie dobrze. :) U mojego brata w 3 dobie wykryto wadę serca. Jakieś szmery itp. Rodzice często to kontrolowali i przed 18 ur szmery spowodowane małą szparką ustały bo się sama zrosła. Obecnie ma 22 lata i nic mu nie jest. Nawet jeżeli u Twojej dzidzi coś wykryją to medycyna naprawdę jest na wysokim poziomie i na pewno nie wpłynie to na życie maluszka. Głowa do góry! Do środy niedaleko i czekamy na dobre wiadomości.:)

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Pinia jak dałaś radę w górach i napisz czy było wysoko, bo możliwe, że za dwa tygodnie czeka mnie spacerek na w sumie wzgórze choć górą się nazywa ma tylko 627 m npm a moja mamusia tak mnie zjechała za samą chęć wejścia szlakiem łatwym (dla starszych, chorych i bez kondycji)i zaczela straszyc tym co mam do stracenia, że zachwiała mój spokój

a muszę tu dodać, że całe życie mieszkałam w podgórskim miasteczku zanim przeniosłam się za chłopem moim na wieś i to na wyższej wysokości niż to wzgórze

potrzebuje porad innych ciężarnych i miejcie świadomość, że gdybym tylko stwierdziła że jednak trochę za bardzo się męczę to nie lazłabym dalej

Ja tez się obawiałam, że nie dam rady. Byłam z mamą i ciocią (60+) i siostrą (40+). Nasze "emerytki" chciały tylko płaskie dolinki, bo pod górę protestowały. Ale i tak je trochę wyciągnęłyśmy.
    1 dzień - aklimatyzacja do Butorowego (wjazd krzesełkowym wyciągiem), spacerkiem przez Gubałówkę i zjazd kolejką szynową.
    2 dzień Dolina Strążyska, Silkawica, weszłyśmy na Czerwoną Przełęcz 1303 m n.p.m. ( w ciągu 40 min 300 m różnicy wysokości) i powrót Dolną Białego. 18km przez cały dzień
    3 dzień Dolina Chochołowska i szlak papieski ok. 20 km
    4 dzień Z Kuźnic do Schroniska Murowaniec 1500 m n.p.m.( przez Boczań), na Czarny Staw Gąsienicowy 1620 m n.p.m. i powrót Doliną Suchej Wody. ok 15 km
    5 dzień wjazd kolejką na Kasprowy, bo wszystkich bolały nogi

Wieczorami byłam trochę zmęczona, zakwasy delikatne w łydkach się pojawiły. Ja dużo lepiej się czuje jak sie ruszam niż jak siedzę w domu.

Prześlij mi maila to wyśle Ci skany z endomondo tam są wysokości. albo linki do trasy na endomondo.

Jest test temat https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wyjazd-w-gory,4074.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 15:32

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ