X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś czuję się fatalnie... boli żołądek, spać mi się okropnie chce i kręci mi się w głowie :( chyba wracam do łóżka...

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ja mam dziś 6 tydzień 0 dni czyli też zaczynam 7 tydzień mam termin 16 styczeń

jonka91, Buziulka lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś czuję się całkiem spoko. :) Po wczorajszej wizycie jestem spokojniejsza. Powiedzieliśmy też rodzinie Męża. Wszyscy szczęśliwi. Wczoraj bylismy na wycieczce rowerowej. Zrobiliśmy ok 15 km, spokojnym tempem. Lekarz mówił że nie ma przeciwwskazań. Jutro jedziemy nad jezioro. Poplywamy kajakiem. Mąż będzie wiosłował, dla mnie troszkę ciężko by było. W niedzielę jedziemy na urodziny. Więc mamy co robić. Teraz idę się troszkę powygrzewać na słońcu. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, wczoraj wpadłam do Was na sekunde i pobiegłam na działkę.
    Za gorąco, strasznie się męczyłam i dziś do wieczora siedzę w domu :)
    Zaczynam dziś 9 tydzień:)) ale się cieszę :) w tamtej ciąży nie dotrwałam tego momentu, a tu proszę z fasolką wszystko ok :)

Buziulka, Wiki81, MonikaDM, GabiKOR, jonka91 lubią tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj miałam pierwszą wizytę, niestety bez USG, gdyż gin stwierdził, że nie za wiele będzie widać. Zbadał tradycyjnie, stwierdził, ze wszystko ok. Dla świętego spokoju przepisał duphaston i podwoił dawkę kwasu foliowego. USG za dwa tygodnie, żebyśmy mogli już zobaczyć maleństwo i usłyszeć serducho :) Jakoś jestem spokojniejsza po tej wizycie :)
    A tak z innej beczki, czy to możliwe, żeby mi już brzuch rósł? Bo mam nieodparte wrażenie, że mnie spodnie cisną i chodzę z rozpiętym guzikiem...chyba, że tylko sobie to wkręcam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 10:22

Buziulka, Patrycha lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 - też spodnie zaczęły mnie cisnąć jak byłam na twoim etapie. Miałam strasznie wzdęty brzuch i tak już zostało. :) Przerzuciłam się na wszystko co na gumce. :D

Anutka lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak na razie nie mam brzusia wzdętego co mnie bardzo cieszy. Ale ogólnie też lubię chodzić ubrana na sportowo...

Patrycha lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również w ten cieplutki dzionek.

Właśnie wcinam loda i czuje się bardzo dobrze :)
    Tez od jakiego czasu chodzę wzdęta i mam okropne zaparcia, które wcale nie pomagają. Ja ogólnie chodzę na luźno wiec z ubraniami na razie nie mam problemu :)

Osobiście za niedługo wskakuje w 8 tydzień i jestem przezadowolona :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 10:49

Patrycha lubi tę wiadomość

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też cisły już spodnie, chodzę w leginsach i dresach, tak mi wygodnie i nic nie ciśnie :) a spodnie cisły mnie do tego stopnia że było mi słabo, lepiej dmuchać na zimne i przerzucić się na coś luźnego

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo z zaparciami też mam okropny problem..
    chyba wolę mieć mdłości niż z tym się męczyć... a nic nie pomaga i lekarz mi zbronił pić jakiekolwiek ziółka

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 nie tylko Ty masz juz brzusio większy, ja juz się przezuciłam na ciążówki i inne wygodne wielkie spodniachy i legginsy :) choc zaczynam dopiero 6 tydzień hehe :p Ja dziś jakos słabo się czuję,spałam 2h dłużej niz zwykle i jakaś taka jestem jak flaki z olejem nie do życia...nie wiem czy to nie przez ten upał,matko od rana grzeje slońce jak wariat :) Miłego dzionka wszystkim <3

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, a ja sobie trochę pomarudzę, mam dziś straszne mdłości, męczy mnie od rana, aż mój pies bał się mnie i chował się pod łóżko :) do tego jestem cholernie zmęczona, mam ból głowy, brak energii i nie chce mi się jeść :( wiem, że to naturalne objawy ale jakoś dziś nie daje rady, chętnie bym się położyła do łóżeczka a tu trzeba siedzieć do 16 godz :( mam nadzieje, że jutro będzie lepiej :)

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • szczesliwa89 Znajoma

Wysłany: 23 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny ;)
    dołaczam się do Was, termin na 3-go stycznia 2015 ;)
    Jestem bardzo szczesliwa, ale poranne nudnosci i wymioty daja popalic ;p
    W środę kolejna wizyta USG i zobaczę naszego maluszka ;)
    Niech ten czas szybciej leci ;)

Anutka, Malenq, Buziulka, Wiki81, M4DZI4, GabiKOR, jonka91 lubią tę wiadomość

14vyx7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

WAŻNE! dowiedziałam się od mojej gin (chodzę) prywatnie żeby nie płacić za część badań to można iść śmiało do swojego lekarza rodzinnego(po skierowanie na badania) no albo do gina na nfz ale jesli na nfz to czesto chce zakałdać właśnie drugą karte bo musi mieć podstawe do tego żeby mógł zalecić te wszystkie badania.. (więc jeśli prowadzi Wam ciąże gin prywatny to troche nie ma sensu zakładać tu i tam)
    Więc piszę bo może któraś z Was woli zaoszczędzić :))

Od dwóch dni czuję się wyśmienicie jakbym nie była w ciąży, wizyte mam dopiero 18czerwca ale za tydz albo dwa chyba pójdę na nfz sprawdzić czy oby napewno wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 11:11

Anutka lubi tę wiadomość

• Monifah Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Wy też macie, albo miałyście takie pobolewanie tak jakby lewego jajnika, te okolice. Przed spodziewanym okresem zaczęłam go czuc i czuje nadal. Tylko ta lewa strona, nie powinien dół podbrzusza pobolewac na rozciągnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 11:17

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jajniki bolały, ale chyba jakoś ok 6, 7 tygodnia przestały boleć.
    bolały mnie do tego stopnia że brałam nospe

Anutka lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, dołączam do Was.
    Termin na 12.01 :)
    Monifah wrote:
    Dziewczyny, a Wy też macie, albo miałyście takie pobolewanie tak jakby lewego jajnika, te okolice. Przed spodziewanym okresem zaczęłam go czuc i czuje nadal. Tylko ta lewa strona, nie powinien dół podbrzusza pobolewac na rozciągnie?

Podobno takie bóle są normalne, ale jeśli Cię będzie bardzo bolało, to powinnaś pójść do lekarza, żeby się upewnić, że na pewno wszystko jest OK.

Ja mam bóle od samego początku, czasem takie, że aż się zwijam. Dostałam luteinę i leżę, miałam też plamienia. W poniedziałek idę usg, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, lekarz nastraszył mnie ciążą pozamaciczną. Strasznie się boję, ale teraz czuję się już lepiej i liczę na to, że fasolka zagnieździła się w odpowiednim miejscu... trzymajcie kciuki

nix, Starająca się, jonka91 lubią tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluegirl ,

A dlaczego madz "dla sw spokoju" kwas foliowy 2x wiecej i luteine ?

Anutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziś jest 6 tydzień 0 dzień od ostatniej miesiączki czy to narmalne ze nie mam śluzu czasem tylko pojawi sie niewielka plamka na bieliźnie

Anutka lubi tę wiadomość

• Starająca się Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounia widzę że jesteśmy na tym samym etapie ja mam dziś wizytę. Mam nadzieję że będzie wszystko ok. ja też mam bóle w dole podbrzusza.

Anutka, Bounia lubią tę wiadomość

zi13yx8ded8rr8oj.png

Według USG Ciąża młodsza o tydzień.
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ