X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumiem :) to nie jest ból nie do zniesienia, ale cały czas o sobie przypomina, także wnioskuje, że to wszystko jest ok :) czekam do następngo piątku i wtedy wszystko się wyjaśni u ginka :)

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix miałam tą samą sytuację brałam przez dwa lata kwas foliowy codziennie a 3 miesiące przed zajściem przestałam...
    moja morfologia też jest ok ale teraz biorę 2 tabletki kwasu foliowego, napewno nie zaszkodzi :)

nix lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    dziewczyny dziś jest 6 tydzień 0 dzień od ostatniej miesiączki czy to narmalne ze nie mam śluzu czasem tylko pojawi sie niewielka plamka na bieliźnie

Ja jestem sucha jak pieprz.
    I przez to łóżkowe kłopoty . . . :/

Nix ja kwas foliowy biorę odkąd wiem, że jestem w ciąży, wcześniej bardzo sporadycznie więc myślę, że nie masz się czym martwić. Już bardziej ja bym musiała :)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 ja też jestem sucha. Może czasami na bieliźnie coś zobaczę kremowego, ale to raz na 4 dni. Moja dr mowiła że może tak być

Anutka lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jak parkowałam pod sklepem to się zagapiłam i uderzyłam w krawężnik przednimi kołami. Miałam może 5 km/h ale tak gwałtownie stanęłam że się wystraszyłam czy coś tam nie naruszyłam w brzuszku. Ale to chyba niemożliwe?

A brzuch mi strasznie już odstaje. W obcisłej sukience od razu widać, że jestem w ciąży. Mam dzisiaj ważną uroczystość w pracy i nie wiem jak się ubrać. Ehh

Anutka lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    dziewczyny dziś jest 6 tydzień 0 dzień od ostatniej miesiączki czy to narmalne ze nie mam śluzu czasem tylko pojawi sie niewielka plamka na bieliźnie
    u mnie od owulki po dzień dzisiejszy susza :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Dzisiaj jak parkowałam pod sklepem to się zagapiłam i uderzyłam w krawężnik przednimi kołami. Miałam może 5 km/h ale tak gwałtownie stanęłam że się wystraszyłam czy coś tam nie naruszyłam w brzuszku. Ale to chyba niemożliwe?

A brzuch mi strasznie już odstaje. W obcisłej sukience od razu widać, że jestem w ciąży. Mam dzisiaj ważną uroczystość w pracy i nie wiem jak się ubrać. Ehh

Może jakaś baskinka? :) Świetnie kryją odstający brzuszek ;)

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to ja się zastanawiam czy teraz wszystko z moim kropkiem jest ok bo ja od czasu do czasu pojawia mi się taki mleczny śluz.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w poprzednim tygodniu zalewał śluz i to momentami żółty a teraz raczej sucho :)

Anutka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też gin kazała dwie tabletki kwasu foliowego czyli 0,8.

Co do śluzu to się nie wypowiem... ze mnie 'leci' luteina.
    Któraś z Dziewczyn pytała po co luteina - jak tylko jest podejrzenie że coś nie tak, plamienie, bóle a u mnie na początku był krwiak a teraz odwarstwianie kosmówki to luteina ma pomóc w podtrzymaniu ciąży :) tak mi gin mówiła

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie, jakiś tydzień po tym jak się dowiedzieliśmy o ciąży zaczęło wszystko męczyć... Mdłości, wymioty po herbacie, wzdęcia, zaparcia, bóle podbrzusza, ale takie delikatniejsze niż okresowe, wysypało mnie na twarzy i dekolcie, nie mogę jeść w dużych ilościach bo brzuch boli i jest mi niedobrze...cała gama! :( Ale to znak, że jest wszystko ok z bąbelkiem :) widziałam serduszko i nawet słyszałam już w 6 tygodniu :) teraz kolejne usg 11.06 dopiero, więc jeszcze ze 3 tygodnie, ehh...
    A brzuszek też już widać, nawet jak wciągnę to już odstaje, no jest spuchnięty i tyle :) z czego oczywiście razem z mężem bardzo się cieszymy :) :) :) jutro pierwsze ciążowe zakupy, jakieś łaszki na lato, bo nie mam w czym biegać, w nic się nie zmieszczę :)
    No i oczywiście zaczęliśmy już oficjalnie 3 miesiąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 13:55

Anutka, isabelle lubią tę wiadomość

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś usg po południu i jakoś tak nastawienia zero :( nie wiem czemu, czuję się taka rozlazła i zmęczona i zdolowana bez sensu :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

myślałam, że tylko mnie tak wypycha :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia83 ja też tak mam, może jakiś dzień dziś taki, ciśnienie słabe...

Anutka, renia83 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:55

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie wypycha, nic brzuszka nie widać, nawet takiego od wzdęć, a też już bym chciała mieć choć taki malutki okrąglutki brzunio :(

Anutka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa ja nawet biorąc lutki 100mg rano i wieczorem mam mega susze i nic mi nie leci mimo aktywnego trybu życia :)

Zaczynam mierzyć sobie obwód brzucholka żeby widzieć jak rośnie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waszka mam tak samo...u mnie też nic brzuszka nie widać :D:D:D

Anutka lubi tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waszka88 wrote:
    Renia83 ja też tak mam, może jakiś dzień dziś taki, ciśnienie słabe...
    wiem i to pewnie te hormonki ale i tak jestem zła sama na siebie bo zamiast się cieszyć każdym dniem to sama siebie dołuje wrrrr, trzymajcie kciukasy żeby u mojego Filipka było wsysko łoki ;) napiszę wieczorkiem

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 2 tabletki kwasu foliowego na dzień (czyli 0,8 mg), ale to dlatego, ze wyczytałam że jak się ma sporą nadwagę to wypadałoby zwiększyc dawkę do min. 0,6 mg. Dlatego od niedawna biorę więcej :)

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ