WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po obchodzie. Dowiedziałam sie, ze w posiewie moczu wyszły mi bakterie e coli i od teraz dostaje jeszcze antybiotyk.... Obym wyszła we czwartek rano, to na 15 pojadę na polowkowe. W ogóle zastanawiam sie nad zmiana lekarza prowadzącego. Bardziej niż moj gin interesują sie mną inni. Kiedy narzeczony poszedł sie dowiedzieć co ze mną itp do mojego prowadzącego, który miał dyżur, to ten zamiast wyjaśnić itp, to powiedział, ze zaraz przyjdzie lekarka, która mnie przyjmowAla na oddział i wszystko sprawdzi. No ale koniec końców spojrzał do komputera i powiedział co i jak. Szczerze mówiąc myślałam, ze moze do mnie zajrzy i zapyta jak sie czuje. Chodzę do niego prywatnie, zostawiam kupę kasy, a tu takie rozczarowanie... Z drugiej strony obawiam sie teraz zmiany bo co jak trafię na niego na porodowce? Będzie głupia sytuacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 21:23

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co sądzicie o takim polarkowym śpiworku do wózka zamiast kocyka http://allegro.pl/rozek-spiworek-koldra-rozek-cieply-kokon-2-czesci-i4574354218.html?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko!!! Wielkie łał! Mi nie widać brzuszka nawet jak mam tak obcisłą bluzkę! Jedynie taką oponkę/tłuszczyk... :P

Alle wielka brzuchatka z Ciebie!

Wrzucę jutro foto mojej "kawalerki" :)

Paula44 lubi tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzusio piekny, ale ja mam go jeszcze,wiekszego podchodzi jak beczka do piersi ;-) Wlasnie ostatnio w niedziele rano jak sie ubralam do ludzi to okazalo sie ze znowu jest wiekszy, mam lustro w przedpokoju i nie potrafie na siebie choc nie luknac okiem ;-)

Paula44 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży czuję się jak inwalidka, jak zwykle jestem silna i energiczna, dużo chodzę, codziennie ćwiczę, tak teraz...mam zadyszkę wchodząc na 1 piętro, chodzę, jak kaczka bujając się na obie strony, wielkie piersi, nigdy takich nie miałam, wielki brzuchol, który codziennie wieczorem z niedowierzaniem oglądam w lustrze.
    Córeczka kopie i tylko to wydaje mi się realne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 22:46

Paula44, polaola, nix, lwuska55592 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka mam tak samo, każdy myśli że to już 7-8 miesiąc u mnie i kopara im opada jak mówię że to ledwo 6 i do końca roku musimy czekać ;) mały kopie jak szalony i zadyszka po paru schodkach :) kosmos :) o goleniu się w ok bikini nie ma mowy :) w sobotę przy ostatniej próbie nazwałabym to raczej skrobaniem w ciemno :) przy corci miałam tak ale w ostatnim miesiącu :D a krzyże szkoda gadać :/

Paula44, polaola, nix lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    A oto apartament mojego synka :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04d8acb3f5eb.jpg
    wow piękny ten apartament

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Zielarka mam tak samo, każdy myśli że to już 7-8 miesiąc u mnie i kopara im opada jak mówię że to ledwo 6 i do końca roku musimy czekać ;) mały kopie jak szalony i zadyszka po paru schodkach :) kosmos :) o goleniu się w ok bikini nie ma mowy :) w sobotę przy ostatniej próbie nazwałabym to raczej skrobaniem w ciemno :) przy corci miałam tak ale w ostatnim miesiącu :D a krzyże szkoda gadać :/
    Ze mną jest dokładnie tak samo, wszyscy patrzą na mój brzuch a ja jak głupia się tłumaczę...nosz cholera z czego!?
    Uśmiałam się do łez na to skrobanie w ciemno :D :D :D sama sobie stanęłam przed oczami :D :D :D już widzę te łyse placki, które za tydzień zobaczy gin i zaliczam napad dzikiego śmiechu :D

renia83, jonka91 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/60dadb15605c.jpg

Zielarka - zapewniam Cię, że jesteś bardzo ładną kaczuszką!

Renia - widocznie Twój maluch preferuje tam "busz" ;) o gustach się nie dyskutuje Hihihi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 06:50

renia83, szpilka, zielarka, jonka91 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Od pn mierzę ciśnienie - dostałam zalecenie po piątkowej wizycie (miałam 150/90/88) i L4. Oczywiście szef się wkurzył, że tak szybko wzięłam L4 (jakbym miała wybór, lekarka sama stwierdziła, że to czas, a z info wiem, że rzadko daje L4, kiedy nie widzi potrzeby).
    Ciśnienie otóż mam niskie, gorzej z biciem serca (około 100 niemalże zawsze). Zwalam to na nerwy z szefem...
    A jeśli chodzi o lokal mojego maluszka. Nie da się ukryć, że jestem w ciąży. Nigdy nie byłam szczupła, więc niewielka różnica do tej pory była. Kto mnie zna, to nawet niewiele zauważył, teraz widzi. Wagę mam nadal taką samą jak sprzed ciąży. Ponadto dieta nisko węglowodanowa też będzie miała na to wpływ.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nie przespanej nocy. Jakoś przewracałam się tylko z boku na bok, to chyba podświadomość już działa i się stresuję dzisiejszym badaniem u echokardiologa...

zielarka lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula przy diecie nisko węglowodanowej nie masz problemów z zaparciami?

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

u mnie +6,5kg hehehehe.....małej wczoraj puściałam kołysanki, ale zaczęły się kopniaki i szybko zmieniłam na Dżem hehehe i po chwili spała i ja mogłam iść spać...moja dziewczynka chyba wyrabia sobie gust....żadne tam relaksacyjne, specjalne, tylko coś z charakterem heheheheh.....

co do materaca, to mam pytanie - jak to jest z ochraniaczem na materac??? czy on nie blokuje przepływu powietrza???

melula ja i przed ciążą miałam tętno około 100, teraz skacze nawet wyżej ....

a co myślicie o takim czymś?:
    http://allegro.pl/bezpieczne-waleczki-do-lozeczka-dla-niemowlat-i4560755860.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 09:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalenQ chodzi Ci o prześcieradło z ceratką? Mi gościu mówił że mają takie z cienką powłoczką że łóżka nie zmoczy a przepływu nie blokuje. Ale czy to prawda?

Dzidzia nie potrzebuje wałeczków jeśli ją dobrze "ułożysz" u koleżanki tak śpi bez zbędnych podpór :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Melula przy diecie nisko węglowodanowej nie masz problemów z zaparciami?
    Nie, Kochana! Akurat z tym nigdy nie miałam problemu i nie mam. Na mnie wiele produktów działa "pędząco", więc wystarczy pomidorek, jabłuszko albo twarożek i jest dobrze. Ponadto mój ostatni posiłek to jogurt pitny (kilka łyków), który działa cuda od rana :)
    oczywiście nie stosuję jej w 100%, ale uważam na to co i ile jem :)
    Odstawiłam białe pieczywo - jem chrupkie z błonnikiem lub kromkę ciemnego z siemiem i do tego pomidorek lub ogórek, czasami robię sałatkę z sałat i pomidora np.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 09:20

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak o takie prześcieradło mi chodzi....no właśnie tak się zastanawiałam, czy nie blokuje i chyba myślę, jednak że tak.....

a te wałeczki do mi oko wpadły...wiesz, nie każdy ma wprawę w ułożeniu dziecka...drogie to to nie jest....ale muszę opinii poszukać:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pamiętaj że jest dużo gadżetów nie potrzebnych, bez których można żyć, zamiast wałeczków możesz podłożyć zwykłą podusie lub podwinąć kołderkę :)

z tymi ceratkami może być jak z podpaskami.. też niby przepuszczają powietrze a mnie np zawsze w pachwinach lekko odparzają :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Kochana pamiętaj że jest dużo gadżetów nie potrzebnych, bez których można żyć, zamiast wałeczków możesz podłożyć zwykłą podusie lub podwinąć kołderkę :)

z tymi ceratkami może być jak z podpaskami.. też niby przepuszczają powietrze a mnie np zawsze w pachwinach lekko odparzają :/

wiem, wiem.....;)

a co do drugiej części postu, to mam też tak czasem...:-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam właśnie allegro i widzę że na niektórych obrazkach układają tak dzidzie ale w tym zwykłym rogalu do karmienia- to też dobry pomysł ;)
    Albo jakby się położyło dzidzie na łóżku to można w zwykłym bananie/poofi do spania :D

Malenq lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Nie, Kochana! Akurat z tym nigdy nie miałam problemu i nie mam. Na mnie wiele produktów działa "pędząco", więc wystarczy pomidorek, jabłuszko albo twarożek i jest dobrze. Ponadto mój ostatni posiłek to jogurt pitny (kilka łyków), który działa cuda od rana :)
    oczywiście nie stosuję jej w 100%, ale uważam na to co i ile jem :)
    Odstawiłam białe pieczywo - jem chrupkie z błonnikiem lub kromkę ciemnego z siemiem i do tego pomidorek lub ogórek, czasami robię sałatkę z sałat i pomidora np.
    No właśnie na mnie nie działają takie rzeczy jak jogurty czy owoce, warzywa. Teraz w ciąży działają ciasteczka owsiane pełnoziarniste z siemieniem ale to raczej dieta wysoko węglowodanowa :D

FITop1.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ