*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczka27 ja tego angelcare używałam chyba ze 3 lata, nigdy bezpodstawnie mi się nie włączył. Moja szwagierka też go miała i również bez zarzutów.
To, że zaleca się przede wszystkim wcześniakom to też czytałam i że u zdrowych noworodków niema potrzeby.
Ja kupuję ze względu na siebie
Mam nerwice i do tej pory budzę się w nocy i sprawdzam czy moje dziecko żyje a ma 5 lat
Ja już obiad ugotowałam -
nick nieaktualnyJuż jestem, no więc u mnie nic nowego oprócz tego że złośliwiec waży 525g. Tym razem Pani stwierdziła że to może być chłopak sądząc po wielkości pęcherza, ponieważ chłopcy mają malutkie prącia i ciężko im się wysiusiać.
- Coraz to nowsze teorie słyszę. Wolałabym usłyszeć:
-nie wiem nie widać, niż zgaduj zgadula;/
Przedostatnio twierdziła że chłopak, wizytę później że dziewczynka, dziś że chłopak, na pierwszych prenatalnych u innego specjalisty że dziewczynka a na połówkowych-konkretne NIE WIDAĆ!aniafk, Malenq, jonka91, nix, Maud11, polaola lubią tę wiadomość
-
Ojj to zwariować idzie..
Ja się wczoraj sama nawet nie pytałam, bo ten lekarz jest dziwny.. Jak by nie był pewien to by nie powiedział. Mam nawet foto siusiaka tylko bardzo mało wyraźne, na pewno nie takie jakie miała Paula!!Paula44 lubi tę wiadomość
-
Ojjj Kawa współczuje. Już faktycznie lepiej powiedzieć, że nie widać. Mi ginka powiedziała, że w piątek dużo czasu poświecimy na płeć i to sama z siebie więc się doczekać nie mogę. Ale wcześniej nic nie chciała mówić jak nie była pewna, prawie siłą z niej wyciągałam. Wydaje mi się, że ma dobre podejście.
A jak tam serducho maleństwa??? -
nick nieaktualnyEwelka kochanie echokardiologa mamy jutro na 12,40...
Moja ginka powiedziała że że babeczka która mnie przyjmie jest jedną z lepszych lekarzy w Pl i jezdzi w różnych miejscach w Pl je wykonuje. Mam nadzieję że okaże się naprawde dobra i nic tam nie dojrzyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 15:55
-
Dzięki aniafk. No jeszcze popatrzę, pomyślę , porozmawiam z mężem.. Co do niani my nie będziemy mięli niani z kamerką bo nam nie potrzebna. Nie mamy domu tylko mieszkanie. Ale taką zwykłą kupimy jak np. gdzieś się pojedzie w przyszłości, to chyba taka niania jest niezastąpiona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 15:56
-
Hej!
Kawa no to nieźleNic się nie martw, na razie z niepewnością co do płci Ci potowarzyszę
A mnie szkrab nastraszył, bo od rana nic a nic nie czułam. Może za dużo się ruszałam i go wylulało za wszystkie czasy?No ale dał przed chwilką info że jest... Ufff...
Nawiązując do ostatniej dyskusji - monitora oddechu nie przewiduję. Niańkę elektryczną dostanę od siostry, ale to na sytuacje, kiedy np. dziecko będzie spało w domu a my będziemy na zewnątrzSpecjalnie bym nie kupowała
-
nick nieaktualnyKawa - współczuję. To w sumie nie jest najważniejsze czy chłopiec czy dziewczynka, ale wiadomo, że jak chce się wiedzieć, to fajnie tę info otrzymać...
Co do lekarki, do której jedziesz - czy to dr Włoch?
Co do monitora oddechu i niani - Angelcare właśnie najbardziej polecane są.
Ja na 100% kupię oba, bo ...no cóż. Napiszę, chociaż nie chce tu znowu siać zamętu- mam dobre intencje oczywiście. Nie zgodzę się, że jest to sprzęt tylko dla wcześniaków...Synek mojego kuzyna stracił życie- zmarł w wyniku śmierci łóżeczkowej - miał prawie 3 miesiące, urodzony w terminie, duży, zdrowy itd.
Przekręcił się jakimś cudem i buzią leżał odwrócony- nie miał jeszcze sił, żeby ją podnieść (główka najcięższa). To był koszmar...[*]
Ja też często sikam i różnie z tym jest - w sensie ilości. Czasem mi się wydaje, że mam pełny pęcherz i zaraz się zleje w majty, a tu kilka kropelek i koniec. Te dziewczyny, które mają ułożenie główkowe, to podobno normalne, maleństwo ciśnie właśnie główką na pęcherz.
Jonka- miło, że pamiętasz naszego siurokaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 16:12
-
nick nieaktualny
-
Paula ja raczej źle napisałam. Monitor oddechu jest polecany wcześniakom a co do pozostałych dzieci to już raczej wybór rodzica.
Ta śmierć łóżeczkowa jest przerażająca i właściwie do dzisiaj nie zidentyfikowana. Na szczęście nie aż tak częsta.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKawa- Ona właśnie robiła nam teraz połówkowe! Jest świetna!!!!!!!!!
Bardzo dokładna. Byli u Niej nasi znajomi - 3 pary - te same odczucia. Jest baaaardzo dokładna, skrupulatna i ma ogromną wiedzę! OGROMNĄ!
Ciepła i miła do tego. Jest rzeczywiście najlepszym specem w naszym kraju- ma wiele staży zagranicznych, ma ten certyfikat - jednym słowem bądź spokojna. Lepiej trafić nie mogliście. Moja koleżanka - jest teraz w 27 tygodniu, mieszka w Częstochowie, też u niej była sprawdzić serduszko, bo coś tam ginowi nie pasowało, więc to już świadczy,że odsyłają do Niej ze wszystkimi kardiologicznymi wątpliwościami. Będzie ok!
A gdzie masz wizytę? My w Katowicach byliśmy.
A! no i Ją zapytaj o płeć!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 16:53
Ewelina88, Kawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKawa wrote:Paula! Podniosłaś mnie na duchu, dziękuję :* Ja będę mieć badanie wykonywane w Żorach. Jezu cieszę się że mi to powiedziałaś
Będzie dobrze Kawcia. Ona w kilku ośrodkach przyjmuje. Jeśli chodzi o sprawy kardiologiiczne płodu jest najlepsza!
Ciesze się, że mogłam pomoc.Kawa lubi tę wiadomość