*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula44 wrote:Kawa! Identyczna kołyske jak Twoja widziałam wczoraj w M jak Miłość
Serio?! Kurde ja nawet telewizora nie mam ;( a u kogo kingi?? nie pamiętam już kto tam oprócz nich ma małego berbecia
swoją drogą właśnie sobie uświadomiłam że wakacje się skończyły i znowu lecą seriale!renia83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaaa wrote:Dziewczyny poradźcie mi proszę.
Co 15 minut chce mi się siku nie zależnie ile piję, nie jest to parę kropli tylko normalnie że tak powiem bez pieczenia ani nic. I przepraszam za dosłowność ale jak już skończę to jeszcze parę kropli dolatuje i muszę tak chwilę jeszcze poczekać bo jak od razu wstanę to te krople niestety spadają w bieliznę... Czy mam się martwić? Nic mnie nie boli, nie piecze. I nie jest to cały dzień ale np. 4 godziny a potem już jest normalnie co dłuższy czas wizyta w WC...
Martaaa ja mam dokładnie tak samo. Np. wychodzę z pracy i idę siku. Wsiadam do samochodu z mężem (wracamy ok. 30 minut) i czasem się zdarza że na stacji i tak musimy stanąć
A jak idę na kibelek to siedzę i sikam i jeszcze siedzę i za chwilę znów prawie tyle sikam. Od jakichś 2 tygodni mam tak cały czas.
Lekarz powiedział że to po prostu duży nacisk na pęcherz przez macicę.
A w ogóle to nie mogę tego zrobić normalnie tylko jakbym prostatę miała - leci maleńkim strumyczkiem -
nick nieaktualny
-
aniafk też pewnie będę się doszkalać w temacie karmienia mieszanego. Chcę piersią bo po 1. to moje pierwsze dziecko więc chcę tego doświaczdczyć po 2. nie ma co ukrywać to spora oszczędność. Ale też nie chcę karmic do oporu i być 24/7 przy dziecku także ten model karmienia jest mi najbliższy.
Z teściową dziś robiłam leczo z kabaczka, ale średnio przepadam za wersją teściowej (prawie sam kabaczek rozgotowany)a że jest go na conajmniej 2 dni muszę załatwić sobie jakieś dodatkowe jedzenie heheWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:11
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniaFK ta butelka antykolkowa co podałam link do niej ma bardzo dobre opinie wystawiane przez mamy na portalu wizaz.pl więc myślę że warto spróbować-ale wiadomo każde dziecko jest inne i co innego może mu spasować. podaję link jakbyś chciała zerknąć na opinie.
http://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/produkt.php?produkt=274&next=1
i
http://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/produkt.php?produkt=155&next=1 ta druga ma tylko zaworek antykolkowyaniafk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartaaa wrote:Dzięki Dziewczyny! No ja co 20 minut latam do WC ale nie po parę kropli ale za każdym razem niezły strumień!
Jak nie przejdzie to zrobię na wszelki badanie moczu.Ale dziękuję Kochane za porady
Martaaa ja też za każdym razem sikam dużo, tylko że małym strumieniemw ten sposób dłużej mi schodzi
Chyba nigdy nie miałam tak nerek przefiltrowanych jak terazale to akurat chyba dobrze bo bakterie się często wypłukują.
-
Paula44 wrote:Dziewczyny, a co z monitorem oddechu i niania? Któras już kupiła? Zna jakieś polecane?
Ja dostanę monitor oddechu wraz z nianią elektroniczną od brata i jego narzeczonej. Nie mam pojęcia jaki wybiora ale na pewno jeden z najlepszych.. Moja przyszła bratowa studiuje medycynę, a brat zna się nowinkach technicznych więc na pewno dokładnie przeanalizują każdy modelWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:51
Paula44 lubi tę wiadomość
-
ja monitory wybrałam dwa
http://www.smyk.com/angelcare-monitor-oddechu-ruchu-3-w-1-z-niania-i-kamera-video-ac-1100,p1045971416,swiat-niemowlaka-p
i
http://e-kidi.pl/nianie-elektroniczne-i-monitory/757-niania-cyfrowa-elektroniczna-video-z-podkladka-z-czujnikiem-ruchu-tommee-tippee.html
Nie wnikałam jeszcze w szczegóły i funkcje dlatego wybiorę bliżej stycznia. Też zależy jaka będzie różnica cenowa pomiędzy nimi -
ja się cały czas zastanawiam nad monitorem. I cały czas się waham...
Moja siostra cioteczna ma monitoring oddechu, co prawda zachwala ale zdarzało jej się bardzo często, że przez to chyba, że był nie do końca dobrze zamontowany pod materacykiem to włączał się i bardzo straszył dziecko jak i ich, że mało zawału nie dostali w obawie o życie dziecka. A jak włączy się alarm to na cały dom -taki głośny. Słyszałam, że nie jest zalecany jeżeli dziecko nie ma problemów z płuckami natomiast wiadomo, że bezpieczeństwo to podstawa..
Co do częstego korzystania z WC
Możliwe, że to ucisk macicy na pęcherz, ale równie dobrze może być oznaką np. cukrzycy ciążowej.. Wiadomo, najlepiej zrobić badanie moczu (dla świętego spokoju)Mam nadzieję Martaaa że jednak przyczyną jest to to pierwsze.