WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyczytałam, że karmienie mieszane najlepiej wprowadzić po 6 tygodniu jak już dzidzia dobrze cyca załapie :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Kawa! Identyczna kołyske jak Twoja widziałam wczoraj w M jak Miłość ;)

Serio?! Kurde ja nawet telewizora nie mam ;( a u kogo kingi?? nie pamiętam już kto tam oprócz nich ma małego berbecia :)
    swoją drogą właśnie sobie uświadomiłam że wakacje się skończyły i znowu lecą seriale! :)

renia83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Dziewczyny poradźcie mi proszę.

Co 15 minut chce mi się siku nie zależnie ile piję, nie jest to parę kropli tylko normalnie że tak powiem bez pieczenia ani nic. I przepraszam za dosłowność ale jak już skończę to jeszcze parę kropli dolatuje i muszę tak chwilę jeszcze poczekać bo jak od razu wstanę to te krople niestety spadają w bieliznę... Czy mam się martwić? Nic mnie nie boli, nie piecze. I nie jest to cały dzień ale np. 4 godziny a potem już jest normalnie co dłuższy czas wizyta w WC...

Martaaa ja mam dokładnie tak samo. Np. wychodzę z pracy i idę siku. Wsiadam do samochodu z mężem (wracamy ok. 30 minut) i czasem się zdarza że na stacji i tak musimy stanąć :/
    A jak idę na kibelek to siedzę i sikam i jeszcze siedzę i za chwilę znów prawie tyle sikam. Od jakichś 2 tygodni mam tak cały czas.
    Lekarz powiedział że to po prostu duży nacisk na pęcherz przez macicę.
    A w ogóle to nie mogę tego zrobić normalnie tylko jakbym prostatę miała - leci maleńkim strumyczkiem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co z monitorem oddechu i niania? Któras już kupiła? Zna jakieś polecane?

• aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam angelcare z monitorem oddechu. Byłam zadowolona ale teraz chcę i płytkę i kamerkę :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk też pewnie będę się doszkalać w temacie karmienia mieszanego. Chcę piersią bo po 1. to moje pierwsze dziecko więc chcę tego doświaczdczyć po 2. nie ma co ukrywać to spora oszczędność. Ale też nie chcę karmic do oporu i być 24/7 przy dziecku także ten model karmienia jest mi najbliższy.

Z teściową dziś robiłam leczo z kabaczka, ale średnio przepadam za wersją teściowej (prawie sam kabaczek rozgotowany)a że jest go na conajmniej 2 dni muszę załatwić sobie jakieś dodatkowe jedzenie hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:11

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaFK ta butelka antykolkowa co podałam link do niej ma bardzo dobre opinie wystawiane przez mamy na portalu wizaz.pl więc myślę że warto spróbować-ale wiadomo każde dziecko jest inne i co innego może mu spasować. podaję link jakbyś chciała zerknąć na opinie.
    http://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/produkt.php?produkt=274&next=1
    i
    http://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/produkt.php?produkt=155&next=1 ta druga ma tylko zaworek antykolkowy ;)

aniafk lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh przypomniało mi się, że obiad trza ugotować. Ja dzisiaj ryż z kurczakiem i warzywami i wczorajsza pomidorówka. Leczo też bym zjadła ale za dużo roboty ;/

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja raczej miałam na myśli,że stu procentowego lekarstwa na kolkę niema ;/
    Co nie zmienia faktu, że jak będę kupować jakąkolwiek butelkę to na pewno będzie to antykolkowa czy zadziała czy nie :)

Kawa lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm a może się to okazać 100% we lekarstwo ? :)

Jak patrzę na tą butelkę to mam taką straszną ochotę już pokarmić, cholerka a tutaj jeszcze tyle czasu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:17

Ewelina88 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece na wizyte!!! Trzymać kciukersy ! :)

renia83, magdalenka, Ewelina88, nix, Paula44, jonka91, Malenq, Gwiazdeczka27, Agus89 lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Lece na wizyte!!! Trzymać kciukersy ! :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56f0eb601b81.jpg

magdalenka, Ewelina88, jonka91, Kawa, Agus89 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za śliczny bobas?:P

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny! No ja co 20 minut latam do WC ale nie po parę kropli ale za każdym razem niezły strumień!

Jak nie przejdzie to zrobię na wszelki badanie moczu. :) Ale dziękuję Kochane za porady

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Dzięki Dziewczyny! No ja co 20 minut latam do WC ale nie po parę kropli ale za każdym razem niezły strumień!

Jak nie przejdzie to zrobię na wszelki badanie moczu. :) Ale dziękuję Kochane za porady

Martaaa ja też za każdym razem sikam dużo, tylko że małym strumieniem :) w ten sposób dłużej mi schodzi :)
    Chyba nigdy nie miałam tak nerek przefiltrowanych jak teraz :) ale to akurat chyba dobrze bo bakterie się często wypłukują.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Dziewczyny, a co z monitorem oddechu i niania? Któras już kupiła? Zna jakieś polecane?

Ja dostanę monitor oddechu wraz z nianią elektroniczną od brata i jego narzeczonej. Nie mam pojęcia jaki wybiora ale na pewno jeden z najlepszych.. Moja przyszła bratowa studiuje medycynę, a brat zna się nowinkach technicznych więc na pewno dokładnie przeanalizują każdy model :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:51

Paula44 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano sikam małym strumieniem ale za dnia juz normalnie, ale bardzo dużo i często. Tak jak pisałam chyba więcej sikam niż wypijam. A czasem to mam wrażenie że sok który wypiłam 5 minut wczesniej juz daje o sobie znać.

• aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja monitory wybrałam dwa
    http://www.smyk.com/angelcare-monitor-oddechu-ruchu-3-w-1-z-niania-i-kamera-video-ac-1100,p1045971416,swiat-niemowlaka-p
    i
    http://e-kidi.pl/nianie-elektroniczne-i-monitory/757-niania-cyfrowa-elektroniczna-video-z-podkladka-z-czujnikiem-ruchu-tommee-tippee.html

Nie wnikałam jeszcze w szczegóły i funkcje dlatego wybiorę bliżej stycznia. Też zależy jaka będzie różnica cenowa pomiędzy nimi :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza? Chyba wszystkie obiad gotują.;)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się cały czas zastanawiam nad monitorem. I cały czas się waham...
    Moja siostra cioteczna ma monitoring oddechu, co prawda zachwala ale zdarzało jej się bardzo często, że przez to chyba, że był nie do końca dobrze zamontowany pod materacykiem to włączał się i bardzo straszył dziecko jak i ich, że mało zawału nie dostali w obawie o życie dziecka. A jak włączy się alarm to na cały dom -taki głośny. Słyszałam, że nie jest zalecany jeżeli dziecko nie ma problemów z płuckami natomiast wiadomo, że bezpieczeństwo to podstawa..

Co do częstego korzystania z WC
    Możliwe, że to ucisk macicy na pęcherz, ale równie dobrze może być oznaką np. cukrzycy ciążowej.. Wiadomo, najlepiej zrobić badanie moczu (dla świętego spokoju) :) Mam nadzieję Martaaa że jednak przyczyną jest to to pierwsze.

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ