WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIX http://allegro.pl/butelka-260-ml-tommee-tippee-antykolkowa-czujnik-i4554718296.html teraz widzę że pomyliłam nazwę w poście wcześniej!

Wiki szwagierka w grudniu chce się zacząć starać o drugiego bobaska więc niewiem czy nie będę musiała jej oddać ciuszków.. Ale w razie czego odeze się ::)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 12:41

nix lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki to jak będziesz wystawiać to daj link, to może coś kupię bo do tej pory mieściłam się w swoje rzeczy oprócz spodni, ale ciasno się robi nawet w luźnych rzeczach.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie smoczków, butelek i tych rzeczy.

Jak zaczęłam korzystać z Belly, to oczywiście ze Styczniówek, ale też strasznie byłam ciekawa opowieści z wątku dziewczyn właśnie się rozpakowujących. Bardzo długo śledziłam ich losy i już "walkę" z ogarnięciem małych dzieciaczków :)
    Zawsze wydawało mi się że smoczek dziecku nie robi różnicy, albo kształt smoczka w butelce a jednak się zdziwiłam :) niektóre z dziewczyn miały ich już później ze 12-15 rodzajów bo dzieciaczki nic nie akceptowały, płakały, tatusiowe latali po sklepach szukając innych...
    Zapisałam sobie nawet linka do jakiegoś magicznego smoczka, który długo nie był dostępny w Polsce, tylko na ebay (teraz już od czasu do czasu gdzieś jest) - jest drogi, ale kilka mam w akcie desperacji się zaopatrzyło :)
    Popatrzcie: http://www.wszystkodlabobasa.pl/pl/search?orderby=position&orderway=desc&search_query=wubbanub&submit_search=

Także wydaje mi się że i tak wszystko wyjdzie w praniu :P
    Oczywiście ja też zamierzam na początek coś kupić licząc że moje dzieciątko będzie grzeczne i niewybredne, no ale któż to wie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 13:00

• Agataa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    Tommy Natural Calm antycolic- to cos na kolki? natychmiast wbiłam w allegro ale nie znalazłam, co to za środek?

butelka antykolkowa - odprowadza powietrze, więc dziecko go nie połyka, czyli mniejsza szansa, że załapie kolkę

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi przyjedzie butelką karmić to też zainwestuje te niby na kolki, ciekawe tylko czy działają czy to kolejna reklama.
    Zgaga mnie tak niemiłosiernie męczy, że nawet wody wypić nie mogę, nic już nie pomaga ani rennie ani migdały :( jeszcze obija mi się pustym gazem co mminutę.
    Kupiłam teraz jakiś gaviscon duble action i rennie deflatine może ma chociaż trochę inne działanie. No i dropsy - pewnie zgagę nasilające ale mam taki niesmak po tych pastylkach, że funkcjonować się nie da :(

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 może się okazać , że dziecko w ogóle smoczka nie będzie potrzebowało :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix suszarka do włosów :D

nix lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/lilkazbonifratrow

wiem że nie lubimy takich zdarzeń ale no masakra :( odnośnie artykułu sprzed kilku dni nt zaniedbań i spraw sądowych Szpitala Bonifratrów w Katowicach, no koszmar :( :( :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Jak mi przyjedzie butelką karmić to też zainwestuje te niby na kolki, ciekawe tylko czy działają czy to kolejna reklama.
    Zgaga mnie tak niemiłosiernie męczy, że nawet wody wypić nie mogę, nic już nie pomaga ani rennie ani migdały :( jeszcze obija mi się pustym gazem co mminutę.
    Kupiłam teraz jakiś gaviscon duble action i rennie deflatine może ma chociaż trochę inne działanie. No i dropsy - pewnie zgagę nasilające ale mam taki niesmak po tych pastylkach, że funkcjonować się nie da :(

Jedna Ci się przyda, odciągnąć mleko i w czymś podać, nie zawsze będziesz mogła przecież dziecko do piersi przystawić, chyba, że zamierzasz z maleństwem być 24/7 ;)

aniafk lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Maud11 może się okazać , że dziecko w ogóle smoczka nie będzie potrzebowało :)

Tak chyba byłoby najlepiej :) Każde dziecko jest indywidualne :)

Z tego wątku o którym pisałam dowiedziałam się też o istnieniu dzieci HNB :)
    Słyszałyście kiedyś?

High-need baby - pojęcie wprowadzone przez lekarza pediatrę i jego żonę, którzy mając 4 dziecko z kolei nie mogli z nim dojść do ładu :) Biorąc pod uwagę obserwację dziecka i tych wcześniejszych stwierdzili, że to nie jest absolutnie kwestia wychowania, że dziecko potrafi być nieznośne tylko po prostu taką ma naturę :)
    http://www.bangla.pl/artykuly/a86/high-need-baby-to-brzmi-dumnie

Myślę że jest to dobra lektura dla rodziców, którzy np. mają swoje pierwsze dziecko i ono takie właśnie jest ("dużych potrzeb"), a oczywiście wszyscy dookoła patrzą z politowaniem, że co to za rodzice, którzy dziecka nie umieją "ogarnąć".

• aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno nie jest tak, że rodzicie sobie z dzieckiem nie radzą czy nie umieją wychować. Bardzo często jest tak, że pierwsze dziecko aniołek a drugie diabeł . To by znaczyło, że z pierwszym dzieckiem rodzice dali radę a drugiego nie umieli wychować? Każdy z nas ma jakąś naturę i charakter :)

Ja mam znajomą która ma dwóch synów różnica 3 lata. Jeden skończył technikum, teraz zaczyna studia a drugi nie skończył nawet zawodówki, popadł w tarapaty z prawem a teraz to chyba siedzi. W życiu bym nie pomyślała, że to jest jej wina i kwestia wychowania.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    To na pewno nie jest tak, że rodzicie sobie z dzieckiem nie radzą czy nie umieją wychować. Bardzo często jest tak, że pierwsze dziecko aniołek a drugie diabeł . To by znaczyło, że z pierwszym dzieckiem rodzice dali radę a drugiego nie umieli wychować? Każdy z nas ma jakąś naturę i charakter :)

Ja mam znajomą która ma dwóch synów różnica 3 lata. Jeden skończył technikum, teraz zaczyna studia a drugi nie skończył nawet zawodówki, popadł w tarapaty z prawem a teraz to chyba siedzi. W życiu bym nie pomyślała, że to jest jej wina i kwestia wychowania.

Zgadzam się całkowicie.
    Mi chodziło o to, że jak rodzicom trafia się takie dziecko jako pierwsze, które po prostu dużo płacze bo jest wrażliwe na bodźce, ma ogromną potrzebę bliskości = trzeba je dużo nosić itd. to niestety dla ludzi z boku, którzy lubią swój nos wtrącać i na wychowaniu znają się "najlepiej" będzie to wyglądać jako nieumiejętność poradzenia sobie (a takich ludzi jest dużo :/)...
    A jeżeli jeszcze nie omieszkają tego skomentować to takiej mamie na pewno będzie przykro bo ona się stara najlepiej jak umie a ludzie widzą to co widzą...
    A to jest po prostu kwestia takiej natury dziecka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa! Identyczna kołyske jak Twoja widziałam wczoraj w M jak Miłość ;)

renia83 lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    Jedna Ci się przyda, odciągnąć mleko i w czymś podać, nie zawsze będziesz mogła przecież dziecko do piersi przystawić, chyba, że zamierzasz z maleństwem być 24/7 ;)

Już pisałam o tym gdzieś wyżej, że nie zamierzam trzymać dziecka przy cycku 24/7 ale też mam obawy co do dołączania butelki, że dziecko za bardzo do łatwizny się przyzwyczai. Na pewno jeszcze poczytam o karmieniu mieszanym bo chciałabym to zastosować :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 nigdy nie ma gwarancji, że właśnie to pierwsze będzie diabełkiem :D. Ja się boję o swoje bo moje pierwsze do dzisiaj jest jak aniołek .

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie mi proszę.

Co 15 minut chce mi się siku nie zależnie ile piję, nie jest to parę kropli tylko normalnie że tak powiem bez pieczenia ani nic. I przepraszam za dosłowność ale jak już skończę to jeszcze parę kropli dolatuje i muszę tak chwilę jeszcze poczekać bo jak od razu wstanę to te krople niestety spadają w bieliznę... Czy mam się martwić? Nic mnie nie boli, nie piecze. I nie jest to cały dzień ale np. 4 godziny a potem już jest normalnie co dłuższy czas wizyta w WC...

relgh371rphwpz6l.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja chodź pewnie nie na długo dzisiaj bo za chwile mąż wraca i jasna sprawa chcę z nim spędzić trochę czasu.

wiki wstaw zdjęcia tutaj najpierw bo tez jestem zainteresowana tylko że ja mam z h&m 38 rozmiar.

aniafk nie wiem czy dobrze zrozumiałam Twoje poprzednie wpisy. Chcesz karmić dziecko piersią i butelka jednocześnie ? Tak żeby nie być uwiązaną całkowicie ?? Tylko piszesz że najlepiej od razu takie rozwiązanie wprowadzić lub mniej więcej od 2 miesiąca?? Bo to byłoby dla mnie idealne roziwązanie też chciałabym karmić piersią a międzyczasie odciągniętym pokarmem z butelki.

Dziwię się, że nie potrzebujecie wkładek w ciąży, ja codziennie po 2 zużywam, ale w nocy śpię bez majciochów.

Jasiek mnie ciągle kopie, najbardziej rano i wieczorem, ale w ciągu dnia też. I dzisiaj z rana kopał mnie już nad pępkiem ! Zdziwiłam się bo byłam pewna że moja macica jeszcze nie jest tak wysoko i aż się przebudziłam że z większą śwaidomością poczuć czy to faktycznie on czy jelita.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Dziewczyny poradźcie mi proszę.

Co 15 minut chce mi się siku nie zależnie ile piję, nie jest to parę kropli tylko normalnie że tak powiem bez pieczenia ani nic. I przepraszam za dosłowność ale jak już skończę to jeszcze parę kropli dolatuje i muszę tak chwilę jeszcze poczekać bo jak od razu wstanę to te krople niestety spadają w bieliznę... Czy mam się martwić? Nic mnie nie boli, nie piecze. I nie jest to cały dzień ale np. 4 godziny a potem już jest normalnie co dłuższy czas wizyta w WC...
    Ja tez czasem mam wrażenie że więcej sikam niż piję !
    Nie mam tak z "dolatywaniem" jak piszesz ale pewnie dzidziuś gdzieś tam uciska i nie możesz w pełni kontrolować siku, może się mylę to niech ktoś mnie poprawi.

• aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka tak chcę właśnie zrobić ale nie mam pojęcia od kiedy wprowadzać butelkę i w ogóle jak to zrobić :D
    Pisałam, że muszę poczytać o tym jak to zrobić :)

Zjadłam ten gaviscon duble - ochyda! :( Ale zgagę jak ręką odjął :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z sikaniem mam czasami a nawet często tak, że wysikam się, wstaję i od razu czyję, że znowu mi się chcę to siadam i dosikuję :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ