*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
zielarka wrote:Muszę, bo się uduszę
nie ma czegoś takiego jak za mało pokarmu, piszę to z pełną świadomością ryzyka nagonki na mnie
wiem, że za pewne znacie kogoś lub macie być może takie doświadczenie, ale jako matka długo karmiąca z aspiracjami na doradcę laktacyjnego mówię mocno: każda kobieta może wykarmić swoje dziecko tylko piersią. Wiele zależy od psychiki/nastawienia, wsparcia otoczenia. Najważniejsza jest jednak WIEDZA. Niestety wiele kobiet odpada na poziomie ok 6 tygodnia po porodzie, gdy nadchodzi pierwszy kryzys laktacyjny, który daje złudne wrażenie braku pokarmu. Wiele kobiet myśli, że jeśli dziecko chce ssać pierś często to się nie najada.
Nie ma co więcej nad tym się teraz rozwozić, napiszę tylko, że gdy przyjdzie czas postaram się całą wiedzą i doświadczeniem wspierać w karmieniu piersią te z Was, które będę tego chciały.zielarka lubi tę wiadomość
-
Ja karmiłam piersią przez rok i teraz też mam nadzieję ale nic na siłę bo nie wiem jak będzie.
Co do karmienia raz cycem a raz butelką to też bym tak chciała i wiem , że to możliwe, trzeba tylko poczytać co i jak
Z Piotrkiem właśnie bałam się dołączać butelkę żeby cyca nie odrzucił i w konsekwencji tego stało się tak, że po roku postanowiłam stop karmienia i równocześnie moje dziecko przestało pić mlekoNie umiał ani z butelki ani z kupka niekapka a jak się już nauczył to w d...e miał mleko / zwłaszcza sojowe bo tylko takie może/. No i druga rzecz to wprowadzenie butelki pomiędzy cycami uwalnia nas trochę od poczucia, że muszę zdążyć, nie mogę bo za godzinę karmienie itp. Pamiętam jak byłam w Polsce na wakacjach Piotrek miał 2-3 miesiąca i jadł co 1.5-2 godziny a ja biedna na shopping z wywieszonym jęzorem leciałam żeby zdążyć na karmienie. Teraz stanowczo mówię NIE!
-
nick nieaktualnyJonka jutro go odbieram gapciu
pisałam kilka postów wyżej
Pytałam o pokrowiec, pan powiedział że wprawdzie różni się tylko napisem, więc stwierdziłam że obojętny mi pokrowiec i nie wiem jaki zapisał
i tak założę na niego prześcieradło z ceratką i nie będzie go widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:17
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczerze mówiąc wzięłam go na pewniaka bo Ewelka jest ekspertem więc wierze w jej wiedzę. U niej te materacyki co mi doradziła są po 200zł w promocji. Na początku nie brałam pod uwagę materacyków tańszych niż 200zł bo myślałam że to bubel ale skoro twierdzi inaczej to wzięłam
Malenq lubi tę wiadomość
-
polaola wrote:Dziewczyny to rozwiazaloby wielu z nas problem kto jest tam w srodku
http://www.tuvie.com/prevue-fetal-visualization-device-by-melody-shiue/
w ogóle śmieszne urządzenie:) chodzisz sobie po mieście z tym:) -
Gwiazdeczka27 wrote:A mi nadal nikt nie odpowiedział co sądzi o podgrzewaczu do tych butelek, no..
ja wiem jedno " nigdy nie mów nigdy" i trzeba pamiętać, że punkt widzenia zależy od dupki siedzenia Bo jest bardzo wiele sytuacji a raczej przyczyn, które np. uniemożliwiają karmienie piersią.
Ale tak jak wszystkie tutaj już wspominałyście najlepiej ten temat zakończyć.
Niech ktoś mi powie, czy kupuje ten podgrzewacz , albo ktoś kto z niego korzystał i wyrazi swoją opinie czy warto dokonać zakupu.
Udanych wizyt, i gratuluję wczorajszych dobrych wiadomości o dobrostanie pociech
Wczoraj od teściów pożyczyliśmy ciśnieniomierz ( wolałam tam nie iść bo przecież na widok teściowej mogło by mi podskoczyć )Na szczęście ciśnienie w normie
-
Cześć dziewczyny.
Wczoraj tylko badanie gin i słuchanie serca bo w piątek idę zrobić połówkowe do szpitala bo moja ginka ma wtedy dyżur, a tam super nowy sprzęt i za darmo będzie. Trochę smutno bo chciałam zobaczyć dzidzie. Ale serducho podobnież pięknie bije (144). Szyjka piękna, ale mam co jakiś czas bóle brzucha i spojenia i mam rozważyć zwolnienie. A ja właśnie średnio mogę w tym momencie przez zmianę umowy. Jeszcze chociaż 5 tyg a potem mam urlop niewykorzystany. Ale wiadomo, że jak będzie trzeba to jakoś sobie poradzę. Przynajmniej mąż mnie zwolni ze wszystkich obowiązków domowych.
Co do materacyków to ja też będę mieć ten co Kawa bo naprawdę jest super. Ten lateksowy ma 7 cm wysokości (lateks) plus pokrowiec. I jest strasznie miękki a bobas musi mieć dobre podparcie pod kręgosłup. Poza tym, o wszem jest antyalergiczny, ale uczula. Nigdy nie mamy pewności, że dziecko nie urodzi się uczulone na lateks lub np na mleko (tutaj opinie są różne, że niby nie śpimy bezpośrednio na lateksie bo jest pokrowiec, ale ja zawsze uprzedzam klientów, chodzi o uczulenie na jakieś tam białka, nie pamiętam dokładnie ale sprawdzę). A poza tym lateksowe materace dla mnie śmierdzą.A cenę ma wyższą niż piankowe bo to połączenie lateksu naturalnego z syntetycznym. Wiadomo, że sprzedawcy polecają je bo mają większą prowizję ale ja sobie wolę odbić na dorosłych ludziach. ;P Lateksowe materace są fajne dla starszych dzieci,gdy kupujemy już "dorosły materac"
No ale każdy zrobi jak chce.
Zielarka ja mam zamiar karmić piersią długoo.. Więc jak będę mieć jakieś problemy to na pewno się do Ciebie zgłoszę na priv.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:58
-
Rozważam zakup łożeczka dopiero po pół roku,właśnie tak sobie w glowie uknułam:) Koleżanka miała kołyskę, jest ona bardzo mobilna,a ja mam dużo pomieszczeń w domu,a chcę być zawsze obok dziecka i myślę sobie,że kupię kołyskę taką,a później dopiero łóżeczko.Tym bardziej,że pokoik tylko dla dziecka chcemy zrobić dopiero na wiosne.
http://sklep-boboplonsk.pl/pl/p/Kolyska-MILLY-MALLY-Sweet-Mellody-PLONSK,-Przesylka-Gratis/78Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:56
Kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOt co, ja mam uczulenie na lateks i dzidź też może mieć. Ale u nas będzie spać w łóżeczku dopiero od pół roku
MartaKDPolecam na początek zobaczyć ją na żywo, bo możesz być zaskoczona wielkością (jest większa nieco od gondoli wózka). Ja kupiłam praktycznie identyczną ale z Coneco simply city? Nie pamiętam nazwy -
heheh Marta a dzieci w przedszkolu to już nie są w wieku mówiącym?
W sumie to nie pamiętam kiedy mój z tym skończył, u nas dzieci przedszkole zaczynają w wieku 3 lat i nie widziałam takich ze smoczkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 11:11