X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    No właśnie na mnie nie działają takie rzeczy jak jogurty czy owoce, warzywa. Teraz w ciąży działają ciasteczka owsiane pełnoziarniste z siemieniem ale to raczej dieta wysoko węglowodanowa :D
    Na mnie zawsze działały, więc i teraz nie mam z tym problemu. Mam wrażliwy (powiedzmy) żołądek. Zaparcia u mnie to rzadkość i wiem, jak im zapobiec. Współczuję tym, co mają z tym problem. Ja mam czasem większy, gdy muszę lecieć do łazienki częściej niż 3 razy dziennie, np. gdy wpałaszuję pomidorki, potem śliwki z kompotu i np. jogurt na koniec dnia.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niop....ja też już patrzyłam, jakby tu moją poofi składać na łóżku....i wydaje się wygodna....2latek zasnął w niej hehehe

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, co sądzicie o takim polarkowym śpiworku do wózka zamiast kocyka http://allegro.pl/rozek-spiworek-koldra-rozek-cieply-kokon-2-czesci-i4574354218.html?

wyglada calkiem porządnie; ja natomiast poszalalam wczoraj na tej stronie - rozek tez wskoczyl do koszyka:
    http://allegro.pl/rozek-bet-bambusowy-80x80cm-nowosc-gruby-miekki-i4592193348.html

myslicie ze fajne są te bambusowe produkty? bo wygladaja cudnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 09:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Na mnie zawsze działały, więc i teraz nie mam z tym problemu. Mam wrażliwy (powiedzmy) żołądek. Zaparcia u mnie to rzadkość i wiem, jak im zapobiec. Współczuję tym, co mają z tym problem. Ja mam czasem większy, gdy muszę lecieć do łazienki częściej niż 3 razy dziennie, np. gdy wpałaszuję pomidorki, potem śliwki z kompotu i np. jogurt na koniec dnia.

Ja też Ci zazdroszczę Melula :)

Ja to mam chyba koński żołądek - nic na mnie nie działa... Ani otręby, ani jogurciki, ani surowe owoce i warzywa, ani suszone owocki, ani mleko, ani woda ciepła z cytryną na czczo... Ehhhh... Oczywiście staram się to wszystko spożywać a i tak mam problem, boję się co by było gdybym takich rzeczy w ogóle nie jadła ...
    Będąc w ciąży zazdroszczę też mojemu mężowi, który ma nietolerancję laktozy - jemu wystarcza jedna kawka z mlekiem i do pół godziny jest już zadowolony i lżejszy...

Powiedzcie przynajmniej że po porodzie praca jelit wraca do starego porządku...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki i czekam na dobre informacje z wizyt.

Kawa! Spokojnie!

Kto dziś jeszcze idzie?
    Polaola chyba jutro w Katowicach, tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    wyglada calkiem porządnie; ja natomiast poszalalam wczoraj na tej stronie - rozek tez wskoczyl do koszyka:
    http://allegro.pl/rozek-bet-bambusowy-80x80cm-nowosc-gruby-miekki-i4592193348.html

myslicie ze fajne są te bambusowe produkty? bo wygladaja cudnie

Mam ręczniki bambusowe dla dzidzi (zakupione w Turcji albo Tunezji? nie pamiętam teściowa kupiła-pisze na nich made in sri lanka) Jestem na tak, tego typu produktom jeśli nie są made in china, bo często piszą inaczej niż jest w rzeczywistości/ dają mieszanki (a biorąc z all nie możesz dotknąć ocenić jakości)

Viv78 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam o mleku, to zbawienie na moje ew. wstrzymania :) he he he
    jedyny problem, jaki obecnie mam to hamowanie się przed objadaniem słodyczami - masakra, ale chcę dotrzymać do końca ciąży i nie przytyć więcej jak 6-9 kg :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Mam ręczniki bambusowe dla dzidzi (zakupione w Turcji albo Tunezji? nie pamiętam teściowa kupiła-pisze na nich made in sri lanka) Jestem na tak, tego typu produktom jeśli nie są made in china, bo często piszą inaczej niż jest w rzeczywistości/ dają mieszanki (a biorąc z all nie możesz dotknąć ocenić jakości)

Aż muszę wkleić obrazek :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/60d1a7ea9c96.jpg

Kawa powodzenia, będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki! Powiedz tej Pani doktor , że wiele dobrego o niej słyszałaś ( połechtaj jej ego) i powiedz, że może jej uda się określić przy okazji płeć bo jak do tej pory cały czas lekarze mają z tym problem, to może w końcu coś Ci powie :)

Mam pytanko: czy w nocy podkładacie sobie poduszki między nogi jak śpicie na boku? Ja mam rogala takiego "C" ale już tak mi się odkształcił , że chyba zroluję jakąś poduszkę obwiążę paskiem czy sznurkiem i będę sobie korzystała

Kawa, Cynamonek30, jonka91 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduchę do spania tą podłużną z biedronki ale jeszcze nie rozpakowałam :P
    Ale budzę się z całą kołdrą/kocem między nogami i pod głową :) więc muszę zakupić materiał zrobić poszewkę i zacząć korzystać z tamtej :)

Albo kładę się na brzuchu ale z jedną nogą podwiniętą do góry a pod nią podusia :) (ale mam jeszcze maleńki brzuszek)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdko moje poofi jeszcze się nie odkształciło...ale nie wyobrażam sobie spania bez tej poduszki...:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kawa, to już pewnie lada moment i Ci nagle wyskoczy. Znam takie przypadki, że dziewczyny się budziły i na prawdę nagle brzucha dostawały.
    Jeszcze raz powodzenia na wizycie kochana.
    Trzymam tez kciuki za resztę wizyt. A teraz uciekam zrobić zakupy i naładować się witaminą D dopóki jeszcze słońce świeci.

Miłego dnia brzuchatki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 10:24

Kawa lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na wizytę idę późno, bo na 19:30. Ale to tylko tak kontrolnie, choć pewnie dostanę jakiś antybiotyk bo lekarka wspominała, że z cytologii wyszedł stan zapalny.. no zobaczymy..

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Ja jak zwykle Was czytam, ale mało się udzielam. Właśnie wróciłam z wizyty (połówkowe). Miałam tylko USG, bez badania gin. Lekarz wszystko mierzył i mówił, że ok. mierzył główkę, brzuszek, dłuuuugo patrzył na bijące serduszko tak się wpatrywał w ten monitor, że ja aż się wystraszyłam, ale w końcu pewnym głosem stwierdził, że tu też wszystko dobrze, potem zmierzył kość udową, pokazał mi gdzie rączki i nóżki i że widać paluszki. Mówił, że usta są całe. Co do płci, to CHYBA dziewczynka, ale nie było dokładnie widać, bo dzieciątko miało skrzyżowane nóżki:) Następna wizyta 22.10!!! DOPIERO!!! Jak ja wytrzymam??? Zdjęcia nie dostałam :( i zapomniałam się spytać o usg 3d/4d :( Ale ogólnie wyszłam PRZESZCZĘŚLIWA, bo same dobre wieści :D:D:D w mojej morfologii i moczu też w porządku, jak się cieszę, że wszystko jest dobrze, 3 mam kciuki za Was wszystkie :*

nix, Wiki81, jonka91, Ewelina88, Agula92, Silatan, Malenq, M4DZI4, Agus89, Kawa, polaola, zielarka, szpilka, lwuska55592, neharika lubią tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa kciuki !:)))

nix, Kawa lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswariatka-
    Ponad miesiąc do kolejnej wizyty? Rany ... dlaczego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:00

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem... tak kazał...

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :o co ile Wy macie wizyty, że miesiąc to długo? ?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie miesiąc tylko prawie 1, 5! Dziwne.

No generalnie co miesiąc, ale z uwagi na różne komplikacje typu powracający grzyb , który nie pozwalał funkcjonować , plamienie - to mam co 2, 5 tygodnia. . . Teraz oby! Pierwszy raz będzie miesiąc.

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale w zdrowej ciąży to nawet co miesiąc chyba za często? Stres tylko nie potrzebny, przynajmniej mi się tak wydaje :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki!
    Ale się najadłam pierogów! Jeszcze mam ochotę, ale dobrze, że mało wzięłam do pracy! ;p
    Trzymam mocno kciuki za Kawę i resztę dziewczyn. :)
    Dla Pauli miesiąc to długo bo ona to taka nasza największa chyba panikara. :)
    Życzę miłego dnia.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:43

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ