WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    No właśnie na mnie nie działają takie rzeczy jak jogurty czy owoce, warzywa. Teraz w ciąży działają ciasteczka owsiane pełnoziarniste z siemieniem ale to raczej dieta wysoko węglowodanowa :D
    Na mnie zawsze działały, więc i teraz nie mam z tym problemu. Mam wrażliwy (powiedzmy) żołądek. Zaparcia u mnie to rzadkość i wiem, jak im zapobiec. Współczuję tym, co mają z tym problem. Ja mam czasem większy, gdy muszę lecieć do łazienki częściej niż 3 razy dziennie, np. gdy wpałaszuję pomidorki, potem śliwki z kompotu i np. jogurt na koniec dnia.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niop....ja też już patrzyłam, jakby tu moją poofi składać na łóżku....i wydaje się wygodna....2latek zasnął w niej hehehe

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, co sądzicie o takim polarkowym śpiworku do wózka zamiast kocyka http://allegro.pl/rozek-spiworek-koldra-rozek-cieply-kokon-2-czesci-i4574354218.html?

wyglada calkiem porządnie; ja natomiast poszalalam wczoraj na tej stronie - rozek tez wskoczyl do koszyka:
    http://allegro.pl/rozek-bet-bambusowy-80x80cm-nowosc-gruby-miekki-i4592193348.html

myslicie ze fajne są te bambusowe produkty? bo wygladaja cudnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 09:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Na mnie zawsze działały, więc i teraz nie mam z tym problemu. Mam wrażliwy (powiedzmy) żołądek. Zaparcia u mnie to rzadkość i wiem, jak im zapobiec. Współczuję tym, co mają z tym problem. Ja mam czasem większy, gdy muszę lecieć do łazienki częściej niż 3 razy dziennie, np. gdy wpałaszuję pomidorki, potem śliwki z kompotu i np. jogurt na koniec dnia.

Ja też Ci zazdroszczę Melula :)

Ja to mam chyba koński żołądek - nic na mnie nie działa... Ani otręby, ani jogurciki, ani surowe owoce i warzywa, ani suszone owocki, ani mleko, ani woda ciepła z cytryną na czczo... Ehhhh... Oczywiście staram się to wszystko spożywać a i tak mam problem, boję się co by było gdybym takich rzeczy w ogóle nie jadła ...
    Będąc w ciąży zazdroszczę też mojemu mężowi, który ma nietolerancję laktozy - jemu wystarcza jedna kawka z mlekiem i do pół godziny jest już zadowolony i lżejszy...

Powiedzcie przynajmniej że po porodzie praca jelit wraca do starego porządku...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki i czekam na dobre informacje z wizyt.

Kawa! Spokojnie!

Kto dziś jeszcze idzie?
    Polaola chyba jutro w Katowicach, tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    wyglada calkiem porządnie; ja natomiast poszalalam wczoraj na tej stronie - rozek tez wskoczyl do koszyka:
    http://allegro.pl/rozek-bet-bambusowy-80x80cm-nowosc-gruby-miekki-i4592193348.html

myslicie ze fajne są te bambusowe produkty? bo wygladaja cudnie

Mam ręczniki bambusowe dla dzidzi (zakupione w Turcji albo Tunezji? nie pamiętam teściowa kupiła-pisze na nich made in sri lanka) Jestem na tak, tego typu produktom jeśli nie są made in china, bo często piszą inaczej niż jest w rzeczywistości/ dają mieszanki (a biorąc z all nie możesz dotknąć ocenić jakości)

Viv78 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam o mleku, to zbawienie na moje ew. wstrzymania :) he he he
    jedyny problem, jaki obecnie mam to hamowanie się przed objadaniem słodyczami - masakra, ale chcę dotrzymać do końca ciąży i nie przytyć więcej jak 6-9 kg :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Mam ręczniki bambusowe dla dzidzi (zakupione w Turcji albo Tunezji? nie pamiętam teściowa kupiła-pisze na nich made in sri lanka) Jestem na tak, tego typu produktom jeśli nie są made in china, bo często piszą inaczej niż jest w rzeczywistości/ dają mieszanki (a biorąc z all nie możesz dotknąć ocenić jakości)

Aż muszę wkleić obrazek :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/60d1a7ea9c96.jpg

Kawa powodzenia, będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki! Powiedz tej Pani doktor , że wiele dobrego o niej słyszałaś ( połechtaj jej ego) i powiedz, że może jej uda się określić przy okazji płeć bo jak do tej pory cały czas lekarze mają z tym problem, to może w końcu coś Ci powie :)

Mam pytanko: czy w nocy podkładacie sobie poduszki między nogi jak śpicie na boku? Ja mam rogala takiego "C" ale już tak mi się odkształcił , że chyba zroluję jakąś poduszkę obwiążę paskiem czy sznurkiem i będę sobie korzystała

Kawa, Cynamonek30, jonka91 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduchę do spania tą podłużną z biedronki ale jeszcze nie rozpakowałam :P
    Ale budzę się z całą kołdrą/kocem między nogami i pod głową :) więc muszę zakupić materiał zrobić poszewkę i zacząć korzystać z tamtej :)

Albo kładę się na brzuchu ale z jedną nogą podwiniętą do góry a pod nią podusia :) (ale mam jeszcze maleńki brzuszek)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdko moje poofi jeszcze się nie odkształciło...ale nie wyobrażam sobie spania bez tej poduszki...:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kawa, to już pewnie lada moment i Ci nagle wyskoczy. Znam takie przypadki, że dziewczyny się budziły i na prawdę nagle brzucha dostawały.
    Jeszcze raz powodzenia na wizycie kochana.
    Trzymam tez kciuki za resztę wizyt. A teraz uciekam zrobić zakupy i naładować się witaminą D dopóki jeszcze słońce świeci.

Miłego dnia brzuchatki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 10:24

Kawa lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na wizytę idę późno, bo na 19:30. Ale to tylko tak kontrolnie, choć pewnie dostanę jakiś antybiotyk bo lekarka wspominała, że z cytologii wyszedł stan zapalny.. no zobaczymy..

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Ja jak zwykle Was czytam, ale mało się udzielam. Właśnie wróciłam z wizyty (połówkowe). Miałam tylko USG, bez badania gin. Lekarz wszystko mierzył i mówił, że ok. mierzył główkę, brzuszek, dłuuuugo patrzył na bijące serduszko tak się wpatrywał w ten monitor, że ja aż się wystraszyłam, ale w końcu pewnym głosem stwierdził, że tu też wszystko dobrze, potem zmierzył kość udową, pokazał mi gdzie rączki i nóżki i że widać paluszki. Mówił, że usta są całe. Co do płci, to CHYBA dziewczynka, ale nie było dokładnie widać, bo dzieciątko miało skrzyżowane nóżki:) Następna wizyta 22.10!!! DOPIERO!!! Jak ja wytrzymam??? Zdjęcia nie dostałam :( i zapomniałam się spytać o usg 3d/4d :( Ale ogólnie wyszłam PRZESZCZĘŚLIWA, bo same dobre wieści :D:D:D w mojej morfologii i moczu też w porządku, jak się cieszę, że wszystko jest dobrze, 3 mam kciuki za Was wszystkie :*

nix, Wiki81, jonka91, Ewelina88, Agula92, Silatan, Malenq, M4DZI4, Agus89, Kawa, polaola, zielarka, szpilka, lwuska55592, neharika lubią tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa kciuki !:)))

nix, Kawa lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswariatka-
    Ponad miesiąc do kolejnej wizyty? Rany ... dlaczego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:00

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem... tak kazał...

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :o co ile Wy macie wizyty, że miesiąc to długo? ?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie miesiąc tylko prawie 1, 5! Dziwne.

No generalnie co miesiąc, ale z uwagi na różne komplikacje typu powracający grzyb , który nie pozwalał funkcjonować , plamienie - to mam co 2, 5 tygodnia. . . Teraz oby! Pierwszy raz będzie miesiąc.

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale w zdrowej ciąży to nawet co miesiąc chyba za często? Stres tylko nie potrzebny, przynajmniej mi się tak wydaje :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki!
    Ale się najadłam pierogów! Jeszcze mam ochotę, ale dobrze, że mało wzięłam do pracy! ;p
    Trzymam mocno kciuki za Kawę i resztę dziewczyn. :)
    Dla Pauli miesiąc to długo bo ona to taka nasza największa chyba panikara. :)
    Życzę miłego dnia.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:43

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ