*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
zielarka wrote:No właśnie na mnie nie działają takie rzeczy jak jogurty czy owoce, warzywa. Teraz w ciąży działają ciasteczka owsiane pełnoziarniste z siemieniem ale to raczej dieta wysoko węglowodanowa
-
nick nieaktualny
-
isabelle wrote:Dziewczyny, co sądzicie o takim polarkowym śpiworku do wózka zamiast kocyka http://allegro.pl/rozek-spiworek-koldra-rozek-cieply-kokon-2-czesci-i4574354218.html?
wyglada calkiem porządnie; ja natomiast poszalalam wczoraj na tej stronie - rozek tez wskoczyl do koszyka:
http://allegro.pl/rozek-bet-bambusowy-80x80cm-nowosc-gruby-miekki-i4592193348.html
myslicie ze fajne są te bambusowe produkty? bo wygladaja cudnieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 09:55
-
nick nieaktualnyMelula wrote:Na mnie zawsze działały, więc i teraz nie mam z tym problemu. Mam wrażliwy (powiedzmy) żołądek. Zaparcia u mnie to rzadkość i wiem, jak im zapobiec. Współczuję tym, co mają z tym problem. Ja mam czasem większy, gdy muszę lecieć do łazienki częściej niż 3 razy dziennie, np. gdy wpałaszuję pomidorki, potem śliwki z kompotu i np. jogurt na koniec dnia.
Ja też Ci zazdroszczę Melula
Ja to mam chyba koński żołądek - nic na mnie nie działa... Ani otręby, ani jogurciki, ani surowe owoce i warzywa, ani suszone owocki, ani mleko, ani woda ciepła z cytryną na czczo... Ehhhh... Oczywiście staram się to wszystko spożywać a i tak mam problem, boję się co by było gdybym takich rzeczy w ogóle nie jadła ...
Będąc w ciąży zazdroszczę też mojemu mężowi, który ma nietolerancję laktozy - jemu wystarcza jedna kawka z mlekiem i do pół godziny jest już zadowolony i lżejszy...
Powiedzcie przynajmniej że po porodzie praca jelit wraca do starego porządku...?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyViv78 wrote:wyglada calkiem porządnie; ja natomiast poszalalam wczoraj na tej stronie - rozek tez wskoczyl do koszyka:
http://allegro.pl/rozek-bet-bambusowy-80x80cm-nowosc-gruby-miekki-i4592193348.html
myslicie ze fajne są te bambusowe produkty? bo wygladaja cudnie
Mam ręczniki bambusowe dla dzidzi (zakupione w Turcji albo Tunezji? nie pamiętam teściowa kupiła-pisze na nich made in sri lanka) Jestem na tak, tego typu produktom jeśli nie są made in china, bo często piszą inaczej niż jest w rzeczywistości/ dają mieszanki (a biorąc z all nie możesz dotknąć ocenić jakości)Viv78 lubi tę wiadomość
-
Kawa wrote:Mam ręczniki bambusowe dla dzidzi (zakupione w Turcji albo Tunezji? nie pamiętam teściowa kupiła-pisze na nich made in sri lanka) Jestem na tak, tego typu produktom jeśli nie są made in china, bo często piszą inaczej niż jest w rzeczywistości/ dają mieszanki (a biorąc z all nie możesz dotknąć ocenić jakości)
Aż muszę wkleić obrazek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/60d1a7ea9c96.jpg
Kawa powodzenia, będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki! Powiedz tej Pani doktor , że wiele dobrego o niej słyszałaś ( połechtaj jej ego) i powiedz, że może jej uda się określić przy okazji płeć bo jak do tej pory cały czas lekarze mają z tym problem, to może w końcu coś Ci powie
Mam pytanko: czy w nocy podkładacie sobie poduszki między nogi jak śpicie na boku? Ja mam rogala takiego "C" ale już tak mi się odkształcił , że chyba zroluję jakąś poduszkę obwiążę paskiem czy sznurkiem i będę sobie korzystałaKawa, Cynamonek30, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam poduchę do spania tą podłużną z biedronki ale jeszcze nie rozpakowałam
Ale budzę się z całą kołdrą/kocem między nogami i pod głowąwięc muszę zakupić materiał zrobić poszewkę i zacząć korzystać z tamtej
Albo kładę się na brzuchu ale z jedną nogą podwiniętą do góry a pod nią podusia(ale mam jeszcze maleńki brzuszek)
-
nick nieaktualny
-
Oj Kawa, to już pewnie lada moment i Ci nagle wyskoczy. Znam takie przypadki, że dziewczyny się budziły i na prawdę nagle brzucha dostawały.
Jeszcze raz powodzenia na wizycie kochana.
Trzymam tez kciuki za resztę wizyt. A teraz uciekam zrobić zakupy i naładować się witaminą D dopóki jeszcze słońce świeci.
Miłego dnia brzuchatkiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 10:24
Kawa lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Ja jak zwykle Was czytam, ale mało się udzielam. Właśnie wróciłam z wizyty (połówkowe). Miałam tylko USG, bez badania gin. Lekarz wszystko mierzył i mówił, że ok. mierzył główkę, brzuszek, dłuuuugo patrzył na bijące serduszko tak się wpatrywał w ten monitor, że ja aż się wystraszyłam, ale w końcu pewnym głosem stwierdził, że tu też wszystko dobrze, potem zmierzył kość udową, pokazał mi gdzie rączki i nóżki i że widać paluszki. Mówił, że usta są całe. Co do płci, to CHYBA dziewczynka, ale nie było dokładnie widać, bo dzieciątko miało skrzyżowane nóżki:) Następna wizyta 22.10!!! DOPIERO!!! Jak ja wytrzymam??? Zdjęcia nie dostałami zapomniałam się spytać o usg 3d/4d
Ale ogólnie wyszłam PRZESZCZĘŚLIWA, bo same dobre wieści
:D:D w mojej morfologii i moczu też w porządku, jak się cieszę, że wszystko jest dobrze, 3 mam kciuki za Was wszystkie :*
nix, Wiki81, jonka91, Ewelina88, Agula92, Silatan, Malenq, M4DZI4, Agus89, Kawa, polaola, zielarka, szpilka, lwuska55592, neharika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo nie miesiąc tylko prawie 1, 5! Dziwne.
No generalnie co miesiąc, ale z uwagi na różne komplikacje typu powracający grzyb , który nie pozwalał funkcjonować , plamienie - to mam co 2, 5 tygodnia. . . Teraz oby! Pierwszy raz będzie miesiąc.lwuska55592 lubi tę wiadomość
-
Cześć mamuśki!
Ale się najadłam pierogów! Jeszcze mam ochotę, ale dobrze, że mało wzięłam do pracy! ;p
Trzymam mocno kciuki za Kawę i resztę dziewczyn.
Dla Pauli miesiąc to długo bo ona to taka nasza największa chyba panikara.
Życzę miłego dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 11:43
Kawa lubi tę wiadomość