*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny:) Długo mnie nie było:P Ja mam połówkowe za tydzień w środe
nie moge sie doczekac, moze dowiem sie wreszcie czy chłopczyk czy dziewczynka:)
Dziś wypada 3 rocznica ślubuale ten czas leci
Wczoraj zakupiłam pierwszy kocyk dla maleństwa. W pepco fajne rzeczy i tanie, dziewczyny z Krakowa i okolic, Przy limanowskiego jest ciekawa hurtownia. Jest tam wszystko dla dzieciątek:) Btw wybiera sie któraś 22.09 na targi Mamo to ja?
Mam pytanko apropo kopniaków. Bo czuć ruchy czuje, tylko zaskoczyło mnie miejsce:) Większość jak czytałam czuje tuż pod pępkiem a ja na wysokości spojenia łonowego. Zapewne kruszynka tak się ułożyła, że ma tam nóżkiKtóraś też tak miała? Miłegod nia!!
-
nick nieaktualnyJA mam raz w miesiącu (dostaję zwolnienie na miesiąc) a przy końcu ciąży dopiero wizyty będą częstsze co 2 tygodnie bo inaczej nie ma potrzeby chyba że któraś ma coś nie tak np z wynikami albo źle przechodzi ciąże to częściej chodzi na wizyty.
JA mam jutro połówkowe
-
soshy to życzę przyjemnej rocznicy i jeszcze więcej miłości. Co do ruchów to ja czuje je wszędzie. Od pępka po spojenie łonowe. Zależy jak się mała wiercipięta ułoży. Wczoraj wieczorem to niezły mi tam cyrk urządziła. Cały brzuch podskakiwał.
-
nick nieaktualnyEwelina88 wrote:Cześć mamuśki!
Dla Pauli miesiąc to długo bo ona to taka nasza największa chyba panikara.
Życzę miłego dnia.
Po takich przejściach jakie miałam (z reszta nie tylko ja) też byś panikowała...
Aniafk- nie każdy ma tyle szczęścia, ze ciążę przechodzi tak, jakby w niej nie był. 4 miesiące rzygania non stop, szpital i odwodnienie, hashimoto, po 2 letniej antybiotykoterapii, guz w piersi, różne diagnozy debilnych lekarzy przed ciąża, 8 lat czekania na zielone światło, w ciąży 5 tydzień ostre zapalenie pecherza i antybiotyk, plamienie żywa krwią chyba w 9 tyg, ciągle infekcje - grzybica wracajaca non stop.
Jeszcze jakiś pytania/ wątpliwości? -
A teściowa z mięsem i kapustą robiła. Średnio przepadam za jedzeniem od niej i ogólnie nic od niej nie chce ale taką miałam ogrom ochotę. I nawet dobre były.
A w sobotę zaplanowałam już, że zrobię z mięsem i kapustą oraz ruskie. Mąż ma pomóc to szybko pójdzie.
-
Paula kochanie ja wiem, pamiętam, pamiętam. :*:* Ale na szczęście już od dłuższego czasu jest ok - co bardzo mnie cieszy!
I będziesz mieć pięknego, zdrowego synka! Przepraszam jeżeli Cię uraziłam swoimi słowami bo nie miałam nic złego na myśli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 12:02
-
Paula ja ogólnie pytam co ile macie wizyty
tym bardziej, że aswariatka pisała, że wszystko w jak najlepszym porządku. Wiec dziwi mnie, że 1,5 miesiąca to dlugo.
Ja mam ochotę na pierogi z borówkami, właśnie do męża dzwoniłam czy zrobimyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 12:06
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:soshy to życzę przyjemnej rocznicy i jeszcze więcej miłości. Co do ruchów to ja czuje je wszędzie. Od pępka po spojenie łonowe. Zależy jak się mała wiercipięta ułoży. Wczoraj wieczorem to niezły mi tam cyrk urządziła. Cały brzuch podskakiwał.
Dziękuje slicznie:)Nici z świętowania bo męża od rana do nocy w pracy ;(
Btw co myslicie o szkole rodzenia? Warto? Wiekszosc znajomych nie chodziła, albo chodziły i odradzają, że się żadne inf nie przydały -.-Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 12:07
-
soshy wrote:Dziękuje slicznie:)Nici z świętowania bo męża od rana do nocy w pracy ;(
Ja mam w niedziele 1 rocznice ślubu. Ale mamy w planach tylko dużżżooo żarcia z chińczyka i jakiś maraton filmowy. Bo nawet się mi nie chce nigdzie wychodzić. A na chińczyka mam ochotę zawsze.
-
Hejka, dziś mam połówkowe wieczorem. Proszę trzymajcie kciuki za nas.
Nad szkołą rodzenia jeszcze się zastanawiam, bo chciałabym wysłuchać jednak, jak to ze strony położnych wygląda. Są też wykłady z prawnikiem. No i zależy mi na ćwiczeniach np oddechowych. Nie chciałabym w trakcie porodu usłyszeć, że nie umiem przeć. W Krakowie w Rydygierze koszt 280zł (7 spotkań po 2h) a w Ujastku 350zł (4 spotk po 3-3,5h)Mąż też chodziłby ze mną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:27
-
soshy wrote:Hej dziewczyny:) Długo mnie nie było:P Ja mam połówkowe za tydzień w środe
nie moge sie doczekac, moze dowiem sie wreszcie czy chłopczyk czy dziewczynka:)
Dziś wypada 3 rocznica ślubuale ten czas leci
Wczoraj zakupiłam pierwszy kocyk dla maleństwa. W pepco fajne rzeczy i tanie, dziewczyny z Krakowa i okolic, Przy limanowskiego jest ciekawa hurtownia. Jest tam wszystko dla dzieciątek:) Btw wybiera sie któraś 22.09 na targi Mamo to ja?
Mam pytanko apropo kopniaków. Bo czuć ruchy czuje, tylko zaskoczyło mnie miejsce:) Większość jak czytałam czuje tuż pod pępkiem a ja na wysokości spojenia łonowego. Zapewne kruszynka tak się ułożyła, że ma tam nóżkiKtóraś też tak miała? Miłegod nia!!
Ja sie wybieram!Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja jeszcze rozważam szkołę rodzenia, na razie znalazłam jedną- koszt 450zł i jakoś tematy mnie nie powaliły... Jedynie pielęgnacja maluszka mnie interesuje, a to trochę sporo za coś, czego wiem że mogę się sama nauczyć...
Cały czas mam dylemat. Bo w sumie w szpitalu w którym chcę rodzić niby położne wykonują zabiegi pielęgnacyjne przy rodzicach, pokazują co i jak i jest też poradnia laktacyjna i w ogóle.
Za 2 godziny mam połówkowe i już mi niedobrze z nerwów... -
aniafk wrote:Ja na płatną to też bym nie poszła, na darmową z chęcią
U nas położne przychodzą kilka razy do domu po urodzeniu dziecka i wszystko pokazują co i jak.Warto więc się rozeznać wśród znajomych mam i wybrać kogoś z polecenia
Któraś z Was już sobie zaklepała środowiskową? -
Hej !
Sto lat w szcześciu i miłości dla wszystkich mamusiek którym zbliżają się rocznice ślubu !
Co do szkoły rodzenia ja wybieram się do bezpłatnej, ale jeszcze nie teraz, jak najpoźniej żeby jak najwięcej zapamiętać. A że nie mam co robić to pewnie z tą szkołą wyrobię się w miesiąc.
Ewelina narobiłaś mi ochoty na pierogi !!! chodzą za mną już dłuższy czas a teraz mi jeszcze o nich przypomniałaś.Ewelina88 lubi tę wiadomość