X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka,ale masz spory brzuszek:) ja to się ciągle schizuję,że mam za mały i że dziecko jest za małe.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    A co magdalenko wyszlo ze zwolnieniami? Informacje mogaa nam sie przydac.
    To raczej zaniedbanie ze strony pracodawcy, bo nie złożył podpisu oraz informacji na zwolnieniu do kiedy jestem zatrudniona przez co, musiałam wracać z moimi zwolnieniami do zakładu pracy żeby uzupełnił te iformacje. To kwestia tylko ostatniego zwolnienia, ale wkurzona byłam niesamowicie. Także musicie pilnować (jeśli same zanosicie zwolnienia do ZUS, choć to obowiązek pracodawcy !) żeby na zwolnieniu była: piczątka, data kiedy dostarczyłyście, podpis i informacja do kiedy jesteście zatrudnione.

olka Wszystkiego najlepeszego z okazji 2 rocznicy ! Dużo miłości, i kolejnych lat szczęścia.

selene a ile przytyłaś ?? ja póki co 7,5 kg.

olka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenko imienniczko hehehehe ja również 7,5kg:)

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Madalenko imienniczko hehehehe ja również 7,5kg:)
    I ten san tydzień ciazy co do dnia, a ile masz wzrostu??
    Tak szczerze to ja nawet wiem kiedy najprawdopodobniej doszło do zapłodnienia hihi.

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    I ten san tydzień ciazy co do dnia, a ile masz wzrostu??
    Tak szczerze to ja nawet wiem kiedy najprawdopodobniej doszło do zapłodnienia hihi.
    faktycznie ten sam, nawet nie zwróciłam uwagi hehehhehe....

ja 166cm:)

oj skarbie ja wiem "kiedy", to był cykl pod szczególnym moim nadzorem heheheheh... około wielkanocna dzidzia hehehehe

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle Trzymaj się w tym szpitalu! Będzie dobrze, kciukam za wyniki i ściskam Ciebie i malutką !!
    olka25 wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!! Dużo miłości na następne lata <3

olka25 lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 a jak sie czujecie???? wszystko ok???? co fajnego kurier ma przywieźć???
    ja czekam jeszcze na rożek, śpiworek do spania, prześcieradła, podkłady itp.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    faktycznie ten sam, nawet nie zwróciłam uwagi hehehhehe....

ja 166cm:)

oj skarbie ja wiem "kiedy", to był cykl pod szczególnym moim nadzorem heheheheh... około wielkanocna dzidzia hehehehe
    No to ja troszkę wyższa jestem 170cm
    Chyba większość z nas tutaj miała swoje cykle pod nadzorem, z tym że ja byłam pewna że prawidłowo wyznaczyłam niepłodne a tu niespodzianka !

Malenq lubi tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helloł dziewczynki, ja jakaś taka dziś zbiglowana jestem :/ wiem że to po tych moich szaleństwach sprzątaniowych z zeszłego tygodnia więc parę dni minie nim dojdę do siebie, piszecie o brzucholach więc ja też się dopiszę że mam brzuchol a nie brzuch i też sapka nawet jak po domu chodzę :)
    ale ale dziś belly poinformowało mnie że zaczęliśmy z Marcelkiem już 7 miesiąc jak ten czas leci :)

pozdrowienia dla leżących i pamiętajcie że my tu kciuki trzymamy cały czas :)

Malenq, M4DZI4, nix lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to miał być "pusty" cykl, był po mega torbieli i kolejnym rozchwianiu hormonalnym, i miałam się nie spodziewać "cudu".....więc....heheheheheh
    nio to jesteś wyższa:) ale brzuchatki są śliczne:) wszystkie razem i każda z osobna:)

nix lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabell - kurde. Leż. No i pisz , co się dzieje. A jak będą się osiągać to z ryjem!

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma, też w ciąży miała chyba właśnie torbiel (choć nie jestem pewna) w kazdym razie lekarz powiedział jej że ma dwa wyjścia, albo chirurgiczne usunięcie w szpitalu albo ciąża, bo samoistnie się wtedy wchłonie. No i wybrała ciążę choć nie planowała dziecka. Pażdziernik/listopad ma rodzić.
    Oczywiście, że brzuszki są cudne, a że stają się coraz bardziej niewygodne to druga sprawa, ja na ostatnim połówkowym już prawie wstałam (plecy i nogi w górze, po czym znowu opadłam na tą leżankę i mąż mi pomógł). No normalnie jak żuczek jakiś ...A ostatnio też wspomniałam mezowi o tym że chcę jakieś zdjęcie ciążowe, choć za piękna to już nie jestem, nie wiem czy to przez hormony ale wyskakują mi mega pryszcze, smaruję się tormentiolem i pastą cynkową ale mało co pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:35

Paula44 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu masz rację, z każdym dniem coraz ciężej....ja przy wstaniu z pozycji leżącej też korzystam z pomocy męża...hehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

U mnie już od wczoraj trochę lepiej. Ostatnio łapały mnie skurcze łydek i często napinała mi się macica. Ale teraz jest spokój. Niedługo mam wizytę 6.10 a potem 9.10, więc staram się bardzo nie denerwować.

Mam do Was pytanie. Na jakim programie pierzecie ubranka dla maluchów? Nigdy tego nie robiłam i nie chciałabym zniszczyć ich piorąc na przykład w za wysokiej temperaturze. :-) Będę wdzięczna za każdą odpowiedź z Waszej strony.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny Wy już pierzecie ! jejku ja jeszcze wszystko w torbach trzymam, chcę dopiero w listopadzie zacząć prać i układać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka- ja też czekam do listopada, pytam tylko z ciekawości. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan ja najpierw wyprałam jak dla dorosłych (dużo rzeczy mam używanych) a dopiero pod koniec listopada będę prała w "Dzidziusiu"..........a na jakim programie????? no dla delikatnych, a jak ktoś ma w pralce opcję "dziecko" to najwygodniej:)

Silatan lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pozycji leżącej przekręcam się na bok, najpierw nogi w dół, opieram się na ręku i dopiero pion hehe :P

Ja piorę narazie w normalnym proszku i w 30 stopniach standardowo. A też koło listopada zacznę prać i prasować. Moja mama powiedziała że jedno co jest ważne to to prasowanie... Ale obiecała że przyjedzie pomóc :)

Malenq, Silatan lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    M4DZI4 a jak sie czujecie???? wszystko ok???? co fajnego kurier ma przywieźć???
    ja czekam jeszcze na rożek, śpiworek do spania, prześcieradła, podkłady itp.
    Dobrze się czujemy :) Tylko też już ciężko zaczyna się robic...zadyszka szybko bierze jak chodzę a przy wstawaniu-podnoszeniu się z łóżka łapię się za męża rękę, wystawia jak taki podnośnik hehe
    Kurier ma przywiezc narazie tylko kaftaniki-bluzeczki i dwa pajace, jeden z polarku drugi chyba tez albo taki misiowaty, nie pamiętam, wiem tylko że taki niebieski mocno wzory z bajki "potwory i spółka", był akurat w przecenie.
    Sporo rzeczy już kupiłam w "Baby" hurtownia na ul.Upalnej na przeciwko Fartlandii a mają przystępne ceny :)Mam już trochę body na długi i krótki rękaw, dwie czapeczki, skarpetki,niedrapki,3 pajace,4 śpiochy, 4 półśpiochy. Tyle z nowych narazie,trochę dostałam od koleżanki, różne różności na różny wiek. Z nie ciuszków to mam też łóżeczko z materacem i dwa komplety pościeli.Czekam jeszcze na dostawę od dwóch psiapsiółek, mają ciuszki, pieluchy,rożki, kocyki więc narazie wstrzymuję się z dalszymi zakupami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:51

Malenq, Paula44 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, melduję się po weekendzie i udanym weselu, obżarłam się jak nie powiem co, nawet zaliczyliśmy kilka wolniejszych tańców ;) Po pólnocy już pojechaliśmy do domu, kręgosłup mi dawał znać.

Dziewczęta szpitalne i glukozowe - trzymam kciuki!
    A poniżej moje lektury na najbliższy czas:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96f4aca4ceab.jpg

M4DZI4, nix lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ