X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. :) Parę dni mnie nie było a tu tyle do nadrobienia.

Dużo się ostatnio działo.
    Tak jak pisałam parę dni temu mój Mąż wylądował w szpitalu w Anglii. Poinformował mnie o tym dopiero na drugi dzień, bo nie chciał mnie oczywiście stresować. Od środy był w szpitalu, w czwartek się dowiedziałam o tym i okazało się że to kamica żółciowa. :/ No i w piątek byłam już w samolocie do UK. Wczoraj wróciłam. Mąż pozałatwia parę spraw i w czwartek przyleci do mnie w odwiedziny. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus98 trzymaj się, razem przetrwacie, choć pewnie jak się dowiedziałaś o szpitalu to chciałaś oszaleć z niepokoju.

Agus89 lubi tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Kurcze chcę książkę "W Paryżu dzieci nie grymaszą" na ebook lub w pdf i nigdzie nie mogę jej znaleźć :/

Ja też szukałam, w końcu stwierdziłam, że kupię na allegro wszystkie książki na raz i zapłacę raz za przesyłkę (paczkomat 4,99). Nie bardzo lubię czytać z pdf, no chyba że już coś znajdę ;)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupowałam detektora, monitorów oddechu i Niań też nie mam zamiaru. Zajmujemy z mężem górę domu ok 160m2, dzidzia będzie spać w kołysce podczepionej na noc jako przystawka do naszego łoża, a w dzień będzie jezdzić ze mną po domu (bo ma kółeczka) :)

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wasi mężowie nasłuchiwali już serduszka przez brzuch, bez użycia detektora ?? Czytałam w necie, że od tego tygodnia można już je usłyszeć

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Duża Twoja córeczka rośnie jak na drożdżach hehe
    Po południu byłas na glukozie ? Nie musiałaś być na czczo??
    Ja ostatnio tak mocno czuję dosłownie serce w klatce piersiowej, jak się kładę wieczorem do łóżka to wali jak młotem, ale tłumaczę to sobie tym, że zwiększyła się objętość krwi i serce musi mocniej pracowac. A pytałaś coś o wagę ? Bo ja na poprzedniej wizycie zapytałam położnej czy za szybko nie tyję (wtedy było jeszcze +5 kg), położna powiedziała że jak na połowę ciąży to normalny przyrost wagi.
    właśnie podobniez średnia jest. :-) Rano byłam na glukozie. Nawet cytryny nie mogłam i tylko łyk wody. Ale dla mnie nie było źle. Potem jak już wróciłam i zjadłam, słabo mi się zrobiło. Ale tylko chwilę. O wagę pytałam bo mam 10 kg na plusie i obecnie jest to 1kg tygodniowo i wydawało mi się to za dużo tym bardziej że nie widać tych kilogramów.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie mój Jasiek mały, bo mamy ten sam tydzień a mały waży 642g. Najważniejsze, że wszystko w porządku.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ja już od 7:00 w pracy :) co prawda, domowe biuro ale do 15:00 jak nic muszę pracować, tyle, że mogę sobie zrobić własną kawe i nikt mi nad głową nie stoi :)

W przyszłym tygodniu idę do lekarza i już poproszę o l4 :)
    od razu mi lepiej :) nie jestem sama, jestem troche mniej w ciąży i na l4 wybieram sie chyba na koniec pazdziernika, wstepny plan byl do konca listopada pochodzić, ale mam jednak coraz mniej enrgii na użeranie się z kochanymi gimnazjalistami

Paula44 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka, selene podziwiam że jeszcze pracujecie, ja juz na pewno nie dałabym rady, z tym że ja pracowałam w przedszkolu, więc i schylanie, kucanie gimnastyka, dzieci chore przychodzą. Proście o l4, z resztą to już ponad połowa ciąży więc łaski nikt nie robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:28

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    To w takim razie mój Jasiek mały, bo mamy ten sam tydzień a mały waży 642g. Najważniejsze, że wszystko w porządku.
    a kiedy miałaś wizytę? dziecko codziennie rośnie i poza tym zawsze te wyniki mają jakąś skalę bledu.

zplX18SyZp.gif
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka cudownie, że trafiłaś w zusie na normalnych ludzi od razu sie lzej na duszy robi

Aguś89 troche sie martwiłam jak napisałaś, że maż w szpitalu a potem już nic, choć wiem doskonale, że głowy nie miałaś, żeby jeszcze nam pisać. dobrze, że nic poważniejszego

Agus89 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    a kiedy miałaś wizytę? dziecko codziennie rośnie i poza tym zawsze te wyniki mają jakąś skalę bledu.
    Ja byłam w zeszłą środę.
    szpilka, prawda, pani może bez uśmiechu ale przynajmniej wszystko wytłumaczyła.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    szpilka, selene podziwiam że jeszcze pracujecie, ja juz na pewno nie dałabym rady, z tym że ja pracowałam w przedszkolu, więc i schylanie, kucanie gimnastyka, dzieci chore przychodzą. Proście o l4, z resztą to już ponad połowa ciąży więc łaski nikt nie robi.
    chce, żeby te moje dzieciaki troche ocen ze "stara panią pozdobywaly zanim im ktos nowy przyjdzie, no i przy okazji moze skorzystają te dzieci, ktore dostalam w tym roku, bo nam grupy pozmieniali, no i sie wreszcie doczealam i dostalam grupe kontynuującą mocniejsza, wiec moge mowic do dzieci po angielsku a one nie patrza na mnie z panika w oczach, szkoda, że tylko na chwile, no i robie dobre wrażenie, bo jak nastepna zaciazy to moze wroce na zastepstwo za inna koleżanka jak ta za ktora jestem wroci, pewnie jakbym byla normalnie na etacie już bym nie wracala we wrzesniu

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli o gadżety typu niania czy monitor chodzi to nie kupujemy i tak wydatkow od groma bardziej zalezy nam na nowym wozku, foteliku i łóżeczku, bo planujemy wiecej niz jedno dziecko, ale to sie okaże w praniu jak wyjdzie po pierwszym porodzie :)
    dom mamy co prawda duży, ale na razie wyremontowane tylko pietro, dziidzia ma spac w łóżeczku w sypialni i dostane jeszcze kosz wiec w kuchni bede je mogla położyc w ciagu dnia
    ale doskonale rozuiem, że ktoś chce to sobie kupić, spokoj matki jest najwazniejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:41

Paula44 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej i ja się witam dzisiaj wróciłam z łowów z sh i zaraz się pochwalę zdobyczami :) ja już kupuję ciuszki większe tz od 6-12M heheh
    Ja tak samo jak Zielarka to co kupię czy dostanę to wypiorę i chowam do szafy mała ma swoją dużą szafę i tam tylko są jej ciuszki wiec myślę że się nie zakurzą.
    Jutro zaczynam praktyki w pogotowiu mam nadzieję że nie wsysają ze mnie wszystkich sił... swoją drogą ciekawa jestem czy się w mundurek zmieszczę hehe

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, Isabelle i Gwiazdeczka trzymajcie sie dzielnie w tych Waszych szpitalach

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku o matko praktyki w pogotowiu pobiłaś moje pracowanie z gimnazjalistami :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Hej. :) Parę dni mnie nie było a tu tyle do nadrobienia.

Dużo się ostatnio działo.
    Tak jak pisałam parę dni temu mój Mąż wylądował w szpitalu w Anglii. Poinformował mnie o tym dopiero na drugi dzień, bo nie chciał mnie oczywiście stresować. Od środy był w szpitalu, w czwartek się dowiedziałam o tym i okazało się że to kamica żółciowa. :/ No i w piątek byłam już w samolocie do UK. Wczoraj wróciłam. Mąż pozałatwia parę spraw i w czwartek przyleci do mnie w odwiedziny. :)

Miał atak kolki? Kurde, też mam kamienie żółciowe, boję się żeby mnie w ciąży nie nawiedził atak. Nawet nie wiem jakiego rodzaju bólu mogę się spodziewać... :/

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obiecane wycieczkowe zdjecia

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/41f0e051c545.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab2fe8b8760b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46443a1a7746.jpg

ania_29, Malenq, Agus89, Izabelka88, Kawa, zielarka, Paula44, polaola, MonikaDM, Chanela, jonka91, rastafanka, szczesliwa89, M4DZI4, Tymi lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka to na pewno już więcej waży od mojej Milki!! :-)

zplX18SyZp.gif
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ