X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zaczęłam prać i prasować :) a dziś kupiłam w SH woombie mamas&papas za 3 zeta :D nówka :D nie mogłam uwierzyć, bo chciałam je kupić ale cena mnie z nóg zwaliła.
    wyszukałam też piękną pościel Ikea dla starszej córci, za 8 zł :)

Malenq, M4DZI4, nix lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAAAa M4DZI4 to już masz bardzo dużo:)
    wiesz, że nigdy nie oglądałam się jak byłam w Fartlandii hehehehe, dzięki za podpowiedź:)
    marrtka to będziesz miała co czytać:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    A tak apropo - piszesz, ze prasujesz już ubranka, co pewnie znaczy ze już je prałaś...to tak już ostatecznie czy planujesz to powtórzyć przed urodzeniem córci?
    Nie, nie zamierzam ich ponownie prać. Wyprasowane, poskładane leżą w szafce małej, razem z kosmetykami i pieluchami. Przecież się nie kurzą. Nie wiem po co prać je dwa razy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 14:04

MonikaDM lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:22

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam nianię bo mam 200 metrów domu + piwnica... Ale monitora oddechu nie zamierzam.

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niani nie bo mały będzie w sypialni, monitor oddechu tak. Jesli mialby byc wczesniakiem( odpukać odpukac) to wtedy juz koniecznie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje zakupic wlasnie taki zestaw angelcare ale uzywany lub powystawowy z allegro. Mysle ze za 250 zl powinnam juz cos znalezc.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja nie kupuję, bo mała będzie spała obok, sypialnię mam małą...a pewnie i tak jak każda świeża matka, nie będę jej chciała zostawić nawet na chwilkę, a w nocy i tak to będą krótkie drzemki.......
    kurczę mnie też na to wszystko nie stać....:-/ a poza tym to chodzi na baterii i podobno w razie jakiegokolwiek spadku energii itp. to alarm wyje i co??? małą mi obudzi bez przyczyny???
    Ag.....tak tu masz rację, w przypadku wcześniaków to tak, chociaż na wielu forach matki piszą, że to "taki gadżet" w kącie leży po tygodniu, a dopiero później każda zaopatruje się w elektroniczną nianię, coby sobie trochę odpuścić po kilku miesiącach i spokojnie film z mężem obejrzeć, a nie latać do maleństwa......
    wszystko "wychodzi w praniu"...............

• isabelle Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za słowa otuchy, są bardzo pomocne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:54

M4DZI4, ania_29 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znoszę badania tętna! Mam wrażenie że małego wkurza to okropnie bo później zawsze się wierci. A jak miałam 2x KTG na pol godziny podpięte to wręcz byłam zmęczona tym badaniem bo on pewnie też był. A tu aż 3x dziennie tetno.
    Za to obiady są pyszne:)

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy ten zestaw niania + monitor oddechu. Już tu pisałam o śmierci łóżeczkowej ( przypadek w mojej bliskiej rodzine i wcale nie wczesniak)...

Cena tego zestawu to 535 zl ( dwie płytki i jeszcze kosz na pieluchy).
    Też nie jesteśmy milionerami, ale bezpieczeństwo dziecka jest bezcenne.
    Wole w to zainwestować niż np w 10 sztuk wypasionych ubranek, które będą dobre przez miesiąc.

Poza tym niania się przydaje. Moja przyjaciółka stosuje ja dalej. A mała ma już prawie 3 lata. Jak jest zajęta czymś innym a mala spi albo bawi się ze starsza o 1, 5 roku siostra to wiadomo co się dzieje. Powiedziała, że to dobra firma i się sprawdza ten sprzęt. Problemy były tylko z ekranem - kupili ten z wyświetlaczem - po roku trochę nawala.

Isabell - w którym jesteś szpitalu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 15:51

• renia83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam sobie na obiad pizzę :-/ meksykańska w rozmiarze maxi :D pychotka :D

Paula44, Malenq lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i my nie kupujemy ani monitorów ani niań ale tylko z tego względu że mamy mieszkanie 50 parę metrów ale gdyby był to dom z metrażem kilkukrotnie większym od mojego to pewnie myslalabym nad takim rozwiązaniem

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    a dziś kupiłam w SH woombie mamas&papas za 3 zeta :D nówka :D nie mogłam uwierzyć, bo chciałam je kupić ale cena mnie z nóg zwaliła.
    wyszukałam też piękną pościel Ikea dla starszej córci, za 8 zł :)
    O, ekstra! Też bym chciała woombie i to za taką cenę :)
    Również byłam na łowach. Zbieram już ciuszki na +6msc ;)

Ufff....W końcu mogę girki rozprostować, piętki mi obtarło od tego całodniowego łażenia :)

isabelle trzymaj się tam!

Nie kupuję monitora oddechu, tak jak i nie kupiłam detektora tętna ani nie zamierzam kilkulatka uzbrajać w GPSa z obawy o jego bezpieczeństwo. Wszelkie złe informacje i przypadki oddzielam od siebie grubą krechą i żyję wierząc, że nie jesteśmy tym jednym przypadkiem na ileś tam osób, których spotkało statystyczne nieszczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 16:50

M4DZI4, szpilka, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:54

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:42

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ag.. i Isabelle trzymajcie się w tych szpitalach jakoś. Dacie radę. Trzymam mocno kciuki.
    Ja dziś byłam na glukozie. Jak dla mnie normalne badanie tylko długie i ręką boli bo ostatnie klucie pani źle zrobiła. Napój normalny. Wyniki ok. Niedawno wróciłam z wizyty. Milusia waży 700gram. Wszystko ok, szyjka ok. Mam tylko iść do ogólnego nabadanie serca bo często mi duszno. No i trochę za dużo przytyłam ale nic nie mówiła mi o diecie bo nie widać tych kg.

szpilka, Malenq, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Dziewczyny a planujecie kupić monitor oddechu?

Tyle się na forach o tym trąbi i oczywiście wszędzie pisze, że MUSISZ TO MIEĆ

ale przeraża mnie że angel care monitor+niania to wydatek blisko 600 zł

I tak zastanawiam się, czy to świat zwariował, czy ja, czując się gorszą matką bo mnie po prostu na to wszystko nie stać.
    Ja też nie planuję nic takiego kupować. Nie mam pieniędzy na gadżety, a po drugie mały będzie spał ze mną w pokoju. Pewnie gdybym dostała monitor to przyjełabym z chęcią.
    Dzisiaj ZUS mnie miło zaskoczył, pani zapewniała, że wypłata z zusu będzie 8 pażdziernika, także czekam i zobaczę.

szpilka lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Ag.. i Isabelle trzymajcie się w tych szpitalach jakoś. Dacie radę. Trzymam mocno kciuki.
    Ja dziś byłam na glukozie. Jak dla mnie normalne badanie tylko długie i ręką boli bo ostatnie klucie pani źle zrobiła. Napój normalny. Wyniki ok. Niedawno wróciłam z wizyty. Milusia waży 700gram. Wszystko ok, szyjka ok. Mam tylko iść do ogólnego nabadanie serca bo często mi duszno. No i trochę za dużo przytyłam ale nic nie mówiła mi o diecie bo nie widać tych kg.
    Duża Twoja córeczka rośnie jak na drożdżach hehe
    Po południu byłas na glukozie ? Nie musiałaś być na czczo??
    Ja ostatnio tak mocno czuję dosłownie serce w klatce piersiowej, jak się kładę wieczorem do łóżka to wali jak młotem, ale tłumaczę to sobie tym, że zwiększyła się objętość krwi i serce musi mocniej pracowac. A pytałaś coś o wagę ? Bo ja na poprzedniej wizycie zapytałam położnej czy za szybko nie tyję (wtedy było jeszcze +5 kg), położna powiedziała że jak na połowę ciąży to normalny przyrost wagi.

‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ