*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja o seks zapytałam mojej ginekolog bo wydawało mi się że w trakcie brzuch mi stwardnial. Powiedziała że tak może się stać bo sperma pobudza macice do pracy i częsty seks wskazany jest aby szybciej urodzić. Ale nie wspomniała nic o tym że nie można. Co innego dziewczyny z problemami.
-
Moja dr po założeniu pessera powiedziała sama: Współżycie teraz bardzo delikatne, niepełne.
A dzis spytałam o ten macmirol co dostałam w szpitalu i po badaniu mi powiedziała ze ona nie zaleca. Mam od niej od dawna tabletkę clitrimazolum i mam wziąć jakbym miała infekcję. Tak ba wszelki wypadek .
Isabelle dobrze ze jesteś pod opieką. Pewnie ze lepiej w domu, ale wytrzymasz.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Ag- dużo szczęścia i miłości na kolejne wspólne lata! Czytałam, ze u Ciebie i Kostka lepiej i oby juz tak zostało do stycznia:))
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne:) a wszystkim, które chorują życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!
Tak jak wspominałam po ślubie przeprowadziłam sie na wieś do męża. Obecnie jesteśmy na etapie przerabialiśmy pokoju na kuchnie i wszystko jest w proszku, a w piątek przyjeżdżają meble. Całe szczęście, ze udało nam sie wyremontować i urządzić salon w wakacje. Przynajmniej to mamy z głowy. Dzisiaj od 11 do 18 ogarnialam nasz pokój, rozpakowywalam swoje rzeczy, robiłam pranie, a teraz odpoczywam bo kręgosłup wchodzi mi do dup.yod jutra znowu biorę sie za kolejne rzeczy, ale powoli to wszystko ogarne..
Jak u Was z pogoda? U mnie pochmurno i pada. Jak ja sie cieszę , ze wczoraj udało nam sie zrobić plener ślubny bo jeszcze troszkę byśmy zwlekali, a nie weszłabym w suknie. Przez dwa tygodnie obwód brzuszka na wysokości pępka zwiększył sie o +5 cm. W sumie z 63 cm przed ciąża, teraz mam 79 cm w pępku, a na wadze +4 kg od początku ciazynie wiem, czy to dużo czy mało, chyba normalnie?
Ag..., MonikaDM lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
laski zapytałam o ten lek ponieważ nigdy nie miałam żadnych infekcji i nie znam leków itp a u tego lekarza byłam 1 raz ponieważ moja się rozchorowala a życie nauczyło mnie że z lekami nie ma żartów i lekarze lubią czasem rozdawać prochy na prawo i lewo byleby mieć z głowy i stąd moje zapytanie ponieważ pamiętam że kilka z was boryka lub borykało się z nawracającymi infekcjami. Nie jestem idiotką która leczy się na necie wg mnie to zwykła ostrożność no ale lepiej zamiast normalnie odpisać to potraktować kogoś jak nie wyrażę się co bo huśtawka hormonalna dobrze rozbujana. Bez komentarza.
Dziękuję Paula i A.loth za normalna odpowiedź. -
renia mi kiedyś lekarz przypisał pimafucin w kremie gdybym chciała zapobiegawczo sobie zastosować. Ostatecznie recepty nie zrealizowałam, bo stwierdziłam że skoro ginekolog nie widzi, żeby coś "kiełkowało", ja nigdy infekcji nie miałam, to najwidoczniej delikatne pieczenie które odczuwałam było tylko jakimś podrażnieniem. Minęło sporo tygodni od tego czasu i wszystko jest ok.
renia83 lubi tę wiadomość
-
Byłam na warsztatach Planeta dziecko.Bardzo fajne, wykład dietetyczki, psychologa, położnej, ratowników medycznych, pani z firmy produkującej bieliznę i z firmy Canpol odnośnie podkładów i wkładek laktacyjnych.Dostałam mnóstwo ulotek,ale też fajnych gadżetów, smoczki, śliniaki, wkładki, podkłady, kremy, itp.itd.Warto było iść na 3 godzinki:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 22:54
-
nick nieaktualnyrenia83 wrote:Wiki dobrze że skontrolowałas sytuację szkoda tylko że rozbieżność w opiniach u lekarzy bo nie wiadomo kogo słuchać
No i to jest właśnie najbardziej dobijające...
Ja - po swoich doświadczeniach z "medykami" różnych sprc. Wiem jedno: nie należy im ufać bezgranicznie. To też tylko ludzie - bardziej lub mniej doświadczeni, chętni do uzupełnienia wiedzy , która przecież należy na bieżąco aktualizować, bo to, co wykuli - nawet na 5 - na egzamin 25 lat temu, czy nawet 5 lat temu, już do licha ciężkiego mogło się zupełnie zmienić. Nie mam na myśli ze każdy zdrowy człowiek ma 1 serce czy wątrobę, ale leczenie różnych przypadłości.
To nie bogowie!
Nie można opierać się też na jednym wyniku badania - bo pomylki zdarzają się bardzo często!
I uważam również, że mimo iż nie skończyłysmy medycyny, to powinniśmy kierować się intuicja - szczególnie w naszym obecnym stanie. No i czytać ulotki! Miałam zapisane dwa leki w 1 trymestrze, na których wyraźnie było zaznaczone, ze w tym okresie są stanowczo zakazane. Nie brałam ich. Bo vo innego - jak jest napisane, że należy skontaktować się z lekarzem i brać w razie konieczności , bo nie ma nic innego , a co innego znaczy - Nie Wolno!
Więc można było zastąpić oba czymś bezpiecznym dla dziecka, tylko trzeba było jasno to obu lekarzom powiedzieć, bo czasem gubi ich rutyna i to, że nic nie było dzieciom 20 ich pacjentek, nie znaczy, że zakazany lub niewskazany lek będzie bezpieczny i w naszym przypadku.
Czasem dr Google też się przydaje.
Wiem, że komuś trzeba zawierzyć ciążę, ale tego kogoś też należy kontrolować, bo...
BŁĘDY LEKARSKIE KRYJE ZIEMIA.
To tyle w temacie. Dziękuję i przepraszam.
Dobrej nocki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 23:23
marrtka, renia83 lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek ;)jedyna myśl po wczorajszej gorącej dyskusji to tylko to ze we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsadek
mam nadzieje ze wyjde dzis do domku
miłego dnia , niech Wam słoneczko swieci chociaż w sercu bo na dworze jesień jak sie patrzy
renia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny.
Tymi prawidłowe myślenie.
Ag.. glukoza nie jest taka straszna (przynajmniej dla mnie).Skoro chcieli Cię wypisać to już o wiele lepiej jest? Super wiadomości. Oby dziś same takie były.
A mnie cholera tak w pachwinach boli, że masakra, ale wiem, że to więzadła więc nie panikuje.
Aguś lepiej się już czujesz?
Gwiazdeczko napisz co tam u Ciebie słychać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:16
-
zielarka wrote:Długa ale jakoś nie jest źle, zawsze bylismy blisko emocjonalnie, duzo rozmawiamy, okazujemy sobie czułość , bliskość, a seks wróci na spokojnie, mój mąż strasznie się trzęsie, że coś się stanie...
Mój też absolutnie nie chce, bo boi się, że coś się stanie. Ja z założonym szwem od swojego lekarza otrzymałam informację, że lepiej wstrzymać się z seksem ze 2-3 tygodnie (czyli, że niby potem można), ale oczywiście najbezpieczniej jakby się powstrzymać do końca ciąży. I tak też zrobimy, bo boimy się ryzykować. Może już po zdjęciu szwu, kiedy ciąża będzie donoszona, to będzie można coś poćwiczyć "na wywołanie"
Ag, twardo trzymasz się tego szpitalnego łóżkaCzy wszystko już się uspokoiło całkowicie?
-
No bo od PTK nie mam skurczy wiec w sumie jest ok. Ale skoro atosiban zatrzymuje je na średnio tydzien to wcale nie chce iść do domu skoro jeszcze tydzień nie minął. Maz nie chce mnie w domu, woli żebym tu byłano I chce misc pewnosc ze w razor nastepnej takiej sytuacji mogę tubprzyjechac bo wiem ze tylko tu ma kostek szanse a ciężko tu o miejsce. Pogada z lekarzem i będziemy wiedzieć.
a co do wczorajszego tematu: seks?? Hmmm nie pamiętam co to:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:45