X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kiepski humor, ochoczo dzisiaj zanioslam mocz do badania, bo czuje sie bardzo dobrze, a w moczu nadal jest infekcja. Na pytanie podczas obchodu, czy wyjdę jutro - odpowiedz Nie wiem!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o seks zapytałam mojej ginekolog bo wydawało mi się że w trakcie brzuch mi stwardnial. Powiedziała że tak może się stać bo sperma pobudza macice do pracy i częsty seks wskazany jest aby szybciej urodzić. Ale nie wspomniała nic o tym że nie można. Co innego dziewczyny z problemami.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dr po założeniu pessera powiedziała sama: Współżycie teraz bardzo delikatne, niepełne.
    A dzis spytałam o ten macmirol co dostałam w szpitalu i po badaniu mi powiedziała ze ona nie zaleca. Mam od niej od dawna tabletkę clitrimazolum i mam wziąć jakbym miała infekcję. Tak ba wszelki wypadek .

Isabelle dobrze ze jesteś pod opieką. Pewnie ze lepiej w domu, ale wytrzymasz.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin zapisał nystatynę, biorę ja wg zalecenia raz w tygodniu. Wcześniej brałam raz na trzy dni, ale po miesiącu z pessarem gin powiedział, że gdybym miała tendencje do infekcji już by coś było i zmniejszył do 1 raz w tygodniu.

FITop1.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag- dużo szczęścia i miłości na kolejne wspólne lata! Czytałam, ze u Ciebie i Kostka lepiej i oby juz tak zostało do stycznia:))

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne:) a wszystkim, które chorują życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!

Tak jak wspominałam po ślubie przeprowadziłam sie na wieś do męża. Obecnie jesteśmy na etapie przerabialiśmy pokoju na kuchnie i wszystko jest w proszku, a w piątek przyjeżdżają meble. Całe szczęście, ze udało nam sie wyremontować i urządzić salon w wakacje. Przynajmniej to mamy z głowy. Dzisiaj od 11 do 18 ogarnialam nasz pokój, rozpakowywalam swoje rzeczy, robiłam pranie, a teraz odpoczywam bo kręgosłup wchodzi mi do dup.y :) od jutra znowu biorę sie za kolejne rzeczy, ale powoli to wszystko ogarne..

Jak u Was z pogoda? U mnie pochmurno i pada. Jak ja sie cieszę , ze wczoraj udało nam sie zrobić plener ślubny bo jeszcze troszkę byśmy zwlekali, a nie weszłabym w suknie. Przez dwa tygodnie obwód brzuszka na wysokości pępka zwiększył sie o +5 cm. W sumie z 63 cm przed ciąża, teraz mam 79 cm w pępku, a na wadze +4 kg od początku ciazy :) nie wiem, czy to dużo czy mało, chyba normalnie?:)

Ag..., MonikaDM lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski zapytałam o ten lek ponieważ nigdy nie miałam żadnych infekcji i nie znam leków itp a u tego lekarza byłam 1 raz ponieważ moja się rozchorowala a życie nauczyło mnie że z lekami nie ma żartów i lekarze lubią czasem rozdawać prochy na prawo i lewo byleby mieć z głowy i stąd moje zapytanie ponieważ pamiętam że kilka z was boryka lub borykało się z nawracającymi infekcjami. Nie jestem idiotką która leczy się na necie wg mnie to zwykła ostrożność no ale lepiej zamiast normalnie odpisać to potraktować kogoś jak nie wyrażę się co bo huśtawka hormonalna dobrze rozbujana. Bez komentarza.
    Dziękuję Paula i A.loth za normalna odpowiedź.

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell fajnie ze jesteś już :) normalnie przybierasz :) nie szalej z robota :) nie zając nie ucieknie :)

Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dobrze że skontrolowałas sytuację szkoda tylko że rozbieżność w opiniach u lekarzy bo nie wiadomo kogo słuchać :/

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia mi kiedyś lekarz przypisał pimafucin w kremie gdybym chciała zapobiegawczo sobie zastosować. Ostatecznie recepty nie zrealizowałam, bo stwierdziłam że skoro ginekolog nie widzi, żeby coś "kiełkowało", ja nigdy infekcji nie miałam, to najwidoczniej delikatne pieczenie które odczuwałam było tylko jakimś podrażnieniem. Minęło sporo tygodni od tego czasu i wszystko jest ok.

renia83 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na warsztatach Planeta dziecko.Bardzo fajne, wykład dietetyczki, psychologa, położnej, ratowników medycznych, pani z firmy produkującej bieliznę i z firmy Canpol odnośnie podkładów i wkładek laktacyjnych.Dostałam mnóstwo ulotek,ale też fajnych gadżetów, smoczki, śliniaki, wkładki, podkłady, kremy, itp.itd.Warto było iść na 3 godzinki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 22:54

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Wiki dobrze że skontrolowałas sytuację szkoda tylko że rozbieżność w opiniach u lekarzy bo nie wiadomo kogo słuchać :/

No i to jest właśnie najbardziej dobijające...
    Ja - po swoich doświadczeniach z "medykami" różnych sprc. Wiem jedno: nie należy im ufać bezgranicznie. To też tylko ludzie - bardziej lub mniej doświadczeni, chętni do uzupełnienia wiedzy , która przecież należy na bieżąco aktualizować, bo to, co wykuli - nawet na 5 - na egzamin 25 lat temu, czy nawet 5 lat temu, już do licha ciężkiego mogło się zupełnie zmienić. Nie mam na myśli ze każdy zdrowy człowiek ma 1 serce czy wątrobę, ale leczenie różnych przypadłości.
    To nie bogowie!
    Nie można opierać się też na jednym wyniku badania - bo pomylki zdarzają się bardzo często!
    I uważam również, że mimo iż nie skończyłysmy medycyny, to powinniśmy kierować się intuicja - szczególnie w naszym obecnym stanie. No i czytać ulotki! Miałam zapisane dwa leki w 1 trymestrze, na których wyraźnie było zaznaczone, ze w tym okresie są stanowczo zakazane. Nie brałam ich. Bo vo innego - jak jest napisane, że należy skontaktować się z lekarzem i brać w razie konieczności , bo nie ma nic innego , a co innego znaczy - Nie Wolno!
    Więc można było zastąpić oba czymś bezpiecznym dla dziecka, tylko trzeba było jasno to obu lekarzom powiedzieć, bo czasem gubi ich rutyna i to, że nic nie było dzieciom 20 ich pacjentek, nie znaczy, że zakazany lub niewskazany lek będzie bezpieczny i w naszym przypadku.
    Czasem dr Google też się przydaje.
    Wiem, że komuś trzeba zawierzyć ciążę, ale tego kogoś też należy kontrolować, bo...
    BŁĘDY LEKARSKIE KRYJE ZIEMIA.

To tyle w temacie. Dziękuję i przepraszam.
    Dobrej nocki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 23:23

marrtka, renia83 lubią tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek ;)jedyna myśl po wczorajszej gorącej dyskusji to tylko to ze we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsadek ;) mam nadzieje ze wyjde dzis do domku :) miłego dnia , niech Wam słoneczko swieci chociaż w sercu bo na dworze jesień jak sie patrzy :)

renia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja szykuje się do wyjazdu na lotnisko po męża. Zostaje do niedzieli tylko, ale zawsze coś. Mamy tyle do zrobienia przez te dni, że aż mnie to troszkę przeraża.
    Życzę Wam miłego i spokojnego weekendu. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:23

szpilka, renia83, ania_29, jonka91, Ag..., nix, MonikaDM, M4DZI4, Ewelina88, polaola, zielarka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:47

renia83 lubi tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli jutro wszystko bedzie ok to wychodzę do domku :))) a bedzie ok wiec pójdę :d

ania_29, M4DZI4, Ag..., Ewelina88, nix, MonikaDM, szpilka lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz po wizycie. Chcieli mnie wypisać ale powiedziałam ze nigdzie niw idę:)
    jutro glukoza, ale na szpitalnym łóżeczku to może będzie do przeżycia :)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. :)
    Tymi prawidłowe myślenie.:)
    Ag.. glukoza nie jest taka straszna (przynajmniej dla mnie).:P Skoro chcieli Cię wypisać to już o wiele lepiej jest? Super wiadomości. Oby dziś same takie były.:)
    A mnie cholera tak w pachwinach boli, że masakra, ale wiem, że to więzadła więc nie panikuje.

Aguś lepiej się już czujesz?
    Gwiazdeczko napisz co tam u Ciebie słychać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:16

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Długa ale jakoś nie jest źle, zawsze bylismy blisko emocjonalnie, duzo rozmawiamy, okazujemy sobie czułość , bliskość, a seks wróci na spokojnie, mój mąż strasznie się trzęsie, że coś się stanie...

Mój też absolutnie nie chce, bo boi się, że coś się stanie. Ja z założonym szwem od swojego lekarza otrzymałam informację, że lepiej wstrzymać się z seksem ze 2-3 tygodnie (czyli, że niby potem można), ale oczywiście najbezpieczniej jakby się powstrzymać do końca ciąży. I tak też zrobimy, bo boimy się ryzykować. Może już po zdjęciu szwu, kiedy ciąża będzie donoszona, to będzie można coś poćwiczyć "na wywołanie" :)

Ag, twardo trzymasz się tego szpitalnego łóżka ;) Czy wszystko już się uspokoiło całkowicie?

o14815nmahj2bgg1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo od PTK nie mam skurczy wiec w sumie jest ok. Ale skoro atosiban zatrzymuje je na średnio tydzien to wcale nie chce iść do domu skoro jeszcze tydzień nie minął. Maz nie chce mnie w domu, woli żebym tu byłano I chce misc pewnosc ze w razor nastepnej takiej sytuacji mogę tubprzyjechac bo wiem ze tylko tu ma kostek szanse a ciężko tu o miejsce. Pogada z lekarzem i będziemy wiedzieć.

a co do wczorajszego tematu: seks?? Hmmm nie pamiętam co to:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:45

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ