*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa niemożliwe żeby Twoja malutka tylko tyle urosła. Pewnie jest tak jak Ewelina napisała. A swoją drogą - co tą babę obchodzi czy chodzisz sama na USG czy z partnerem? Pfff... Jakaś dziwna ta Twoja ginekolog..
Kolejna będzie zaobrączkowana? Kurcze, dużo tych osób. isabelle dobrze że już wyszłaś, chyba nie ma to jak w domu, u siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 17:19
-
nick nieaktualnyNie mam pojęcia, niby imie nazwisko się zgadza, tydzień wg ostatniej miesiączki też a reszta to to BRAK mi słów.. Nie wiem co o tym myśleć. Zatrzymała się w rozwoju?? Czy o co chodzi? Ale brzuszek dużo mi urósł od ostatniej wizyty.
Przedemną była naprawdę wielka babka więc nie sądzę by to były wyniki jej dzidzi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 17:22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyania_29 wrote:Kawa ale tydzień to program wyznacza wg pomiarów, więc coś tu jest nie tak...
-
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:Jest podany wg ostatniej @ i z wyliczeń-23tc, są też wyliczone z BDP HC itp Przez ten pomiar z wyliczeń termin porodu przesunął się aż na 27 styczeń!
Babka coś namotała.... Schowaj zdjęcie i się nie zadręczaj, Adelka na pewno elegancko rośnieKawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyisabelle wrote:U mnie w poniedziałek z wyliczeń usg były 23 tygodnie i waga małej 500 g. Wiec do wieku według wyliczenia wagę masz adekwatna. Ja bym wróciła do niej z wynikami poprzedniego usg, żeby porównać, moze to, faktycznie zmiana oprogramowania wpłynęła na różnice w pomiarach?
Jak byłam w 23tyg to miałam 525 g .. -
Gwiazdeczka27 wrote:Ja kobietki leżę plackiem w domu i wstaje tylko do wc- taki mam nakaz ale podczytuje was kochane
wypisałam sie ze szkoły rodzenia bo nie mogę chodzic tylko na badania i zastanawiam sie jak to bedzie z badaniem na obiążeniem glukozą gdzie trzeba 2 h siedziec jak mi nie wolno....
Dzeiwuszki z pessarami- czy nie skracabją wam się szyjki dzięki zaobrączkowaniu? Jak u was wygląda sytuacja?
Gwiazdeczko, mam podobne rozterki. Glukoza,jeszcze przede mną, ale muszę najpierw uporać sie z infekcja i tak jak pisały dziewczyny wcześniej postaram sie jakos sie położyć w labie czekając na kolejne klucia. Orientujecie się, do kiedy mozna zrobić ten test glukozy? Jest takie graniczny wiek ciazy określony na to badanie?
Rownież zaczęłam sie zastanawiać nad szkoła rodzenia, do której sie zapisalismy. Pierwsze zajęcia 28 października, chyba jeszcze nie będę odwoływać. Moze lekarz pozwoli chodzić z pessarem?
-
W szpitalu twierdza ze glukoza w 27 tc, dziwne:/ może maja jakieś zasady głupie. Też myślałam ze 24-28tc
No ale juz leży na stoliczku z instrukcjami na jutro:) dobrze ze o 6 rano i ze mogę spać pomiedzy:)
W szpitalu mogę zostać ile chce:) maz wyjaśnił ze to 2 taka akcja, ze byłabym sama 12h codziennie a lekarz spoko, miejsca są niech leży.
Pozatym sam lekarz stwierdzilze nie wie ile działa atosiban, mógł wyciszyć skurcze do końca a mogą wrócić za chwile. Loteria.
Tak wiec NAPEWNO chce do nast piątku czyli koniec 28tc, a potem się zobaczy. Nie chcemy wybiegać za bardzo w przyszlosc:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 18:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo pełno jakiejś wydzieliny. Mleczno biała ale wodnista. Dzwoniłam do gina mówi ze tak może być. Ale zaczęło boleć bardzo w pochwie. Takie szarpnie klucie... ciągnie podbrzusze. Wzięłam mg. .nogi wyżej. Ale boli. Nie mam zwykłej nospy wzięłam te forte 80
Boli dalej. .... cholera. .nie wiem co jest.