*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie,
ja teraz w ciągu dnia nie mam czasu pisać.
Gwiazdeczka, ja jestem przykładem tego że mi szyjka przy pesserze 'urosła'. Miałam twardą, ale krótką 22mm, a wczoraj miękką ale długą 35,4 mm.
Co do Waszych wyników glukozy to nie powinno być tak że wynik trzeci po 2h musi być niższy niż ten drugi po godzinie?
Ag fajnie że masz glukozę w szpitalu.
Paula daj koniecznie znać jak się czujesz? Jesteś na IP?
Isabelle pesser jest ok!!www.styczniowki2015.phorum.pl -
Aloth - robisz badanie CRP z tym szwem? Jakie masz wyniki? Ja mam cały czas podwyższone, już przed założeniem szwu miałam prawie 10 (norma do 5) a teraz 11-12. Ale zastanawiam się też czy mogło na to wpłynąć że dziś oddałam krew a godzinę później pojawiła się opryszczka
we wtorek się dowiem...
Trzymajcie się Kobiety moje drogie. Na szczęście już coraz bliżej... A potem pojawią się nam inne problemy i pytania na forum o nasze Maluszki -
Ehh.. odebrałam Męża z lotniska.
Pojechaliśmy prosto na IP, bo po raz kolejny odezwały się jego kamienie.
Mieliśmy iść dzisiaj do kina...no a w zamian za to wyladowaliśmy na oddziale chirurgicznym.
Mąż o 17:00 miał zabieg. Dopiero wróciłam ze szpitala i jestem wykończona. Idę spać. Nie mam czasu nawet nadrobić zaległości forumowych. -
A jak Wiki leżysz? Tyłek do góry czy na boku? Bo ja już scizuję normalnie. Czy u ciebie zdiagnozowano niewydolność szyjki? Jak byłam w szpitalu pomogło leżenie z dupskiem do góry ale oni mają specjalnie profilowane łóżka w domu poduszka nie daje takiego efektu i tak niewygonie jest że nie daje rady...
A boje się że mimo krążka zacznie się skracaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 21:18
-
Ja mam pesser ale nie leże w ciągu dnia. Siedzę w pracy, czasami troche chodzę. Tyle że staram się nie dzwigać, nie sprzątam w ogóle. W domu sama funkcjonuję normalnie.
Nie miałam takich zaleceń, że muszę leżeć. Dr powiedziała ostatnio, żeby trochę zwolnić, ale zwolnienia nie mam.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Gwiazdeczka27 wrote:A jak Wiki leżysz? Tyłek do góry czy na boku? Bo ja już scizuję normalnie. Czy u ciebie zdiagnozowano niewydolność szyjki? Jak byłam w szpitalu pomogło leżenie z dupskiem do góry ale oni mają specjalnie profilowane łóżka w domu poduszka nie daje takiego efektu i tak niewygonie jest że nie daje rady...
A boje się że mimo krążka zacznie się skracać
Gwiazdeczka, a jak wyglada sytuacja twojej szyjki, bo ja mam takie same zalecenia jak ty. Tyłek do góry i leżymy, wstawanie tylko do łazienki, żadnych spacerów na zewnątrz, nawet do lekarza po zwolnienie jutro ma pójść za mnie mąż. Moja szyjka miała dzisiaj 16 mm i jest jakby od środka nieco rozwarta.
Chociaż do dopiero pierwszy dzień w domu, tez mam problem jak sie ułożyć żeby miec tyłek wyżej. Chociaż nawet jak leżę na płasko zupełnie to juz czuje, ze odciążam szyjke. Niestety ułożenie glowkowo nie sprzyja mi i jak wstaje to mam wrażenie parcia w dół.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 22:02
-
..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 22:49
szpilka, isabelle, MonikaDM, zielarka, Kawa, jonka91, Malenq, MartaKD, olka25, Ewelina88, bluegirl89, M4DZI4, Silatan lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
isabelle wrote:Gwiazdeczka, a jak wyglada sytuacja twojej szyjki, bo ja mam takie same zalecenia jak ty. Tyłek do góry i leżymy, wstawanie tylko do łazienki, żadnych spacerów na zewnątrz, nawet do lekarza po zwolnienie jutro ma pójść za mnie mąż. Moja szyjka miała dzisiaj 16 mm i jest jakby od środka nieco rozwarta.
To mamy tak samo. Tylko ze jak byłam w szpitalu to dupką do góry leżałam a jak założyli pessar to mi nie powiedzieli czy też mam tak leżeć. Tylko mam zalecony reżim łóżkowy wstawanie tylko do wc i szybki prysznic. I teraz spać po nocach nie moge bo nie wiem do cholery jak leżeć a chce jak najlepiej aby nie uciskać na szyjkę bo też mam wewnętrzne rozwarcie. Czytam fora i mówią o leżeniu ale czy na wznak, czy na boku czy z biodrami wyżej już nie. A przecież to takie ważne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 22:10
-
zielarka wrote:Masz charakterystyczne rysy
Kurcze ja nie dostrzegam podobieństwa;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 22:17
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Gwiazdeczka27 wrote:To mamy tak samo. Tylko ze jak byłam w szpitalu to dupką do góry leżałam a jak założyli pessar to mi nie powiedzieli czy też mam tak leżeć. Tylko mam zalecony reżim łóżkowy wstawanie tylko do wc i szybki prysznic. I teraz spać po nocach nie moge bo nie wiem do cholery jak leżeć a chce jak najlepiej aby nie uciskać na szyjkę bo też mam wewnętrzne rozwarcie. Czytam fora i mówią o leżeniu ale czy na wznak, czy na boku czy z biodrami wyżej już nie. A przecież to takie ważne.
W poniedziałek idę na założenie pessara to podpytam o te style lezenia. Nogi do góry i taki rygorystyczny reżim lozkowy na pewno teraz dopóki pessara nie mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:57
-
Dziewczyny zapytajcie jak wstawac z lozka, mnie lekarz mowil by przewracac sie na bok i powoli podpierajac sie lokciem wstawac.
Obecnie nie moge miec ani szwu ani krazka a mam skroc.szyjke z 41 mm na 30,mm ostatnio znowu bylo 41 i wpuklony pecherz, i tez staram sie tak wstawac z lozka najmniej przec na szyjke.
Leze duzo na wznak bo mnie jeszcze nic nie uciska, na prawym boku, tylko czasem robie swieto lasu i leze chwilke na prawym.
Obecnie nie mam bakterii po ostatnim wymazie z szyjki, ale po antybiotykach mam grzyba candida, wiec znowu czopy dostane biore tez prowag, a crp mam 2,7 trzy tyg. Temu bylo 2,6 widze ze sie podwyzsza minimalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 22:42
-
Martaa, nie robię CRP, bo nie mam takiego zalecenia. Ostatni raz robiono mi 5 dni po zabiegu i było 2 z czymś. Przed zabiegiem też było w normie. CRP potrafi bardzo wzrosnąć przy infekcjach bakteryjnych, przy infekcjach innego tła też bywa podniesione, ale najważniejsza jest jego dynamika dla oceny stanu zapalnego. Możliwe, że po tym wyniku każą Ci je powtórzyć, żeby ocenić zmianę.
Polaola, taka zmiana nie ma żadnego znaczenia - można ocenić, że wynik się nie zmienia i pozostaje w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 22:59
polaola lubi tę wiadomość
-
Polaola rozumiem, że tylko jak wyleczysz infekcje to ci krążek założą. No dla mnie na logike to w naszych przypadkach grawitacja nam tylko szkodzi bo dzieci uciskaja wówczas na kanał wewnętrzny szyjki. Nie wiem tylko jak się sprawa ma kiedy jest rozwarcie ujścia wewnętrznego czy dzięki krążkowi można odciażyć szyjkę już nie wypinajac tego tyłka ku niebu tylko układając się na lewym lub prawym boku.
Jak czytałam to kobietki donosiły ciąże z pessarem nawet w gorszych przypadkach. Ale na tą chwilę boje się bardzo ale to bardzo, i mamy prawo się bać