WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa jak ja rozmawiałam z lekarzami na temat obu to i tu i w Katowicach praktykują krążki bo w razie czego krążek wyskoczy a szew nie peknie ale rozerwie szyjkę. Pewnie wszystko zależy od konkretnego przypadku ale wydaje mi się ze raczej się skłaniają ku pessarom.
    mówiąc w razie czego mam na mysli np akcje skurczów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 10:30

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski.
    Ja też już wczoraj miałam jechać na IP bo bardzo brzuch mnie bolał. Ale wypiłam dużo mleka, poszłam do wc i przeszło. Wiem, że to nie były skurcze ale się wystraszyłam. Dziś już lepiej. Tylko te więzadła strasznie dokuczają. Chyba już taki mój urok. I faktycznie dziewczyny - pozytywne myślenie dużo daje - od rana pomimo tych ciągnięć mam super humor bo wiem, że wcześniej niż na święta Milusia nie zawita na świecie bo nie może rodzicom takiej niespodzianki zrobić. A to grzeczne dziecko to posucha. :) Mąż się śmieje ze mnie jak mu tak mówię. On to całkiem wyluzowany, niczym się nie martwi, nie boi się. Podziwiam go.:)
    Życzę miłego dnia dziewczynki.:)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.promobaby.pl
    Na grudniówkach dziewczyna znalazła fajna stronę z promocjami z różnych stron. :)
    Może się którejś przyda.

Chanela, kejti91 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • blador Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pomyślcie, że to dopiero początki naszego zamartwiania :) później zaczniemy martwić się o kolki, kupki, przedszkole, pierwsze randki i tak już chyba do końca życia :)

mój P. też zawsze wyluzowany, ale faceci chyba już tak mają, a poza tym mniej wiedzą i dzięki temu lepiej śpią, no i dobrze dzięki temu ma nas matki-wariatki kto ustawić do pionu :)

jonka91 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bepanthen maść na brodawki ;)

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Bepanthen maść na brodawki ;)
    A czy to jest ta maść której nie trzeba zmywać podczas karmienia??

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz siarę to tymbarfziej niw draznij brodawek.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jak masz siarę to tymbarfziej niw draznij brodawek.
    Tak myślisz ?? To jak sobie radzić ?

• blador Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba umyć zaschniętą siarę i zostawić w spokoju żeby nie pobudzać dalszej produkcji oksytocyny

relgh3718o9n8rtv.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja z utęsknieniem czekam na małża :)
    Dostałam dziś kolejną przesyłkę, pajacyka z polaru.A najlepsze jest to że wczoraj 3 inne przesyłki w kopertach listonosz wsadził do skrzynki a dziś jak ja akurat brałam prysznic to on przyniósł pod drzwi i pukał.Musiałam wyłazic z wanny i w ręczniku otwierac...dobrze że nie spadł hehe, ma się na czym trzymac...bo ja sama w domu a listonosz taki młody że strach się bac haha !!

Udanego weekendu i kciukam za wszystkie zaobrączkowane i leżakujące brzuchatki <3 !!!

Ag... lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jesteśmy po wizycie:) mam piekny filmik jak Mała robi grymasy na buzi,układa usteczka jak ta lala:)Wszystko u nas w porzadku.Zapisałam się tez na echo serca za 3 tygodnie,ale jedynie kontrolnie.Oczywiście jak zwykle po wizycie zajrzałam do second handu i cudeńka kupiłam:)
    a to Maja (chociaż zastanawiamy się też nad imieniem Blanka)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2557e03e245c.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eadee32a0729.jpg

marrtka, Ewelina88, jonka91, Silatan, Paula44, Ag..., polaola, isabelle, Gwiazdeczka27, Maud11, Tymi, szpilka, M4DZI4, bluegirl89, magdalenka, MonikaDM lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta śliczna córeczka.U nas miała być Maja na początku ciąży ale zmieniliśmy zdanie.

MartaKD lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ona jest śliczniutka! :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ona cudna!! Piękna po prostu!!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję w imieniu córki:) podobno podobna do mnie,szczególnie nos,bo mam zadarty:)

nix lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    chyba umyć zaschniętą siarę i zostawić w spokoju żeby nie pobudzać dalszej produkcji oksytocyny

Ja mam zaschnieta siare i poprostu tak zostawiam
    Ja wzesniej ja mylam to od razu leciala nowa i w kollko to samo.
    Ja popeostu nie tykam brodawek. Jak sie myje to tyle co. Niech sobie jest zaschnieta.
    Tez mnie swędzi, zagryz zebyi jest.

Marta- śliczna cora:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj miałyśmy z córką przygodę na IP. Dostałam regularnych skurczy jakby miesiączkowych. Podłączyli mnie do KTG, dali zastrzyk w dupsko, pełną morfologię, USG, badanie moczu, mierzyli długość szyjki. Finał był taki, że już w szpitalu mi przeszło. Panie były bardzo miłe. Powiedziano mi, że szyjka dalej długa (skróciła się w ponad dwa tygodnie jedynie 5 mm), zamknięta i że długość szyjki będzie mi się już zmieniała. Jeżeli nie będzie się to działo szybko to wszystko będzie w porządku, bo każdy sprzęt może nieco inaczej mierzyć. Córa przytyła do 670 g w 11 dni przytyła 170 więc kawał baby. :-) A wyniki badań to mi powiedziały, że każda by chciała takie mieć. Nawet pytały czy biorę jakieś suplementy (ale ja poza magnezem to tylko warzywa i owoc, bo w ciąży mam super chrapkę). W ogóle to nie sądziłam, że w Bielańskim tak miło mnie przyjmą. Podpytałam też położną gdzie by polecała mi rodzić (Bo przyznały szczerze, że Bielański to często odsyła bo dużo ciąż z patologii i pacjentek potrzebujących) i wskazała mi św. Zofię ew. Madalińskiego. Ale te zaznaczyła, że św. Zofia jest dość komercyjna i mogą mnie odesłać. A w Warszawie podobno nie odsyłają z Inflanckiej i Madalińskiego.

A tak poza tym, to jesteśmy już po pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia i wstępnie jestem bardzo zadowolona. Dostaliśmy nawet paczkę gratisów i butelkę aventa 125 ml w prezencie. Takie pierdoły a cieszą. :-)

Najbardziej cieszę się, że córcia zdrowa. Za każdym razem to jakby spadał ogromny ciężar z serca. :-)

Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak rozmawiałam w Katowicach to powiedzieli mi ze kobiety faktycznie rodzącej odesłać nie można bo też słyszałam ze odsyłają i spytalam. Co innego jak którejś się wydaje ze rodzi a to jeszcze nie to. Tak czy inaczej maja obowiązek wskazać szpital w którym taka pacjentke przyjmą. I wg mnie ma to sens, ze nikt niw będzie jeździł po całym mieście i szukał szpitala.
    Tymbardziej że wawa nie mala:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ag. W św. Zofii odsyłają. Moja koleżanka rodziła w lipcu tego roku i gdyby w poczekalni nie odeszły jej wody to odesłaliby ją do innego szpitala.
    Mój mąż jak mnie wiózł wczoraj na IP to się zgubił bo nawigacja GPS nie mogła się zaktualizować, a on nie jest z Warszawy i wcale dobrze jej nie zna. Dlatego powiedziałam, że jak już wybierzemy szpital to ma mnie tam zawieźć dwa razy w dzień na próbę i 10 razy w nocy co by się nie zgubił :-D

Chanela, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie twierdze ze tak nie jest, nie o to mi chodziło.
    Ale trochę dramat ze jadąc do szpitala nie wiesz czy cię przyjmą.
    Wiem ze tu w rudzie " normalnych" pacjentek też nie przyjmują zawsze, no ale to specjalistyczny oddział.
    Chore to wszystko.
    Faktycznie niech maz pojezdzi bo w stresie porodowym będzie tylko gorzej:)

Może dobrze byłoby mieć lekarza z wybranego szpitala.moze idz na 2 ost wizyty do ordynatora albo z-cy. Wtedy przy przyjęciu mówisz kto jest twoim prowadzącym i nikt cię nie odeśle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 12:59

Silatan lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ