Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa jak ja rozmawiałam z lekarzami na temat obu to i tu i w Katowicach praktykują krążki bo w razie czego krążek wyskoczy a szew nie peknie ale rozerwie szyjkę. Pewnie wszystko zależy od konkretnego przypadku ale wydaje mi się ze raczej się skłaniają ku pessarom.
    mówiąc w razie czego mam na mysli np akcje skurczów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 10:30

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski.
    Ja też już wczoraj miałam jechać na IP bo bardzo brzuch mnie bolał. Ale wypiłam dużo mleka, poszłam do wc i przeszło. Wiem, że to nie były skurcze ale się wystraszyłam. Dziś już lepiej. Tylko te więzadła strasznie dokuczają. Chyba już taki mój urok. I faktycznie dziewczyny - pozytywne myślenie dużo daje - od rana pomimo tych ciągnięć mam super humor bo wiem, że wcześniej niż na święta Milusia nie zawita na świecie bo nie może rodzicom takiej niespodzianki zrobić. A to grzeczne dziecko to posucha. :) Mąż się śmieje ze mnie jak mu tak mówię. On to całkiem wyluzowany, niczym się nie martwi, nie boi się. Podziwiam go.:)
    Życzę miłego dnia dziewczynki.:)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.promobaby.pl
    Na grudniówkach dziewczyna znalazła fajna stronę z promocjami z różnych stron. :)
    Może się którejś przyda.

Chanela, kejti91 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • blador Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pomyślcie, że to dopiero początki naszego zamartwiania :) później zaczniemy martwić się o kolki, kupki, przedszkole, pierwsze randki i tak już chyba do końca życia :)

mój P. też zawsze wyluzowany, ale faceci chyba już tak mają, a poza tym mniej wiedzą i dzięki temu lepiej śpią, no i dobrze dzięki temu ma nas matki-wariatki kto ustawić do pionu :)

jonka91 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bepanthen maść na brodawki ;)

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Bepanthen maść na brodawki ;)
    A czy to jest ta maść której nie trzeba zmywać podczas karmienia??

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz siarę to tymbarfziej niw draznij brodawek.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jak masz siarę to tymbarfziej niw draznij brodawek.
    Tak myślisz ?? To jak sobie radzić ?

• blador Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba umyć zaschniętą siarę i zostawić w spokoju żeby nie pobudzać dalszej produkcji oksytocyny

relgh3718o9n8rtv.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja z utęsknieniem czekam na małża :)
    Dostałam dziś kolejną przesyłkę, pajacyka z polaru.A najlepsze jest to że wczoraj 3 inne przesyłki w kopertach listonosz wsadził do skrzynki a dziś jak ja akurat brałam prysznic to on przyniósł pod drzwi i pukał.Musiałam wyłazic z wanny i w ręczniku otwierac...dobrze że nie spadł hehe, ma się na czym trzymac...bo ja sama w domu a listonosz taki młody że strach się bac haha !!

Udanego weekendu i kciukam za wszystkie zaobrączkowane i leżakujące brzuchatki <3 !!!

Ag... lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jesteśmy po wizycie:) mam piekny filmik jak Mała robi grymasy na buzi,układa usteczka jak ta lala:)Wszystko u nas w porzadku.Zapisałam się tez na echo serca za 3 tygodnie,ale jedynie kontrolnie.Oczywiście jak zwykle po wizycie zajrzałam do second handu i cudeńka kupiłam:)
    a to Maja (chociaż zastanawiamy się też nad imieniem Blanka)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2557e03e245c.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eadee32a0729.jpg

marrtka, Ewelina88, jonka91, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ag..., polaola, isabelle, Gwiazdeczka27, nick nieaktualny, Tymi, szpilka, M4DZI4, bluegirl89, magdalenka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta śliczna córeczka.U nas miała być Maja na początku ciąży ale zmieniliśmy zdanie.

MartaKD lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ona jest śliczniutka! :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ona cudna!! Piękna po prostu!!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję w imieniu córki:) podobno podobna do mnie,szczególnie nos,bo mam zadarty:)

nix lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    chyba umyć zaschniętą siarę i zostawić w spokoju żeby nie pobudzać dalszej produkcji oksytocyny

Ja mam zaschnieta siare i poprostu tak zostawiam
    Ja wzesniej ja mylam to od razu leciala nowa i w kollko to samo.
    Ja popeostu nie tykam brodawek. Jak sie myje to tyle co. Niech sobie jest zaschnieta.
    Tez mnie swędzi, zagryz zebyi jest.

Marta- śliczna cora:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj miałyśmy z córką przygodę na IP. Dostałam regularnych skurczy jakby miesiączkowych. Podłączyli mnie do KTG, dali zastrzyk w dupsko, pełną morfologię, USG, badanie moczu, mierzyli długość szyjki. Finał był taki, że już w szpitalu mi przeszło. Panie były bardzo miłe. Powiedziano mi, że szyjka dalej długa (skróciła się w ponad dwa tygodnie jedynie 5 mm), zamknięta i że długość szyjki będzie mi się już zmieniała. Jeżeli nie będzie się to działo szybko to wszystko będzie w porządku, bo każdy sprzęt może nieco inaczej mierzyć. Córa przytyła do 670 g w 11 dni przytyła 170 więc kawał baby. :-) A wyniki badań to mi powiedziały, że każda by chciała takie mieć. Nawet pytały czy biorę jakieś suplementy (ale ja poza magnezem to tylko warzywa i owoc, bo w ciąży mam super chrapkę). W ogóle to nie sądziłam, że w Bielańskim tak miło mnie przyjmą. Podpytałam też położną gdzie by polecała mi rodzić (Bo przyznały szczerze, że Bielański to często odsyła bo dużo ciąż z patologii i pacjentek potrzebujących) i wskazała mi św. Zofię ew. Madalińskiego. Ale te zaznaczyła, że św. Zofia jest dość komercyjna i mogą mnie odesłać. A w Warszawie podobno nie odsyłają z Inflanckiej i Madalińskiego.

A tak poza tym, to jesteśmy już po pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia i wstępnie jestem bardzo zadowolona. Dostaliśmy nawet paczkę gratisów i butelkę aventa 125 ml w prezencie. Takie pierdoły a cieszą. :-)

Najbardziej cieszę się, że córcia zdrowa. Za każdym razem to jakby spadał ogromny ciężar z serca. :-)

Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak rozmawiałam w Katowicach to powiedzieli mi ze kobiety faktycznie rodzącej odesłać nie można bo też słyszałam ze odsyłają i spytalam. Co innego jak którejś się wydaje ze rodzi a to jeszcze nie to. Tak czy inaczej maja obowiązek wskazać szpital w którym taka pacjentke przyjmą. I wg mnie ma to sens, ze nikt niw będzie jeździł po całym mieście i szukał szpitala.
    Tymbardziej że wawa nie mala:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ag. W św. Zofii odsyłają. Moja koleżanka rodziła w lipcu tego roku i gdyby w poczekalni nie odeszły jej wody to odesłaliby ją do innego szpitala.
    Mój mąż jak mnie wiózł wczoraj na IP to się zgubił bo nawigacja GPS nie mogła się zaktualizować, a on nie jest z Warszawy i wcale dobrze jej nie zna. Dlatego powiedziałam, że jak już wybierzemy szpital to ma mnie tam zawieźć dwa razy w dzień na próbę i 10 razy w nocy co by się nie zgubił :-D

Chanela, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie twierdze ze tak nie jest, nie o to mi chodziło.
    Ale trochę dramat ze jadąc do szpitala nie wiesz czy cię przyjmą.
    Wiem ze tu w rudzie " normalnych" pacjentek też nie przyjmują zawsze, no ale to specjalistyczny oddział.
    Chore to wszystko.
    Faktycznie niech maz pojezdzi bo w stresie porodowym będzie tylko gorzej:)

Może dobrze byłoby mieć lekarza z wybranego szpitala.moze idz na 2 ost wizyty do ordynatora albo z-cy. Wtedy przy przyjęciu mówisz kto jest twoim prowadzącym i nikt cię nie odeśle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 12:59

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ