*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula44 wrote:No pełno jakiejś wydzieliny. Mleczno biała ale wodnista. Dzwoniłam do gina mówi ze tak może być. Ale zaczęło boleć bardzo w pochwie. Takie szarpnie klucie... ciągnie podbrzusze. Wzięłam mg. .nogi wyżej. Ale boli. Nie mam zwykłej nospy wzięłam te forte 80
Boli dalej. .... cholera. .nie wiem co jest. -
Paula napij sie wody lub herbatki ja w sytuacjach stresowych tak wlasnie robie zby z nerwow nie spinac brzuchola i lez. Jak bol nie przejdzie to dzwon na pogotowie jak nikogo nie ma, trudno jestes w ciazy musimy uwazac podwojnie.
-
Wczoraj rozmawiałam z położna i podkreśliła, ze ogromna role grają nasze emocje i odczucia. Jeśli sie stresujemy, czy ciagle myślimy o ciazy i możliwych anomaliach - jest to troche jak samospelniajaca sie przepowiednia. Powiedziała, ze najlepiej zabrać sie za jakieś zajęcie, które zupełnie odciąża głowę od problemow jak np. szydelkowanie. Nie zalecała nawet książek trzymających w napięciu, żeby niwelowac zródło stresu.
Tymi lubi tę wiadomość
-
No to witamy się po połówkowym
Wg USG mała ( bo lekarz nie zostawił cienia wątpliwości, że to może być chłopak) jest o 2 tygodnie do przodu, co jednak nie zmienia daty porodu:/ Najważniejsze, że mąż już się przekonał( pogodził z myślą) do córci i to, że jest całkowicie zdrowa, wszystko u niej w porządku i jest wzorcowym maluszkiem
Ja niestety nie dostaję informacji o tym ile waży, bo lekarz twierdzi, że są to tylko i wyłącznie komputerowe wyliczenia, które nie są adekwatne do rzeczywistości, już sama nie wiem co o tym myśleć...
Jutro postaram się wrzucić jakieś fotki
buziaki dla wszystkich mamusiek :*ania_29, isabelle, M4DZI4, Tymi, polaola, Kawa, jonka91, Malenq, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
A ja jak schizuje to wymawiam zdanie ktorejs z Was przepraszam, ale nie pamietam autorki, ze zamartwianie sie cigle myslenie to :jak modlitwa o to najgorsze. Tego sie trzymam. Dziekuje
za te slowa, w nocy uratowaly troszke sytuacje jak mialam skurcze, a to tylko skurcze na qqqqq........pe.
Tymi lubi tę wiadomość
-
Kawa wrote:Jest podany wg ostatniej @ i z wyliczeń-23tc, są też wyliczone z BDP HC itp Przez ten pomiar z wyliczeń termin porodu przesunął się aż na 27 styczeń!
Mi lekarz tłumaczył że na tym etapie to dziecko rośnie w swoim tempie a program to jest program, może nam orientacyjnie podać wymiary, nie wspominając o tym że maleństwa ciągle się poruszają i ciężko zakreślić obszar pomiaru
a te terminy porodów to liczą się te ustalone na usg ok 12 tc, późniejsze się nie nie liczą, te ustalone na początku są najważniejsze i nie zmienne
To tak jak bym przytyła jutro 5 kg i była przez to o 3 lata starsza.. po jutrze schudnę o 2 więc będę młodsza??
niestety to tak nie działa;)
Pozdrawiam wszystkie brzuchatki;) Cieszmy się ciążą
bluegirl89, isabelle, jonka91, MonikaDM, Malenq lubią tę wiadomość
-
Cześć Kobietki!
Byłam dziś w labku na badaniach: morfologia, mocz, glukoza - ze skierowania od ginki, jak co miesiąc i zrobiłam prywatnie tsh.
Wszystkie wyniki wzorcowe. TSH - 1,26; glukoza 75: 1 pobór na czczo: 77; 2: 100; 3:92
Jestem za to zamulona dziś - to przez to, że śniadanko zjadłam dopiero o 12 i zaburzyło to mój dzień..
Ponadto: Mała fika regularnie. Jestem już w stanie powiedzieć gdzie kopie a gdzie boksuje. Chciałam nagrać jej harce, ale jak tylko włączyłam komórkę to się uspokoiła. Odłożyłam - a ona znów fikanko. Bawiła się ze mną w ciuciu-babkę.
Nóżkami sięga już pod żebra - ło matko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:07
jonka91, MonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNix stweirdziłam że poczekam do wizyty, bo nie możliwe by przez 4tyg mała przytyła tylko ok 7gram!, dzieci rosną w różnym tempie tak, ale na tym etapie powinna już prawie podwoić wagę, a wszelkie pomiary obecnie mało co się różnią od tych z wizyty w 23tyg. Jestem pozytywnie nastawiona na ciążę, nie stresuję się, "cedzę" złe informacje a tu taka niespodzianka O_o
Schowałam zdjęcie dzisiejsze z ostatnim do karty ciąży-wypytam o co chodzi na nastepnej wizycie.Tymi, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Kawa wrote:Nix stweirdziłam że poczekam do wizyty, bo nie możliwe by przez 4tyg mała przytyła tylko ok 7gram!, dzieci rosną w różnym tempie tak, ale na tym etapie powinna już prawie podwoić wagę, a wszelkie pomiary obecnie mało co się różnią od tych z wizyty w 23tyg. Jestem pozytywnie nastawiona na ciążę, nie stresuję się, "cedzę" złe informacje a tu taka niespodzianka O_o
Schowałam zdjęcie dzisiejsze z ostatnim do karty ciąży-wypytam o co chodzi na nastepnej wizycie.Zrobiłabym tak samo
W kominku rozpalone, brzuszek "zatankowany", film odpalony, tak więc znikam drogie panieMiłego wieczoru!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:16
Kawa, Tymi lubią tę wiadomość
-
Kawa ja mialal na polowkowym ze podana wartosc przy 402 g. moze byc + - 59 i moze stalo sie to u Adeli wtedy podalo za duzo a teraz odjelo od prawidlowej wagi. Choc ja licze i u mnie to sie sprawdza 70 g. na tydzien
-
Tez się schizowalam pom polowkowym a mast wizyta 2 tyg później, różnica w wadze była 30 gram. A wszystko ok, różne pomiary i na różnym sprzęcie. Nie da się tego porównać.nie ma co się martwic.
Waga często jest podawana +- nawet do 100 gram.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:22