X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    No pełno jakiejś wydzieliny. Mleczno biała ale wodnista. Dzwoniłam do gina mówi ze tak może być. Ale zaczęło boleć bardzo w pochwie. Takie szarpnie klucie... ciągnie podbrzusze. Wzięłam mg. .nogi wyżej. Ale boli. Nie mam zwykłej nospy wzięłam te forte 80
    Boli dalej. .... cholera. .nie wiem co jest.
    Kochana, to jedź z kimś na IP...

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to gas kompa i jedz na przegląd na IP. Nawet jeśli to nic to się bynajmniej uspokoisz.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula napij sie wody lub herbatki ja w sytuacjach stresowych tak wlasnie robie zby z nerwow nie spinac brzuchola i lez. Jak bol nie przejdzie to dzwon na pogotowie jak nikogo nie ma, trudno jestes w ciazy musimy uwazac podwojnie.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozmawiałam z położna i podkreśliła, ze ogromna role grają nasze emocje i odczucia. Jeśli sie stresujemy, czy ciagle myślimy o ciazy i możliwych anomaliach - jest to troche jak samospelniajaca sie przepowiednia. Powiedziała, ze najlepiej zabrać sie za jakieś zajęcie, które zupełnie odciąża głowę od problemow jak np. szydelkowanie. Nie zalecała nawet książek trzymających w napięciu, żeby niwelowac zródło stresu.

Tymi lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witamy się po połówkowym :D

Wg USG mała ( bo lekarz nie zostawił cienia wątpliwości, że to może być chłopak) jest o 2 tygodnie do przodu, co jednak nie zmienia daty porodu:/ Najważniejsze, że mąż już się przekonał( pogodził z myślą) do córci i to, że jest całkowicie zdrowa, wszystko u niej w porządku i jest wzorcowym maluszkiem :D

Ja niestety nie dostaję informacji o tym ile waży, bo lekarz twierdzi, że są to tylko i wyłącznie komputerowe wyliczenia, które nie są adekwatne do rzeczywistości, już sama nie wiem co o tym myśleć...

Jutro postaram się wrzucić jakieś fotki

buziaki dla wszystkich mamusiek :*

ania_29, isabelle, M4DZI4, Tymi, polaola, Kawa, jonka91, Malenq, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula śmigaj na IP :) co masz sie stresowac !!! Isabelle zgadzam sie w 100% ale czasem kuzwa z tej miłości do dzidziulka schize biorą gore :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 19:08

l22nhdge0qqepa6e.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak schizuje to wymawiam zdanie ktorejs z Was przepraszam, ale nie pamietam autorki, ze zamartwianie sie cigle myslenie to :jak modlitwa o to najgorsze. Tego sie trzymam. Dziekuje :-) za te slowa, w nocy uratowaly troszke sytuacje jak mialam skurcze, a to tylko skurcze na qqqqq........pe.

Tymi lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola też zapamiętałam to zdanie. I wrylam gleboko w glowe:)

Tymi lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Jest podany wg ostatniej @ i z wyliczeń-23tc, są też wyliczone z BDP HC itp Przez ten pomiar z wyliczeń termin porodu przesunął się aż na 27 styczeń!

Mi lekarz tłumaczył że na tym etapie to dziecko rośnie w swoim tempie a program to jest program, może nam orientacyjnie podać wymiary, nie wspominając o tym że maleństwa ciągle się poruszają i ciężko zakreślić obszar pomiaru
    a te terminy porodów to liczą się te ustalone na usg ok 12 tc, późniejsze się nie nie liczą, te ustalone na początku są najważniejsze i nie zmienne
    To tak jak bym przytyła jutro 5 kg i była przez to o 3 lata starsza.. po jutrze schudnę o 2 więc będę młodsza??
    niestety to tak nie działa;)
    Pozdrawiam wszystkie brzuchatki;) Cieszmy się ciążą;-)

bluegirl89, isabelle, jonka91, MonikaDM, Malenq lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki!
    Byłam dziś w labku na badaniach: morfologia, mocz, glukoza - ze skierowania od ginki, jak co miesiąc i zrobiłam prywatnie tsh.

Wszystkie wyniki wzorcowe. TSH - 1,26; glukoza 75: 1 pobór na czczo: 77; 2: 100; 3:92 :)

Jestem za to zamulona dziś - to przez to, że śniadanko zjadłam dopiero o 12 i zaburzyło to mój dzień..

Ponadto: Mała fika regularnie. Jestem już w stanie powiedzieć gdzie kopie a gdzie boksuje. Chciałam nagrać jej harce, ale jak tylko włączyłam komórkę to się uspokoiła. Odłożyłam - a ona znów fikanko. Bawiła się ze mną w ciuciu-babkę.
    Nóżkami sięga już pod żebra - ło matko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:07

jonka91, MonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola i AG "martwienie sie to modlitwa o to czego nie chcemy " ;))) ciesze sie ze Esm tak zostało w pamięci :) najlepiej napisać sobie to wielkimi literami na lodowce i co dzien przy śniadaniu spojrzeć ;)

polaola, MonikaDM lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę chodzić do lodowki:) za daleko jest.
    Ale mam dobrze wryte w pamiec:) i nieustannie przekazuje dalej.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nix stweirdziłam że poczekam do wizyty, bo nie możliwe by przez 4tyg mała przytyła tylko ok 7gram!, dzieci rosną w różnym tempie tak, ale na tym etapie powinna już prawie podwoić wagę, a wszelkie pomiary obecnie mało co się różnią od tych z wizyty w 23tyg. Jestem pozytywnie nastawiona na ciążę, nie stresuję się, "cedzę" złe informacje a tu taka niespodzianka O_o

Schowałam zdjęcie dzisiejsze z ostatnim do karty ciąży-wypytam o co chodzi na nastepnej wizycie.

Tymi, MonikaDM lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Nix stweirdziłam że poczekam do wizyty, bo nie możliwe by przez 4tyg mała przytyła tylko ok 7gram!, dzieci rosną w różnym tempie tak, ale na tym etapie powinna już prawie podwoić wagę, a wszelkie pomiary obecnie mało co się różnią od tych z wizyty w 23tyg. Jestem pozytywnie nastawiona na ciążę, nie stresuję się, "cedzę" złe informacje a tu taka niespodzianka O_o

Schowałam zdjęcie dzisiejsze z ostatnim do karty ciąży-wypytam o co chodzi na nastepnej wizycie.
    Prawidłowo :) Zrobiłabym tak samo ;)

W kominku rozpalone, brzuszek "zatankowany", film odpalony, tak więc znikam drogie panie ;) Miłego wieczoru!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:16

Kawa, Tymi lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, i tak trzymać! Musimy sie tu pozytywnie wspierać, bo osiwiejmy do stycznia, a przeciez niezłe z nas laski i troche szkoda by było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:16

Kawa, jonka91, Tymi lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja mialal na polowkowym ze podana wartosc przy 402 g. moze byc + - 59 i moze stalo sie to u Adeli wtedy podalo za duzo a teraz odjelo od prawidlowej wagi. Choc ja licze i u mnie to sie sprawdza 70 g. na tydzien

relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się schizowalam pom polowkowym a mast wizyta 2 tyg później, różnica w wadze była 30 gram. A wszystko ok, różne pomiary i na różnym sprzęcie. Nie da się tego porównać.nie ma co się martwic.
    Waga często jest podawana +- nawet do 100 gram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:22

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchy rosną, serduszka biją - to najważniejsze :)

bluegirl89, Kawa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać, obudze się w III trymestrze:)

marrtka, magdalenka, jonka91, bluegirl89, polaola, isabelle, Tymi, MonikaDM, zielarka, Kawa, kejti91, Malenq, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Idę spać, obudze się w III trymestrze:)
    Już niedługo i ja wkroczę w III trymestr...

‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ