X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się na wizytę, oby mała przybrała jak KLUSECZKA jak to mówi mój Małż :D

Paula44, Tymi, nix, Ewelina88, kejti91, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki.

Glukoza na czczo - 70
    po 60 min - 85,5
    po 120 min - 94,2

Chyba dobre????

ania_29, marrtka, Tymi, M4DZI4, A.loth, jonka91 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Mam wyniki.

Glukoza na czczo - 70
    po 60 min - 85,5
    po 120 min - 94,2

Chyba dobre????

Ładne, ładne :)

Paula44 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, a coś bardziej powszechnego? Nie ma w moim województwie ikei ani zary home ;)
    Potrzebuję zwykłych, plastikowych wieszaczków, tylko po prostu w małym rozmiarze :)

Ok, w jysku mają, 3 szt. za 7,50. Chyba pozostanie allegro ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 15:02

201501145565.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania moze na allegro zamow? Jest tego duzo. Kawa powodzenia! :) Nie uwierzysz ale snilas mi sie dzis :D :D

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Ania moze na allegro zamow? Jest tego duzo. Kawa powodzenia! :) Nie uwierzysz ale snilas mi sie dzis :D :D
    No chyba właśnie tak zrobię... :)

201501145565.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi mi na zaparcia gin poleciła syrop Lactulosum Mite - że on się nie wchłania tylko po prostu zbiera całe g... po drodze i lekko rozrzedza. Kazała pić 1 łyżkę stołową rano na czczo i popić szklanką ciepłej wody - ja tak robię i jest ok. Nie ma luźno tylko wreszcie tak normalnie.

Ewelina88, Paula44, Tymi, marrtka lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dokładnie, ale najgorsze jest jeszcze gadanie, że nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu, kobieta MUSI miec pokarm nie ma innej opcji. Nosz kurna, same tutaj rozmawiałyśmy, że każda pieroła ma na to wpływ, atmosfera, samopoczucie, poczucie bezpieczeństwa kobiety, dosłownie wszystko może mieć wpływ na to czy kobieta ma pokarm czy nie. A jak karmi butelką to nie kocha swojego dziecka pewnie bo nie chce mu piersi dać...

Jestem z siebie dumna, wydepilowałam nogi, juz mi ciężko z brzucholem, ale byłam zarośnięta jak człowiek pierwotny !A teraz robię manicure a co !
    Ja z kolei usłyszałam od teściowej, że ona nie karmiła piersią bo to jest okropne, ale jak ja chce być krową dojną, uważać na to co jem i być uwiązana cały czas przy dziecku, to proszę bardzo. Ech, wszyscy muszą się po mądrować, a mi to jednym uchem wlatuje, a drugim wylatuje. Czasami brakuje mi już siły i chęci, żeby bronić swoich racji i tak zrobię co będę uważała za słuszne :)

relgh371buf3k1xz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Tymi mi na zaparcia gin poleciła syrop Lactulosum Mite - że on się nie wchłania tylko po prostu zbiera całe g... po drodze i lekko rozrzedza. Nie ma luźno tylko wreszcie tak normalnie.

hahahaahahaahahahhaahhahhahahahhahahaahah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Ale opis! Normalnie Mickiewicz i Norwid to przy Tobie jakieś niewrażliwe buraki ;)

M4DZI4, Tymi, Ag..., jonka91 lubią tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniowo dziś, rano jakoś weny twórczej nie miałam :p

Bluegirl daj znac jak po połówkowym!
    Kawa kciukam za wizytę :)

Ja dziś doczekałam się jednej przesyłki z allegro, z kaftanikami dla małego :)
    Czekam jeszcze na pajace i swoje spodniacho-leginsy :)

W brzuchu mi burczy hmmm... idę smażyc racuszki z jabłkami, posypię cukierem puderem, zaleję sosem czekoladowym i będzie dobrze ;) Ach te pomysły kulinarne w ciąży, inwencji twórczej nie ma końca :p

Paula44, Malenq, MonikaDM lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś robię racuchy z jabłkami ale bez sosu czekoladowego ;)

Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania29, tu masz wydaje się fajną ofertę: za 23 zł z przesyłką masz 25 sztuk kolorowych wieszaków z komisu
    http://allegro.pl/dzieciece-wieszaki-ubraniowe-kolorowe-25szt-i4633978706.html

Ja właśnie zjadam zupę z soczewicy czerwonej, którą wczoraj ugotowałam. Bardzo polecam - sycąca i rozgrzewająca!

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)

Wczoraj przeżyłam glukozę hehehe nie było tak źle...najgorsze to było siedzenie i czekanie....zdałam też krew na morfologię i mocz....

wyniki nie powalają, hemoglobina nadal w dole, hematokryt też, mocz do bani...a lekarza dopiero na 20.10 mam :-/
    któraś pije żelazo??? ja skończyłam te na receptę, wykupiłam dzisiaj Biofer, zobaczymy.....

A. loth.... dawaj przepisa na zupkę:)

• A.loth Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupę robiłam z tego przepisu. Papryczka chilli obowiązkowa!
    http://feeleat.blogspot.com/2013/11/wegetarianska-gesta-zupa-z-soczewicy.html

Malenq lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq pije w postaci soku z buraków z marchwią i jabłkiem , na mocz wczoraj pisałam ProUro , polecam , wyniki od 3 mc ciazy idealne moczu , nie trzeba zaraz brać nie wiadomo czego ;) u mnie w szpitalu obiad nie powalił wiec zamówiłam sobie pierogi ruskie /:d

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Malenq pije w postaci soku z buraków z marchwią i jabłkiem , na mocz wczoraj pisałam ProUro , polecam , wyniki od 3 mc ciazy idealne moczu , nie trzeba zaraz brać nie wiadomo czego ;) u mnie w szpitalu obiad nie powalił wiec zamówiłam sobie pierogi ruskie /:d
    Tymi dzięki, wczoraj mnie nie było....a że WY wenę macie i skrobiecie...w gąszczu postów nie zauważyłam...:)
    ja na obiad miałam "kluski na parze", cycki kurczaka, sos pomidorowy i sałatkę coleslaw:)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    ania29, tu masz wydaje się fajną ofertę: za 23 zł z przesyłką masz 25 sztuk kolorowych wieszaków z komisu
    http://allegro.pl/dzieciece-wieszaki-ubraniowe-kolorowe-25szt-i4633978706.html
    Dzięki :) Są też nowe i wychodzą nawet ciutkę taniej, bo przesyłka jest niższa.
    http://allegro.pl/wieszak-ubraniowy-wieszaki-ubraniowe-dzieciece-25-i4621850193.html
    Myślałam że kupię na miejscu i od razu przewieszę ubranka, ale jak to często bywa - trzeba się zdać na handel internetowy. Jak mus to mus ;)

A podany przez Ciebie przepis muszę koniecznie wypróbować. Nigdy zupy z soczewicy nie jadłam a zapas papryczek chilli mam w zamrażalniku :D

U nas były placki ziemniaczane. Dla mnie z piekarnika a dla męża smażone na patelni. :)

U Was też jest tak zimno? Wyszłam w południe do sklepu w swetrze i było znośnie a teraz w grubej, polarowej bluzie było mi chłodno :/ Chyba nieuchronnie zbliża się zima. Brrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 16:49

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o żelazie. Ja właśnie dudlam soczek pasteryzowany z Ogrodów Natury. Polecam. .w szklanych małych buteleczkach. Sa np w Rossmanie.

A jeśli chodzi o badania - chcąc sprawdzić pozio km żelaza w organizmie nie bada się poziomu żelaza! Tylko ferrytyne! Ten wynik mówi ile w istocie mamy żelaza w TKANKACH! Czyli czy się wchłania!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti a co Ci się śniło? :D

Wróciłam z wizyty od mojej ginekolog, wkręciłam ją że nadal nie znam płci. Tym razem stwierdziła "na 80% dziewczynka"-czyli dalej się bawi w zgaduj, zgadula.
    Wkurzyłam się nieco bo zapytała czy mąż ze mną chodzi na jakiekolwiek usg (u niej nigdy z nim nie byłam, tylko na tych szczegółowych) zabrzmiało to jakby się Nami nie interesował :/
    Później fotel: szyjka długa, twarda. Ważenie 60kg. Następnie usg, zrobiła wszystkie pomiary, widziałam że miała jakiś inny program włączony? Powiedziała że maluszek pięknie rośnie i wszystko w porządku. Wydrukowała pomiary i wręczyła do ręki, schowałam do torebki i się pożegnałyśmy.

W domu patrzę na pomiary a tam pisze waga 537g O_o że coo? Przecież 4 tygodnie temu miała 525g nie rozumiem ??? Nie przytyła?? Wogóle wydruk jest całkiem inny niż ostatnio, porównując pomiary to niewiele się różnią.. A mówiła że niby wszystko w porządku a pomiary świadczą o czymś innym..;/

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa może ona wydrukowała Ci pomiary kogoś innego. Bo ja zauważyłam, że moja musi najpierw wcześniejsze skasować a potem następne wprowadzić. Albo źle pomierzyła.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ