X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie KOchane po niezbyt dobrze przespanej nocy, te wczorajsza smutna wiadomosc preczytalam akurat przed snem i meczylam sie okrutnie, no ale nic to zaczal sie kolejny tydzien i troche rzeczy mam na glowie, miedzy innymi dentysta w pt buuu

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:23

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę cyckiw dotykać wiec u mnie odpada:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętacie? http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=431
    Moja mamuśka własnie jest na łowach i zdała mi relacje, że wszystko jest śliczne i zostawia w lidlu fortunę :P

Ja uciekam na wizytę kontrolną :) później do Was zajrzę :)

Zdrówka Wam życzę i miłego, słonecznego dzionka!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Brzuchatki!
    My wczoraj byliśmy na zakupach spożywczych, ale... wiadomo, matczyne i ojcowskie serce jest mięciutkie - mój małż zakupił dla naszej Córeczki piękne dwa pajace i body oraz rajstopki. Kolorystyka chłopięca częściowo, ale liczy się chęć (a mi tak nadmienię się bardzo podobają, bo lubię takie granaty w zestawieniu z białym, ale dziewczęce, słodkie róże też są, choć ich zwolenniczką aż tak bardzo nie jestem) - to rzadki przypadek, bo małż nie lubi kupować czego, co jest troszkę zbędne (a to jest, bo mamy już 4 mega reklamówki ubranek). Jednak - siła wyższa! Jak to on zwykle mawia: "Zdążymy kupić, a co to sklepów nie ma?"
    Teraz to już mamy postanowienie - zbieramy na rzeczy niezbędne i koniec!
    Poza tym kupiliśmy farbę do pokoju dla Małej: szara (Dulux "Dryfujące kry" i próbnik "Serce tybetu" - pomarańcz do szablonów). W następnym miesiącu będę zamawiała firanki. Poza tym pod koniec października robimy zamówienie u jednego sprzedawcy na pozostałe rzeczy dla małej: wózek, łóżeczko, pieluszki, pościel itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 08:53

agnesik lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) powodzenia na wizytach , niech maluszki rosną zdrowo :) ja jeszcze w łóżku , jakoś nie moge wstać :d meczylam sie w nocy jak nie wiem śniły mi sie takie pierdy glupie .... A tak pozatym to potulilabym męża jak przystało :((( a tu nie mozna tak mi brakuje takiej bliskości .... No nic , co do cycków to będę hartowac sama i odzież męża po 6 grudnia :d wiec zostało 2mc ;) co do rzeczy ja nadal nic nie mam :d mam jeszcze czas o zdążę kupic :) miłego dnia :)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze łowy:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9cbf9b3edf76.jpg

Rajstopki 56-62, ale porządnie się rozciągają i są mega mięciutkie (6,99zł).
    Czapeczka wypatrzona na ryneczku (9zł, nie mogłam się pohamować - nie ze względu na kolor, bo szukałam tylko szarej, ale jest tak piękna i rozciągliwa, miękka). Pajacyk w różową krateczkę - ok. 12,99 zł (wiem, że drogie, ale trudno).

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b5cafcee981.jpg
    Pajacyk w grochy, cudny (12,99zł). Body w żółte grochy i w paseczki a'la marynarskie po 6,99 zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 09:32

Chanela, jonka91, ania_29, M4DZI4, isabelle, Becia81 lubią tę wiadomość

• blador Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka ja już wróciłam z lidla, kupiłam dresiki i bluzę granatową, polowałam na biało-zieloną, ale były same większe rozmiary, świetne też są te sweterki z polarem, ale rozmiar 62-68 wydawał mi się bardzo duży, więc nie wzięłam bo w wakacje raczej nam się nie przyda :)

kurcze powiem Wam, że mi też strasznie brakuje przytulania:( w I trymestrze w ogóle nie miałam ochoty poza tym byłam tak zmęczona, że nie miałam siły, a teraz małż się boi i powiedział, że nie będzie przeszkadzał Antosiowi

relgh3718o9n8rtv.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melua cudne rzeczy, szczególnie te granatowe w groszki :) a orientujesz się w rozmiarach czapeczek? na razie oglądałam tylko na allegro i tam są podane w cm, nie wiem jaka powinna być ta zimowa

relgh3718o9n8rtv.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te, które mam mają różne "numerki" - rozmiary: w jednych 36, 38, 40. W innych 2 i 3, a w jeszcze innych 0-3mc, także nie doradzę. Ja kupowałam osobiście, więc patrzyłam na wielkość. Mam dwie zimowe. Ta ze zdjęcia nie ma rozmiaru, ale się fajnie rozciąga. Druga - Misiowa ma rozmiar 38.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 09:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie :)
    M4DZI4 mecz wygrała ta Twoja Jaga Jaga Jaga :D

Objadłam się wczoraj na imprezie urodzinowej ciotki, sukienkę nieco przedłużyłam więc była okey.

Ale mnie teściowa załatwiła! Stoimy wszyscy w kole (ok 80os zaproszonych) na środku szampan, wodzirej prosi Panów by wzięli sobie i partnerkom, mój pyta wziąć Ci? odpowiadam-Nie. Wodzirej mówi że te ze słomką w środku to picolo dla dzieci by nikt sobie nie pomylił. Wszyscy już wzięli, chwila ciszy, a moja teściowa z drugiej strony sali patrzy na mnie z uśmiechem i woła-CHWILKA!!! Podeszła do stolika ze szampanem, wzięła ten ze słomką i przy wszystkich mi wręczyła! -BO TY TYLKO TAKI MOŻESZ! No i cała sala się już dowiedziała o moim stanie. Haha :D

Byłam dziś ok 9 w Lidlu chciałam zakupić te bluzeczki... Masakra nic nie było już tylko 80r i wyżej.. Tam wszystko zniknęło w mgnieniu oka.. Udało mi się wziąć ten biały sweterek z guziczkami w serduszka za 29.99 62-68r-ostatni i różowy sweterek ze sówką i zamkiem 29,99 w rozmiarze 74-coś tam...

jonka91, Ewelina88, M4DZI4, belldandy lubią tę wiadomość

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    jonka ja już wróciłam z lidla, kupiłam dresiki i bluzę granatową, polowałam na biało-zieloną, ale były same większe rozmiary, świetne też są te sweterki z polarem, ale rozmiar 62-68 wydawał mi się bardzo duży, więc nie wzięłam bo w wakacje raczej nam się nie przyda :)

kurcze powiem Wam, że mi też strasznie brakuje przytulania:( w I trymestrze w ogóle nie miałam ochoty poza tym byłam tak zmęczona, że nie miałam siły, a teraz małż się boi i powiedział, że nie będzie przeszkadzał Antosiowi

Kochana! Wiesz, ja mam to samo! Na początku ciąży jeszcze było ok, ale jak zaczął brzuch rosnąć.. i mąż poczuł kopniaki synka.. to jakoś jemu się odechciało.. Przykro mi czasem.. ale przecież go nie zmuszę.. mam nadzieję, że wszystko wróci do normy po porodzie..

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa Ty szczuplaku:d na pewno wyglądałas pięknie :) chyba tylko ja juz jestem tak ogromna , masakra , coraz ciężej mi , a co bedzie za 2 mc :p Walen czy wieloryb to mało powiedziane :d

l22nhdge0qqepa6e.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik wróci na pewno, żeby tylko za szybko rodzeństwo dla naszych maluchów się nie pojawiło jak zaczniemy nadrabiać zaległości :)
    Tymi ja już jestem słonikiem, a w styczniu będę się toczyć jak na kule śniegową przysało :)

agnesik, isabelle lubią tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka w sumie dobry pomysł z tą niby przeprowadzką. Pójdę do niej po kartotekę i dokładnie tak zrobię, powiem, że się przeprowadzam, a jak się będzie rzucać.. to jej powiem swoje. :)

Odnośnie raka, mój dobry znajomy przez to przechodził.. Objawy zaczęły się nagle: włosy zaczęły mu wypadać.. dosłownie miał gołe placki na głowie.. i zaczął za przeproszeniem srać krwią.. Lekarz rodzinny wysłał go do dermatologa.. Od momentu w którym pierwszy raz zgłosił się do lekarza minęło pół roku, zanim skierowali go na odpowiednie badania..kolejne pół..zanim zaczęli leczyć.. Dwa lata walczył.. Dzięki Bogu udało się.. chociaż lekarz otwarcie przyznał się, że jakby ta diagnoza potrwała miesiąc dłużej.. to raczej nie miałby szans.. I dosłownie powiedział mu..że większość przypadków jest po prostu zbyt długo diagnozowana.. dlatego jest taka duża śmiertelność..

Wujek od mojego męża.. 5 lat skarżył się na ból w środku ucha, tracił słuch, po jakimś czasie znowu słyszał.. chodził do laryngologa.. Był leczony antybiotykami, zastrzykami itp.. nic nie pomagało.. Dopiero jak zaczął tracić świadomość.. wzięli go na tomografię do szpitala.. okazało się - rak mózgu.. od razu zrobiono operację.. po operacji rak przybrał na sile i w ciągu miesiąca urósł dwa razy większy niż przez te 5 lat.. Lekarze zrobili jeszcze jedną operację.. a dwa tygodnie po niej jego wujek zrobił się typowym warzywem.. zero kontaktu.. bo guz znowu urósł do okropnie wielkich rozmiarów.. Tydzień później zmarł.. miał 55 lat..

Przeraża mnie to, że jesteśmy tak bezsilni na tego raka.. Bo po pierwsze daje on tak nietypowe objawy.. a po drugie lekarze trochę bagatelizują ten problem.. nie wiem, czy nie mają sprzętu.. czy nie mają wiedzy.. nie wiem, ale przeraża mnie to..

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie ok, szyjka piękna, długa i zamknięta!! :) Cukier pięknie tolerujemy, tokso nadal ujemne :) Przez 3 tygodnie przytyłam 2 kg, a tętno Malucha 150 :)

agnesik, Kawa, Ewelina88, ania_29, renia83, M4DZI4, Tymi, bluegirl89, nix lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Całą ciąże miałam spokój z moimi objawami przypominającymi nerwice lękową. A wczoraj przed snem znowu mnie złapało. Trudności z oddychaniem, ból w klatce piersiowej. Wiem, że nic mi nie będzie, że sobie tylko wkręcam ale i tak to silniejsze. Na szczęście udało mi się usnąć. Wstałam na siku i przeczytałam tutaj na forum o A. Przybylskiej i prawie cała noc z głowy. Śpię na siedząco. Do tego rano doszłam do wniosku że ja nie mam w co się do pracy ubrać. Wszystko małe, ciasne, a przecież nie będę chodziła ciągle w jednej sukience i chyba czekają mnie dziś zakupy. Jejku chce już styczeń! Dzisiaj mam dzień marudzenia!

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam łóżeczko! 0elvis.gif
    Postanowione - nie zmniejszamy go, byłoby zwyczajnie szkoda. W sypialni stanie kosz Mojżesza, tylko mu kupię odpowiednie nóżki z kółeczkami a łóżeczko damy na razie do salonu. I tak pewnie Natalka wyląduje w naszym łożu na nocki :)
    Tak jak rano byłam mega wściekła przez mojego tatuśka, tak teraz wszystko powróciło do normy. Nie ma to jak endorfiny zakupowe :D

Ewelina88, isabelle, MonikaDM, TasiaF lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się kochane po weekendzie !
    Ja już od rana na nogach, załatwiałam sprawy na mieście, masakra-zimno, deszcz siąpił i zmarzłam :( Od godz jestem w domku, dopiero zjadłam śniadanie :p
    Wczoraj cały dzień spędziliśmy na grillu, pogoda dopisała, pojadłam dobrych rzeczy ale jak wróciłam to musiałam obskoczyc jeszcze miseczkę budyniu hehe, myślałam że pęknę...
    Paula współczuję ci tej atmosfery i traktowania w szpitalu, ja bym chyba wybuchła i powiedziała co myślę! Miejmy nadzieję że szybko wyjdziesz do domku!! 3maj się <3
    Miłego dzionka i udanych wizyt!!!

relgh371ssmqv4f3.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, jak na leżącą ciężarną przystało, dopiero sie obudziłam. A co! Trzymajcie kciuki, bo na 15 jadę na założenie pessara i trochę sie boję :(

zielarka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ