X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też ma dziś imieniny :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ale jestem na siebie zła. Mam Lidl pod domem, jakieś 4 minuty spacerkiem, miałam wstać z samego rana, żeby skorzystać z oferty dziecięcej, a obudziłam się po 9 i totalnie o tym zapomniałam. Teraz to już raczej nie ma po co iść...:/ Kilka dni temu marudziłam Wam, że nie czuję ruchów, za to już 3 dzień mała tak mnie kopie, że szok! aż brzuch podskakuje! Nożki ma po mojej prawej stronie od pępka i tam właśnie cały czas czuję kopniaki. Ale fajnie:)) Zaczynają dokuczać mi nogi, wcześniej to były skurcze, a teraz mam jakby zakwasy, zwłaszcza, jak sporo chodzę w dzień, to wieczorem czuję ból. Póki co nie mam żylaków, nikt w rodzinie nie ma, ale zastanawiam się czy nic nie wylezie. Oby nie, bardzo bym tego nie chciała. Czy Wy też czujecie ciężar w brzuchu? Wcześniej czułam się rewelacyjnie, brzuszek mi w ogóle nie dokuczał, a teraz z dnia na dzień czuję rożnicę w codziennym funkcjonowaniu - cięzej mi wstawać z łóżka, obracać się, stać w kuchni, schylać, zakłądać buty. Co to będzie później?
    Dziś zaczynamy szkołę rodzenia, idziemy razem z mężem. Jestem meeeega ciekawa czego nas tam nauczą.
    Ewelinka88 pisała, że nie ma się w co ubrać, ja też chodzę w jednych ciązowych spodniach, non stop getrach, 2 bluzkach i sukience. Cała reszta ubrań czeka na za rok. Chętnie bym sobie coś kupiła, ale ostatnio zaszalałam z butami jesiennymi i kurtką. W ogóle jak patrzę na moje ubrania rozmiar 36, to tak mi tęskno... po ciąży trzeba będzie raz dwa do nich wrócić.
    Strasznie mi przykro z powodu Ani Przybylskiej... nie umiem sobie wyobrazić bólu jej męża i dzieci. Taka piękna kobieta, taka radosna, ach... jak szybko wszystko przemija.
    Dlatego cieszmy się naszym stanem, każdym kopniakiem i każdym uśmiechem. Miłego dnia!

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 lubię Twoje ostatnie zdanie! :)

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik, ta strona na fejsie to Twoja?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to do zlych wiadomosci i ja dolaczam, dziewczynki pozwalam na siebie nakrzyczec, ale tylko dzis do 15, kto sie spozni juz nie krzyczy

jechalam sobie w najlepsze do pracy stanelam przed przejsciem, bo baba szla bardzo szybko wpatrujac sie w torebke i nie patrzac na droge w kierunku przejscia dla pieszych, zredukowalam bieg hamujac i juz wlasciwie stalam gdy uslyszalam pisk opon i poczulam uderzenie w tyl, wlasciwie tylko glowa poszla mi do przodu pasy wraz z adapterem dla ciezarnych zadzialaly prawidlowo, szyja bolala przez chwile, spisalismy papiery i pojechalam na ip, tam kazali mi isc do poradni chirurgicznej chirurg wywiad przeprowadzil, poinformowal, ze jezeli bardzo mnie bedzie bolec szyja lub krzyz to jest mozliwosc zrobienia rtg w fartuchu, aby zabezpieczyc dzidziusia przed promieniowaniem, ale skoro nie boli na razie to nie zaleca, po mojej prosbie zadzwonil na ginekologie tam zrobili mi usg z dzidzia wszystko ok serduszko bije jak trzeba

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bede sie odzywac co jakis czas

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wysokich obcasach extra jest fajny dluuugi art" fajne dziewczyny nie płacą" o porodach w panstwowych szpitalach.

Szpilka dobrze ze nic się niw stało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 13:47

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilko ale czemu ktoś miałby na Ciebie krzyczeć? Totalny buc z kierowcy, który w Ciebie przywalił. Nie wiem czy bym w takiej sytuacji poszła na spisanie oświadczenia, bez wzywania policji. Dobrze że z dzidzią wszystko w porządku, ale teraz szczególnie uważnie obserwuj siebie i swój organizm.

201501145565.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilko przecież to nie Twoja wina, trzymajcie się dzielnie i oby nic nie bolało :)
    obejrzałam 2 odcinki porodów i zryczałam się na maksa, aż nochal czerwony, boję się bólu, ale już nie mogę się doczekać :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpileczko dobrze, że z dzidzią wszystko ok! To absolutnie nie Twoja wina, że ktoś nie umie zachować bezpiecznej odległości!
    Ja też często oglądam porody z mężem ale wychodzę z założenia, że większość kobiet przez to przechodzi więc ja też dam radę! A potem najlepsza nagroda jaka tylko może być. :)

Malenq, bluegirl89 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula jak Twój mąż ma na imię ??

szpilka ja podziwiam Cię za trzeźwe myślenie, ja w takiej sytuacji pewnie nic bym nie zrobiła stanęłabym na środku ulicy i dzwoniła do małża żeby mnie ratował. Ale najwazniejsze że dzidziusiowi nic sie nie stało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabell trzymam kciuki :)

Szpilka oby wszytsko było w porządku z Tobą i maleństwem. Mnie nauczył mąż pewnego sposobu na osoby "trzymiące się zderzaka", hamuję kilka razy bez powodu i to dość ostro, zazwyczaj działa i natęt z tyłu zachowuje należną odległość.
    Mimo wszytsko, ja bym zadzwoniła po policje, bo tak czy siak będzie musiał sprawca pokryć koszty(kiedy sprawa jest zgłoszona nie może się wykręcić/kombinować) i dostałby mandat-może nauczyłby się trzymać odstęp.

W Carrefour była wymiana ubranek na cieplejsze, są też ciepłe kombinezony zimowe po 49,99 i 79,99 jakby ktoś jeszcze szukał :)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny o krzyki mi chodzilo za jezdzenie jeszcze do pracy, pan szybko nie jechal, wszyscy pieprznieci wyprzedzali jakies pol kilometra wczesniej jak droga byla szersza, chyba sie zamyslil i najpierw zadzwonilam do meza :) ale powiedzial ze jak w aucie nic sie takiego nie stalo to nie ma co policji wzywac, pewnie przyjechaliby za jakis czas a ja w miedzy czasie jajko bym zniosla czy z dzidzia ok

Malenq lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dostalam przed chwila najmniejsza dawke relanium, bo mnie nerwy przed chwila dopadly telepawka i te sprawy, wiec zaraz bedzie mi tak fajnie mam nadzieje
    PAula co Ciebie?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilko nawet na prostej drodze można się wywrócić i złamać nogę, więc tak na prawdę życia nie przewidzisz. Mam nadzieję że nerwy odpuszczą :* Nie jesteś lekkomyślna jeśli o to chodzi :)

201501145565.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:52

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was ma duszności w ciąży i takie uczucie jakby za mało krwi i tlenu dopływało w poszczególne części ciała?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka, za chodzenie do pracy nikt Cie chyba nie bedzie pieprzal, no chyba, ze lekarz kazał leżeć ;) ja bardzo rozumiem potrzebę pracy w ciąży, ale wtedy gdy to nie strach przed szefem Cie do tego skłania, ale potrzeba bycia wsród ludzi, cywilizowania sie każdego dnia i oczywiście wykonywania zadań adekwatnych do twojego stanu. To jest cos, czego mi bardzo brakuje, a leżę dopiero tydzień :(

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was ma duszności w ciąży i takie uczucie jakby za mało krwi i tlenu dopływało w poszczególne części ciała?

Podobno to normalne i mija przed porodem, jak brzuch zaczyna sie opuszczać i uwalnia przeponę.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Szpilka, za chodzenie do pracy nikt Cie chyba nie bedzie pieprzal, no chyba, ze lekarz kazał leżeć ;) ja bardzo rozumiem potrzebę pracy w ciąży, ale wtedy gdy to nie strach przed szefem Cie do tego skłania, ale potrzeba bycia wsród ludzi, cywilizowania sie każdego dnia i oczywiście wykonywania zadań adekwatnych do twojego stanu. To jest cos, czego mi bardzo brakuje, a leżę dopiero tydzień :(
    Ja tez mam juz dośc siedzenia w domu, ale do pracy bym nie wróciła bo za cięzka. Tak sobie myśle, że najpierw powinien byc rok macierzyńskiego z dzidziusiem a później rok zwolnienia lekarskiego na odpoczynek hehe

isabelle, Izabelka88, MonikaDM lubią tę wiadomość

‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ