X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a Ty nie miałaś brać narożnika? :)

Paula trzymaj się dzielnie i nie daj się nerwom!

Paula44 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka ja tak czasem mam ale to jest spowodowane zaparciami i nie są to skurcze. Może też tak masz?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    magdalenka ja tak czasem mam ale to jest spowodowane zaparciami i nie są to skurcze. Może też tak masz?
    Nie wiem pierwszy raz tak miałam i nie musiałam iśc później do wc na "dwójkę"...

• polaola Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-) ja od,wczoraj mam czasami taki dziwny bol pod lewym zebrem, ktory jest kilkusekundowy. Czyzby dzidka tak mnie potrafila juz skopac by to odczuwac jako bol? Jutro ide do gin. wiec go zapytam, trzymajcie tez za moja szyjke.
    Macie moze jakies sklepy z niedroga posciela? Przygotowywuje sie do przyjscia malej na swiat, ale z mezem tez chcemy miec nowa posciel i sofe rozkl. z ikei. bo zamierzamy pofikac po tych 10 miesiacach :-) NIE MOGE nie moge myslec o s...ksie, zabronione do stycznia.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:59

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja czytam o Waszych perypetiach szpitalnych i sie w sumie włos jeży na głowie (a mam długie baaardzoo).
    Ja leżałam tydzień w Wawie w Bielańskim i wspominam ok. Jedzenie w miarę (np. zupy mi smakowały a drugie nigdy), położne super, lekarze różni. Tętno badali w pokoju (chociaż leżałam na ginekologii bo na patologii nie było miejsc i musiały wozić sprzęt z tamtego oddziału).
    Ale też tęskniłam za domem....

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Mam do Was pytanie odnosnie witamin, konczy mi sie opakowanie witamin pharmaton maturelle, musze kupic nowe, tylko zastanawiam sie jakie, bo strasznie sypia mi sie paznokcie. Moze macie jakies inne sprawdzone witaminy, co polecacie? rozdwajaja sie i lamia...

relgtgf6uee8xud8.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały zakładany pessar prywatnie: czy wasi lekarze brali dodatkową kasę czy założenie pessara miałyscie w ramach normalnej wizyty?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie Ania Przybylska przegrała walkę z rakiem :( zostawiła 3dzieci...

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, aż mnie scięło. Taka młoda babeczka:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 21:23

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Straszne. Miała wszystko oprócz zdrowia :(

201501145565.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Agnesik, mam nadzieje, ze wszystko, co wyżej napisały dziewczyny pozytywnie nastroilo Cie do zmiany lekarza prowadzącego. Nie zaslugujesz na takie traktowanie, NIKT nie zasługuje, zmiana na pewno bedzie na lepsze, nie mniej obaw :) Ja rownież niedługo zmieniam lekarza, chociaż mój ginekolog to fantastyczny człowiek. Na początku troche mnie irytował i czasem bagatelizował moje pytania. Ale.z czasem dotarliśmy sie, im ciąża jest wyższa, tym większe wsparcie od niego otrzymuje, bardzo o mnie dbał w szpitalu i zawsze jest pod telefonem jak potrzebuje. Wyprowadzka wymusza zmianę i tez mam wiele obaw, zwłaszcza teraz, gdy pojawiły sie problemy i ryzyko niedonoszenia do styczniowego terminu. Bardzo żałuje, ze nie będę rodzic pod jego czujnym okiem, ale trzeba być dobrej myśli i wejść w NOWE z pozytywnym nastawieniem.

Dziewczyny, tym co napisałyście trochę mnie zmotywowałyście, ale raczej do tego by jeszcze raz do niej iść i jej trochę odpyskować..
    Najgorsze jest to, że w mojej przychodni ona musi wydać zgodę na to żebym mogła wziąć swoją kartotekę do innego lekarza, bo jest "lekarzem prowadzącym".. trochę to moim zdaniem niezgodne z prawem, no ale jutro się do niej umówię rano i ją poproszę o wydanie kserokopii karty ciąży i wyników badań.

Ps. Któraś napisała, że swoim stwierdzeniem krzywdzę kobiety, które nie mają dzieci.. Nie mam tego na celu.. Po prostu ja czuję się bardziej wartościowa, wiedząc, że dla kogoś będę całym światem.. przynajmniej przez jakiś czas :)

polaola lubi tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:

Kurde, kolejny dowód na to..że sława.. piękny wygląd czy pieniądze.. są tak mało warte.. :(

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra! Teraz przeczytałam o śmierci Ani Przybylskiej :( szok! Ona była taka normalna i trójka dzieci bez mamy! Dwa tygodnie temu niecałe zmarł w szkole u mojej córki 37 letni nauczyciel j. polskiego kochany przez uczniów, miał raka płuc i krtani teraz 35-36 letnia kobieta oddana rodzinie, ludzie, menele żyją po 70-80 lat niejednokrotnie zatruwający życie innym ale młodzi kochani oddani innym chorują i umierają :( :( :( masakra

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, które miały zakładany pessar prywatnie: czy wasi lekarze brali dodatkową kasę czy założenie pessara miałyscie w ramach normalnej wizyty?
    Ja płaciłam dodatkowo za pesser 270 zł

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ja płaciłam dodatkowo za pesser 270 zł

Wiki, rozumiem, ze w tej cenie miałaś pessar i wizytę? Ja pessar kupiłam sama, bo tak kazał mi lekarz, zastanawiam sie wiec, czy za jego założenie bedzie chciał cos wiecej niż za samą wizytę?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pessar zapłaciłam 170 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 22:18

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wiki a Ty nie miałaś brać narożnika? :)
    Fakt myślałam też o narożniku, ale mierzę i mierzę i nie chce się zmieścić...

• zielarka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pessar płaciłam 200 zł w tym była chyba opłata na samo założenie, ale głowy nie dam.

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Wiki, rozumiem, ze w tej cenie miałaś pessar i wizytę? Ja pessar kupiłam sama, bo tak kazał mi lekarz, zastanawiam sie wiec, czy za jego założenie bedzie chciał cos wiecej niż za samą wizytę?
    Byłam na wizycie na mierzeniu szyjki między innymi i miała 25 mm, płaciłam normalnie za wizytę. Dr kazała mi przyjść za tydzień i znowu mirzyła szyję, podjęła decyzję o założeniu pessera, wyjęła na opakowaniu była cena i powiedział mi tą cenę i że za wizytę mnie nie obciąża. Więc teoretycznie nie płaciłam za wizytę, a praktycznie pewnie była wliczona w cenę na pesserze. Tylko ona to wie

isabelle lubi tę wiadomość

‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ