X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem porejestrowana w różnych miejscach, skutkiem ubocznym niestety jest duża ilość maili z promocjami na skrzynce pocztowej, ale za to wiele razy udało mi się skorzystać z jakiejś promocji czy to w Rossmannie, Hebe czy w Super Pharmie.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na ten caly spam osobnego maila żeby mi głównego nie zasmiecal

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak często czujecie skurcze? Mi twardnieje brzuch na górze, aż robi się taki "krzywy". Mam tak dosyć często - kilka razy na godzinę i w nocy zaczęło też tak się robić. Obudziło mnie to dzisiaj. No i upławy mi się zaczęły większe. Myślałam nawet o tym żeby na IP jechać ktg zrobić, ale nie chcę, żeby mnie na oddział do tego szpitala przyjęli. Wydaje mi się, że to normalne, dlatego Was pytam o zdanie. Jak z tym jest u Was?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym podjechala, na spokojnie.
    Miałam tak właśnie kilka razy na godz, na początku.
    Ale sproboj najpierw magnez i nospe czy pomoże.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tego nie brałam, 2 razy w ciąży wzięłam nospe. Teraz jest ok. Wczoraj w kinie byłam i po 2h tak się średnio czułam. Zobaczę jak dzisiaj. Leżę sobie w łóżku od rana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 14:20

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie twardnieje brzuch nieregularnie, kilka razy dziennie i zawsze w dole brzucha, nie na górze. Ja cały czas biorę nospę i scopolan, 3 razy dziennie. Wiki, może spróbuj z nospą i zobacz, czy są efekty.

Wiki81 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki pytałam lekarza o te twardnienia i odpowiedział, że macica twardnieje gdy twardnieje cała, gdy tylko część a druga część jest miękka to dziecko się rozpycha. U mnie to jest faktycznie do rozróżnienia.
    Gin zmniejszył mi trochę leki i teraz zdarza mi się twardnienie ok 2,3 razy na dobę.
    Za to więzadła bolą...

Wiki81 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi twardnieje, na dole. Odczuwam wtedy lekki bol, ale to uczucie wiąże właśnie z ułożeniem i ruchami małego. Robi się taki dziwny kształt, taka górka. Trwa może niecala minute i puszcza stopniowo. Ale może dwa razy w ciągu dnia. Więcej nie. Wydzieliny mam więcej.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dzis cyknę fotkę naszego wózka :) na razie stoi u teściów :D

polaola, nix, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac601c30f714.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbd3e67ef8b7.jpg

Częśćnaklejek do pokoju Szymusia. Są dość duże :)

Już się nie mogę doczekać, kiedy przyjdą mebelki i te zwierzaki trafią na ścianę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 17:39

M4DZI4, Kawa, Wiki81, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś z Was trafi na jakieś fajne - nowe- ciuszki dla dzidzi (bodziak, pajac, śpiochy itd) z motywem jeża, to proszę o informację ;)

Ag... lubi tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też twardnieje brzuch ale ruchy czuję wiec myślę że wszystko ok ale dopytam lekarza na kolejnej wizycie

marta gratuluje wygranej

MartaKD lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy zamierzacie liczyć ruchy dziecka?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:

Większość poradników ;) i lekarzy mówi, że od 28 tygodnia.

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) Ja boję się rejestrować na różnych stronach, mieszkam jeszcze u teściów i nie chce podawać ich adresu bo jak coś będzie nie tak to mnie chyba zastrzelą. Jak będe ,, u siebie,, wtedy zaryzykuje. Ale ksrtę rossnę akurat mam.
    Brzuch mi czasami twardnieje zaczyna się od góry i schodzi do dołu, czasami mam tak kilka razy dziennie czasami wcale.. staram się nie schizować, kładę się wtedy na lewym boku i przechodzi. Z kolei teraz zaczyna mnie strasznie boleć kręgosłup i żebra, tak jak bym miala jakąś metalową obręcz, która mnie ściska, nic nie pomaga, ni leżenie, ni siedzenie. Oddycha się ciężko,.
    Ma może któraś z Was link to takiego filmiku jak przemieszczają się narządy wewnętrzne wraz z postępem ciąży?
    A jak u Was jest z tymi ruchami? czujecie je regularnie w sensie kilka razy na dziennie np raz na godzinę, kilka razy na godzinę, rano , wieczorem? Moje dziecię daję o sobie znać tylko rano i wieczorem i to jak sie położę, sporadycznie czuję ruchy w dzień zdarzyło mi się to tylko kilka razy i to jak siedziałam dlużej w jednej pozycjii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 19:29

ex2bo7ess0m327wq.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz widze pewna regule rano po moim przebudzeniu, ok. 10, 12, potem cisza :-) do 17 i tak co ok. godzine az trudno zasnac :-) . Jeszcze nigdy mnie nie obudziła. :-) Czesciej tez czuje jej kopniecia gdy sie ruszam, jeszcze w ubieglym tyg. tego nie odczuwalam.
    Przestalam podrygiwac jak mnie palnie :-) chyba sie juz powoli przyzwyczajam do ruszajacego sie brzuszka.
    Ostatnio Maz mial reke na brzuszku i Dzidka uderzyla, byl tak zaskoczony, ze az mi sie :-) zapytal: czułas ?czulas? Jakby moglo mnie to ominać.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 19:33

Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój ginekolog zalecił mi liczenie od 30 tygodnia ciąży, ale dzisiaj liczę cały dzień ruchy naszej Alicji. :)
    Wiem że jest kilka sposobów liczenia ruchów. Ja liczę ruchy przez 12 godzin i niby w tym czasie ma być min. 10 zespołów ruchowych. Przynajmniej tak zrozumiałam to jak gin mi tłumaczył na wizycie. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/

Paula w Lidlu kupiłam bluzę z polaru z jeżykiem... ale biało-różową :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 19:40

lwuska55592, Paula44 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    mi gin kazał już się przyglądać tym ruchom,kiedy najwięcej w jakich porach dnia.A w ogóle wiele moich kolezanek mówi,że nie liczyło wcale,bo co chwile czuły ruchy w ciągu dnia.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję tego liczenia ruchów :/ boję się, że to będzie kolejne źródło schizowania. W pierwszej ciąży nie liczyłam, coś tam słyszałam na ten temat, ale gin nic mi nie mówił a mi się to wydawało jakąś totalna bzdurą.
    Nie można po prostu czuć, że dziecko raz po raz w ciągu dnia się rusza i to tyle? Bez liczenia?

isabelle, bluegirl89 lubią tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ