*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAg - mam nadzieje, że coś Ci się już rozjaśnia
Seks (łac. sexus, płeć) – zachowaniepłciowe człowieka, seksualność, a potocznie: stosunek płciowy.Oprócz stosunków płciowych, ludzi cechuje też wiele innych zachowań seksualnych. Zaliczają się do nich:uwodzenie – zachowanie mające na celu wzbudzenie zainteresowania drugiej osoby bez użycia przemocygra wstępna – zachowania intymne pomiędzy dwiema lub więcej osobami mające na celu osiągnięcie podnieceniaseks bez penetracji – kontakty seksualne bez wprowadzania prącia dopochwymasturbacja – pobudzanie własnych narządów płciowych w celu osiągnięciaorgazmuautoerotyzm – różne zachowania przeprowadzane w pojedynkę przynoszące zaspokojenie seksualneZachowania seksualne mogą zachodzić przy kontakcie dwóch osób płci przeciwnej (zob. heteroseksualizm) lub tej samej płci (zob. homoseksualizm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 20:00
Ag..., Ewelina88, Cookie, szpilka, MonikaDM, isabelle, agnesik lubią tę wiadomość
-
Wanna pelna wody, peeling, depilacja, tona balsamu, odzywki i kremów. Niebo na ziemi:D
Paula głupolu:P hahahahha
Gabrysia moja lista cie nie zainspiruje bo jest pusta ale wyśle ci:)
Z wyprawka jestem chyba najdalej z was, w tzw czarnej d*pie:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 20:01
Paula44, blador lubią tę wiadomość
-
brrrr ale mam zgagę
byłam w aptece i pani powiedziała, że dla ciężarnej to tylko manti może mi dać, przyszłam do domu, czytam ulotkę, a tam co? Nie stosować w czasie ciąży! Ale jestem zła, zimne mleko już nie pomaga
może któraś męczy się tak jak ja i może coś polecić
-
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:Wanna pelna wody, peeling, depilacja, tona balsamu, odzywki i kremów. Niebo na ziemi:D
Paula głupolu:P hahahahha
Gabrysia moja lista cie nie zainspiruje bo jest pusta ale wyśle ci:)
Z wyprawka jestem chyba najdalej z was, w tzw czarnej d*pie:/
nie mamy IMIENIA, łóżeczka, foltelika wózka, remontu, żeby przestawic meble do trzeciego pokoju, zeby zmiescic dziecko, ale dostalismy kosz zeby mały mogl spac w kuchni lub salonie i 3 torby ciuszkow, a i własnorecznie kupilam 3 szt body i jeden smoczekPaula44 lubi tę wiadomość
-
Chanela wrote:ja wam wyślę link który gdzieś sobie znalazłam.
http://m.babyonline.pl/torba-do-szpitala-do-porodu-co-wziac-na-porodowke-dla-mamy-co-dla-dziecka-lista-do-druku,wyprawka-dla-mamy-i-dziecka-artykul,16197,r1.html
to jeśli chodzi o torbę do szpitala, a w moim pamiętniku zapisałam sobie jakiś czas temu co potrzeba na początek. Może się wam przyda.
Jeszcze wam wyślę jeden link do poczytania
http://madryprezent.wordpress.com/2014/02/11/dosc-wyprawkowemu-terrorowi/
-
Cookie wrote:Dziewczyny tylko nie zostawiajcie wszystkiego swoim mężom na koniec w sensie zakupów , wiem cos o tym bo pracowalam w sklepie z art niemowlęcymi .
Oni poprostu biora co popadnie , i uwazaja ze wszystko sie przyda . -
Wyprawka to kilka dni w internecie i zrobione. Ja jestem w trakcie kupowania i z mojej listy mam już chyba większość rzeczy odhaczone - oczywiście poza łóżeczkiem, fotelikiem i wózkiem. Dzisiaj przyszła pierwsza paczka rzeczy, czekam jeszcze na 3
-
jak zwykle jestem jakaś dziwna
mam w szafce w sypialni dwie półeczki nie do końca zapełnione ciuszkami, parę body, parę pajacyków, ze 3 sztuki spodenek, dwa sweterki, 3 pary skarpetek, jakiś rampers, łącznie 5 pieluch tetrowych. Dokupuję jakieś ciuszki ale to właściwie tylko dla mojej przyjemności, a nie przygotowań.
Mam poczucie, że wszystko mam już gotowe. Niczego innego nie szykuję. Nie pakuję torby, bo można to przecież zrobić w 5 min, tak jak to zrobiłam przed pierwszym porodem.
-
właśnie wróciłam z zajęć SR. Jeżdżę sama, bo mam na 17, a małż kończy dopiero o 17 pracę i nie może wyjść wcześniej, a dziś to go jeszcze w domu nie ma. Zajęcia mamy refundowane, ale nie dostajemy żadnych gratisów. Jutro wybieram się na warsztaty "Mamo to ja", choć wszystko zależy od samopoczucia, bo są od 17 do 20.30, a mam kawałek do przejechania.
Jeśli chodzi o kompletowanie wyprawki: wydaje mi się, że mam wystarczającą ilość ubranek, ale jak czytam wasze ilości to jestem przerażona. Jestem jednak zdania, że na kilka dni starczy, najwyżej się dokupi w trakcie.
Teraz skupiam się na większych wydatkach: wózek, łóżeczko, kosmetyki i pozostałe akcesoria nie-ubrankowe... Wyliczyłam, że potrzebuję na to ok. 2000 zł, więc zbieramy