WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    brrrr ale mam zgagę :( byłam w aptece i pani powiedziała, że dla ciężarnej to tylko manti może mi dać, przyszłam do domu, czytam ulotkę, a tam co? Nie stosować w czasie ciąży! Ale jestem zła, zimne mleko już nie pomaga :( może któraś męczy się tak jak ja i może coś polecić
    Mnie tez meczy potwora zgaga. Wczoraj na wizycie pytalam lekarza, powiedzial mi ze mozna renni i gaviscon. Oba do ssania.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka, my tez nie mamy imienia a co wiecej nie wiemy jaka plec bedzie, wiec musimy wybrac dwa :)

babeczka, szpilka lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, będę pierwsza :D Dzień dobry dziewczynki! :)

MonikaDM, Kawa lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki:)

Jak nocka minęła???

u mnie była pobudka przed 5tą i już "oka nie zmrużyłam".......

ooooooooo Ag.............mówisz że się wymoczyłaś i wypękniłaś???? :)
    a co do sexu, łączę się w bólu, ja też nie pamiętam jak to jest............

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:42

Ag..., zielarka, jonka91, bluegirl89, isabelle, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeen dobry:D

Jejku ale się wyspalam:) wstaje Zrobić śniadanie, jakieś normalne:D
    Miłego dnia<3

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :) trochę mnie nie było ale nie miałam weny jakoś trudny tydzien był dla mnie z głupia liczba przypominająca zdarzenia z poprzedniej ale juz mija wiec i moje Serce spokojniejsze :) wybaczcie ze najpierw o sobie . Byłam wczoraj na wizycie dobrze ze zrobiłam sobie co 2 tygodnie bo okazało sie ze moja kochana szyjka sie skraca , od wyjścia de szpitala w 10 dni zeszła o 6 mm :/ zobaczymy jak bedzie za 2 tyg , mam leżeć i nie kombinować ze sprzątaniem spacerami zakupami itd . Wczoraj od ginki usłyszałam " zawsze mówiłam ze kobiety w ciazy myślą macica " :p była to odpowiedz na moje mycia podłóg na kolanach :p nie ma co trzeba porzucić pewne domowe czynności ;) pozatym mówi ze tworzy sie lejek jakis i mam mega uważać , z fajniejszych wieści Mała przybiera 150 gram na tydz wazy 1200 z hakiem ale wymiarowo o 6 dni do przodu , stad zaczyna ciążyć na szynkę , w końcu moja Kochana lekarka rozwiała moje wątpliwości co do rozwiązania i nie skreśliła mnie z możliwości porodu SN bo stwierdziła ze jesli pójdzie ok to czemu mam sama nie urodzić wiec nastawiam sie na SN :) daj Panie Boze zeby tak było :) pozatym Helenka przechodzi sama siebie co do akrobacji w brzuchu , aż boli czasem , ale to najsłodszy bol na świecie :d a teraz idę Was ponadrabiac :)

Wiki81, bluegirl89 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko zdecydowanie zmieniło pory kopniaków,bo puknie kilka razy w ciągu dnia,a za to rano nadrabia.A najlepiej jak leze na lewym boku.Troche się denerwuję czy nie za malo tych ruchów, zapytałam mojej szwagierki-douli,ona mówi,że mam się nie schizowac liczeniem ruchów, dziecko to nie matematyka i jak sie dziecku nie chce to sie nie rusza,a potrafi spac 20 godzi na dobę.Kurcze, ludzie tez sa mniej i bardziej aktywni.Są tacy z adhd i flegmatycy:)Muszę te wszystkie dobre rady wbic sobie do lba,żeby się nie martwić.
    15 kup dziennie mowicie...kurcze,chyba zaczne już kupowac te pieluchy:)

Izabelka88, Kawa lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które uzywają detektora; gdzie najcześciej teraz wyczuwacie tetno? ja w zeszlym tygodniu wyżej po lewej stronie brzucha,a w tym tygodniu nisko po prawej.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się z rana ;)
    Blador ja mogę polecić gaviskon tyle że mleczko, jak se łykne to zgaga przechodzi chociaż od jakiegos czasu nie męczy mnie nic po za kręgosłupem.
    Co do wyprawki to zdarzymy, ja mam kilka sztuk ubranek i to wszystko
    Któraś pytała o puchnięcie nóg, kolerzanka mi mówiła że na tym etapie ciąży nogi tak jej puchły że wyglądały jak dwie kolumny ;D

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:24

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny, które uzywają detektora; gdzie najcześciej teraz wyczuwacie tetno? ja w zeszlym tygodniu wyżej po lewej stronie brzucha,a w tym tygodniu nisko po prawej.
    Ja wczoraj sprawdzałąm po długiej przerwie i bbyło nisko na dole nad spojeniem ł.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zgagi,to koleżanka polecała gaviscon tabletki do ssania, ginekolog jej zalecił.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi dacie radę z szyjką :) Już blisko :)

Miałam dziś dobrą noc, wyspałam się, brzuch spokojny :D
    a rano przywitała mnie taka wiadomość:
    Jesteś w 28 tygodniu ciąży
    (27 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3

Młoda bardzo kopie, wierci mi, chyba nogami, dziurę w pachwinie :) i napręża się po przekątnej aż wszystko trzeszczy. Pocieszam się, że przynajmniej ze względu na moją szyjkę z pessarem nie jest jeszcze główką w dół.
    Jutro rankiem mam gina :)

Tymi, Wiki81, jonka91, bluegirl89, M4DZI4, Kawa, Paula44 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ja wczoraj sprawdzałąm po długiej przerwie i bbyło nisko na dole nad spojeniem ł.
    no właśnie u mnie też nisko.ale to chyba nie ma jakiegoś znaczenia,co?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka fajny suwak z kurą:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ciesze sie ze juz w domku jesteście :) trzymamy nogi razem przynajmniej do grudnia :) tez zapomnialam co to seks :d teraz to juz w ogóle kategoryczny zakaz :/ co do wyprawki to nadal nic nie mam :p zacznę w 8 mc mysle ;) jakoś mam luza na to wszystko i nie spieszy mi sie ;) na początku listopada jedynie kumpela ma mi przysłać monitor oddechu i leżaczek , kurde tyle drukujecie ze juz nie pamietam , widziałam tylko piekne brzuszki :d a i cieszą oczywiście dobre wieści z usg :) co do kosmetyków , jestem zwolennikiem najbardziej naturalnych rzeczy w sensie im mniej składników tym lepiej im mniej pachnie tym lepiej , przemysł kosmetyczny to ogromna machina pieniędzy napędzana dobra reklama i praniem mózgu konsumentom , noworodek - jestem zwolennikiem nie szorowania i nie smarowania oliwkami dziecka co dzien generalnie oliwę mowię nie , noworodek ma skore normalna , oliwka zle nakładania moze Ja mega wysuszyć lepiej dodać kilka kropel do wanienki, pamiętajcie ze ma on rownież naturalna ochronę po porodzie w postaci mazi , trzeba obczyscic ale nie szorowac , co do emolientow to taka pułapka jak z kremami glicerynowymi do rak które najpierw działają ok a potem zbyt wysuszona skore , jesli dziecko nie ma problemów ze skóra to im mniej wszystkiego tym lepiej !!!! To tylko nasze widzi mi sie i głupie stereotypy bo noworodek musi pachnieć sratatata naturalny zapach jest przecudny , jesli dziecko bedzie alergikiem atopowcem wtedy należy udać sie do apteki i spojrzeć okiem na składu kosmetyków dla atopowcow lub udać sie do dermatologa , uwierzcie ze s kosmetyki wkładane jest mnóstwo świństwa , sama będąc kosmetologiem mając cerę mieszana używam do mycia buzi zwykłego szarego mydła i buzie mam jak pupcia niemowlaka :) w dobie dzisiejszych możliwości warto nie zwariować i trzymać sie starych domowych babcinych sposobów i nie dać sie nabijać w butelkę producentom, kobiety kupują dzis zmyslami sluczne opakowanie piękny zapach i cudowna konsystencja nierzadko bywa złudna;) to tyle z mojej strony , każda z Was i tak kupi i zrobi co bedzie chciała :)

Malenq, zielarka, Izabelka88, bluegirl89, Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart w szpitalu mierzyli 3 dziennie tetno. Mój kostek to był za każdym razem w totalnie innym miejscu.aż babki psioczyly ze zaś nieuchwytny przyszedl☺ mają dużo miejsca jeszcze to plywaja.
    jejku mam lustro w koncu, nie mogę się napatrzeć na bimbolek☺ słodki jest.

MartaKD, Malenq, Tymi, bluegirl89, Kawa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja wczoraj po pracy spałam popołudniu i nawet komputera nie uruchomiłam. Co do depilacji to na szczęście kiedyś miałam laser i włosy mnie nie zarastają, a mam ciemną karnację więc włosy miałam zawsze solidne. To jest luksus i teraz to doceniam.

Zakupy małe też juz zrobiłam (przedwczoraj - pierwsze). Mam kombinezon biały i troche ubranek 56-62 białych, różowych i szarych. Jeszcze nie mam pajacyków i czapki i szaliczka na zimę.
    Kanapę różowa zamówiłam, tapetę szarą też juz prawie wybrałam i dzisiaj zamówię fotelik. Wybraliśmy Recaro.
    Wysłałam też rozmiary mebli jakie bym chciała i czekam na wycenę od człowieka. Kiedyś robił mi szafki do sypialni i bardzo tanio mnie to wyszło. Może 30% ceny tej co była w firmowych salonach a jakość super - drewniane do tego.
    Powiem Wam, że jak w weekend cały leżałam to czułam się jakby pociąg po mnie przejechał. Głowa mnie bolała od tego leżenia a jak od poniedziałku funkcjonuję jako pracująca ciężarna, to czuję się dobrze. Dzisiaj odpoczywam w domu bo nie mam zajęć w pracy wieć posiedzę ale nie będę cały dzień leżała w łóżku - mam w pon wizytę w szpitalu bielańskim kontrolna to okaże się jak moja szyjka - będzie chwila prawdy!!! Najwyżej wezmę juz zwolnienie jakby było coś gorzej.

Miłego dnia.

Widzę, że wczorajsze badania wyszły super. Ag smacznego Ci życze domowego śniadanka, Ania29 super wyniki USG - idealne wymiary. Jonka czytając o Twoim śnie nie mogłam uwierzyć, że tak może być na badaniu.

Miłego dnia Ciężaróweczki

Tymi lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Melula Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nawiązaniu do wypowiedzi Tymi, nam w SR Pani sporo mówiła o tych wszystkich kosmetykach, koncernach i nabijaniu kabzy.
    Oczywiście, nie narzucała swojego zdania, ale wyraziła opinię. Trochę się z nią zgodziłam, podrzucając propozycje zastępcze, np. ciepła woda i ew. mydełko szare do mycia "zakupkowanej" pupy, poza tym tylko woda. Smarowanie jakimś mazidłem to max 2 razy dziennie, najlepiej tylko na noc, bo wiadomo, że rzadziej się przewija malucha. Emolienty są dla dzieci ze szczególnymi problemami skórnymi. Do pępuszka - przemywanie woda z mydełkiem, potem osuszanie dokładne papierowym ręczniczkiem i na wierzch wystawić (inne preparaty wg uznania, jak trzeba).

Tymi lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ